Sinterklaasfeest bij de jeugd in de Havik

Zodra de maand december voor de deur staat, is het ook feest bij onze jeugdleden.  Traditiegetrouw laat de Sint altijd wat achter in de Havik.  Dat was dit jaar alleen iets meer dan pepernoten en chocola, want het was wel erg rommelig.

Alle tafels stonden schots en scheef.  Volgens de Pieten kwam dit door het onstuimige weer, waardoor de stoomboot van Sinterklaas erg heen en weer ging.  Maar was dit wel zo? Hadden de Pieten zelf geschaakt, of nog erger, had de jeugdleiding dit gedaan.  Hoe het ook was, er was maar één optie en daarom werden er diverse varianten van het mooie schaakspel gespeeld.

Zo speelden we bijvoorbeeld “Het paard van Sinterklaas” waarbij het de bedoeling was om als eerste een pion aan de overkant te krijgen (promotie naar paard), terwijl je alleen pionnen en een koning had als startpositie.  Hilarische taferelen natuurlijk, waar de ambachtelijke pepernoten tussen de partijen door in de buiken van de jeugd verdwenen.

Ondanks dat dit jaar dus de Sint niet zelf op bezoek kwam was er dus genoeg te beleven.  En het ging ook nog ergens om, want voor de top 5 van elke groep was er nog een chocoladeletter te verdienen.

Jaimy, links, Sinterklaaskoning

In Groep 1 was Jaimy Bakker niet af te leiden met al die verschillende vormen van schaak en wist alle partijen te winnen.  Hij is dan ook de terechte Sinterklaaskoning.  Karel Peursem wist beslag te leggen op de tweede plaats, terwijl Justin Sloots het brons in ontvangst mocht nemen.  De overige ereplaatsen waren voor Christian Verhoef en Julian van Dieën.

In Groep 2 was het helemaal spannend en won en verloor iedereen van iedereen.  Die nieuwe varianten zorgden hier voor veel verwarring en spanning.  Toen de pepernoten op waren bleek Isaac Theivendram de winnaar, nipt voor Merijn de Witte en Lucas Opdam.  De overige ereplaatsen waren hier voor Wytse Verweij en Yaroni Theesing.

Een mooie avond die weer met een mooie opmaat naar 5 december.  Wij nemen aan dat de Sint en zijn Pieten zorgen voor een mooie avond bij onze jeugdleden. 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie