Schrijf je nu in voor de 17e editie van het OKD, mede mogelijk gemaakt door Kr@infra

Peter van den Bergh, de winnaar van het OKD 2023

Meld je aan via de nieuwe website www.okdschaak.nl

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit jaar voor de zeventiende keer het Open Kampioenschap Schaken van de Drechtstreek (OKD) in onze vertrouwde speelzaal ‘De Havik’. Dit traditionele, gezellige schaaktoernooi zal plaatsvinden op zeven opeenvolgende donderdagavonden van donderdag 16 mei t/m 27 juni. Het toernooi wordt opnieuw mede mogelijk gemaakt door onze sponsor Kr@infra BV. Dankzij deze sponsoring hebben we een prijzenpot van maar liefst €500!

De laatste editie van het OKD wist Peter van den Bergh er met de winst vandoor te gaan. Hij zal uiteraard zijn titel gaan verdedigen. De organisatie verwacht dat veel oud-winnaars zoals Jorik Klein, Joost Stoker, William Gijsen en Wim Pool hier een stokje voor willen steken. In 2023 waren er maar liefst 70 deelnemers!

Onze trotse sponsor Kr@infra

Gewijzigde toernooiopzet
Het OKD is iets veranderd ten opzichte van de voorgaande edities. Er worden nu zeven ronden gespeeld volgens het versnelde Zwitsers systeem, in één grote groep. De indeling voor de volgende ronde wordt uiterlijk dinsdagavond gepubliceerd op www.okdschaak.nl

De prijzen zijn onderverdeeld naar 2 of 3 verschillende ratinggroepen, afhankelijk van het definitieve aantal deelnemers. Er zijn in alle ratinggroepen prijzen te winnen. Daarnaast zijn er ook gespecificeerde prijzen te winnen, zoals een prijs voor de hoogste ratingstijger.

Het toernooi bestaat uit 7 ronden en er wordt elke donderdagavond één partij gespeeld. De strijd start op donderdag 16 mei en de laatste ronde vindt plaats op donderdag 27 juni. De prijsuitreiking zal zo snel mogelijk na de laatste ronde plaatsvinden.

Bye mogelijkheden
Het is mogelijk om maximaal twee bye’s op te nemen, waarbij elke bye een ½ punt oplevert. Het aanvragen van een bye moet vóór maandag 18.00 uur van de ronde zijn aangevraagd, in verband met het vooraf publiceren van de indeling. Extra bye’s of bye’s die niet tijdig zijn aangevraagd, leveren daarom geen punten op. Voor de laatste twee rondes is een bye aanvragen mogelijk, maar deze leveren geen punten op.

Praktische zaken
Aanvang is elke donderdagavond om 20:15 uur. De laatste ronde zal in verband met de prijsuitreiking om 19:45 starten. Er wordt gespeeld in de vaste speelruimte van SV Sliedrecht: Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht.

Het speeltempo per speler is 90 minuten + 15 seconden per zet extra vanaf zet 1. De toernooiresultaten worden aan de KNSB verstrekt voor de ratingverwerking.

Aanmelden en inschrijfgeld
De aanmelding is reeds geopend. U kunt zich aanmelden op de nieuwe website www.okdschaak.nl

Het inschrijfgeld bedraagt €7,50 en dient vooraf betaald te worden. Het inschrijfgeld dient overgemaakt te worden naar:

NL41 RABO 0359 3017 70
Tnv Schaakvereniging Sliedrecht
Onder vermelding van: OKD 2024 + naam

Het is bij uitzondering mogelijk om het inschrijfgeld gepast contant te betalen in de speelzaal, in welk geval dit € 10,00 bedraagt.

Voor verdere vragen kunt u okdschaken@gmail.com contacteren.

Toernooicommissie: Jorik Klein, Simon Kadijk, Rick Stuij, Rik Versteeg, Robert van Rekom

Dit bericht is geplaatst in OKD met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie