Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • William Gijsen gehuldigd als nieuwe Rapid-kampioen (9/3/2021)
  Rapid-koning William

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdagavond zijn er veel prijzen uitgereikt, onder meer aan de prijswinnaars van de Sliedrechtse Rapids-vierdaagse. Kampioen William Gijsen ging er met de gloednieuwe wisselbeker vandoor, inclusief de titel Rapid-kampioen Sliedrecht van het seizoen 2020-2021.

  Het interne Rapid-kampioenschap van Schaakvereniging Sliedrecht voor het seizoen 2021-2022 zal plaatsvinden vanaf 23 december 2021 en duurt vier opeenvolgende donderdagen. Wil je ook meestrijden om de toekomstige Rapid-prijzen? Word lid! Klik hier voor meer info.

 • Justin Sloots in topvorm bij schaakjeugd (update 18 juli) (7/16/2021)
  Justin is in topvorm

  SLIEDRECHT – In de ronden 21, 22, 23 en 24 van het Jeugdkampioenschap Sliedrecht bleek Justin Sloots in topvorm. De jeugdspeler wist namelijk al zijn partijen in groep 2 te winnen. Vier keer konden zijn tegenstanders de koning omleggen tegen de favoriet uit Bleskensgraaf. Justin gaat steeds beter spelen en is bijna te sterk voor groep 2.

  (meer…)
 • Diploma’s voor schaakjeugd (6/8/2021)
  Diploma’s voor Gerard, Joas, Jurrian en Roël

  SLIEDRECHT – Ondanks de coronapandemie heeft de Sliedrechtse schaakjeugd gewoon doorgestudeerd. Hoezo niet naar school? De Sliedrechtse schaakjeugd is natuurlijk slim zat om zelfstandig te leren, terwijl de schaaktrainers op afstand de jeugdspelers prima kunnen ondersteunen. Dat heeft in ieder geval afgelopen dinsdagavond geleid naar het succesvol afleggen van examens in de verschillende Stappen. Examinator Jerry van Rekom kon dan ook na een spannend uur alle examenkandidaten een diploma overhandigen.

  (meer…)
 • Karel Peursem eerste koploper in Sliedrechts jeugdschaakkampioenschap (5/27/2021)
  Koploper Karel Peursem

  SLIEDRECHT – Op donderdag 27 mei heeft de eerste speelavond van het Sliedrechts Jeugdkampioenschap plaatsgevonden. Er waren 25 deelnemende jeugdspelers, allen lid van Schaakvereniging Sliedrecht. In de eerste ronde excelleerde voormalig jeugdkampioen Karel Peureum. Met maar liefst 4 punten wist Karel zich naar de eerste plaats te spelen.

  (meer…)
 • Sliedrechts Jeugdschaakkampioenschap van start (5/26/2021)
  Titelverdediger Willem Theunisse

  SLIEDRECHT – Schaken is populair, zeker onder jeugdige Sliedrechters. Steeds meer kinderen proberen het spel in de vingers te krijgen en zo veel mogelijk tegenstanders te slim af te zijn. Na een periode noodgedwongen op de online schaakplatforms te hebben gespeeld en geoefend, kunnen vanaf aanstaande donderdag eindelijk de echte borden weer op tafel in De Havik. Tot donderdag 29 juli gaan de Sliedrechtse junioren de strijd met elkaar aan om alsnog de felbegeerde titel van Jeugdschaakkampioen van Sliedrecht binnen te kunnen slepen.

  (meer…)

Geef een antwoord