Dana Verheij Nederlands kampioen Meisjes A!

Dana Verheij, Nederlands kampioen!

GRONINGEN – Het Sliedrechtse talent Dana Verheij mag zich sinds vandaag Nederlands kampioen noemen in de hoogste Meisjes-categorie. In het hoge noorden bleef de speelster van het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht ongeslagen. In 7 partijen wist Dana 5,5 punten te scoren en mag zich een jaar lang Nederlands beste noemen bij de meisjes-A. Een prachtig resultaat van de 17-jarige.

Dana startte het NK met 2 winstpartijen. Daarna stokte de machine even met 2 remises, maar in de vijfde ronde won ze fraai van de Nederlands kampioen in de Meisjes-B-categorie. In de zesde ronde keepte ze een iets minder staand eindspel keurig naar remise. In de zevende en laatste ronde wist Dana overtuigend te winnen en werd het kampioenschap een feit.

Dana aan zet (foto Martijn Hardeman)

Dana staat al jaren bekend als groot talent en dat bewijst ze elk jaar bij de Nederlandse kampioenschappen door altijd hoog te eindigen. Nu staat ze bij de hoogste categorie op de hoogste trede van het podium. Door het kampioenschap heeft Dana zich ook rechtstreeks geplaatst voor het NK Vrouwen van juli aanstaane en gaat ze ook meedoen met het EK in Tsjechië in augustus. Klik hier voor de eindstand.

Schaakvereniging Sliedrecht is natuurlijk trots op het kampioenschap van Dana. Het afgelopen decennia kende de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht meerder kampioenen. Zo werd Andrew Mensing Nederlands kampioen rapid en wist Jorik Klein het NK snelschaken bij de jeugd te winnen. Ook Marijn den Hartog is een voormalig Nederlands kampioen, terwijl Dana ook eerder in andere categorieën Nederlands kampioen is geworden. Het actieve jeugdbeleid van Schaakvereniging Sliedrecht heeft dus al hele veel kampioenen opgeleverd.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie