Kampioenen bij de jeugd bekend!

SLIEDRECHT – Op donderdag 1 februari speelde de Sliedrechtse schaakjeugd zijn laatste partijen van het najaarsseizoen. Na 44 rondes Blitz (snelschaken) en 28 rondes Rapid (algemeen kampioenschap) konden de eindstanden worden opgemaakt en is bekend wie de nieuwe najaarskampioenen zijn. De meest eervolle vermelding komt Jaimy Bakker toe: hij mag zich het komende half jaar wederom jeugdkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht noemen! Hij liet zijn grote rivaal Karel Peursem in een onderling gevecht in de laatste speelronde achter zich, evenals zijn concurrenten Theo en Micha. Theo en Micha speelden overigens veel rondes mee bij de senioren, waardoor zij niet genoeg partijen hebben gespeeld voor een hoge plek bij de junioren. Groep 2 werd sterk gewonnen door Christian Verhoeff, die met deze eerste titel tevens het promotierecht heeft veiliggesteld. Rik Slagboom speelde een goed seizoen, maar verloor in januari opeens veel punten. Hij werd netjes tweede. De sterke nieuwkomer Arnt van Tuijl stroomde halverwege het seizoen in, scoorde 91,67% aan winstpercentage, maar niet genoeg partijen.

Eindstanden Najaar 2023-2024 jeugd

Jeugdtopper Micha de Jong speelde wel genoeg partijen in de Blitz-competitie: hij pakte met overmacht de titel. Jaimy pakte hier zilver, Bart van der Beek speelt steeds rustiger -en daarmee beter- en belandde op plaats 3. Van de nieuwe jeugdleden wisten er twee in de prijzen top-10 te komen: Arnt van Tuijl mag komende donderdag zijn eerste schaakbeker in ontvangst gaan nemen, evenals Shane Driesprong. Dat zien we uiteraard graag!

Jaimy (l), de nieuwe jeugdkampioen
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie