Het Gele Leger liet zijn tanden zien in Maastricht!

MAASTRICHT – Ook dit jaar was het Gele Leger actief in het Limburgse land.  De regen en dreigende overstromingen werden getrotseerd, waarbij de nieuwe legerleiding dit jaar een nieuwe manoeuvre had verzonnen.  Via een tussenstop voor de inwendige mens in België werd er gehoopt op een verrassingseffect. Hieronder een foto van het Gele Leger gemaakt door de toernooi organisatie. Generaals Jurgen en Jorik waren er helemaal klaar voor.

Dat het Gele Leger weer geel was, en ook zo mooi opviel tijdens dit toernooi was natuurlijk weer te danken aan de polo’s. Door de hele zaal waren onze spelers dus ook makkelijk te vinden. Dit allemaal dankzij de Boerman Groep.

Feit is wel dat de prijzen uiteindelijk niet mee naar Sliedrecht gingen. Het Gele Leger wist onvoldoende punten te scoren, maar heeft er wel een topweekend van gemaakt. Op een nieuwe locatie werd de perfecte voorbereiding ingezet voor een mooi toernooi.

Dat bleek in de eerste ronde op vrijdagavond echter niet genoeg.  Of dit aan de tussenstop zelf lag, of dat de legerleiding toch tactisch niet helemaal scherp is  geweest, zal zeker onderdeel zijn van de evaluatie, maar vrijdagavond werd 44% gescoord.  Uiteindelijk werden 7,5 punt binnengesleept.  Joost Stoker, Johan van de Griend en Rick Stuij hielden het hoofd koel en wisten een punt bij te schrijven.

Na de zaterdagmiddag ronde is iedereen van het Gele Leger van de 0 af. Dat is natuurlijk mooi, tegelijkertijd heeft niemand ook meer de perfecte score. In Groep A hebben William en Arjan allebei hun partij gewonnen. Dat geeft de burger moed.

In Groep B laat kolonel Robert van Rekom zien dat hij nog steeds uitstekend kan schaken. Wellicht dat de druk van het een stapje terugdoen bij de legerleiding helpt, maar hoe dan ook: een mooie start voor Robert, maar ook Joost Stoker doet het buitengewoon goed in een Groep waar hij laag qua rating staat. Zou de wijsheid bij hem toch met de jaren komen? Of heeft wethouder Ton Spek een goede invloed op hem?

In de C groepen valt vooral debutant sergeant Rien Lodder op. Anderhalve punt, waarbij we ons natuurlijk wel moeten realiseren dat de zaterdagavond nog overleefd moet worden. Bij de veteranen start Johan van de Griend het toernooi uitstekend.

10 punten is 55,6% en dat is nog steeds aan de voorzichtige kant. De legerleiding heeft daarom drastische maatregelen genomen. Het Gele Leger maakt pas op de plaats. Naast het feit dat er een goede maaltijd op het programma staat, wordt er aan een goede voorbereiding gewerkt, zodat het Gele Leger zondag en maandag opnieuw kan vlammen. Tel daarbij op dat de legerleiding inmiddels is uitgebreid met non-playing generaal Jorik Klein, dan weten we dat het een pittige voorbereiding zal zijn.

What happens in Limburg, stays in Limburg. Dat moge duidelijk zijn, maar na de BBQ en de nodige shots, ging het grootste deel (en het jongste deel) stappen. Ditmaal niet in Maastricht, daarvoor waren de taxikosten echt te hoog. Maar deze keer overspoelde het Gele Leger incognito Brunssum. Wij vrezen dat Brunssum nooit meer hetzelfde zal zijn.

Op zondagmorgen dus de 4e ronde. Altijd een bijzondere ronde, want de zaterdagavond is natuurlijk de avond dat de teugels wat los worden gelaten. Soms gaat dit goed en gezien de plannen van de legerleiding was dit ook de bedoeling, maar niets was minder waar. Slechts 5 punten werden binnengeharkt tijdens deze ronde. Tjerry Hut, Generaal Jurgen de Haan (die dus het team voor ging in de strijd) en Peter Vis (een clubmatch tegen Rick Stuij) wisten te winnen. Robert van Rekom speelde evenals Martijn Stoker en Jeroen Brandsma remise. Voor Tim de Waard zit het toernooi er op. Ziekte zorgt ervoor dat we een uitvaller hebben. Boze tongen beweren dat de BBQ voor Tim niet goed uitviel, ondanks dat er al jaren geen Zwarte Sulman kip meer wordt geserveerd. Ook de ridder Jerry verliet de arena om o.a. de zieke Tim thuis te brengen.

De 5e ronde bracht geen verbetering in het puntenaantal. opnieuw werden 5 punten binnengeharkt. Bijzonder overigens dat dit 10 remises waren. Johan van der Griend doet het voorlopig nog het best. In de veteranengroep staat hij op 3 uit 4. Robert van Rekom doet het met 3 uit 5 ook goed, gevolgd door een aantal spelers met 50%. Jerry van Rekom offerde zich op om Tim de Waard naar huis te brengen en zo blijft het een bijzondere editie. Veel afvallers vooraf, maar dus ook tijdens het weekend. Dat is nog niet eerder zo voorgekomen.

Niet alleen kon generaal Jorik niet meespelen, omdat hij op het laatst het begin moest missen, ook was het ridder Jerry die soldaat Tim ging afvoeren en het tactische duo Johan Gijsen en Marcel Klein moesten dit jaar op het laatst overslaan. Tel daarbij op dat korporaal Niels Mijnster de laatste ronde moest missen. Het was maar goed dat we Ronald Breedveld als morele support uit het vreemdelingenleger wisten los te peuteren.

Ronde 6 bracht weer een Sliedrechts onderonsje. En er werd echt voor gestreden. William won van Arjan, terwijl Niels zijn partij in deze ronde won. Verder veel verliespartijen en een aantal remises, waardoor het percentage niet verder kwam dan 40%. Rik Versteeg pakte een mooie overwinning en ook Peter Vis won.

Na de laatste speelronde op maandagmiddag, toen alle stofwolken een beetje waren opgetrokken, bleek dat het Gele Leger het dit jaar erg zwaar had gehad. In Groep A eindigden William, Arjan en Niels alledrie met 3 punten (waarbij Niels de laatste ronde miste) en Adrian kwam in deze zware poule op 2 punten. In Groep B wist Robert in 6 ronden 3,5 punt te scoren en Jeroen en Joost 3. Jurgen kwam tot 2,5 punt, terwijl Martijn de laatste ronde niet speelde en 1,5 punt pakte.

In de C Groep deed Tjerry het het best van alle Sliedrechters en scoorde 4 punten. Als dat geen promotie tot sergeant of korporaal wordt, weet uw schrijver het ook niet meer. Well done! Maar ook Peter V. wist keurig 3,5 punt te halen. Rik Versteeg tenslotte wist op maandag 2 punten binnen te harken en eindigde het toernooi mooi.

In de Veteranengroep scoorde Johan 3,5 punt en dat is netjes. Hier was het Jerry die eerder naar huis moest vanwege familieomstandigheden.

In de appgroep kreeg de legerleiding terecht veel complimenten. Het Generaalsduo Jurgen en Jorik hadden het perfect voor elkaar. Een mooie accommodatie, een goede BBQ, het perfecte voorbereidingsbezoek op vrijdag en een uitstekende sfeer. Complimenten! Uw schrijver vreest wel dat de voorbereiding volgend jaar echt anders aangepakt gaat worden, want het leger brulde wel, maar liet de prijzen in Maastricht. Dat gaat vast volgend jaar beter!

Alle persoonlijke uitslagen staan hieronder:

Totaalscore7,5109566,5650
41,7%55,6%50,0%31,3%37,5%40,6%40,0%
Groep A1234567Totaal
William Gijsen010,500,5103
Arjan van der Leij010,500,5013
Adrian Mensing0,500,500012
Niels Mijnster0,50,50,500,5103
Groep B
Robert van Rekom0,510,50,50,50,503,5
Maritjn Stoker000,50,50,5001,5
Jeroen Brandsma0,50,50,50,50,500,53
Jurgen de Haan0,500,5100,502,5
Joost Stoker10,50,500,50,503
Groep C1
Rik Versteeg0,500,500113
Tim De Waard010,500001,5
Groep C2
Peter Vis010,510103,5
Tjerry Hut0,510,5100,50,54
Rick Stuij100,500,50,50,53
Michiel van de Berg010,500,5013
Rien Lodder0,510,500,5002,5
Veteranen
Jerry van Rekom0,500,50,50001,5
Johan van der Griend10,50,50100,53,5
Scroll naar rechts voor de eindscore
Dit bericht is geplaatst in OKD 2024. Bookmark de permalink.

Geef een reactie