Yaroni Theesing staat haar mannetje bij het snelschaken

Yaroni gaat steeds beter schaken

SLIEDRECHT – Tijdens de voorlaatste speelavond bij de jeugd van de Najaarscompetitie snelschaken heeft Yaroni Theesing laten zien haar mannetje te staan tussen al die jongens. In 4 ronden wist ze namelijk maar liefst drie punten te behalen. Zo moesten de gebroeders Van Tuijl (Jorn en Arnt) het onderspit delven tegen Yaroni, die steeds beter gaat schaken. Ook de vorige week nog excellerende Chiel Plug moest na een spannende partij zijn koning omleggen. Door de goede score steeg Yaroni naar een verdienstelijke 18e plaats in de tussenstand.

Bovenaan was Micha de Jong ongenaakbaar. Door een uitstekende serie van vier winstpartijen lijkt het snelschaakkampioenschap hem niet meer te kunnen ontgaan. Alleen Jaimy Bakker (die ook 4 uit 4 scoorde) kan hem nog een klein beetje bedreigen, al is de voorsprong van Micha al bijna niet meer te overbruggen.

Ook nieuwkomer Lucas Opdam speelde sterk. Met twee winstpartijen uit drie partijen deed hij het uitstekend.

Philip, het grote talent

Philip Leenman blijft het uitstekend doen. De Benjamin van de vereniging liet zien uit het goede schaakhout te zijn gesneden door ook twee punten uit drie partijen te scoren.

Een groot gedeelte van de jeugd kreeg training van Rik Versteeg en Roland Kop, die de nieuwkomers wekelijks klaarstomen voor het grote werk in de verschillende jeugdcompetities.

Aanstaande donderdag heeft de voorlaatste speelavond van de Rapid-competitie plaats. Medio februari volgt de prijsuitreiking van de verschillende Najaarscompetities. De strijd om de vele bekers is nog spannend en zal dat blijven tot en met de laatste zet!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie