Jeugd speelt fanatiek in teams

Isaac maakte deel uit van het winnende team!

SLIEDRECHT – Donderdag 29 februari was het weer tijd voor een nieuwe editie van het teamschaak voor de jeugd. Het geesteskindje van trainers Rik Versteeg en Roland kop had opnieuw een daverende opkomst. Maar liefst zes teams van 4 jeugdleden konden worden gevormd en onderling werd op het scherpst van de snede gestreden.

Nog even goed om de regels te herhalen. Teamschaak houdt in dat de jeugd wordt ingedeeld in gelijkwaardige teams van 4 spelers. Elk team heeft één teamcaptain, dat is de kopman. De rest van het team zit vervolgens aan de borden 2,3 en 4. Teams worden ingedeeld tegen elkaar en dan speelt de bord 1 speler tegen de bord 1 speler van het andere team en zo verder. Uiteindelijk worden de punten bij elkaar opgeteld. Er is dan dus 2,5 punt nodig om de wedstrijd van het andere team te winnen.

Ook deze avond leverde het teamschaak weer veel hilariteit, teambuilding en gezelligheid op. Uiteraard werd er ook serieus geschaakt. Het team van teamleider William wist alle wedstrijden met 3-1 te winnen. Een knappe prestatie van William, Julian, Isaac en Siebe. William wist de eerste editie van het teamschaak ook al te winnen. Wie houdt hem nog tegen?

Christiaan scoorde goed en zijn team werd tweede!

Net achter dit team eindigde het team van Theo, Christiaan, Merijn en Ezra. Terwijl de teams van Roël en Arnt op een gedeelde derde plek wisten te eindigen. Elk team wist in ieder geval enkele partijen te winnen, waardoor geconcludeerd kan worden dat het format werkt.

De volgende editie van teamschaak staat alweer op de planning. 25 april kan in de agenda, wees erbij!

Dit bericht is geplaatst in Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie