Met de tram door de grote stad

Razende reporter Rik Versteeg doet verslag van Schaakhuis 2 – Sliedrecht 3

De lokale achtbaan

DEN HAAG – Gezien de huidige woekerprijzen voor het parkeren in de binnenstad is er besloten om een nieuwe strategie te gebruiken. Er zou met 2 auto’s naar een parkeergarage gereden worden waar de tarieven wel betaalbaar zijn en met een tramverbinding in de buurt waarmee het laatste stuk zou worden afgelegd, er zou niks mis kunnen gaan.

Mis ging het, toen bleek dat een van de automobielen een omweg had gevonden en daardoor misschien niet op tijd bij de parkeergarage kon zijn. Uit paniek wordt er bijna besloten om dan maar met een half team richting de speelzaal te vertrekken. Echter op dat moment klinkt de claxon van de bijna opgegeven auto door de straat. Gelukt, iedereen net op tijd!

Door een unieke constructie wordt het mogelijk gemaakt om voor een redelijk bedrag uw auto veilig te parkeren en de tram richting de binnenstad te nemen. Hoe dit dan ingevoerd moet worden in de automaat zijn minstens 3 knappe koppen voor nodig om dit uit te vogelen. Als eenmaal de tickets zijn uitgespuwd door de machine kan er richting de tramhalte gemarcheerd worden.

Aangekomen bij het juiste spoor hoeven we niet lang te wachten op de volgende tram. Iedereen hobbelt vrolijk achter de teamleider (Jurgen) aan en al snel staan er een stel enthousiaste schakers midden in de tram hun openingen te bespreken en wordt er luidruchtig gediscussieerd of rokeren wel of niet goed is.

Als reserveverslaggever voor het 3e team van Sliedrecht kan ik u vertellen dat ik al een tijdje zeer nieuwsgierig was naar wat er op dit moment zou gebeuren. Zo vergeet ik nooit meer dat ik voor het eerst met de bus naar school mocht, onwetend, onschuldig en nietsvermoedend van de agressiviteit waarmee de buschauffeur de koppeling laat opkomen… Trammachinisten zijn geen haar anders! Uiteraard werkt een tram iets anders dan een bus, het effect blijft hetzelfde!

Zo konden bijna alle schakers op tijd nog iets vastgrijpen om niet om te vallen, echter viel Peter Vis precies netjes in een zitting, gevolgd door een vreemde medereiziger bij hem op schoot. Nieuwe vrienden maken hoeft niet moeilijk te zijn!

Bij aankomst in de speelzaal werd het team uit Sliedrecht hartelijk ontvangen door de wedstrijdleider en kon er om 13:15 uur eindelijk gestart worden.

Hier volgt wat scorebordjournalistiek.

Bord 2 is het strijdtoneel van Jurgen de Haan met zwart. Zijn tegenstander dacht vieze grapjes uit te halen in de Smith-Morra. De Haan had dit eerder gezien, ruilt een groot deel van de stukken van het bord en de eerste remise ligt al snel op tafel.

Schaakhuis 2 – Sliedrecht 3               ½ – ½

Peter Vis heeft het hoofd koel gehouden door met zwart keurig remise te houden aan bord 8.

Aan bord 3 ging het wat minder vlekkeloos. Kees van der Does dacht door te kunnen lopen met een vrijpionnetje. Dit bleek een misvatting, hij kon direct opgeven. Kees maakt het verder goed.

Aan bord 1 zit Yaro van Beest met de witte stukken. Zijn tegenstander speelt graag Caro-Kann, lang gaat het gelijk op. Tot van Beest een gaatje ziet in het zwarte kamp. Yaro heeft hier wel aardig wat tijd zitten verkoken maar het resultaat is daar! Winst!

Tussenstand: 2-2

Een acrobatische viervoeter

Martijn Stoker aan bord 4 raakte enorm afgeleid op het moment dat de plaatselijke viervoeter van de vereniging de boel komt opruien. Behendig weet dit dier de deurklink open te krijgen. De katachtige laat zich luid en duidelijk horen door de speelzaal. Na zeer professioneel verwijderd te zijn kon iedereen weer verder spelen. Na dit voorval besloten de spelers aan bord 4 de vrede te tekenen. Remise!

2 ½  – 2 ½

Henk van der Hoek met wit aan bord 7 kreeg een speler tegenover zich met een 0 rating. Deze wist nog niet dat je ook mag opgeven in een straal verloren pionneneindspel. Van der Hoek is zo vriendelijk geweest om Het Vierkant even uit te leggen. Henk Wint!

2 ½ – 3 ½

Henk Prins met zwart aan bord 6. Partijen van Prins zijn altijd saai, en er wordt altijd netjes gerokee…. Oh nee… Gewoon niet lang rokeren maar wel Td8 spelen, saaie stelling? Kijk 5 minuten later nog eens opnieuw… Prins staat dik gewonnen en de koning van zijn tegenstander bevindt zich in een heuse gatenkaas. Prins wint!

2 ½ – 4 ½

Tjerry mijmert over zijn plusremise

Tjerry Hut met wit aan bord 5. Dat Hut een groot teamspeler is bewijst hij dit keer weer door in betere stelling remise aan te bieden zodat de hongerige spelers van Sliedrecht 3 naar een wel verdiende warme maaltijd konden zoeken.

Remise (Winst)!

Klasse: 5I

Einduitslag: Schaakhuis 2 – Sliedrecht 3: 3 – 5

https://knsb.netstand.nl/rounds/view/3095

Sliedrecht 3 staat bovenaan!

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie