“Ouwemannenteam” wandelt zich naar eerste zege

Snelle winst voor tippelaar Willem

SCHERPENISSE – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft het belangrijke vierpuntenduel tegen ZSC 1 met 5-3 weten te winnen. Dat brengt het team van teamleider Jerry van Rekom iets minder in degradatiegevaar, terwijl de Zeeuwen moeten vrezen voor lijfsbehoud. Dit keer sloegen de Sliedrechtse kopborden hard toe.

De Imca Marina-brug in Zierikzee

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben 5 spelers een stadswandeling in Zierikzee gedaan om warm te lopen. Die 5 spelers wisten 3,5 punten te scoren. Dat betekent dat vanaf nu iedere speler aan de wandeling mee moet doen! Dat de wandeling niet rondom de speelzaal in Scherpenisse heeft plaatsgevonden heeft te maken met het geografische brein (of het juist ontbreken daarvan) van Theo Dekker, maar ja het was een prachtige wandeling.

Op naar het historische Raadhuis van Scherpenisse, waar het eerste team ooit in 2018 ook al wist te winnen van het combinatieteam van Denk en Zet (Scherpenisse) en Zierikzee. Historisch is het ook, omdat je alleen contant in florijnen kunt betalen. Dat is vooral voor Johan van de Griend geen bezwaar, want die heeft er daar nog heel veel van…

De wedstrijd begon met wat vliegen vangen, want een historisch pand heeft zo zijn nukken, waar strontvliegen wel raad mee weten. Voor de Sliedrechtse baggeraars geen probleem natuurlijk, die zijn wel wat gewend.

Tippelaar Willem Kuiper stond nog op de nul en hij beloofde deze niet vast te willen houden. In no time veegde hij zijn onervaren tegenstander van het bord. Een geruststellende voorsprong in een degradatieduel; 0-1.

De voorsprong leek verdubbeld te worden door Meinte Smink, die een puike opening speelde en groot voordeel had. Helaas offerde hij iets te vroeg en zijn aanval sloeg uitendelijk niet door. Zo was de stand weer gelijk; 1-1.

Die stand bleef gelijk na een degelijke remise van nestor Hans Klein, die optisch beter stond, maar gezien de tijdsdruk voor remise koos; 1,5-1,5.

Daarna ging het de goede kant op. Wim Hokken speelde een goede partij, wist enkele openingsprobleempjes soepel op te lossen en sloeg in het eindspel hard toe. Zo zien we het graag! 1,5-2,5 voor de Sliedrechtse reserves.

De voorsprong werd geconsolideerd door kopman en tippelaar Teunis den Rooijen, die geen moment in problemen is geweest. Het eindspel leek in zijn voordeel (goed paard tegen een iets minder goede loper), maar gezien de tussenstand was de remise terecht; 2-3.

Zierikzee, the place to be als je wilt winnen

Spannend was het aan het bord van tippelaar Jerry van Rekom. Vanuit een prettige Leeuwstelling kreeg hij plots een aanval te parreren. Dat doe je door de tegenaanval te kiezen. Dat gebeurde ook en zo wist Van Rekom eindelijk weer eens een externe partij te winnen. De ban is gebroken geeft hij aan; 2-4.

Tippelaar Theo Dekker had een goede opening, daarna sloeg de vermoeidheid toe en was hij even de weg kwijt. Na een reset koos hij de tegenaanval en die leverde in ieder geval eeuwig schaak op; 2,5-4,5. De winst was binnen.

Tippelaar Johan van de Griend speelde een degelijke partij, maar kwam even minder te staan. Maar dan staat de Grote Van de Griend op en onder het mom van het feit dat volgens legende Bert van de Donk alle toreindspelen remise zijn, bewees Van de Griend dat ook; 3-5.

Op naar het volgende vierpuntenduel op 2 maart thuis tegen het vermaarde Spijkenisse 2. Wie zullen dan het ouwemanneteam bemannen?

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie