Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Micha de Jong wint Najaarscompetitie Snelschaken bij de jeugd (1/18/2023)

  SLIEDRECHT – Lang zag het er naar uit dat Theo Theunisse de snelschaaktitel in de Najaarscompetitie voor zich op ging eisen, maar hij werd de laatste snelschaakavonden voorbij gestreefd door de uiteindelijke kampioen: Micha de Jong.

  Micha, snelschaakkoning

  De Jong leek zijn partijen de laatste tijd met steeds meer speels gemak te winnen, echter op de laatste avond van de 8 snelschaakavonden werd hij pootje gelicht door Julian Theunisse die daarmee een laatste poging deed om naamgenoot Theo weer in het zadel te helpen voor de eerste plek.

  Het mocht echter niet baten, Micha werd nipt met een 1% meer gemiddelde score (86 %) kampioen, voor Theo die tot een 85% score kwam.

  (meer…)
 • Julian van Dieën in vorm bij de jeugd (1/8/2023)
  Julian startte het nieuwe jaar sterk

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag 5 januari is bij de jeugd het nieuwe jaar gestart met het vervolg van de Najaarscompetitie. En dat de jongens en meisjes er zin in hadden bleek al snel, want er werd op niveau geschaakt. Vooral Julian van Dieën bracht zijn goede voornemens voor 2023 direct op het bord, want hij wist 2 van zijn 3 partijen te winnen. Daardoor steeg Julian flink wat plaatsen in groep 1 en wel naar de tiende plaats. Met een goede eindsprint kan Van Dieën jr. zelfs nog stijgen naar de top 5.

  (meer…)
 • Jeugd; laatste ronden reguliere competitie met volle strijd om de chocolade (12/23/2022)
  Jake scoorde flink zoals te zien is aan het de lege verpakkingen naast het bord

  SLIEDRECHT – In de dagen voor kerst is de laatste wedstrijd van 2022 gespeeld voor de reguliere (najaars)competitie. Wie gaat als kampioen de winter in en welke spelers kunnen nog kans maken op de felbegeerde 1e prijs? Of het lag aan het weer is nog onbekend; maar de opkomst was matig. De spelers die door weer en wind de Havik bezochten waren enthousiast! Sowieso hadden alle spelers deze ronde prijs; wedstrijdleider Cees Moes deelde per uitgespeelde partij chocolade ballen uit die gretig in ontvangst werden genomen. Ook coördinator Joost Stoker liet zich van zijn goede kant zien door te strooien met snoepgoed. Weinig spelers hebben klachten ingediend over de toegediende suikers.

  (meer…)
 • Snelschakende jeugd speelt ronde 28 t/m 31 (12/15/2022)
  Philip pakte 3 uit 4

  SLIEDRECHT – Op de laatste avond snelschaken in 2022 heeft de jeugd de tussenstand flink door elkaar gegooid. De koplopers (Micha en Theo) kwamen dichter bij elkaar, Jaimy kroop weer de top 5 in. Verder wisten nieuwkomers Jake, Philip, Yaroni en Wytse ook weer wat zelfvertrouwen te tanken en menig punt bij te schrijven. De volledige nieuwe tussenstand vind je hier.

 • Sinterklaas grossiert in varianten (12/5/2022)
  Cees Moes, bekwaam, maar had zijn handen vol

  Afgelopen donderdagavond was De Havik weer goed gevuld en waren er 25 jeugdspelers om het Sinterklaasfeest, want dat was het, weer mee te maken.
  Wedstrijdleider Cees Moes had een goed gevulde wedstrijdtafel omdat een gulle Piet was langsgeweest met een jutezak vol met lekkers (chocoladeletters, twix, snickers, marsen, vooral veel kruidnootjes en ander snoepgoed) voor prijsjes en om zo maar uit te delen.
  Daarnaast waren de ervaren stappentellers Rik en Roland aanwezig.

  (meer…)

Geef een antwoord