Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Stukken vliegen over het bord bij de schaakjeugd (9/23/2022)
  Samuël Vasen leert snel en scoort goed

  SLIEDRECHT – De Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is nog maar net begonnen en de stukken vliegen alweer ouderwets over het bord. Zowel in groep 1 – waar de gevorderde jeugdspelers strijden om het kampioenschap – als in groep 2 – voor de nieuwkomers en aanstormende talenten – gaat het er vanaf de eerste zet hard aan toe. De vijandelijke koning zal mat gezet worden, links- of rechtsom. Dat leverde in de eerste twee speelavonden al verrassende uitslagen op, waarbij vooral de nieuwelingen laten zien dat je al snel schaken kunt leren.

  (meer…)
 • Nieuwe tussenstand snelschaken jeugd (9/15/2022)

  SLIEDRECHT – De Sliedrechtse schaakjeugd heeft afgelopen donderdag 5 rondes gesnelschaakt. Jaimy Bakker en Vincent Langstraat deden de beste zaken en belandden in de top 3. Tevens zijn in het nieuwe seizoen 5 leergierige talenten gestart: Wytse, Samuel, Alex, Philip en Christian hebben met veel plezier hun eerste snelschaakpartijtjes gespeeld. De nieuwe tussenstand, op basis van winstpercentage, is als volgt:

  Vincent pakte weer vertrouwd veel punten
 • Interne competitie bij de jeugd is van start (9/9/2022)
  Theo deed hele goede zaken op de eerste competitieavond

  SLIEDRECHT – De najaarscompetitie 2022 is van start gegaan bij de jeugd. Meer dan 30 partijen zijn gespeeld over drie ronden en nadat de kruitdampen achter de borden zijn opgetrokken zien we dat Theo Theunisse hele goede zaken heeft gedaan door geen enkele partij te verliezen. Kampioen van de voorjaarscompetitie 2022, Micha de Jong, moest het volle punt aan hem afstaan, maar de competitie duurt nog lang waarbij iedereen kans maakt op een prijs!

  (meer…)
 • Schaakjeugd op jacht naar de koningen (9/3/2022)
  De najaarsprijzen worden in januari 2023 verdeeld

  SLIEDRECHT- Elke grootmeester was ooit een beginnende jeugdschaker. De Sliedrechtse schaakjeugd is afgelopen donderdag dan ook met goede moed begonnen aan een nieuw seizoen. Het nieuwe najaarsseizoen is afgetrapt met 4 partijen voor de snelschaakcompetitie. De huidige jeugdkampioen Micha de Jong liet meteen zien zijn topvorm niet verloren te zijn in de vakantie: hij greep 4 punten. Ook konden er diverse nieuwkomers verwelkomd worden, die na een introductieles van jeugdtrainers Rik en Roland gelijk een eerste potje mochten meespelen. Samuel Vasen wist als enige nieuwkomer te winnen. Zie hier de nieuwe tussenstand. Komende donderdag gaan de eerste partijen voor de reguliere competitie (10 minuten per persoon, per partij) gespeeld worden.

 • Micha de Jong de nieuwe jeugdschaakkampioen van Sliedrecht (7/9/2022)
  De nieuwe jeugdkampioen, Micha de Jong

  SLIEDRECHT – Hij is nog maar één seizoen lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar werd afgelopen donderdag wel gekroond als de nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht. De 15-jarige Micha de Jong schoot in de Voorjaarscompetitie als een komeet omhoog en werd zodoende terecht de nieuwe jeugdkampioen. Met een score van maar liefst 77% in 22 partijen werd hij de opvolger van Theo Theunisse, die dit keer als derde eindigde. Jaimy Bakker maakte met een tweede plaats het podium compleet.

  (meer…)

Geef een antwoord