Jeugdtoernooien 15-16

De Sliedrechtse jeugd speelt heel veel jeugdtoernooien. Op deze plaats wordt regelmatig verslag gedaan van de resultaten van de Sliedrechtse jeugd bij deze toernooien.

 • Pentachess met snelschaak uit de startblokken geschoten (6/30/2019)

  PAPENDRECHT – Vrijdagavond 28 juni 2019 hebben vijf schaakverenigingen uit de regio de handtekeningen gezet onder een convenant tot oprichting van Stichting Pentachess. Dit gebeurde in de pauze van een snelschaaktoernooi in het Denksportcentrum van Papendrecht, het thuishonk van Schaakclub PASCAL. De andere schaakverenigingen die in de nieuwe stichting participeren zijn Meerkerk Schaakt, Schaakclub Dordrecht, Schaakclub De Giessen en Linge en Schaakvereniging Sliedrecht.

  Het logo van Pentachess

  (meer…)

 • Uitslagen Merwede Jeugdschaak Viertallentoernooi 2018 Ronde 1 (3/10/2018)
  POULE 1
  NAAM MATCH PUNTEN BORD PUNTEN
  1 Pascal 1 6 9
  2 Sleeuwijk 1 3 6
  3 Giessen / Linge 1 2 5
  4 Dordrecht 1 1 4
  POULE 2
  1 Sliedrecht 1 5 10
  2 Giessen/ Linge 2 4 8
  3 Sleeuwijk 2 3 5
  4 Sleeuwijk 3 0 1
  POULE 3
  1 Meerkerk 1 5 9
  2 Pascal 2 4 7
  3 Giessen/ Linge 3 3 6,5
  4 Sliedrecht 2 0 1,5
  POULE 4
  1 Meerkerk 2 10 19
  2 Dordrecht 2 6 6,5
  3 Meerkerk 3 3 5,5
  4 Pascal 3 1 5

  (meer…)

 • William Gijsen derde van Nederland bij ONJK 2017 (8/13/2017)
  frm17-william

  William, de nummer 3 van Nederland

  BORNE – Hij geldt bij Schaakvereniging Sliedrecht als een aanstormend talent. En die status heeft hij volledig waargemaakt tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd 2017. In de B-categorie behaalde hij in een sterk deelnemersveld een keurige derde plaats. Daarmee bewees William Gijsen dat hij komend seizoen terecht in de KNSB-competitie zal gaan spelen. (meer…)

 • E-team speelt heel goed NK (5/21/2016)
  nke-team

  Het Sliedrechtse E-team

  ZUID-SCHARWOUDE – Het Sliedrechtse E-team heeft een prima NK achter de rug. Na een spannende dag met 7 ronden eindigde het team van de trotse teamleider Henk Mensing uiteindelijk zeer verdienstelijk als elfde van de veertig teams. Het team bestond uit de echte E-spelers Luana Mensing en Hendrik Donders , G-speler Samuël Gijsen en F-speler Bart van der Beek. Het team won maar liefst 4 keer, speelde één keer gelijk en verloor slechts 2 keer.

  (meer…)

 • Pathena NK Jeugd 2016: Sliedrechtspeler Marijn den Hartog Nederlands kampioen! (5/7/2016)
  Marijna

  Nederlands kampioen Marijn den Hartog

  ROTTERDAM – Na een ontzettend sterk gespeeld kampioenschap mag Marijn den Hartog zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Hij werd dat met een overtuigende score van 7,5 uit 9 partijen en bleef ook nog eens ongeslagen.

  Marijn den Hartog – als vierde geplaatst – wist in de laatste partij zijn enig overgebleven concurrent – Bart Dubbeldam – in aanvallende stijl te verslaan. Zo werd de kopman van het Sliedrechtse A-team de meer dan terechte kampioen.  (meer…)

 • NK D: Luana Mensing eindigt op 50% (5/5/2016)
  IMG_3813

  Luana debuteerde verdienstelijk in de D-categorie

  DEN HAAG – Luana Mensing – eigenlijk nog E-speelster – speelde haar eerste NK D van 5 tot en met 7 mei.  Luana speelde mee bij de meisjescategorie.  Het NK D werd alweer voor de 26ste keer op dezelfde locatie te Den Haag gespeeld.

  Het werden drie spannende speeldagen, waarbij Luana zeer verdienstelijk een score van 50% behaalde.

  (meer…)

 • William Gijsen ook naar NK Jeugd 2016! (4/11/2016)
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  William ook naar het NK Jeugd

  SLIEDRECHT – Vandaag kreeg hij het verlossende bericht. Weken had hij in spanning gezeten of hij als eerste reserve alsnog werd toegelaten tot het NK Jeugd 2016 in de B-categorie. William Gijsen maakt een geweldig seizoen mee – gedeeld eerste in de B-categorie PJK RSB, topscorer 4e team en heel veel elo-punten winst – en nu mag hij definitief naar het NK Jeugd 2016. Een prima resultaat van de jeugdspeler, die vooral is opgeleid door Kees Wessels. Zo zal William net als zijn broer Samuël aan een NK deelnemen. Van 29 april tot en met 7 mi aanstaande zal William te volgen zijn in het sportcentrum te Rotterdam, maar ook live zijn te volgen via de site van het NK.

  (meer…)

 • E-team plaatst zich voor NK (4/10/2016)
  e-team

  Het succesvolle E-team

  DEN HAAG – Na een ontzettende spannende dag heeft het Sliedrechtse E-team zich weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor E-teams. teamleider Henk Mensing en de meegereisde ouders zagen dat Luana Mensing, Hendrik Donders, Samuël Gijsen en Bart van der Beek als team een zevende plaats behaalden bij de Jeugdclub Kampioenschappen van de Rotterdamse en Haagse Schaakbond. Die zevende plaats was net genoeg voor de plaatsing voor het NK. (meer…)

 • Luana Mensing gedeeld vierde van Nederland bij NK E (3/27/2016)
  Luanaa-klein

  Schaakprinses Luana, vierde van Nederland

  WAALWIJK – Tijdens het Nederlands Kampioenschap E (voor jeugdspelers tot 10 jaar) heeft de 9-jarige Luana Mensing een keurige gedeelde vierde plaats behaald. Dat betekent een uitstekend resultaat voor het Sliedrechtse jeugdtalent. Hendrik Donders deed bij hetzelfde NK bij de jongens vooral veel ervaring op en wist nog menig puntje bij elkaar te sprokkelen. (meer…)

 • William Shakhverdian wint 36e Alblasserwaardtoernooi (3/6/2016)

  SLIEDRECHT – William Shakhverdian van het Veluws Schaakgenootschap heeft de wisselbeker van het Alblasserwaardtoernooi overgenomen van Liqin Lu van SSV Klim-op. Beide spelers wisten hun poule met 7 uit 7 te winnen en moesten in een onderling duel uitmaken wie de nieuwe kampioen zou worden.

  Rechts de trotse winnaar William Shakverdian met de wisselbeker

  Rechts de trotse winnaar William Shakhverdian met de wisselbeker

  Na 2 barragepartijen stond het 1-1, waarna Liqin in het 3e potje helaas misgreep en zo de overwinning aan William moest laten.

  Maar liefst 74 jeugdspelers waren in Sliedrecht aanwezig om alweer 6e toernooi in de RSB Grand Prix te spelen. Verdeeld in 9 groepen gingen de kinderen de strijd op de 64 velden aan.

  (meer…)