Sliedrecht 1

Hier kun je alle informatie over het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht vinden.

Het eerste team is een vaste kracht in de 3e klasse van de KNSB. De stand en speeldata kun je hier vinden. In het seizoen 2021-2022 speelt het Sliedrechtse vlaggenschip dus in klasse 3F. Dit seizoen is het team verder verjongd. De doorstroming van de eigen opgeleide jeugd is een feit en is conform het beleid van de vereniging. Teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom gaan voor een toppositie en dus ook voor enkele stunts.

 • Sliedrecht 1 voert overtuigend de druk op (4/24/2022)
  Dana speelde een mooie partij

  VOORSCHOTEN – Het eerste team mag nog altijd dromen van het kampioenschap in klasse 3F. Een overtuigende overwinning tegen Voorschoten 2 in de voorlaatste ronde zorgde ervoor dat er nog altijd een theoretische kans is op de eerste plaats. Het team van teamleider Jorik Klein voerde haar taak in Voorschoten perfect uit door de druk volledig op koploper CSV te leggen. Jorik schrijft zelf:

   

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 geeft koppositie uit handen (4/3/2022)
  Niels Mijnster
  Niels Mijnster wist als enige te winnen

  Het eerste team heeft het niet meer in eigen handen in klasse 3F. Een keiharde nederlaag tegen CSV 1 zorgde ervoor dat het team weer met beide benen op de grond staat. CSV staat nu een handvol bordpunten voor op het eerste team, waardoor gehoopt moet worden op een misstap van de concurrent. Teamleider Jorik Klein schrijft hierover:

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 verslaat directe concurrent (3/13/2022)
  De mannen van het oude succesvolle ” A-team” scoorden 3 punten

  SLIEDRECHT – Het eerste team heeft de koppositie in klasse 3F stevig in handen door in een spannende en lange wedstrijd Souburg te verslaan.  Al weken werd er veel gesproken over deze belangrijke wedstrijd tussen de twee koplopers van klasse 3F. De tegenstander, Souburg 1, wint al jaren steevast van ons eerste team en men was er dan ook op gebrand om daar verandering in te brengen. Qua speelsterkte zijn de teams erg gewaagd aan elkaar en dat was op de borden ook terug te zien.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 wint spannend vierpuntenduel (2/6/2022)
  De trotse teamleiders Jorik (links) en Robert (op de achtergrond) in actie

  ROTTERDAM – Het eerste team heeft de koppositie in klasse 3F weten te behouden. In een ongekend spannende en lange wedstrijd tegen Charlois Europoort 2 wist het team van teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom na zes uur spelen beide matchpunten uit Rotterdam mee te nemen. Het team werd gesteund door supporter en waarnemend teamleider Martijn Stoker.

  Onderweg naar de speellocatie werd er gespeculeerd over de opstelling van Charlois Europoort. Op papier kunnen ze heel sterk voor de dag komen, maar het doet zich ook wel eens voor dat ze meer moeite hebben met het vinden van spelers. Dat laatste ondervonden Hans Klein en Jerry van Rekom in de wedstrijd Sliedrecht 2 – Charlois Europoort 3 die op dezelfde locatie plaatsvond. Voor de wedstrijd met Sliedrecht 1 had Charlois 2 echter flink uitgepakt met een gemiddelde teamrating van 2062. Een duidelijk teken dat dit een belangrijke wedstrijd was.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 pakt koppositie met monsterscore (11/28/2021)
  Arjan van der Leij stelde de overwinning veilig, maar was tegelijk de schlemiel van de dag!

  LEIDEN – Sliedrecht KNSB 1 heeft goede zaken gedaan in de jacht op het kampioenschap in klasse 3F. In het Denksportcentrum Leiden werd een ruime 7,5 – 0,5 overwinning geboekt tegen degradatiekandidaat LSG 4.

  Op papier had Sliedrecht op elk bord een ratingoverwicht. Maar dat de overwinning zo ruim uit zou vallen, durfden de succesvolle teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom niet te dromen.

  En passant werd met deze overwinning de koppositie in de poule overgenomen van Souburg 1, dat verrassend gelijkspeelde tegen RSR Ivoren Toren 1.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 verzuimt koppositie te pakken (11/7/2021)
  Teamleider Jorik was tevreden met het punt van William

  SLIEDRECHT – Het eerste team heeft de winnende reeks niet kunnen voortzetten. In een spannende wedstrijd tegen Overschie was er een ‘Remontada’ nodig om nog 1 matchpunt in Sliedrecht te houden.

  Nadat (bijna) iedereen op tijd in de Havik was, ondanks de extra beveiliging in de vorm van het CTB, barstte de strijd los. Al snel werd duidelijk dat het een lastige middag ging worden. Een ronde langs de borden na 1,5 uur spelen baarde de teamleiders zorgen. Aan de topborden ging het erg moeizaam, terwijl het op de lagere borden complete chaos was.

  (meer…)
 • KNSB-bekerteam strandt (10/19/2021)
  Aanvoerder Niels speelde puik

  TILBURG – Het is de hoogst gerate KNSB-basisspelers van Schaakvereniging Sliedrecht niet gelukt de volgende ronde van de KNSB-beker te bereiken. In een mooie clash werd afgelopen maandagavond zeer nipt verloren van het viertal van SV KiNG uit Tilburg. Kopman Niels Mijnster speelde kalm en beheerst en wist zijn tegenstander (Mark Haast, rating 2373) op remise te houden. De huidige koploper in de interne competitie Arjan van der Leij scoorde een vol punt op bord 2: zijn tegenstander liet op een onbewaakt moment zijn koning in de steek, waardoor Arjan gretig kon toehappen. William Gijsen kende een erg stroeve opening, liep lang achter de feiten aan, maar wist alsnog remise te noteren. Wim Pool werd op bord 4 hard getroffen in de opening en kon geen evacuatieplan meer uitrollen: een rappe nul, 2-2 tussenstand.

  (meer…)

Geef een antwoord