Verslagen OKD 2022

SLIEDRECHT – Dit jaar weer een Open Kampioenschap van de Drechtstreek met heel veel niet-leden van Schaakvereniging Sliedrecht. Het OKD heeft plaats van 16 juni t/m eind juli. Onderstand de verslagen van de rondes van het OKD 2022.

 • Jorik Klein winnaar OKD schaken 2022 (7/29/2022)
  Jorik Klein winnaar OKD 2022
  Jorik Klein, Kampioen van de Drechtstreek 2022

  SLIEDRECHT – Donderdagavond 28 juli is de laatste ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek gespeeld. Dit door Schaakvereniging Sliedrecht georganiseerde toernooi is met 54 deelnemers een groot succes geworden. Ondanks of dankzij de zomervakantie wisten veel spelers hun weg te vinden naar De Havik, de speelzaal van SV Sliedrecht.

  Voorafgaand aan de laatste ronde waren er drie kanshebbers op de eindoverwinning: Jorik Klein (5,5 punt), Jerry van Rekom en Wim Pool (beiden 4,5 punt). Jorik is op vakantie en speelt de laatste ronde niet, waardoor Jerry en Wim met een overwinning op gelijke hoogte met Jorik kunnen komen.

  (meer…)
 • OKD ronde 6: Jorik Klein vergroot afstand op nummer 2! (7/22/2022)
  Wim Pool is nog 1 van de 4 kanshebbers

  SLIEDRECHT – Na 6 ronden OKD is iedereen verbaasd over de uitslag en denkt al over de einduitslag na. Reporter Simon Kadijk legt uit hoe het komt, dat Jorik duidelijk is uitgelopen op de rest.

  Jorik had het geluk of sportief gezien de pech, dat zijn tegenspeler Peter van den Bergh zich ziek moest melden. Bord 1 bleef dus onbezet. Jorik scoorde weer een vol punt en staat nu ruim bovenaan met 5½ punt. Hij wordt op ruime afstand gevolgd door 3 personen met elk 4½ punt. Dat zijn Tim Schakel en Jerry van Rekom, die aan bord 2 tegen elkaar remise speelden en Wim Pool, die aan bord 3 met zwart won van Dana Verheij.

  (meer…)
 • Toernooiorganisator Jorik Klein alleen op kop na ronde 5! (7/16/2022)
  Toernooiorganisator Jorik Klein als koploper?!

  SLIEDRECHT – Na 5 ronden OKD neemt de spanning toe, al is er vanaf nu nog maar één koploper?! Hoe dat zo komt verhaalt razende reporter Simon Kadijk als volgt.

  Wat denk ik bijna niemand verwacht had, is gebeurd. Na ronde 5 van het OKD (het Open Kampioenschap schaken van de Drechtstreek) staat Jorik Klein alleen aan de top. Hij speelde aan bord 2 met zwart sterk tegen Wim Pool. Joriks paard stond op het laatst precies goed en toen kon Wim helemaal niet meer voorkomen dat hij zou promoveren. Jorik is ook de enige die nu 4½ punt heeft. Hij heeft dit OKD nog geen enkele partij verloren of remise gespeeld. Hij won nu voor de 4de keer. Die halve punt heeft hij te danken aan een bye in ronde 3 toen hij niet speelde.

  (meer…)
 • OKD ronde 4: Weer veel winnaars en verliezers! (7/8/2022)
  Peter van den Bergh is de nieuwe (gedeeld) koploper

  SLIEDRECHT – Donderdag 7 juli werd de 4de van de 7 rondes van het Open Kampioenschap Schaken van de Drechtstreek – het OKD – gespeeld en net als vorige week regende het punten. Dit keer werd er slechts aan 3 borden remise gespeeld.

  Nu staan er 4 mensen bovenaan met 3½ punt. Dat zijn Peter van den Bergh, Wim Pool, Jorik Klein en Jerry van Rekom. Wim en Jerry hebben een keer remise gespeeld; Peter en Jorik hebben alleen nog maar gewonnen. Zij hebben echter allebei een bye opgenomen (waar je een ½ punt voor krijgt) en dus nog maar 3 x gespeeld. Dit viertal wordt direct gevolgd door Tim Schakel met 3 punten. Het blijft dus spannend!

  Zie https://www.okdschaken.nl/ voor alle uitslagen en standen. Lees hieronder snel verder voor het hele verslag van reporter Simon Kadijk.

  (meer…)
 • 3e ronde OKD: Het regende buiten en binnen! (7/3/2022)
  Oud-winnaar Wim Pool gaat alleen aan kop na ronde 3

  SLIEDRECHT – Op 30 juni regende het buiten en binnen. In de 3de ronde van het Open Kampioenschap Schaken van de Drechtstreek, het OKD, regende het punten. Aan 24 borden werd geschaakt, maar alleen aan bord 1 werd het remise. Veel winstpunten dus. En ook veel nullen. Velen kwamen dus van de regen in de drup. Vooral de zwartspelers deden het goed.

  Zie https://www.okdschaken.nl/ voor alle uitslagen en standen. Lees hieronder snel verder voor het hele verslag van reporter Simon Kadijk.

  (meer…)