Jaimy Bakker en Micha de Jong de nieuwe jeugdschaakkampioenen

Snelschaakkoning Micha de Jong

SLIEDRECHT – De Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht zit erop. Na een spannende strijd kon jeugdcoördinator Joost Stoker afgelopen donderdag de winnaars bekendmaken. De nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht is Jaimy Bakker en de nieuwe snelschaakkoning bij de jeugd van Sliedrecht is Micha de Jong geworden.

Jaimy Bakker stond al een keer op de hoogste trede, maar de afgelopen seizoen moest hij concurrenten voor laten gaan. Dit keer had hij geen last van Micha de Jong en Theo Theunisse, die beiden een succesvol debuut bij de senioren hebben gemaakt. Grootste belager was ook al een voormalig kampioen, Kerel Peursem. Karel speelde een sterke competitie en moest Jaimy net voor laten gaan. De verrassende derde plaats in groep 1 was voor aanstormend talent Jurrian Verweij. Een verdienstelijke vierde plaats was er voor Justin Sloots, terwijl Bart van der Beek met zijn vijfde plaats ook een beker in ontvangst kon nemen.

Christiaan, kampioen groep 2

Groep 2 werd overtuigend gewonnen door Christiaan Verhoeff, die vanaf volgende week in groep 1 gaat debuteren. Christiaan wist maar liefst 88% te scoren en had maar liefst 13% voorsprong op Rik Slagboom. Een prachtige derde plaats was er voor Jake Batenburg, die in 1 seizoen direct in de prijzen viel. De debutanten Chiel Plug en Jason van der Ree mochten met hun vierde en vijfde plaats ook een beker ontvangen.

Micha de Jong werd de nieuwe snelschaakkoning. Met een score van maar liefst 96% werd hij overtuigend kampioen. Jaimy Bakker viel met zijn tweede plaats ook in de prijzen, net als Bart van dre Beek die derde werd. Karel Peursem werd vierde en debutant Arnt van Tuijl werd knap vijfde.

Aanstaande donderdag start de Voorjaarscompetitie en start iedereen weer op nul. Nieuwkomers kunnen zich natuurlijk nog aanmelden bij jeugdleider Joost Stoker.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie