Sliedrecht RSB 2

Teamleider Tjerry Hut

Het tweede RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht komt dit seizoen uit in de derde klasse en dat betekent een klasse hoger ten opzichte van vorig seizoen.

Het team kent enkele versterkingen, maar zag ook een aantal basisspelers naar het 1e RSB-team verhuizen. Als Sliedrecht RSB 2 zal het team van teamleider Tjerry Hut weer voor spannende wedstrijden gaan zorgen.

 • Sliedrecht RSB2 deelt rechtse directe uit aan koploper en heropent titelstrijd (4/16/2024)
  Teamleider, gelegenheidskopman en auteur dezes Tim de Waard

  SLIEDRECHT – Donderdag 11 april 2024 ontving ons tweede RSB-team in het eigen clubgebouw het tweede team van schaakvereniging De Pionier.

  Co-teamleider Tim de Waard vertelt over deze wedstrijd:

  11 april 2024 zou een mooie en historische dag worden. Voor schaakvereniging De Pionier wel te verstaan. Hun tweede RSB-team zou naar Sliedrecht afreizen om de titel binnen te slepen. De koploper had slechts een keer niet de volle buit gepakt en een enorme hoeveelheid bordpunten binnen geharkt. Het achttal uit Hellevoetsluis bleek vastbesloten om hun ijzersterke reeks voort te zetten en leed bepaald niet aan Havikvrees (een bekend verschijnsel). Sliedrecht liet zich echter van haar beste kant zien, waardoor de titelstrijd heropend is en menig ego een deukje heeft opgelopen. Hoe is dat zo gekomen?

  (meer…)
 • Sliedrecht 2 (RSB) op avontuur in Capelle (3/30/2024)

  Gelegenheidsreporter Tjerry Hut doet verslag

  Invaller Rick speelde op zeker

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL – RSB 2 heeft zich op 15 maart bewezen tegen concurrent CSV 3. Alhoewel geen van beide teams op groepswinst afstevent, zou deze oefening toonzettend zijn voor de opkomende KNSB-wedstrijd tegen dezelfde club. Met goede moed is het RSB 2 team afgereisd naar Capelle aan den IJssel, waar ze op de vrijdagavond (!!) spelen. Het is dan ook geen verrassing dat het vinden van een enkele vervanger niet triviaal was. Uiteindelijk zijn de teamleiders uitgekomen bij Rick Stuij, die bereid was zijn vrijdagavond op te offeren.

  (meer…)
 • Sliedrecht 2 – Spijkenisse 2 (RSB, 8 februari 2024) (2/17/2024)

  Reporter Tjerry praat u bij over de laatste avonturen van Sliedrecht RSB 2…

  Theo pakte vol punt

  SLIEDRECHT – Sliedrecht RSB 2 heeft thuis tegen Spijkenisse 2 gezegevierd door de directe middenmootconcurrent met 5-3 te verslaan. Hiermee staat het team sterk op een derde plek in de poule en is degradatie zeer onwaarschijnlijk geworden. Dat gezegd hebbende moet vermeld worden dat een zeer miniem deel van de partijen de goedkeuring van de almachtige analysemachine zal hebben gekregen.

  (meer…)
 • RSB 2 speelt gelijk in Rotterdam na turbulente voorbereiding (12/3/2023)

  Een deel van de Sliedrechtse schakers was afgelopen donderdagavond niet in De Havik te vinden, maar in het Oude Westen van Rotterdam. Het werd een veelzijdig avondje, teamleider Tim de Waard praat u bij…

  De ParkShuttle, de schrik van elke schaker

  ROTTERDAM – Het tweede RSB-team van Sliedrecht heeft in Rotterdam na een spannende strijd met Onesimus 3 een gelijkspel binnen gehengeld. Dit is een keurig resultaat gezien de opstellingen van beide teams. Natuurlijk krijgt u straks een uitgebreid verslag van het spectaculaire verloop van de avond, maar eerst moet er stil worden gestaan bij de moeilijkheden die teamleiders Tjerry en Tim ondervonden om 8 schakers op de been te brengen…

  (meer…)
 • RSB 2 lijdt pijnlijke, maar hoopgevende nederlaag tegen De IJssel 1 (10/29/2023)
  Semi-teamleider Tjerry scoorde wel

  Semi-teamleider Tim de Waard praat ons bij….

  SLIEDRECHT – Op 26 oktober stroomde De Havik weer traditioneel vol. Veel enthousiaste schakers maakten zich op voor drie spectaculaire Rapid-partijen. Tussen al die ontspannen gezichten liep echter ook een persoon met een cortisolgehalte waar je u tegen zegt: Tim de Waard. Hij liep vanaf half 8 driftig met borden, stukken en klokken te slepen, halfhartig gesteund door Tjerry Hut, die geen last had van stress, maar wel van cholesterol na zijn bezoek aan de lokale snackbar. Wat bezielde hen?

  (meer…)

Geef een reactie