Jeugd gaat volle bak voor de punten

Yaroni speelde alle 15 partijen

SLIEDRECHT – Donderdag 2 mei stond er voor de jeugd de reguliere competitie op het programma en was er vanwege schoolvakantie een opkomst van slechts 18 spelers. Zowel in groep 1 en 2 gingen ze er maar eens goed voor zitten en werd volle bak gestreden om elk punt, wat wel mag blijken uit het feit dat er in geen enkele partij het punt werd gedeeld.

Als we beginnen met groep 2 is het opvallend dat, na het spelen van ronde 13, 14 en 15 alleen Yaroni Theesing alle 15 ronden heeft gespeeld.

In de drie ronden met per speler 10 minuten op de klok wist niemand alle drie de partijen te winnen. Wel kwamen Rik Slagboom, Jorn van Tuijl, Chiel Plug en Ezra Nagtegaal tot een score van 2 uit 3.
Melizza van Vaalen, nieuwkomer, speelde 1 partij en moet nog aan het spelen met de klok en het tempo wennen.

Top 5: groep 2: (1) Rik Slagboom, (2) Chiel Plug, (3) Jake Batenburg, (4) Shane Driesprong (5) Jorn van Tuijl.

Groep 1: In deze groep werden ronden 11, 12 en 13 gespeeld met 10 minuten op de klok plus 5 seconden per zet.

Theo, topper bij de jeugd EN senioren

Afwezig was koploper Theo Theunisse, die die avond in Schiedam moest aantreden voor het RSB2-achttal waarin ook Micha de Jong speelt, maar vanwege vakantie niet mee kon spelen.

Theo (bord 3) maakte korte metten met zijn tegenstander van Fianchetto en kwam tot een superscore van 5,5 uit 6 en is samen met Micha (4 uit 5) een belangrijke factor geweest in de komende promotie van dit team.

In de reguliere competitie was Jaimy Bakker heer en meester met 3 uit 3. Arnt van Tuijl, Jesse Koppelaar en William Theunisse kwamen tot 2 uit 3.

Top 5: groep 1: (1) Theo Theunisse, (2/3) Karel Peursem en Micha de Jong, (4) Jesse Koppelaar, (5) Roël Koopman.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie