Eerste RSB-team met knikkende knieën het jaar uit

Teamleider Vd Bergh won zelf wel

SLIEDRECHT – Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een zwaarbevochten gelijkspel geboekt tegen Krimpen 2. Teamleider Peter van den Bergh zorgde persoonlijk voor het verlossende vierde punt en zag zijn team niet door de knieën gaan voor de Krimpenaren. Toch luiden de spelers wel met knikkende knieën het jaar uit. Met 3 punten uit 3 wedstrijden staat het eerste team in de middenmoot van klasse 1B.

Voordat de wedstrijd echt was begonnen was Jerry van Rekom al klaar. Of de tegenstander angst had voor zijn verwachte opponent is nog steeds niet bekend, omdat de betreffende speler niet op kwam dagen. Gratis punt en voor straf het verslag schrijven.

Het was voor de verslaggever lang wachten aan de bar, voordat er weer een beslissing viel. En die beslissing viel de verkeerde kant op, want Pieter Pons zag zijn achteruitschaken beloond worden met een nul. Nou ja, dat kan de volgende partij alleen maar beter.

De gelijke stand werd vervolgens omgezet in een achterstand, want Johan van de Griend zag zijn middenspel de mist ingaan en kreeg een pionnenopmars te verduren, die niet te stoppen was, zelfs niet door Van de Griend; 1-2.

Invaller Jurgen de Haan deed al snel een onlogische zet, waardoor hij direct minder kwam te staan en dat minder werd nog minder en minder en minder tot de nul definitief was; 1-3.

Willem won fraai

Willem Kuiper had de juiste vorm voor de laatste maand van het jaar bewaard, want in een partij uit één stuk bezorgde hij zichzelf een verlaat verjaardagscadeau; winst! 2-3.

Gezien de overige borden moest er gevreesd worden voor een nederlaag. Wim Hokken stond zijn gebruikelijke pion achter, maar kreeg daar dit keer geen compensatie of dodelijke aanval voor terug. Hij leek regelrecht op een nul af te stevenen, maar wonder boven wonder wist hij het eindspel met een stuk minder naar remise te keepen. 2,5-3,5.

Jeroen knokte zich naar remise

Jeroen Brandsma had een moeilijke partij, die wel heel lang gelijk opging. In tijdnood greep hij echter mis en leek verloren te staan. Maar Jeroen zou Jeroen niet zijn en ging er nog even voor zitten. En dat even leidde eerst naar een nog mindere stelling, maar toen de tegenstander de directe winst miste, greep Jeroen zijn kans en knokte hij zich naar een knappe remise; 3-4.

Peter van den Bergh wist al bijna de gehele avond dat hij wel moest winnen. Maar dat ging niet vanzelf, integendeel. Zijn geroutineerde tegenstander kwam zeer goed (zelfs gewonnen beweren boze tongen) te staan, maar de winst vinden kostte heel veel tijd en bracht de Sliedrechtse kopman terug in de partij. In het eindspel bewees zijn huppelpaard sterker te zijn dan de lamme loper van de Krimpenaar. Met vaste hand leidde Van den Bergh zijn paard naar pionwinst en nog maar één. Het resterende eindspel wist hij te winnen en stelde zodoende het wedstrijdpunt veuilig; 4-4.

Met drie punten gaat het eerste team met kerstreces en in winterslaap, want de eerst volgende wedstrijd is pas 16 februari 2024.

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie