Wietse Verweij scoort goed met snelschaken

Wietse bewees zijn talent

SLIEDRECHT – Tijdens de vierde speelavond in de snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Wietse Verweij uitstekend gescoord. Wietse is nog maar net lid en weet op jeugdige leeftijd al prima te scoren tussen de vele ervaren jeugdschakers. Met 2,5 punten uit 5 partijen toonde Wytze aan net zoveel talent te hebben als oom Floris en broer Jurrian. Dat belooft nog wat in de snelschaakcompetitie, waarin Wietse inmiddels de middenmoot heeft bereikt.

Ook nieuwkomer Giel Plug heeft zijn draai op de bloeiende jeugdafdeling van Schaakvereniging Sliedrecht gevonden. In deze ronde wist hij namelijk ook meerdere punten te scoren en stijgt hij met stip in de rangschikking.

Koploper Micha

Bovenaan heeft favoriet Micha de Jong de macht weer overgenomen van Theo Theunisse. na een vlekkeloze ronde staat Micha net voor Jaimy Bakker, die ook de regerend kampioen Theo voorlopig achter zich laat.

Opvallend is de opmars van Sven Langstraat, die met een uitstekende score nu gestegen is naar de zesde plaats. Meer opvallende namen in de top-10 zijn Jurrian Verweij (zevende) en Jake Batenburg (tiende).

Met drie nieuwkomers was het een prima snelschaakronde. Daarmee toont Schaakvereniging Sliedrecht maar weer eens aan dat schaken hip is onder de jeugd en dat de stukken op donderdagavond over het bord vliegen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie