Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Julian van Dieën scoort goed in ronde 2 Supercup Jeugd (4/15/2021)
  Julian van Dieën scoort steeds beter

  SLIEDRECHT – Hij heeft het schaken van zijn vader geleerd. Langzaam maar zeker wordt hij sterker en het zal niet lang meer duren voordat hij zijn vader zal verslaan. Dat zal in Huize Van Dieën voor veel rumoer gaan zorgen, want zoon Julian zal de schaakmacht van vader André over gaan nemen. Julian bewees namelijk in de tweede ronde van de Supercup bij de jeugd dat hij steeds beter gaat scoren. Door een vierde plaats in deze ronde steeg hij naar een verdienstelijke zevende plaats.

  (meer…)
 • Familie Theunisse knalt in eerste ronde Supercup (4/9/2021)
  Bram Theunisse startte goed

  SLIEDRECHT – Na een spannende RatingRace en een gezellige editie van Paasschaak is de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht afgelopen donderdag gestart met een nieuw 5-daags online toernooi: de Supercup. In de eerste ronde daarvan wist familie Theunisse hard toe te slaan. Vooral Bram liet van zich spreken door direct de gedeelde eerste plaats te pakken.

  (meer…)
 • Jeugdlid Sven Langstraat winnaar RatingRace (3/26/2021)
  Topper Sven

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdagavond was het zover: de finaleavond van de online RatingRace bij de jeugd op LiChess voor de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Sven Langstraat startte de 9-rondige strijd als topfavoriet en wist die rol waar te maken: met 4 toernooiwinsten en 28 wedstrijdpunten is deze toekomstige Sliedrechtse grootmeester de terechte winnaar geworden van de RatingRace. De jongste van de Langstraat-familie ontwikkelt zich razendsnel en is inmiddels één van de sterkste jeugdspelers.

  (meer…)
 • Theo Theunisse stijgt met stip bij jeugdschaak (3/11/2021)
  Theo Theunisse steekt in supervorm

  SLIEDRECHT – Op speelavond 3 van de online RatingRace bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Theo Theunisse zeer goede zaken gedaan. Met een score van 6 uit 7 bleef de 13-jarige jeugdschaker uit Hardinxveld-Giessendam een vol punt voor op de nummer twee van deze speelronde Vincent Langstraat. Door zijn uitstekende score steeg Theo naar een fraaie 2e plaats in de tussenstand van de online competitie, die nog 2 speelronden kent. Opvallend is ook dat Theo de sterkste Theunisse – favoriet en jeugdkampioen Willem – voorlopig voorblijft in de tussenstand. Wisseling van de wacht?

  (meer…)
 • Jeugdschaker Jurrian Verweij stijgt met stip bij RatingRace (3/4/2021)
  Toptalent Jurrian steeg met stip

  SLIEDRECHT – Hij staat met zijn 8 jaar al te boek als groot talent. Dat bewijst hij nu ook bij de online competitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Jurrian Verweij schaakt nog niet zo lang, maar het 8-jarige talent is al een grote plaag voor de sterkste jeugdspelers van Sliedrecht. Zo wist hij in de 2e ronde van de RatingRace onder andere jeugdkampioen Willem Theunisse resoluut van het bord te vegen.

  (meer…)

Geef een reactie