Sliedrecht RSB V1 en V2

Teamleider van RSB V1: Arco van Houwelingen

Het voormalige Dreamteam (Sliedrecht 5) zal dit seizoen niet meer als achttal uitkomen in de RSB-competitie, maar als twee viertallen. Met deze nieuwe formule kan er namelijk twee keer om de prijzen gestreden worden! Hiermee bewijzen de nieuwe teamleiders en coördinatoren Arco van Houwelingen, Jurgen de Haan en Robert van Rekom direct hun tactisch vernuft.

Met een aantal routiniers en doorgestroomde jeugdspelers gaan de teams voor enkele stunts en speelt men vooral voor de gezelligheid en om ervaring op te doen. Het tweede viertal zal daarnaast begeleid worden door ervaren KNSB-spelers, die helpen met de voorbereiding en de analyse.

 • Viertal 2 kampioen! (7/10/2023)

  SLIEDRECHT – Na een mooi seizoen mag Sliedrecht V2 zich kampioen van RSB klasse 2D noemen. Het team, dat in de basis bestond uit Michiel van den Berg, Willem Theunisse, Ricardo Veen en Tim de Waard, eindigde volgens de ranglijst nipt bovenaan. Hierbij moet wel vermeld worden dat het team al kampioen genoemd kon worden in de voorlaatste ronde. Twee 4-0 overwinningen leverden een mooie sloot bordpunten op, die een mooie bijdrage aan het kampioenschap hebben geleverd. Met maar een uitglijder en maar een gelijkspel heeft het viertal al met al een mooi seizoen achter de rug.

  (meer…)
 • Viertal in drukke wachtkamer (5/18/2023)
  Basisspeler Ricardo Veen

  Dit seizoen speelde Sliedrecht met 2 viertallen in de rommelige RSB-competitie. Het tweede viertal speelde in Klasse 2D, staat fier bovenaan, maar moet bijna een maand wachten om zeker te zijn van het kampioenschap?! Het debutantenteam speelde met een wisselend teamleiderschap. De laatste thuiswedstrijd (20 april, red.) was Tjerry Hut de man aan het roer, William Gijsen nam de laatste wedstrijd (4 mei, red.) het teamleiderschap op zich. Zij doen verslag:

  Sliedrecht-Onesimus – Captain Tjerry Hut kijkt terug…

  SLIEDRECHT – Op 20 april mocht RSB v2 thuis aantreden tegen het team van Onesimus. Een belangrijke wedstrijd, want ons team stond en staat eerste van de groep. Het verschil was groot genoeg dat ons team bij een winst zo goed als de terechte winnaar van de groep zou zijn. Alle sterspelers waren beschikbaar, een goed teken.

  (meer…)
 • Voorbereiden is een gebrek aan zelfvertrouwen (3/16/2023)
  Het succesteam

  DORDRECHT – Dinsdagavond 14 maart vertrok het succesteam Sliedrecht V2 richting Dordrecht voor alweer de vierde wedstrijd van het seizoen. Na een fantastische start met 11 bordpunten voor en slechts 1 bordpunt tegen, blaakte het team van zelfvertrouwen. De mannen waren helemaal klaar voor deze heuse derby. Bijna iedereen was op tijd en ze wisten zelfs met welke kleur ze speelden. Alle ingrediënten voor een overwinning leken aanwezig.

  (meer…)
 • Tweede viertal wint overtuigend van Spijkenisse (2/3/2023)
  Michiel kon weer lachen na zijn winstpartij

  SLIEDRECHT – Never change a winning team, dus de teamcaptain koos maar voor dezelfde opstelling als bij de eerste thuiswedstrijd en dat vertrouwens werd geenszins beschaamd. Toen moest Ricardo Veen nog als enige zijn koning omleggen, maar nu gaf hij het goede voorbeeld door als eerste te winnen, nadat zijn tegenstander wel erg veel gaten rondom zijn eigen koning had gecreëerd. Je kijkt even niet en het eerste punt was alweer binnen en dit was niet het enige punt van de avond!

  (meer…)
 • Rick Stuij wint bij extern debuut (11/30/2022)
  Het succesvolle team bij de start van de wedstrijd. Vrnl: Tim de Waard, Michiel van den Berg, Tjerry Hut en Rick Stuij.

  BERKEL EN RODENRIJS – Op een mistige dinsdagavond in november toogden de spelers van het tweede RSB-viertal richting het altijd gezellige Berkel en Rodenrijs. De uitwedstrijd tegen het tweede viertal van 3-Torens stond al wekenlang met een rode viltstift omcirkeld in de agenda. De eerste wedstrijd was met 3-1 gewonnen en daar wilde men uiteraard een goed vervolg aan geven.

  Het talenteam wordt begeleid door een poule van ervaren en minder ervaren teamleiders. Deze keer was Robert van Rekom de gelukkige om het team naar de winst te loodsen. Dat ging niet zonder slag of stoot, leest u maar snel verder…

  (meer…)
 • Tweede viertal schiet uit de startblokken (10/24/2022)

  SLIEDRECHT- In de allereerste wedstrijd van het tweede viertal van Sliedrecht, of Sliedrecht 7, het is maar hoe je het bekijkt, hebben de aanstormende talenten een klinkende zege behaald. Met 3-1 werd Shah Mata verslagen. Daarmee volgt het team in de voetsporen van de andere klasbakken van onze vereniging, die ook de buit hebben binnengehaald tegen de schakers uit Rotterdam-Zuid. Hoe dat is gegaan, leest u hieronder.

  Het winnende viertal (rechts)
  (meer…)
 • RSB-V1: de laatste slag van het illustere viertal; ditmaal de slag om Brielle (5/20/2023)
  De hele bemanning staat paraat!

  BRIELLE – Door de bijzondere planning van de RSB komen er in de laatste competitieweken veel wedstrijden achter elkaar. Zo mocht het eerste Viertal van SV Sliedrecht aantreden tegen Het Houten Paard uit Brielle. Waarnemend teamleider, annex verslaggever, Rik Versteeg bespreekt de verovering van deze stad wat tevens de laatste wedstrijd is van het seizoen. Lees en geniet van deze prachtige overwinning!

  Het vlaggenschip genaamd Sliedrecht V1 heeft de opdracht gekregen om ‘’hoe dan ook’’ de
  vestingstad Brielle in te nemen. De opdracht is duidelijk, alle hens aan dek!
  De reis verliep soepel, het mooie weer, het water als een spiegel en wind in de rug bracht de HMS Sliedrecht in 35 minuten zonder slag of stoot bij de haven van Brielle. Ankers uit!

  (meer…)
 • RSB-V1 verliest thuis van de IJssel V1 (5/17/2023)
  Een schaakverslag aan de hand van Neil Armstrong

  SLIEDRECHT – Van de krochten van de RSB naar de bovenzaal in Sliedrecht is een kleine stap voor een man, maar een grote stap voor de mensheid! (citaat Neil Armstrong) Vanwege een uitverkocht Rapid toernooi bij de gezelligste schaakvereniging van zuidwest Nederland werd de RSB wedstrijd tussen Sliedrecht V1 en De IJssel V1 in de bovenzaal gespeeld. Na alle benodigde voorbereidingen werd de wedstrijd om klokslag 20.04 gestart door de onvolprezen arbiter van dienst.

  Alle voorbereidingen ten spijt wist het illustere viertal van Sliedrecht ook ditmaal, zonder de man in vorm, Rik Versteeg, niet te winnen. De einduitslag van 1,5 – 2,5 miskent echter de inzet, passie en strijdgewoel. We zullen deze wedstrijd, tegen de sympathieke mannen uit Moordrecht, eens nader beschouwen aan de hand van de man die de beroemde woorden uitsprak: ‘One small step for man. One giant leap for mankind‘, niemand minder dan Neil Armstrong.

  (meer…)
 • RSB V1 zwaait naar de titel na remise tegen Pascal (4/12/2023)
  Pascal; een verslag naar zijn hand

  PAPENDRECHT – Het eerste viertal van schaakvereniging Sliedrecht heeft de kans verspeeld om kampioen te worden in de top(b)klasse 2C van de RSB competitie. In Papendrecht werd tegen het roemruchte PASCAL gelijk gespeeld met 2 – 2. Meer zat er niet in dit keer.

  Een uitwedstrijd tegen PASCAL voelt als thuisspelen maar dan zonder het wild enthousiaste publiek. Een prima locatie om te schaken op een mooie reisafstand met sympathieke tegenstanders. Hoe mooi kan het schaakleven zijn. Toch pakten donkere wolken zich boven het denksportcentrum van Papendrecht samen boven de hoofden van de Sliedrecht spelers. Wie is in staat om PASCAL af te remmen?

  (meer…)
 • Een domper op de feestvreugde (3/20/2023)
  Een ontspannen team bij aanvang

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag (16 maart 2023) mocht het eerste viertal aantreden in klasse 2C van de RSB competitie. Met een ongeslagen status waren ze – tegen alle verwachtingen in – koploper. Vol passie werd ook deze wedstrijd tegen Barendrecht/IJsselmonde V2 tegemoet gezien. De voorbereidingen verliepen soepel. Er werd door de teamleider gekozen voor een tactische opstelling waarbij met name de kanonnen van Barendrecht/IJsselmonde V2 (met een rating van bijna 1800) hun kruit zouden verschieten zonder schade aan te richten. Op de andere borden zouden de punten gepakt worden waarna het feest kon losbarsten. Helaas bleek niets minder waar….

  (meer…)
 • Eerste viertal blijft koploper! (2/5/2023)
  Rik bezorgt het winnende punt

  HI AMBACHT – Op de laatste dag van januari mocht het eerste viertal aantreden in de RSB competitie tegen HI Ambacht V1.  Het hele team is compleet, de stemming zit er goed in en kijken we naar de ranglijst dan staat het eerste viertal van Sliedrecht fier bovenaan.

  Om 20.00 uur werd gestart op de mooie locatie in HI Ambacht. Vier borden waarin schakers zich blind staren op zoek naar de winnende zet óf op zijn minst een zet waarmee niet direct wordt verloren. Op papier heeft Sliedrecht een lagere rating, maar met dit team weet je het maar nooit.

  (meer…)

Geef een reactie