Sliedrecht KNSB 3

Mede-teamleider Joost Stoker brengt de nodige KNSB-ervaring mee

Voor het eerst in de geschiedenis zal SV Sliedrecht met een derde team deelnemen aan de KNSB-competitie. Het team onder leiding van Jurgen de Haan en Joost Stoker zal uitkomen in de 6e klasse.

Het team is een mix van ervaren KNSB-spelers (zelfs met 2e-klasse ervaring) en schakers die niet eerder op zaterdag hebben gespeeld. De teamleiders mogen bewijzen of zij het bonte gezelschap tot een stabiel team kunnen smeden.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de poule.

 • Derde team verliest koppositie verder uit het oog (3/13/2023)
  Tjerry gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – Na de eerste nederlaag van het seizoen in de vorige ronde, wilde Sliedrecht 3 zich revancheren tegen RSR Ivoren Toren 3. Vol goede moed gingen de spelers van start, maar de middag liep anders dan gehoopt. Met 4-4 mag het derde team misschien wel van geluk spreken…

  (meer…)
 • Sliedrecht KNSB 3 verliest koppositie (2/12/2023)

  Basisspeler Tjerry Hut doet verslag….

  Martijn streed maximaal, maar moest berusten in een halfje

  ROOSENDAAL – In de klasse 6E van de KNSB-competitie heeft het derde team een zware dag gehad. Het team stond aan kop in de groep en promoveren lag steeds meer in het zicht. Afgelopen zaterdag was het uitgekozen moment om te winnen, want Sliedrecht 3 speelde tegen De Pion 2 uit Roosendaal, de nummer 2 in de groep! Met een enkel matchpunt verschil zou Sliedrecht 3 bij winst met brede marge bovenaan staan in de groep. Helaas is dat niet gelukt, ondanks de volhardendheid van enkele leden.

  (meer…)
 • Sliedrecht KNSB 3 als koploper de winterstop in (12/17/2022)
  Tjerry gaf een zeer goed voorbeeld

  SLIEDRECHT – De toppers van Sliedrecht 3 hebben vooralsnog een succesvol debuut in de landelijke KNSB-competitie. In de laatste wedstrijd van 2022 werd een sterke 4,5 – 3,5 overwinning geboekt op directe concurrent DSC Delft 5. Met een drietal Caro Kann’s, een Morra, een Staunton, een vrouwengambiet, een Jobava en een Engelse topper werden de 2 matchpunten soepel veiliggesteld. Door de zege blijft het team van de teamleiders Joost Stoker en Jurgen de Haan de trotse koploper in 6E.

  (meer…)
 • KNSB-Sliedrecht 3 blijft winnen (11/30/2022)
  Rik trok voortvarend ten strijde

  SCHIEDAM – Zaterdag 26 november mocht Sliedrecht 3 het opnemen tegen Fianchetto 2. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, zeker omdat de topborden aan elkaar gewaagd waren. De staartborden zouden de overwinning binnen moeten halen. Met die gedachte in het achterhoofd vertrok men vol goede moed richting Schiedam, waar het tweede ook achter de borden zou plaatsnemen om te spelen tegen Fianchetto 1.

  (meer…)
 • Sliedrecht 3 wint weer (11/6/2022)
  Maarten gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – De debutantenweermacht van Sliedrecht 3 heeft afgelopen zaterdag weer laten zien waar ze goed in zijn. In Klasse 6E werd met een solide 5,5-2,5 overwinning op Krimpen a/d IJssel 4 de koppositie verstevigd. Mede door goed afgestemde remises kwam de winst geen moment in gevaar, goed teamwerk!

  (meer…)
 • Sliedrecht 3 scoort eerste overwinning (10/12/2022)
  Guus Geluk

  KRUININGEN – In de tweede wedstrijd van het seizoen heeft Sliedrecht 3 de eerste overwinning behaald. In het altijd pittoreske Kruiningen werd met 6,5 – 1,5 gewonnen van De Zwarte Dame 2. Op papier was Sliedrecht de grote favoriet, een rol die het team met verve heeft vervuld.

  (meer…)