Clubcompetitie op de helft, huidige kampioen zoekt topvorm

Micha duikelde uit de top 10 na een scherpe Skandinavische strijd tegen 20-voudig clubkampioen Wim Hokken

SLIEDRECHT – De strijd om het clubkampioenschap duurt dit seizoen 28 ronden. Na 14 ronden gaat Peter van den Bergh fier aan kop. De 8-voudige Sliedrechtse clubkampioen wist afgelopen donderdag de kampioen van 2023, William Gijsen, gedecideerd aan de kant te schuiven en heeft de eeuwige roem steeds helderder in het zicht. Het verschil in Keizer-punten tussen de twee is al opgelopen tot 230; William heeft een trainingskamp belegd. Arjan van der Leij en Tim Schakel, beiden nog niet in het bezit van een Sliedrechtse kampioenstitel met klassiek speeltempo, bezetten plek 2 en 3. Deze twee achtervolgers speelden hun eerste partij van 2024 tegen elkaar: Tim won rond middernacht na een lange, heftige worsteling.

De sterkste uitslagen van ronde 14 werden genoteerd door Arco van Houwelingen, Jeroen Brandsma en Yacintha van Doorn: alle drie scoorden zij een mooie plusremise. Ook vreugdevol was de remise van Leo Koppelaar, na een langdurige blessure was hij eindelijk weer achter het bord te bewonderen. Donderdag 11 januari is iedereen van harte welkom voor speelronde 15!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie