Gebroeders Prins slaan razendsnel toe

Henk en Martin Prins wonnen snel

SLIEDRECHT – In de dertiende ronde van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht leek het wel of iedereen snel aan het kerstdiner moest gaan. Er vielen namelijk veel miniaturen (= korte winstpartijen) te noteren. Vooral de gebroeders Prins (Henk en Martin) hadden achter het bord niet echt een vredige kerstgedachte, want beiden veegden in no time hun tegenstanders (Paul Schakel en Ferhat Erdogan) van het bord. Zo hielden de schakende routiniers de vredige versie van de kerstgedachte voor de komende kerstdagen.

Ook Tjerry Hut (tegen Henk van der Hoek) en Arco van Houwelingen (tegen Peter Sandijck) wisten snel te winnen. Beiden deden dat op een dusdanige aanvallende wijze dat er geen houden aan was voor hun tegenstanders.

Herbstmeister Peter

Peter van den Bergh werd overtuigend Herbstmeister, want hij liet van tegenstander Tim Schakel weinig heel, zoals Schakel zelf aangaf: “Het was een eenzijdige partij waarin ik geen enkele kans heb gekregen.” Van den Bergh lijkt dus op zijn volgende clubtitel af te stevenen. Alleen Arjan van der Leij, die een prachtige partij tegen Teunis den Rooijen wist te winnen, blijft nog enigszins in het spoor van de ongenaakbaar lijkende koploper.

De schaakroutiniers Wim Hokken en Wout Boer lieten zich ook weer gelden. Hokken wist na een ingewikkelde partij Wim Pool te verslaan, terwijl Wout Boer na een partij met wisselende kansen remise boekte tegen Adrian Mensing.

Onderaan sloeg amateur Johan Gijsen hard toe tegen prof Mark van Hulst, terwijl Henri Hartog in het verre eindspel Rien Lodder wist te verslaan.

Aanstaande donderdag staan oliebollen zowel achter als op het bord centraal bij de vierde ronde van de Rapidcompetitie. Met vuurwerk wordt zo het ‘oude’ jaar uitgeluid.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie