Sliedrecht RSB 2

Teamleider Jaap Euser

Het tweede RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht komt dit seizoen uit in de tweede klasse.

Het team kent enkele versterkingen, maar zag ook een aantal basisspelers naar het 1e RSB-team verhuizen. Als Sliedrecht RSB 2 zal het team van teamleider Jaap Euser weer voor spannende wedstrijden gaan zorgen.

 • Sliedrecht 2 laat Onesimus weglopen (11/23/2022)
  Tjerry, Henk en Willem pakken punten

  SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de RSB-competitie heeft Sliedrecht 2 een toch wat
  verrassende nederlaag geleden tegen het Rotterdamse Onesimus 3. Aanvankelijk werd er een goede koers gevaren, maar halverwege de avond keerde het tij. Een directe verklaring is er niet, maar wie weet zit het hem in de naam ‘Onesimus’. Onesimus betekent niet alleen ‘verdienstelijkheid’, maar ook staat Onesimus in de Bijbel bekend als de weggelopen slaaf van de aanzienlijke Filemon. Onesimus was op de vlucht geslagen, omdat hij mogelijk gestolen had van zijn heer.

  (meer…)
 • Sliedrecht RSB-2 oppermachtig in Spijkenisse (10/18/2022)

  SPIJKENISSE – In de eerste ronde van de RSB-competitie heeft Sliedrecht 2 een verpulverende uitslag neergezet tegen Spijkenisse 3. Met een monsterscore van maar liefst 7½ – ½ is het nieuwe seizoen sterk en overtuigend gestart. Dat mag met vier invallers aan boord best een prestatie genoemd worden.

  (meer…)
 • Sliedrecht 5 pioniert er op los…. En? Degradeert niet! (7/12/2022)
  De grote (zee)slag van Hellevoetsluis – Sliedrecht 5

  HELLEVOETSLUIS – Seconden werden minuten. Minuten draaiden in uren…. Uren gingen op in dagen….  Dagen veranderden in weken en tot slot zelfs enkele maanden. Zo lang heeft de deceptie van Sliedrecht 5 geduurd na afloop van dit seizoen… Uw verslaggever, Arco van Houwelingen, heeft nu pas de moed gevonden om te verhalen van de grote (zee)slag die geleverd is in Hellevoetsluis tegen ‘de Pionier’ in de laatste wedstrijd van het seizoen.

  (meer…)
 • Sliedrecht 5 wint: ‘Er zijn geen woorden meer…’ (11/3/2021)
  Was de overwinning wellicht te danken aan de inleidende toespraak van teamleider Johan?

  SLIEDRECHT– Op 28 oktober jl. stond de tweede wedstrijd van Sliedrecht 5 (RSB 3) gepland tegen Dordrecht 3. Al enkele weken voorafgaand aan deze wedstrijd bereidde het team zich voor op deze wedstrijd tegen de sympathieke streekgenoot. In de voorbereiding werd niets geschuwd: bananenmilkshakes, vermengd met spinaziebladeren (goed voor het denkvermogen), extra trainingen om de zenuwen te beheersen, tot zelfs het veranderen van de voornaam van een medespeler….(ja, u leest het goed): Alles voor de overwinning! Lees maar snel mee in het verslag van het illustere 8-tal uit Sliedrecht over een wedstrijd waarvan alleen maar gezegd kan worden: ‘Er zijn geen woorden meer’

  (meer…)
 • Sliedrecht 5; een episch gevecht (met teleurstellende uitslag) (10/3/2021)
  Clash of Clans:
  Sliedrecht 5 – Pascal 2

  SLIEDRECHT – “Speel mee met miljoenen andere spelers, richt een clan op en neem deel aan epische clanoorlogen. Barbaren met een snor, tovenaars die vuur schieten en andere unieke troepen wachten op je. Stap de wereld van Clash of Clans binnen. Waar wacht je nog op, Chief? Stort je vandaag nog in de strijd. Met deze woorden wordt het (digitale) ‘spel van het jaar’ Clash of Clans aangekondigd in de playstore van Apple en Google. Wie goed zoekt ontdekt dat Clash of Clans eigenlijk is afgeleid van de schaakderby tussen Sliedrecht 5 (RSB 3 e team) en Pascal 2 van jl 30 september 2021.

  (meer…)

Geef een antwoord