Eerste RSB-team laat koploper ontsnappen

Bert speelde sterk

SLIEDRECHT – Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft opnieuw een koploper in de eerste klasse van de RSB-competitie laten ontsnappen. Dit keer kwam Spijkenisse 1 met de schrik vrij. Uiteindelijk verloor Sliedrecht 1 na een spannende wedstrijd met 3-5. Daarmee is het team van teamleider Peter van den Bergh nog niet veilig en moet de laatste wedstrijd, de streekderby tegen Dordrecht de beslissing brengen.

De wedstrijd begon wat tam met een gebruikelijke remise van Jerry van Rekom, die met zwart zijn tegenstander-zonder-zakgeld, geen kans op voordeel gaf en de vrede al snel werd getekend. Vervolgens had kopman Henk Prins weinig in te brengen tegen zijn jeugdige tegenstander en was de achterstand een feit; 0,5-1,5.

Wim won na een dodelijke opening

De stand kwam weer in evenwicht, want Wim Hokken had na een flitsende opening zoveel voordeel verkregen dat zelfs veel schwindels van zijn tegenstander niet konden verhinderen dat hij de nul kon voorkomen; 1,5-1,5.

Pieter Pons speelde een degelijke partij, waarin het evenwicht nauwelijks werd verbroken met een remise als logisch gevolg; 2-2.

Invaller Bert Dobber speelde sterk tegen een veel hoger gerate tegenstander. Met een mooi offer leek Dobber winstkansen te hebben, maar de tegenstander knokte zich naar een beter ogend eindspel. Door actief spel kreeg Dobber echter loon na werken door eeuwig schaak te forceren; 2,5-2,5.

Even leek een stunt in de maak, omdat Jeroen Brandsma in het middenspel de voorhand leek te hebben. Brandsma miste echter de mokerslag en zag zijn sympathieke tegenstander er alsnog met de volle buit vandoor gaan; 2,5-3,5.

Veelspeler Johan van de Griend leek optisch gezien een goede stelling te hebben, maar zijn sterke tegenstander bewees via een dodelijke aanval het tegendeel; 2,5-4,5.

Teamleider Peter van den Bergh opende verrassend, maar zijn geofferde pion heeft hij nooit meer teruggezien. Toch eindigde de partij uiteindelijk in remise. Had zijn tegenstandster medelijden met de momenteel extern uit vorm zijnde nieuwe clubkampioen? De eindstand werd zo wel 3-5 voor de nieuwe koploper van klasse 1B.

Op naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Op dinsdag 28 mei aanstaande volgt de clash tegen Dordrecht. Kijken of de teamleider dan wel in vorm is…

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie