De sterkste speler wint?

Maarten had een mooie avond

SLIEDRECHT – De achttiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht verliep relatief rustig. Mede dankzij een spectaculaire externe wedstrijd en een druiligere donderdagavond werden er ‘slechts’ dertien interne partijen gespeeld. Hoe die zijn afgelopen leest u hieronder.

Maarten Hartkoren wist een knappe overwinning te behalen op Meinte Smink. In de opening zag het er niet helemaal lekker uit voor Maarten, maar hij liet zich niet van de wijs brengen. Uiteindelijk wist hij zijn op papier sterkere tegenstander te verschalken.

Daarmee zijn de grote verassingen van deze ronde wel op. Zo is het resultaat van de wedstrijd Wout Boer – Jerry van Rekom al bekend, voordat de eerste zet gespeeld is. Verder speelden Niels Verhaar, Jeroen Brandsma en uw verslaggever tegen een sterke tegenstander, William Gijsen, Tim Schakel en Peter van den Bergh respectievelijk. Er werd dapper gestreden en dapper verloren door de eerstgenoemden.

Het familiaire onderonsje van opa en kleinzoon Klein werd beslist in het voordeel van de kleinzoon. Teunis den Rooijen, de kersverse rapidkampioen, gaf een lesje toreneindspelen tegen Johan van de Griend. Joost Stoker en Henk van der Hoek waren aan elkaar gewaagd, totdat Joost een passieve zettenreeks genadeloos afstrafte.

Paul Schakel ging voortvarend van start tegen Peter Vis, maar kreeg uiteindelijk een koekje van eigen aanvalsdeeg. Martijn Stoker had een geniepige zet in petto tegen André van Dieën, die zijn dame moest geven tegen kwalitatief minder materiaal. André vocht dapper terug, maar moest aan het einde van de avond capituleren. Martin Prins en vervangend wedstrijdleider Mark van Hulst waren eerder klaar, Martin wist te winnen.

Rien Lodder – Simon Kadijk en Marcel Klein – Johan Gijsen eindigden allebei in een gelijkspelletje. Beide partijen zijn mij ontgaan, maar ik vermoed dat bij de eerste meer strijd kwam kijken dan bij de tweede.

Dit bericht is geplaatst in Senioren, Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie