Sliedrecht RSB 1

Teamleider Peter van den Bergh denkt na over de winnende opstelling

Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht gaat in de 1e klasse strijden om het kampioenschap. Dit zal gebeuren onder leiding van vedette, veelvoudig clubkampioen en tevens teamleider Peter van den Bergh.

De podiumplaats in het seizoen 2021/2022 smaakt naar meer, een hogere positie lonkt. Het team is ten opzichte van vorig seizoen flink door elkaar geschud. Zullen de nieuwe spelers en de nieuwe teamleider de verwachtingen waar gaan maken?

 • RSB-bekerteam wint van Erasmus na snelschaken (11/29/2022)
  Veelschaker Johan won opnieuw

  ROTTERDAM – In de tweede ronde van de RSB-competitie moest het RSB-bekerteam van Sliedrecht op maandag 28 november aantreden tegen Erasmus uit Rotterdam. Het werd een spannende strijd, die pas na snelschaken in het voordeel van Sliedrecht werd beslecht. Het team, dit keer bestaande uit Adrian Mensing, Peter van de Bergh, Wim Hokken en ondergetekende, Johan van de Griend, heeft een huzarenstukje verricht! Hoe het ging wordt hieronder beschreven.

  (meer…)
 • Spannend gelijkspel voor 1e RSB-team (11/13/2022)
  Kopman Vd Bergh redde het punt

  MOERKAPELLE – Na een spannende wedstrijd heeft het eerste RSB-team het eerste punt behaald in klasse 1B van de RSB-competitie. Teamleider Peter van den Bergh zorgde in de slotfase voor de 4-4 eindstand. Zo is het hoogste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht van de nul af.

  (meer…)
 • RSB-team wint bekerkraker (11/5/2022)
  Teamleider Peter won 2x

  SLIEDRECHT – Uitslagen van bekerwedstrijden voorspellen is vaak lastig, omdat niet altijd het op papier sterkste team wint. Dus de uitslag voorspellen van Sliedrecht-HZP Schiedam uit de eerste ronde van de RSB-competitie leek op voorhand niet zo moeilijk, omdat het team van teamleider Peter van den Bergh op papier een stuk sterker was. Dat bleek in de praktijk dus niet zo. Uiteindelijk ging Sliedrecht ‘na strafschoppen’ door nadat de reguliere wedstrijd in 2-2 was geëindigd.

  (meer…)
 • Nieuw seizoen, nieuwe kansen…alleen niet tegen Overschie… (10/2/2022)
  Al snel kopzorgen voor de nieuwe teamleider

  SLIEDRECHT – Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht kende een valse start in de eerste klasse B van de competitie van de Rotterdamse Schaakbond. Tegen favoriet Overschie (ook spelend in de 3e klasse van de KNSB) werd een kansloze 0,5-7,5 nederlaag geleden. De kersverse teamleider Peter van den Bergh debuteert met het volgende verslag.

  Als nieuwe teamleider begin je fris aan je rol. Weliswaar wat veranderingen in de spelers ten opzichte van vorig jaar, maar met een vaste selectie van 10 spelers en een blik aan invallers ter beschikking moet dat wel goedkomen. Dus vol goede moed op naar de eerste wedstrijd.

  (meer…)
 • Vierde team trakteert kampioen (6/5/2022)
  Wim en Robert scoorden 1,5 punten

  SLIEDRECHT – 2 juni – Een RSB-wedstrijd in juni. Dat is best een zeldzaam verschijnsel. En hopelijk blijft dat zo. Als team wil je het liefst met een compleet achttal aantreden. Zeker als je tegen de kampioen moet spelen. Maar hoe dichter de datum bij het vakantieseizoen ligt, hoe lastiger het wordt je spelers binnenboord te houden. Dat blijkt ook nu voor het vierde team (Sliedrecht 2 RSB) dat Krimpen a/d IJssel 2 op bezoek krijgt. De eerste drie bordspelers van Sliedrecht hebben zich gebroederlijk afgemeld. Als een Siamese drieling; als Jerry niet kan, kan Frank ook niet en Kees ook niet. Zo gaat dat bij deze vrienden.   

  (meer…)

Geef een antwoord