Scheve- en klapschaats bij de Najaarscompetitie jeugd

SLIEDRECHT – In de voorlaatste avond van de reguliere Najaarscompetitie waren en er vanwege de weersomstandigheden slechts 8 van de 15 deelnemers van groep 1 aanwezig.

Theo met 3 uit 3 pakt gedeelde eerste plaats

Ook afwezig was koploper Micha de Jong, die mogelijk gedacht had dat hij zich geen uitglijer kon veroorloven.
Concurrent van Micha om de eindzege in deze competitie, Theo Theunisse, was er wel en stak in goede vorm. Theo kende geen uitglijer, in de drie ronden die gespeeld werden won hij alle drie zijn partijen.
Ook Jabber al-Yassin toonde zich heer en meester achter het schaakbord en bereikte eveneens de perfecte score van 3 uit 3.

Justin Sloots en Karel Peursem kwamen uit op een mooie score van 2 uit 3.

Jabber, perfecte score 3 uit 3

De tussenstand in deze groep (top 10) is als volgt: Exact gedeeld eerste (1/2)Theo Theunisse en Micha de Jong, (3)Karel Peursem, (4)Jaimy Bakker, (5)Jabber al-Yassin, (6)Joas Berkhouwer, (7)Jurrian Verweij, (8)Julian Theunisse, (9)Justin Sloots en (10)Vincent Langstraat.

In groep 2 was de opkomst veel groter, vorst of geen vorst. Maar liefst 17 van de 23 deelnemers hadden de weg naar De Havik weten te vinden.

Dat de concurrentie groot is in deze groep mag wel blijken uit het feit dat Rik Slagboom, aan het begin van de Najaarscompetitie nog in een favorietenrol, maar liefst twee maal verloor. Zowel van Shane Driesprong als van Chiel Plug.

Jake Batenburg speelde als een Vorst en gaf zijn tegenstanders geen schijn van kans en ook hij zette een perfecte score neer van 3 uit 3.

Jake speelde als een vorst, 3 uit 3

Chiel Plug en Arnt van Tuijl kwamen fraai tot 2 uit 2. Chiel omdat hij de derde ronde niet meespeelde en Arnt omdat hij een keer een bye had.
Tot 2 uit 3 kwamen verder Shane Driesprong, Lucas Opdam, Isaac Theivendram en Yaroni Theesing.

Nieuwkomer Fin de Graaf speelde voor het eerst een ronde mee, maar kon het niet bolwerken. Als Fin straks gewend is aan de speeltempo’ s komen de punten vanzelf.

De top-10 in groep 2 is als volgt: (1)Arnt van Tuijl, (2) Christiaan Verhoef, (3) Rik Slagboom, (4) Jake Batenburg, (5) Gerdinand van Dam, (6) Shane Driesprong, (7) Chiel Plug, (8) Ezra Nagtegaal, (9) Isaac Theivendram en (10) Luca Dijkshoorn.

Donderdag 25 januari a.s. is de laatste avond van de reguliere Najaarscompetitie. Dan worden de laatste ronden in beide groepen gespeeld en is het tevens de laatste kans om te proberen een plaatsje hogerop de ranglijst te bemachtigen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie