Sliedrecht RSB 2

Teamleider Jaap Euser

Het tweede RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht komt dit seizoen uit in de vierde klasse.

Het team kent enkele versterkingen, maar zag ook een aantal basisspelers naar het 1e RSB-team verhuizen. Als Sliedrecht RSB 2 zal het team van teamleider Jaap Euser weer voor spannende wedstrijden gaan zorgen.

 • Goed resultaat voor Sliedrecht 2 RSB (1/9/2023)
  Arco en Stefan gaven het goede voorbeeld

  ROTTERDAM –  Het nieuwe jaar is nog maar net van start gegaan of het tweede RSB-team van Sliedrecht heeft de eerste wedstrijd van 2023 al weer achter de rug. Donderdagavond 5 januari was Erasmus de tegenstander in de uitwedstrijd in Rotterdam. Na een klinkende winst tegen Spijkenisse in de eerste ronde en een nipt verlies tegen Onésimus in de tweede ronde, mag Sliedrecht geen matchpunten meer morsen. Althans, niet als je kampioen wilt worden. Het doel van de derde ronde is dan ook: winnen!

  (meer…)
 • Sliedrecht 2 laat Onesimus weglopen (11/23/2022)
  Tjerry, Henk en Willem pakken punten

  SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de RSB-competitie heeft Sliedrecht 2 een toch wat
  verrassende nederlaag geleden tegen het Rotterdamse Onesimus 3. Aanvankelijk werd er een goede koers gevaren, maar halverwege de avond keerde het tij. Een directe verklaring is er niet, maar wie weet zit het hem in de naam ‘Onesimus’. Onesimus betekent niet alleen ‘verdienstelijkheid’, maar ook staat Onesimus in de Bijbel bekend als de weggelopen slaaf van de aanzienlijke Filemon. Onesimus was op de vlucht geslagen, omdat hij mogelijk gestolen had van zijn heer.

  (meer…)
 • Sliedrecht RSB-2 oppermachtig in Spijkenisse (10/18/2022)

  SPIJKENISSE – In de eerste ronde van de RSB-competitie heeft Sliedrecht 2 een verpulverende uitslag neergezet tegen Spijkenisse 3. Met een monsterscore van maar liefst 7½ – ½ is het nieuwe seizoen sterk en overtuigend gestart. Dat mag met vier invallers aan boord best een prestatie genoemd worden.

  (meer…)
 • Sliedrecht 5 pioniert er op los…. En? Degradeert niet! (7/12/2022)
  De grote (zee)slag van Hellevoetsluis – Sliedrecht 5

  HELLEVOETSLUIS – Seconden werden minuten. Minuten draaiden in uren…. Uren gingen op in dagen….  Dagen veranderden in weken en tot slot zelfs enkele maanden. Zo lang heeft de deceptie van Sliedrecht 5 geduurd na afloop van dit seizoen… Uw verslaggever, Arco van Houwelingen, heeft nu pas de moed gevonden om te verhalen van de grote (zee)slag die geleverd is in Hellevoetsluis tegen ‘de Pionier’ in de laatste wedstrijd van het seizoen.

  (meer…)
 • Sliedrecht 5 wint: ‘Er zijn geen woorden meer…’ (11/3/2021)
  Was de overwinning wellicht te danken aan de inleidende toespraak van teamleider Johan?

  SLIEDRECHT– Op 28 oktober jl. stond de tweede wedstrijd van Sliedrecht 5 (RSB 3) gepland tegen Dordrecht 3. Al enkele weken voorafgaand aan deze wedstrijd bereidde het team zich voor op deze wedstrijd tegen de sympathieke streekgenoot. In de voorbereiding werd niets geschuwd: bananenmilkshakes, vermengd met spinaziebladeren (goed voor het denkvermogen), extra trainingen om de zenuwen te beheersen, tot zelfs het veranderen van de voornaam van een medespeler….(ja, u leest het goed): Alles voor de overwinning! Lees maar snel mee in het verslag van het illustere 8-tal uit Sliedrecht over een wedstrijd waarvan alleen maar gezegd kan worden: ‘Er zijn geen woorden meer’

  (meer…)

Geef een antwoord