Sliedrecht RSB V1 en V2

Teamleider van RSB V1: Arco van Houwelingen

Het voormalige Dreamteam (Sliedrecht 5) zal dit seizoen niet meer als achttal uitkomen in de RSB-competitie, maar als twee viertallen. Met deze nieuwe formule kan er namelijk twee keer om de prijzen gestreden worden! Hiermee bewijzen de nieuwe teamleiders en coördinatoren Arco van Houwelingen, Jurgen de Haan en Robert van Rekom direct hun tactisch vernuft.

Met een aantal routiniers en doorgestroomde jeugdspelers gaan de teams voor enkele stunts en speelt men vooral voor de gezelligheid en om ervaring op te doen. Het tweede viertal zal daarnaast begeleid worden door ervaren KNSB-spelers, die helpen met de voorbereiding en de analyse.

 • Rick Stuij wint bij extern debuut (11/30/2022)
  Het succesvolle team bij de start van de wedstrijd. Vrnl: Tim de Waard, Michiel van den Berg, Tjerry Hut en Rick Stuij.

  BERKEL EN RODENRIJS – Op een mistige dinsdagavond in november toogden de spelers van het tweede RSB-viertal richting het altijd gezellige Berkel en Rodenrijs. De uitwedstrijd tegen het tweede viertal van 3-Torens stond al wekenlang met een rode viltstift omcirkeld in de agenda. De eerste wedstrijd was met 3-1 gewonnen en daar wilde men uiteraard een goed vervolg aan geven.

  Het talenteam wordt begeleid door een poule van ervaren en minder ervaren teamleiders. Deze keer was Robert van Rekom de gelukkige om het team naar de winst te loodsen. Dat ging niet zonder slag of stoot, leest u maar snel verder…

  (meer…)
 • Tweede viertal schiet uit de startblokken (10/24/2022)

  SLIEDRECHT- In de allereerste wedstrijd van het tweede viertal van Sliedrecht, of Sliedrecht 7, het is maar hoe je het bekijkt, hebben de aanstormende talenten een klinkende zege behaald. Met 3-1 werd Shah Mata verslagen. Daarmee volgt het team in de voetsporen van de andere klasbakken van onze vereniging, die ook de buit hebben binnengehaald tegen de schakers uit Rotterdam-Zuid. Hoe dat is gegaan, leest u hieronder.

  Het winnende viertal (rechts)
  (meer…)
 • Simon Kadijk leidt Viertal 1 naar de overwinning (12/2/2022)
  Simon Kadijk (links) gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – Op de eerste decemberdag van 2022 heeft het eerste viertal van Schaakvereniging Sliedrecht een mooie overwinning behaald. Tegen het op papier sterkere Krimpen a/d IJssel V4 gaf Simon Kadijk het goede voorbeeld door zijn sportieve tegenstander te verslaan. De rest van het team kon natuurlijk niet achterblijven en onder toeziend oog van invallend teamleider Robert van Rekom werd de overwinning over de streep getrokken. Lees verder hoe deze 3-1 overwinning tot stand kwam.

  (meer…)
 • RSB V1: van eenvoudige naar spannende overwinning (10/20/2022)
  De uitslag van de thriller

  ROTTERDAM – Sinds enkele jaren speelt Sliedrecht weer mee in de viertallencompetitie van de RSB. Hiervoor zijn zelfs twee viertallen ingeschreven. Het eerste viertal mocht op dinsdag 16 oktober aantreden tegen Shah Mata V1 in Charlois. Lees hieronder het verslag om te leren hoe je een eenvoudige overwinning kunt ombuigen tot een spannende wedstrijd om te eindigen in een ware thriller…

  (meer…)

Geef een antwoord