Sliedrecht RSB 1

Teamleider Peter van den Bergh denkt na over de winnende opstelling

Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht gaat in de 1e klasse strijden om het kampioenschap. Dit zal gebeuren onder leiding van vedette, veelvoudig clubkampioen en tevens teamleider Peter van den Bergh.

De podiumplaats in het seizoen 2021/2022 smaakt naar meer, een hogere positie lonkt. Het team is ten opzichte van vorig seizoen flink door elkaar geschud. Zullen de nieuwe spelers en de nieuwe teamleider de verwachtingen waar gaan maken?

 • Sliedrecht pakt punten in Barendrecht (4/30/2023)
  Teamleider Peter gaf het goede voorbeeld

  BARENDRECHT – Vrijdag 28 april stond de uitwedstrijd tegen Barendrecht/IJsselmonde op het programma. We vertrokken dan ook met 6 spelers naar Rotterdam IJsselmonde. Maar zes spelers? Je leest het goed. Ja, want de RSB-competitie is dit jaar helaas uitgesmeerd over een langere periode, t/m juni zelfs. En dan zou je wel verwachten dat schoolvakantieperiodes en ‘de dag na koningsdag’ vrijgepland kunnen worden in het speelschema. Maar nee, toch niet, dat is te veel schakerslogica waarschijnlijk. En zo kwam het verzoek van de tegenstander om met 2 borden vooruit te spelen. En eigenlijk kwam dat wel goed uit. Zeker achteraf gezien.

  (meer…)
 • Eerste team RSB wint spannende streekderby (3/24/2023)
  De staartborden

  SLIEDRECHT – Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft na een spannende wedstrijd nipt gewonnen van streekgenoot PASCAL uit Papendrecht. Teamleider Peter van den Bergh zag de kopborden gelijk spelen, maar dat de Sliedrechtse staartborden net iets beter scoorden, hetgeen uiteindelijk leidde naar een 4,5-3,5 overwinning. Daarmee speelde het eerste team zich definitief veilig en kan het team met een gerust hart het seizoen afsluiten.

  Het werd de wedstrijd van koppels, die wel iets met elkaar gemeen hadden.

  (meer…)
 • Sliedrecht RSB 1 wint overtuigend van Schiedam (2/15/2023)
  Remiseschuiver Peter

  SCHIEDAM – In regionale klasse 1B heeft Sliedrecht RSB 1 een overtuigende overwinning neergezet tegen rode lantaarndrager HZP Schiedam. In de 4e competitieronde werd zo het ratingoverwicht van Sliedrecht omgezet in een 6-2 overwinning.

  We moesten uit tegen Schiedam en zodoende gingen we met de auto(‘s) op pad. Nu weet iedereen natuurlijk dat carpoolen overal beter voor is: beter voor het milieu en het toekomstige klimaat, beter voor de portemonee, gezelliger, minder files. Maar in Schiedam komt daar nog een argument bij: het is beter 2 auto’s te parkeren dan 5… Voordat de laatste auto een plek gevonden had, was de wedstrijd al begonnen. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken.

  (meer…)
 • Eerste RSB-team wint vierpuntenduel (12/9/2022)
  Kopman Jerry kon snel aan het bier

  SLIEDRECHT – Ondanks ( of wellicht dankzij) drie invallers heeft het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht haar eerste zege van het seizoen geboekt. In de eerste klasse B van de Rotterdamse Schaakbondcompetitie wist het team van teamleider Peter van den Bergh het vierpuntenduel tegen het eerste team van Maassluis winnend af te sluiten. Na een spannende wedstrijd bleven de punten in Sliedrecht; 4,5-3,5.

  (meer…)
 • RSB-bekerteam wint van Erasmus na snelschaken (11/29/2022)
  Veelschaker Johan won opnieuw

  ROTTERDAM – In de tweede ronde van de RSB-competitie moest het RSB-bekerteam van Sliedrecht op maandag 28 november aantreden tegen Erasmus uit Rotterdam. Het werd een spannende strijd, die pas na snelschaken in het voordeel van Sliedrecht werd beslecht. Het team, dit keer bestaande uit Adrian Mensing, Peter van de Bergh, Wim Hokken en ondergetekende, Johan van de Griend, heeft een huzarenstukje verricht! Hoe het ging wordt hieronder beschreven.

  (meer…)

Geef een reactie