Kopgroep demarreert in de interne competitie

Peter is de nieuwe koploper

SLIEDRECHT – Nu er 10 ronden gespeeld zijn, lijkt er een kopgroep te ontstaan in de interne competitie. De afstand tussen de top 5 en de rest van het veld begint namelijk op te lopen. Toch is er wel elke week een andere koploper. Deze week nam Peter van den Bergh het stokje voorlopig weer even over van Wout Boer door met de zwarte stukken de man in vorm te verslaan. De achtvoudig clubkampioen wil ook dit seizoen weer meedoen om de titel en op jacht naar de dubbele cijfers.

Dit seizoen houdt een koploper echter vaak niet lang de koppositie vast. Van den Bergh heeft weliswaar 50 keizerpunten voorsprong op de nummer 2, maar met de nummers 2-5 binnen 40 keizerpunten van elkaar kan elke misstap een flink daling op de ranglijst veroorzaken. Naaste belager is regerend clubkampioen William Gijsen. Hij won met de witte stukken van Jurgen de Haan, die zijn ambities om de titel ‘remisekoning’ van Jerry van Rekom over te nemen even in de ijskast moest zetten. Gelukkig heeft de eeuwige student de komende zomer wel de kans om een andere titel binnen te halen.

Ook Arjan van der Leij loopt hard met de kopgroep mee dankzij een overwinning op twintigvoudig clubkampioen Wim Hokken. De kopgroep wordt gecompleteerd door Tim Schakel, die een vrije ronde had maar wel nog altijd 100% heeft, en de vorige koploper Wout Boer.

Arco heeft alle reden om te lachen

Daaronder was het een rustige avond, maar dat betekent niet dat er geen leuke partijen werden gespeeld. Zo wist Arco van Houwelingen met de zwarte stukken een erg knappe remise te bewerkstelligen tegen veelschaker Johan van de Griend. Het gerucht gaat dat Arco eindelijk heeft uitgevogeld waar het centrum zich bevindt, een concept dat de dag ervoor overigens een flinke draai om de oren ontving.

Maarten Hartkoren is hard op weg om de top 10 te bestormen na een knappe overwinning op Jeroen Brandsma, terwijl ook Henk van der Hoek bezig is met een knappe reeks. Vorige week won hij van voormalig clubkampioen Hans Klein, deze week moest voormalig OKD-winnaar Henk Prins geloven aan de dadendrang van Van der Hoek. Waar eindigt deze reeks? Eindigt deze überhaupt wel?

Paul had een goede generale voor zaterdag

In dat licht is ook de sterke start van Niels Verhaar goed om te zien. Hij heeft sinds zijn binnenkomst nog geen partij verloren. Deze week moest Martin Prins eraan geloven. Verhaar was niet de enige die met de witte stukken won. Paul Schakel won van Johan Gijsen, terwijl Ferhat Erdogan steeg door Mark van Hulst te verslaan.

Volgende week wordt er Rapid gespeeld, maar eerst is het zaterdag 25 november weer tijd voor een ronde in de KNSB-competitie. Het eerste team zal schitteren in afwezigheid, maar het tweede, derde en vierde hopen op uw support in De Havik. Komt dat zien!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie