Ronde 19: Liefde na Valentijnsdag

Romanticus Rick Stuij praat ons bij over de perikelen in de interne competitie…

Het was weer gezellig druk in De Havik

SLIEDRECHT – Speelronde 19 werd afgewerkt op donderdag 15 februari. Menig schaker had duidelijk schoon genoeg van Valentijnsdag en alles wat erbij kwam kijken, want op slechts 3 van de 16 borden was men lief voor elkaar en werd het punt gedeeld. Leest u snel verder.

Robert mocht aanschuiven tegen Pieter. In een exclusief interview doet hij een mini-verslag: ‘’Ik had het idee dat ik goed uit de opening kwam’’. Na een dozijn zetten verloor hij echter focus. ‘’Opeens speelde ik alleen maar laffe zetjes. Toen Pieter remise aanbood, had ik zelf het idee slechter te staan. Dat aanbod kon ik dus niet aan me voorbij laten gaan’’.

Laffe zetjes, dat was ook het enige wat uw verslaggever op het bord kon toveren in het eindspel tegen Henk. Met een pion extra en beide dames nog op het bord, kon ik niet uit eeuwig schaak ontsnappen. Alhoewel, het had gekund, maar ik vond het liever om het punt te delen (lees: ik had het lef niet om verder te gaan).

Jorik kon ternauwernood ontsnappen aan een doortastende aanval van Bert. Na het optrekken van de rook, bleek Jorik een pion minder op het bord te hebben. Gelukkig is Bert de beroerdste niet en was ook hij aardig genoeg om het punt te delen.

Bert was in een gulle bui

Zei ik dat schakers alleen lief voor elkaar kunnen zijn als de punten worden gedeeld? In Sliedrecht kan men ook zonder remise lief voor elkaar zijn. Zo werd er al snel druk geborreld door Rik, Martin en David, na hun winstpartijen tegen respectievelijk Henri, Leo en Yacintha. De bon hebben we niet bekeken, maar we gaan er voor het gemak even vanuit dat de puntenpakkers het rondje hebben bekostigd.

Deze week was het Micha die mocht proberen Peter uit zijn winnende ritme te halen. Waarom ook niet? Micha heeft in zijn eerste seizoen bij de senioren een reputatie gevestigd als ware angstgegner. Op het bord bleef hij echter net wat te lief voor Van den Bergh. In de wandelgangen gaat rond dat Micha Peter liet winnen, als presentje voor de net weer vader geworden koploper…

Een bord waar men zeker niet lief voor elkaar was, was dat van Maarten tegen Wout. Maarten wist vorige week alle schakers al te waarschuwen door zijn winstpartij tegen Meinte. Ook extern bewijst hij keer op keer zijn waarde. Wout was echter net iets te hoog gegrepen. De partij ging lange tijd gelijk op, totdat Wout een soort laser-penning door zijn eigen pion heen op het bord toverde, die je je ergste vijand niet gunt. Een aanval als met Cupido’s boog, alleen was de liefdespijl ingewisseld voor een brandende. De gespannen boog kon neergelaten worden, Maarten gaf zich gewonnen. Gelukkig waren de heren tijdens het analyseren wel lief voor elkaar.

Henri hield het hoofd koel

William had niet de luxe om Jerry met veel liefde te behandelen. Om nog enigszins in het spoor te blijven van Peter, moet er gewonnen worden. Jerry’s koning werd een poos opgesloten op g1. Deze wist hij uiteindelijk te bevrijden, maar William had de volgende gevangenis al voorbereid. Hier wist Jerry niet aan te ontkomen.

De overige uitslagen kunt u hier terugvinden. Donderdag 22 februari de 20e speelavond, 29 februari staan de volgende rondes Blitz op de planning. Het beloven zinderende avonden te worden!

Rick Stuij

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie