Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Rik Slagboom en Theo Theunisse heersen in de reguliere jeugdcompetitie (10/1/2023)
  Rik, koploper groep 2

  SLIEDRECHT – Zowel groep 1 als groep 2 van de Najaarscompetitie kent elk slechts 1 speler, die alle ronden tot nu toe speelden, die kan bogen op een perfecte score.

  In groep 1 is dat Theo Theunisse en in groep 2 is dat Rik Slagboom. Wedstreidleider Cees Moes deelde op deze speelavond 3 ronden in voor groep 1 en 4 ronden voor groep 2.

  (meer…)
 • Jeugd bekend met gezegde “En de te kloppen man is …” (9/17/2023)
  Rik geeft schaakles

  SLIEDRECHT – Op de eerste avond van de reguliere Najaarscompetitie stonden er steeds 13 matches op het programma, 6 matches in groep 1 en 7 matches in groep 2. Daarmee was gebouw De Havik dan ook goed gevuld. Ingedeeld werden twee ronden voor groep 1 en drie voor de tweede groep. Ook werd er schaakles gegeven door Rik Versteeg, voor de jeugd uit groep 2 die daar behoefte aan had.

  (meer…)
 • Klaar voor de start (9/8/2023)

  SLIEDRECHT – ‘Alles is met schaken te vergelijken. Schaken is met niets te vergelijken’. Steeds meer jeugdigen zijn dan ook nieuwsgierig naar het schaakspel. Afgelopen donderdag gingen 28 junioren na een lange zomerstop weer de strijd met zichzelf en elkaar aan. De eerste Blitz-tussenstand is hier te raadplegen.

 • Micha de Jong snelschaakkampioen bij de jeugd (6/17/2023)
  Micha, snelschaakkoning

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag werd de laatste snelschaakavond van de Voorjaarscompetitie gespeeld en het bleek in allerlei opzichten een heet avondje te worden. Jeugdleider Joost Stoker had vooraf immers aangegeven dat er voor Jaimy Bakker nog alles aan gelegen was om nog een poging te doen voor de nummer 1 notering, te meer daar koploper Micha de Jong niet aanwezig was.

  (meer…)
 • Theo Theunisse nieuwe jeugdkampioen (6/10/2023)
  Theo Theunisse

  SLIEDRECHT – Hij moest zijn titel afgelopen najaar overdragen aan zijn grote concurrent Micha de Jong, maar de herovering is een feit: Theo Theunisse mag de komende tijd weer door het leven gaan als ‘Jeugdkampioen Schaakvereniging Sliedrecht’. Een mooie prestatie van het talent uit Hardinxveld-Giessendam, die klaar lijkt voor de grote stap naar de senioren.

  (meer…)

Geef een reactie