Jake Batenburg stormt vooruit!

Jake scoorde 3 uit 3

SLIEDRECHT – Opnieuw was het een mooie donderdagavond bij de jeugd in ons clubgebouw de Havik.  Met 27 jeugdleden werd de weer partijen geschaakt voor de interne jeugdcompetitie.  In Groep 1 de ronden 9 en 10 en in Groep 2 zelfs 3 ronden, 10 tot en met 12.  In Groep 2 kwam Jake Batenburg met 3 overwinningen omhoog en staat nu zelfs op de tweede plaats in de competitie.  Jake gaat steeds beter schaken en dat is dus ook in de rangschikking te zien.

Rik Slagboom staat nog steeds op nummer 1 in deze groep, maar moest wel zijn eerste verlies slikken.  Jesse Koppelaar miste een ronde, maar versloeg in de laatste ronde van de avond de koploper.  Het gaat nog spannend worden aan de top.  Want het is zeker nog niet gespeeld.  Shane Driesprong staat ondanks een matige avond nog steeds op nummer 3, terwijl Chiel Plug en Philip Leenman punten blijven sprokkelen en zodoende op plaats 4 en 5 staan.  Daarachter staan veel talenten te trappelen en pakken elkaar regelmatig punten af.  

In Groep 1 is al wat meer duidelijk.  Theo Theunisse neemt al een flinke voorsprong in de competitie met overwinningen op Justin Sloots en Jaimy Bakker.  Karel Peursem was er niet, maar staat nog steeds tweede, terwijl Micha de Jong in de achtervolging is op Theo.  Ook hij scoorde 2 uit 2.  Verder werden vooral punten van elkaar afgesnoept en blijft het achter de top 3 ook erg spannend voor de ereplaatsen.

Fantastisch om te zien hoe een grote groep jeugd elke keer weet geniet van het schaakspel en hier ook steeds beter in aan het worden is.  Ze worden natuurlijk ook goed begeleid door een grote groep vrijwilligers en ook de stappenmethode helpt steeds weer opnieuw om talenten beter te laten worden.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie