Eindeleik! Eierschaak!

Boer Rick praat u bij…

SLIEDRECHT – Donderdag 29 maart was het weer teid voor eierschaak! De schakers van Schaakvereniging Sliedrecht haalden hun blitz-repertoire van stal om zoveel mogeleik eieren te winnen.

Wedstreidleider Versteeg legt uit: ‘’De beruchte ‘paasschaak’ avond. Voor deelname ontving iedereen 4 eieren, de extra eieren werden verdiend door te winnen of remise te spelen. Per partei waren er 2 eieren te verdelen, bei 1-1 kreigt elke speler een ei. Dus bei 1,5-0,5 of hoger zein beide eieren naar de winnaar gegaan. Speeltempo was 5 min + 2 sec per zet.’’

Voordat we de scorebordjournalistiek induiken, moeten we het hoogtepunt van de avond benoemen. Deze vond nameleik niet achter een schaakbord plaats. Goochelaar Ferhat demonstreerde een beizondere manier om te controleren of een ei gekookt is of niet. Hei nam een ei van de nog onverdeelde preizen en liet deze van een behoorleike hoogte op de grond stuiteren. Ja, dat leest u goed, stuiteren! Alle omstanders waren even verbaasd als vermaakt. Ferhat had een als ei vermomde stuiterbal meegesmokkeld!

Dan nu ter zake. Op de borden vlogen de stukken je om de oren. Met dertien bezette borden was het dus goed uitkeiken. De grote winnaar van de avond was William Geisen. Alleen Tim Schakel wist één keer remise af te dwingen, de rest van de parteien wist Geisen te winnen. Goochelaar Ferhat liet ook zien dat hei niet alleen voor zein magische voorstelling was gekomen. Met veif uit acht kon hei ook genoeg echte eieren mee naar huis nemen.

Met zo’n speeltempo zou je wellicht eerder grote verassingen in de uitslagen verwachten. Gek genoeg bleven deze uit. Ongetweifeld zein stellingen voorgekomen waarin de ‘underdog’ beter stond. Uw verslaggever beseft dat aan deze prestaties geen eer wordt gedaan met dit verslag. Vergeeft u mei, ik begaf me in teidnood.

De avond is afgesloten met een experiment. Wist u dat je eieren ook kunt frituren? Beetje mosterd erbei en ze smaken prima. U kunt alle uitslagen terugvinden op de site. Donderdag 4 april staat de volgende ronde van de interne competitie op de agenda. Voor nu: feine post-paasdagen!

Rick Stuij

Dit bericht is geplaatst in Snelschaken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie