Sliedrecht KNSB 3

Teamleider Jurgen

Voor het tweede seizoen speelt het derde team mee in de landelijke competitie van de KNSB. Het team onder leiding van Jurgen de Haan heeft promotie naar de vijfde klasse afgedwongen door een sterk vorig seizoen.

Het team is een mix van ervaren KNSB-spelers (zelfs met 2e-klasse ervaring) en schakers die niet eerder op zaterdag hebben gespeeld. De teamleider mag opnieuw bewijzen dat de promotie terecht is.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de poule.

 • Sliedrecht 3 nummer 1 in KNSB klasse 5i! (4/21/2024)
  Sliedrecht 3 winnaar in klasse 5I

  SLIEDRECHT – Het derde team van Sliedrecht heeft voor een historische prestatie gezorgd door in de landelijke klasse 5I een eerste plaats te behalen. Hiermee is tevens promotie naar de landelijke 4e klasse afgedwongen, waardoor er volgend seizoen 2 teams in deze klasse zullen spelen.

  (meer…)
 • Sliedrecht 3 kampioen! (3/26/2024)
  Tjerry scoorde een cruciaal punt

  Het was even billenknijpen, maar nadat de laatste uitslag van de overige wedstrijden was doorgegeven kon de champagne ontkurkt worden. Ondanks een gelijkspel tegen CSV 2 mag Sliedrecht 3 zich kampioen noemen van klasse 5I. De kroon op een mooi seizoen, waarin verschillende spelers prachtige individuele resultaten hebben gehaald (zie onderaan dit verslag). Hoe de laatste wedstrijd van het seizoen is verlopen, leest u hieronder.

  (meer…)
 • Sliedrecht 3 goochelt zich naar winst (3/6/2024)
  Henk kijkt met argusogen naar het gegoochel aan de kopborden

  SLIEDRECHT – Zaterdag 2 maart werd op een zonnige zaterdagmiddag de wedstrijd Sliedrecht 3 – DSC 4 gespeeld. De sympathieke Delftenaren (Delvenaren?), vertegenwoordigers van een van de grootste schaakbolwerken van Nederland, wilden ontsnappen uit hun positie in de onderste regionen van de klasse. Sliedrecht 3 speelt om het kampioenschap en had maar één doel voor ogen: de overwinning. Alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd waren aanwezig. En spannend, dat werd het.

  (meer…)
 • Met de tram door de grote stad (2/12/2024)

  Razende reporter Rik Versteeg doet verslag van Schaakhuis 2 – Sliedrecht 3

  De lokale achtbaan

  DEN HAAG – Gezien de huidige woekerprijzen voor het parkeren in de binnenstad is er besloten om een nieuwe strategie te gebruiken. Er zou met 2 auto’s naar een parkeergarage gereden worden waar de tarieven wel betaalbaar zijn en met een tramverbinding in de buurt waarmee het laatste stuk zou worden afgelegd, er zou niks mis kunnen gaan.

  (meer…)
 • Sliedrecht 3 kijkt op het verkeerde bord (12/23/2023)
  Het verkeerde bord

  SLIEDRECHT – Aan het begin van de wedstrijd tegen Erasmus 2 stond een drietal spelers aan de bar te filosoferen over de zin van het leven. Allerlei belangrijke filosofische vraagstukken passeerden de revue, zoals de zin van het leven, het nut van de democratische rechtsstaat en welk bier men na afloop van de partij zou bestellen. Toegegeven, het gesprek bleef vooral hangen op het laatste vraagstuk. Na een tijdje sprak Martijn de profetische woorden: ‘Als we nu verliezen, heb je in ieder geval de titel van het verslag al.’ Hoe de profetie werkelijkheid is geworden, leest u hieronder…

  (meer…)
 • Sliedrecht 3 remiseert in debat (12/1/2023)
  De interim fractievoorzitter

  SLIEDRECHT – Vorige week was Nederland in rep en roer vanwege de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in Sliedrecht waren debatten te volgen, zo waren tussen Sliedrecht 3 en DD 3 een achttal zetels te verdelen in de vijfde klasse van de KNSB. De verkiezingsuitslagen worden voor u geduid door gelegenheidsfractievoorzitter Tjerry (let op de spelling). 

  (meer…)