Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

  • Arjan vd Leij en Stefan van der Waal grote winnaars Fourmies Open (6/5/2021)
    Toernooiwinnaar Van der Leij

    SLIEDRECHT – Na een uitermate spannende laatste speelavond van het Fourmies Open, het voorlopig laatste online toernooi van Schaakvereniging Sliedrecht, zijn Arjan van der Leij en Stefan van der Waal de grote winnaars geworden. Tot en met de laatste zet, seconde was het onduidelijk wie de winnaars zouden worden, maar uiteindelijk wist Van der Leij het toernooi te winnen door in de laats seconde toe te slaan tegen runner up Robert van Rekom.

    (meer…)
  • Jeugdspeler Louis Liu doet van zich spreken (5/30/2021)
    Louis gaat voor goud

    SLIEDRECHT – Het Sliedrechtse Franse toernooi Fourmies Open doet veel schakers tot grote hoogte stijgen. Eén daarvan is Louis Liu, de Papendrechtse jeugdspeler, die met een enorme opmars bezig s. Als één van de jongste deelnemers laat hij zien zijn mannetje te staan. Hij gaat dan ook trots aan kop in groep 2 en laat veel routiniers achter zich. Zo laat de jonge Liu zien een groot talent te zijn. Kijken of hij in de laatste ronde zijn koppositie kan handhaven.

    (meer…)
  • Frans schaaktoernooi in Sliedrecht?! (5/22/2021)
    Het gele leger in Fourmies (2019)

    SLIEDRECHT – Normaal gesproken reizen 25 Sliedrechtse schakers met Pinksteren naar Fourmies (Fr.) om daar deel te nemen aan een internationaal schaaktoernooi. Vanwege corona gaat dit toernooi voor de 2e keer niet door en kan het gele leger niet uitrukken. De slimste sporters van Sliedrecht hebben daar natuurlijk een oplossing voor gevonden; Fourmies in Sliedrecht, maar dan digitaal! Met croissants, stokbroden en veel Franse wijn is de 8e Online competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht na 1 ronde al een groot succes. En laat nu trouwe deelnemers aan het toernooi in Noord Frankrijk in de 1e ronde hebben togeslagen.

    (meer…)
  • William Gijsen overtuigend winnaar Hemelvaarttoernooi (5/15/2021)
    Toernooiwinnaar William Gijsen

    SLIEDRECHT – Hij won ook al het Nieuwjaarstoernooi en het Paastoernooi en nu wist hij overmacht ook het Hemelvaarttoernooi bij Schaakvereniging Sliedrecht te winnen. William Gijsen heeft zich binnen enkele jaren tot de topspeler van Sliedrecht opgewerkt. Vanaf de jeugd speelt Gijsen jr. bij Sliedrecht, maar hij ging het echt spelen nadat hij enkele seizoen training had gehad van Kees Wessels.

    (meer…)
  • Peter Vis op dreef bij Online Competitie (5/2/2021)
    Peter Vis liet goede vorm zien

    SLIEDRECHT – Hij schaakt al heel wat jaren mee en vaak speelt hij een belangrijke rol in elke competitie en altijd in groep 2. Dat geldt ook dit keer bij de 7e Online Competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht. Peter Vis staat momenteel derde in groep 2 en hij weet wekelijks wel voor een verrassing te zorgen met zijn aanvallende spel. Dat levert de zoon van voormalige huisarts te Hardinxveld-Giessendam momenteel een voorlopige podiumplaats op.

    (meer…)
  • Clubkampioen Niels Mijnster ontwaakt uit winterslaap (4/24/2021)
    Clubkampioen Niels Mijnster laat weer van zich spreken

    SLIEDRECHT – Hij was een paar maanden minder actief, maar afgelopen donderdag heeft hij laten zien dat zijn winterslaap voorbij is. Eindelijk liet regerend clubkampioen Niels Mijnster weer van zich horen. Hij wist namelijk op overtuigende wijze de 3e ronde van de 7e Online Competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht te winnen. Daarmee bracht jij ook weer de spanning aan kop in groep 1 terug.

    (meer…)
  • ‘Fransman’ Ronald Breedveld aan kop in Online Competitie (4/18/2021)
    Fransman Ronald Breedveld aan kop

    SLIEDRECHT – ‘Fransman’ Ronald Breedveld heeft brutaalweg de leiding genomen in de 7e Online Competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht. Hij is de kleinzoon van de voormalige ondernemer in ijzerwaren en gereedschappen op de Kerkbuurt, P. Breedveld, en hij is de zoon van oud-onderwijzer John Breedveld. Tevens is hij jarenlang een vaste kracht van het eerste team van Sliedrecht geweest, maar door een verhuizing naar Frankrijk is spelen voor Sliedrecht lastig. Door de corona-crisis kan hij de afgelopen maanden wel online meedoen (“Elk nadeel heb z’n voordeel”) , net als zijn dochter Camille. En dus niet zonder resultaat.

    (meer…)
  • Maarten Hartkoren start sterk in 7e Online Schaakcompetitie (4/10/2021)
    Maarten Hartkoren startte sterk

    SLIEDRECHT – Hij heeft schaaktalent geërfd van zijn opa – Henk Barends – en zet zijn talent momenteel om in uitstekende resultaten bij de Online Competities bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. In de 1e ronde van de 7e Online Competitie wist Maarten Hartkoren namelijk met afstand de koppositie in groep 3 in te nemen. Met een score van 4,5 punten uit 7 punten bleef Hartkoren zelfs veel op papier sterkere spelers voor. Na de 1e ronde staat hij dan ook al ruim voor op zijn naaste belagers Louis Liu en Rien Lodder.

    (meer…)
  • William Gijsen digitale eierkoning bij Schaakvereniging Sliedrecht (4/3/2021)
    Eierkoning William Gijsen

    SLIEDRECHT – Na een enerverend avondje digitaal schaakstukken smijten is William Gijsen de tweede digitale eierkoning in de historie van Schaakvereniging Sliedrecht. Het traditionele paasschaaktoernooi om eieren leverde dus ook digitaal veel spektakel op. Veel spelers hadden last van hangende muizen, geheugenverlies van de eerste zetten van standaardopeningen en van vallende eierwekkers, want veel spelers verloren door tijdsoverschrijding. Na anderhalf uur spelen bleek William Gijsen het beste met de omstandigheden om te zijn gegaan.

    (meer…)
  • Jorik Klein voegt 6e Online Competitie toe aan zijn palmares (3/27/2021)
    Winnaar Jorik Klein

    SLIEDRECHT – Na een uiterst spannende laatste ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is Jorik Klein de winnaar geworden. Tot en met de laatste zet was het spannend wie deze 6e digitale editie zou gaan winnen en dat gold in elk van de 3 groepen. In groep 1 wist Jorik Klein dus met een uitstekende laatste ronde zijn naaste belagers, William Gijsen en Arjan van der Leij, nipt voor te blijven. Hij moest daar diep voor gaan en Klein jr. kon zich foute zet veroorloven in de laatste zetten, seconden van deze competitie.

    (meer…)
  • Schaaknestor Johan van de Griend grijpt de macht (3/13/2021)
    Schaaknestor Vd Griend trots aan kop

    SLIEDRECHT – Hij is met zijn 71 jaar één van de oudst actieve spelers van Schaakvereniging Sliedrecht, maar hij speelt nog als een jonge hond. Dat bewees Johan van de Griend wel in de 3e ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Met een prima score wist hij namelijk de koppositie in groep 2 te pakken en weet hij voorlopig Jurgen de Haan en oud-raadslid Peter Kraaijeveld achter zich te houden.

    (meer…)
  • Nieuwkomers aan kop in groep 3 Online Competitie (3/6/2021)
    Maarten Hartkoren, titelkandidaat gr 3

    SLIEDRECHT – De stukken vlogen weer over en van het scherm in de 2e ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Dat leverde vooral spektakel op in groep 3, waar de nieuwkomers Rien Lodder, Jan van Heukelum en Maarten Hartkoren momenteel de dienst uitmaken. Rien Lodder bracht de gevolgde seniorentraining in praktijk en dat leverde hem een voorlopige koppositie op in groep 3.

    (meer…)
  • Oud-raadslid Peter Kraaijeveld start sterk in 6e Online Competitie (2/27/2021)
    Peter Kraaijeveld heeft het schaken niet verleerd

    SLIEDRECHT – Hij is al jaren weg uit Sliedrecht en hij is al jaren rustend lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar schaken kan Peter Kraaijeveld nog steeds. Dat bewees hij direct in de eerste ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Het oud-raadslid van Sliedrecht wist namelijk direct de koppositie in groep 2 te pakken, voor favorieten als Bert Dobber en Johan van de Griend.

    (meer…)
  • William Gijsen glorieus winnaar 5e Online Competitie (2/19/2021)
    William Gijsen, de terechte kampioen

    SLIEDRECHT – Na een degelijke 6e en laatste ronde van de 5e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft William Gijsen het kampioenschap behaald. Nadat hij ook de 3e editie van de Online Competitie wist te winnen was hij nu vooral ongenaakbaar in de 2e t/m 4 ronde van de opnieuw druk bezette digitale competitie. Daardoor had Gijsen jr. uiteindelijk een grote voorsprong op zijn concurrenten.

    (meer…)
  • Schaakstukken vliegen over het scherm (2/13/2021)
    Arjan vd Leij won voor 2e x op rij

    SLIEDRECHT – In de voorlaatste ronde van de 5e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht vlogen de schaakstukken weer over het beeldscherm. Nog nooit was het zo spannend, want tot en met de laatste zet en seconde werd er gestreden om de eerste plaats. Uiteindelijk eindigden 4 spelers met evenveel punten, maar op basis van tegenstand werd Arjan van der Leij als winnaar gekozen. Van der Leij wist zodoende de tweede ronde op rij te winnen.

    (meer…)
  • Dana Verheij bewijst opkomst damesschaak (2/6/2021)
    Dana Verheij, één van de Sliedrechtse schaak-queens

    SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de 5e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft supertalent Dana Verheij opnieuw bewezen dat damesschaak sterk in opkomst is. De 13-jarige Dana liet weer veel mannelijke tegenstanders haar hielen zien en eindigde fraai als 3e in de totaalstand van de 4e ronde. Naast de even oude Luana Mensing heeft Sliedrecht de komende jaren flinke troeven in handen bij het damesschaak, een prima ontwikkeling en een stimulans voor meisjes en dames om ook te komen schaken.

    (meer…)
  • Toernooidirecteur Jurgen de Haan in topvorm (1/30/2021)
    Jurgen de Haan toonde zijn topvorm

    SLIEDRECHT – Het leiden van een Online Toernooi weerhoudt toernooidirecteur Jurgen de Haan niet om zelf mee te doen en goed te scoren. Tijdens de 3e ronde van de 5e Online Competitie van Schaakvereniging Sliedrecht sloeg De Haan namelijk hard toe in groep 2, waarmee hij zijn koppositie enorm verstevigde. Naaste achtervolger Bert Dobber kende namelijk een mindere ronde en zag zijn achterstand op de koploper flink groeien.

    (meer…)
  • Ferhat Erdogan brutaal aan kop in groep 3 (1/22/2021)
    Ferhat Erdogan,
    de verrassende koploper in gr. 3

    SLIEDRECHT – Na de 2e ronde van de 5e Online Competitie van Schaakvereniging Sliedrecht gaat Ferhat Erdogan verrassend aan kop in groep 3. Erdogan speelt altijd zeer aanvallend. Dat is vaak ook riskant, maar dat levert vaak in ieder geval mooie partijen op en dit keer leverde een goede ronde hem de voorlopige koppositie op in groep 3. Met nog 4 ronden te gaan zal Ferhat nog vaker goed moeten scoren om kampioen te worden, maar de eerste zet is geslaagd!

    (meer…)
  • Kees Wessels doet Onlinenaam eer aan bij start schaakcompetitie (1/15/2021)
    GroteKeez in grote vorm

    SLIEDRECHT – De start van de 5e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht kende enkele grote verrassingen. Zo maakte de oudste speler uit groep 1,de 67-jarige Kees Wessels, zijn online naam eer aan. GroteKeez wist namelijk in de eerste ronde als derde te eindigen. De ‘politicus’ van de Sliedrechtse schaakvereniging liet daardoor zien nog steeds mee te kunnen in het geweld van al die razendsnelle talenten.

    (meer…)
  • William Gijsen winnaar Nieuwjaarsonlinetoernooi (1/8/2021)

    SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht is het nieuwe jaar vlammend gestart. Niet met illegaal vuurwerk, niet met te kleffe, vette oliebollen of met slappe champagne, nee, na een bezinnende online Nieuwjaarsspeech van de in september stoppende voorzitter Jerry van Rekom vlogen de schaakstukken random over de vele beeldschermen. Toernooidirecteur Jurgen de Haan had het Fischer-randomschaak weer van stal gehaald. Dat betekent dat de paarden in de beginstand elders staan, maar ook alle andere zware stukken.

    (meer…)