PJK RSB 2022

Ook dit jaar doen weer Sliedrechtse jeugdspelers mee aan de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond. Onderstaand de verslagen van de verschillende categorieën waarin weer NK-plaatsen zijn te verdienen.

 • Jabber scoort 4 uit 7 bij PJK cat. D (2/28/2022)
  Jabber (r) bestrijdt zijn tegenstanders graag met het Italiaans

  GOUDA – De 11-jarige Jabber al-Yassin heeft afgelopen zaterdag Sliedrecht vertegenwoordigd in de D-categorie van het PJK-RSB. Deze Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond brengen de beste jeugdspelers uit de regio samen, op basis van leeftijdscategorieën. Ondanks de grote tegenstand, scoorde Jabber uitstekend. Helaas was zijn eindscore (4 overwinningen, 3 verliesparijen) niet genoeg voor een ticket voor het NK. Wel deed Jabber weer wat nieuwe ervaringen op, de ultieme manier om beter te worden in het schaakspel.

 • Jurrian Verweij en Roël Koopman doen veel ervaring op bij PJK (2/19/2022)
  Jurrian Verweij
  Roël Koopman

  PAPENDRECHT – Vandaag strijden twee Sliedrechtse jeugdspelers om plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor jeugdspelers t/m 10 jaar. In het Denksportcentrum van Papendrecht strijden zo’n 20 jeugdspelers van verenigingen uit de Rotterdamse Schaakbond in categorie E om de ereprijzen. Namens Schaakvereniging Sliedrecht zullen Jurrian Verweij en Roël Koopman hun beste beentje voor gaan zetten. Vanaf deze pagina kunnen de prestaties van de leerlingen van schaaktrainer Jerry van Rekom worden gevolgd.

  (meer…)
 • 3 Sliedrechtse jeugdspelers in actie op PJK (t/m 12 jaar) (2/17/2022)
  Jabber (l) en Roël zijn klaar voor de strijd tegen concurrenten uit de regio

  PAPENDRECHT/GOUDA – Jabber al-Yassin (categorie D, geboortejaar 2010 en jonger), Roël Koopman en Jurrian Verweij (categorie E, geboortejaar 2012 en jonger) spelen de komende zaterdagen op het Persoonlijke Jeugdkampioenschappen (PJK) van de Rotterdamse Schaakbond (RSB). Zie hier voor verdere informatie. Een topprestatie op dit PJK kan resulteren in een ticket voor het NK van de betreffende leeftijdscategorie.

  Zaterdag 19 februari zullen Jurrian en Roël hun opwachting gaan maken in Papendrecht. Begeleider Jerry van Rekom zal het thuisfront live op de hoogte houden van de resultaten.