Sliedrechtse Schaakjeugd zet eindsprint in

Toezichthouder Tim de Waard praat ons bij…

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag mocht de Sliedrechtse jeugd de degens weer kruisen in drie ronden Rapid. Aangezien het einde van het seizoen nadert en de prijzen snel verdeeld gaan worden, was iedereen scherp en hing er een gespannen sfeer in de Havik.

In groep 1 zijn jeugdtoppers Theo Theunisse en Micha de Jong verwikkeld in een felle titelstrijd, terwijl de anderen jagen op plek 3. Justin Sloots en Jaimy Bakker lieten zien dat ze serieus aanspraak maken op een podiumplaats door twee van hun drie partijen te winnen. Ook William Theunisse scoorde twee uit drie. Een podiumplaats lijkt voor hem dit jaar niet meer haalbaar, maar duidelijk is dat hij na de zomer mee kan gaan strijden om een podiumplek.

Ook in groep 2 wordt er nog fel gestreden om de prijzen. Rik Slagboom scoorde weer drie uit drie en liet daarmee maar weer eens blijken dat hij deze groep domineert en klaar lijkt voor promotie naar groep 1. De strijd om de overige podiumplaatsen ligt echter nog helemaal open. Chiel Plug liet zien dat hij niet van plan is zijn tweede plaats af te staan en won al zijn drie partijen met overtuiging. Toch gaf achtervolger Philip Leenman zich niet gewonnen, want ook hij won al zijn partijen. Dit betekent niet dat achtervolgers Ezra Nagtegaal en Jake Batenburg al hebben opgegeven. Ook zij zijn vastberaden in hun eindsprint een prijs binnen te slepen. Daarnaast speelde Melizza van Vaalen voor het eerst een hele Rapidavond mee. Het lukte haar nog niet om tegenstanders punten af te snoepen, maar met deze ervaringen zal zij vanaf volgend seizoen een geduchte tegenstander zijn voor vele schakers.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie