Nog 8 ronden te gaan

Jorik gaat voor 8x winst

SLIEDRECHT – Even een kleine terugblik op ronde 20 van de vermaarde Sliedrechtse Schaakcompetitie. Ik schrijf vanaf een vakantielocatie, dus ik houd het kort. Slechts 34 leden ontmoetten elkaar op deze stormachtige krokusvakantiedonderdag. Er waren mooie strijdtonelen, uiteindelijk werd Joris Klein de winnaar van de avond. De clubkampioen van 2016 is de top 3 binnen geslopen.

Koploper Peter bokste tot 00:20 tegen een sterk spelende Dana. In de eindstelling -waarin Peter een loper en twee pionnen tot zijn beschikking had en Dana slechts een bleke koning in een afgelegen hoek- zat geen muziek, waardoor de helft van de Keizerpunten naar Dana ging. William Gukesh Gijsen werd gekoppeld aan komeet Micha de Jong. De clubkampioen van 2023 tegen de jeugdkampioen van 2023, dat betekent vuurwerk. En dat werd het ook: een ruige opening in combinatie met het jeugdspeeltempo zorgde voor een alles-of-niets-partij. Uiteindelijk pakte William in de strijd om plek 1 niets en Micha in de strijd om een top 10- plaats alles: het werd remise. William pakte na de partij direct het vliegtuig naar New Dehli, voor een kort trainingskamp. Jorik greep de Keizerpunten van Jurgen de Haan. Theo Theunisse, ook een voormalig jeugdkampioen, noteerde een goede winst tegen routinier Martin Prins en stapt de top 30 binnen in zijn debuutseizoen.

Komende donderdag Blitz!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie