Sliedrecht KNSB 2

De ambitieuze ‘ouwe’ teamleider Johan van de Griend

Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt in het seizoen 2023-2024 in de vierde klasse F van de landelijke competitie van de KNSB.

Het team bestaat voornamelijk uit routiniers. De teamleiders Johan van de Griend en Jerry van Rekom gaan voor een topnotering in klasse 4F.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de poule.

 • “Ouwe-mannenteam” laat tegenstander glippen (11/26/2023)
  Topscorer Theo Dekker

  SLIEDRECHT – Het tweede landelijk spelende team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft aan het vierpuntenduel tegen Krimpen ad IJssel 3 slechts één punt overgehouden. Met de 4-4 verdubbelde het team van teamleider Jerry van Rekom dan wel haar aantal wedstrijdpunten, maar het “ouwe mannenteam” blijft in degradatiegevaar. Het wordt dus tijd voor harde Amsterdamse maatregelen, want Ajax staat na een onvermijdbare trainerswissel inmiddels weer in het linkerrijtje. Kijken of dat ook in Sliedrecht gaat gebeuren…

  (meer…)
 • Tweede KNSB-team met oudste team ooit pakt eerste punt (11/4/2023)
  Meinte Smink, de Benjamin van het team wist fraai te winnen

  SCHIEDAM – Nog nooit was de gemiddelde leeftijd van een team van Schaakvereniging Sliedrecht zo hoog. De 8 Sliedrechtse spelers waren gemiddeld maar liefst 68 jaar oud! En die oudjes wisten tegen het eerste team van Fianchetto het eerste matchpunt van het seizoen te boeken; 4-4. Na een spannende wedstrijd die maar liefst 5,5 uur duurde (sommige oudjes waren inmiddels in slaap gevallen) werd het gelijkspel voor het team van teamleider Johan van de Griend een feit.

  (meer…)
 • Tweede team laat favoriet ontsnappen (10/8/2023)
  De Sliedrechtse topborden Met debutant Bert Terlouw (r)

  SLIEDRECHT – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht kent een valse start. Ook in de tweede ronde wist het team van treamleider Jerry van Rekom de nul vast te houden. Na een spannende wedstrijd lieten de Sliedrechtse reserves het op papier favoriete tweede team van Krimpen aan de IJssel na een desastreuze slotfase met 3-5 ontsnappen. Lichtpuntje was wel de comeback van Bert Terlouw, die na veel jaren weer in de KNSB-competitie speelt.

  (meer…)
 • Tweede team start seizoen met nederlaag tegen Shah Mata (9/17/2023)
  Het strijdtoneel van de wedstrijd Shah Mata 1 – Sliedrecht 2

  ROTTERDAM – Afgelopen 16 september 2023 ging de KNSB competitie weer van start. Helaas heeft het tweede team in de eerste ronde de uitwedstrijd in klasse 4F tegen Shah Mata verloren.

  Teamleider Johan van de Griend schrijft hierover het volgende:

  Werd het in het vorige seizoen nog een ruime overwinning geboekt met 6-2, nu werd het een nederlaag met 5-3.  Het begon nog goed met twee remises aan de topborden. Zowel Wim Hokken als Teunis den Rooijen kregen een remiseaanbod. Ze vonden hun stelling niet zodanig dat ze, zonder risico te nemen, op winst zouden kunnen spelen Vandaar dat ze het aanbod accepteerden(1-1).

  (meer…)
 • Tweede team eindigt zwaar seizoen met zware nederlaag (4/22/2023)
  Aan de start

  SLIEDRECHT – Veel dramatischer had het seizoen van het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht niet kunnen zijn. Het seizoen 2022/2023 gaat te boek als “Snel vergeten en opnieuw beginnen!”. In de laatste ronde werd kansloos verloren van DD 2; 2-6. Gezien de persoonlijke problemen was dat nog het minst erg. Tijdens het seizoen moest afscheid worden genomen van basisspeler Kees Wessels, terwijl meerdere spelers privéproblemen hadden. Wanneer het team dan nog als derde eindigt is dat een prima prestatie.

  (meer…)

Geef een reactie