Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst.

 • Wim Pool tackelt koploper (1/31/2023)
  Wim Pool slaat toe

  In de negentiende ronde van de interne competitie heeft Wim Pool een poging gedaan de opmars van William Gijsen naar zijn eerste clubkampioenschap te staken. In het eindspel kon Pool de winst met een vrijpion binnenhalen. Gijsen behoudt echter een ruime voorsprong op zijn naaste concurrenten. Vooralsnog hoeft hij zich dus geen zorgen te maken.

  (meer…)
 • Debutanten scoren snel               (1/21/2023)
  Nieuwkomer Paul Schakel won van Mark van Hulst

  In de 18e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hebben twee nieuwe leden al snel toegeslagen. David Prook wist met een snelle aanval de verdediging van Johan Gijsen te breken en kon met een mooie combinatie de koning van Gijsen keurig mat zetten. Ook maatje Paul Schakel scoorde snel door met zijn Londense opening de Hollandse verdediging van Mark van Hulst te breken.

  (meer…)
 • Ronde 17 interne competitie: van de regen in de drup (1/13/2023)
  Van de regen in de drup

  SLIEDRECHT – Op de dag waarop het niet wilde stoppen met regenen, regende het ook in de speellocatie van Schakend Sliedrecht. Letterlijk via het plafond en figuurlijk met stukken op het bord. Enkele spelers zien (met grote blijdschap) door de grote hoeveelheid neerslag hun tuin veranderen in een prachtige vijver, andere spelers belanden op het bord van de regen in de drup of dropen af als een verzopen kat.

  Maar liefst 33 schakers wisten de flinke plensbuien te trotseren om voor het eerst in 2023 de reguliere competitie te vervolgen. Op 16 borden werd dan ook lustig gestreden om de eer, de punten of gewoon om niet te verliezen. 33 spelers en 16 borden… wie bleef er over dan? El Presidente Jerry van Rekom kreeg een bye zodat hij met gezwinde spoed op zoek kon gaan naar een loodgieter om verdere waterschade aan het prestigieuze speelhonk te voorkomen.

  (meer…)
 • Goede schaakvoornemens stellen weinig voor (1/6/2023)
  De stukken vlogen over het bord

  SLIEDRECHT – Op de tweede speelavond van de snelschaakcompetitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht werden op 5 januari jongstleden al snel de goede voornemens van de schaaktafel geveegd. Aan het begin van de vele snelschaakpartijen werd de tegenstander een goede partij gewenst, maar even later werd diezelfde tegenstander overrompeld met een incorrect stukoffer. De tegenstander ontbrak het aan voldoende tijd om het offer te weerleggen, zodat hij vervolgens door de vlag werd gejaagd?! Hoezo “Goede partij” gewenst? Nee, van het de tegenstander het beste wensen kwam al snel in het nieuwe jaar niets terecht. Het beste wensen bestond dus vooral uit het op een nul trakteren van de opponent.

  (meer…)
 • Ferhat Erdogan staakt opmars Rick Stuy (12/28/2022)
  Ferhat aan de bak

  In de laatste ronde van de interne competitie van dit jaar heeft Ferhat Erdogan een mooi punt meegepakt. In een scherp middenspel won hij een stuk tegen de riskant spelende Rick Stuy. Het eindspel dat volgde speelde Erdogan keurig uit, waardoor de opmars van de steeds sterker spelende Stuy tijdelijk werd gestaakt. Wat er verder allemaal heeft plaatsgevonden afgelopen donderdag, leest u hieronder.

  (meer…)
 • William Gijsen winterkampioen (12/17/2022)
  William lijkt onverslaanbaar

  SLIEDRECHT – Na de 15e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht mag William Gijsen zich winterkampioen noemen. In een korte, maar hevige partij wist Gijsen te winnen van toptalent Dana Verheij en staat hiermee zorgeloos aan top met een ruime voorsprong op de nummer twee. Met nog 15 rondes te gaan heeft Gijsen een goede kans op zijn eerste clubkampioenschap.

  (meer…)
 • Interne competitie ronde 14: schaken als een kerstboom (12/11/2022)

  SLIEDRECHT – In een prachtige kerst ambiance, werd in de Havik de 14e ronde van de interne competitie gespeeld. Doordat het eerste RSB team een (thuis)wedstrijd had was er een bijzondere indeling met kans op nog bijzondere uitslagen.  Grote verrassingen bleven echter uit, terwijl veel partijen wel voor vuurwerk op het bord zorgden.

  Schaken in de versierde Havik is altijd een feest

  Allereerst is een compliment voor ‘de Havik’ zeker op zijn plaats. Wat was de grote zaal mooi ingericht met kersttakken, lampen en lichtjes. Op de bar speelden lieftallige rendieren met grote ijsberen en in de hoek was een fraai opgemaakte kerstboom. En juist deze kerstboom zette aan het denken… is een kerstboom eigenlijk niet synoniem voor een schaakpartij? Deze gedachte werken we eens uit aan de hand van enkele partijen.

  (meer…)
 • Koploper Gijsen verslaat titelverdediger (12/3/2022)
  William Gijsen lijkt niet te stuiten

  SLIEDRECHT – Na de dertiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt huidig kampioen Peter van den Bergh titelprolongatie al te kunnen vergeten. Na een ingewikkelde partij met wisselende kansen moest de achtvoudig kampioen uiteindelijk zijn meerdere erkennen in koploper William Gijsen, die op jacht is naar zijn eerste cap. Gijsen staat nu ruim aan kop, omdat hij zijn naaste concurrenten punten zag verspelen.

  (meer…)
 • Donderdagavond gambietavond (11/18/2022)
  Luana speelde tegen een nieuw gambiet

  SLIEDRECHT – De meesten van u zullen wel bekend zijn met de uitdrukking ‘dinsdag gehaktdag’. Schaakvereniging Sliedrecht liet donderdag 18 november een eigen variant zien: donderdagavond gambietavond. Verschillende spelers zochten hun heil in het offeren van een pion in de opening, in de hoop de tegenstander te overrompelen met een razendsnelle aanval.

  (meer…)
 • Khaled Klib schwindelt naar winst (11/13/2022)

  Khaled counterde sterk

  In de 10e ronde  van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht kon Khaled Klib een verloren stelling ombuigen  naar winst. Tegenstander Cees Moes ging er stevig tegenaan en wist al snel materieel voordeel te behalen. In het eindspel werd Moes iets  te gul en liet pardoes zijn dame instaan, waardoor Klib helemaal terugkwam in de partij en de overwinning naar zich toe trok.

  (meer…)
 • Interne competitie ronde 9: de ‘jonkies’ slaan hard toe (11/4/2022)
  11 partijen in ronde 9

  SLIEDRECHT – Ook na de negende ronde van de interne competitie blijft het ongekend spannend aan de top.  Meerdere spelers vechten om de bovenste plek. In deze ronde was het opvallend dat op (bijna) alle borden de jongere speler wist te winnen.

  Bij aanvang van de speelavond werd er stilgestaan bij het onverwachte overlijden van Sliedrechtse Schaakvriend Jack de Ruijter. Hij gaat gemist worden! Naast het overlijden van Jack was er ook volop aandacht voor het schaken. Het RSB bekerteam speelde zijn kraker en vele bekende gezichten waren afwezig door hun hoogtestage voor de KNSB-krakers op zaterdag 5 november (komt allen!).

  (meer…)
 • Nieuwkomer Remon Wismeyer weet al wat winnen is (10/29/2022)
  Remon Wismeyer weet wat winnen is

  SLIEDRECHT – In zijn vierde officiële partij heeft nieuwkomer Remon Wismeyer afgelopen donderdag zijn eerste winst geboekt. Bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht wist hij na een aanvallende partij Ferhat Erdogan te verslaan. In een partij waarin veel offers te bewonderen waren wist Wismeyer het ingewikkelde eindspel naar winst te voeren. Na zijn remise in zijn eerste partij boekte de nieuwkomer nu al een fraaie winstpartij.

  (meer…)
 • Wit begint en wint (10/15/2022)
  Nieuwe functie?

  SLIEDRECHT – In de zesde ronde van de interne competitie hebben de witspelers zich laten gelden. 11 van de 17 partijen werden gewonnen door degene die de eerste zet deed. Dat kan een keer gebeuren, maar sommige clubgenoten dachten dit te kunnen verklaren. In de wandelgangen wordt namelijk beweerd dat Arco van Houwelingen een nieuwe functie krijgt: hoofd calamiteiten dijkbewaking. Het aantal mensen dat dit gehoord heeft is gemakkelijk uit de uitslagenlijst te destilleren, ze hebben allemaal een 0.

  (meer…)
 • Clubkampioen onderuit (10/7/2022)
  Wim Pool staat weer in top 3

  In de 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft clubkampioen Peter van den Bergh een gevoelige nederlaag geleden. Het duel moet oud-kampioen Wim Pool duurde lang en beide spelers leken geen echt voordeel te hebben. In het verre eindspel sloeg Pool echter toe en behaalde een mooie overwinning.

  (meer…)
 • Interne competitie: wit begint en wint! (9/30/2022)
  Nader onderzoek is nodig

  SLIEDRECHT – In de vierde ronde van de interne competitie lijken vooral de witspelers een groot voordeel te hebben. In bijna 70% van alle partijen wist de witspeler te winnen. Juist in een tijd waarin de schaakwereld op haar grondvesten beeft door aantijgingen over valspelen en elektronische speeltjes is het goed om hier nader onderzoek naar te verrichten. Hoe dan ook; als de stofwolken zijn opgetrokken zien we dat William Gijsen goede zaken heeft gedaan in aanloop naar zijn eerste kampioenschap. Of zijn er anderen die hem daarvan af weten te houden? Parijs is nog ver!

  (meer…)
 • Leo Koppelaar boekt grootmeesterlijke winst (9/24/2022)
  Leo Koppelaar speelde als een grootmeester

  SLIEDRECHT – In de derde ronde van de interne competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Leo Koppelaar afgelopen donderdag op grootmeesterlijke wijze weten te winnen. Terwijl de gehele schaakwereld in de ban lijkt van mogelijke schaakfraude van een jeugdspeler tegen wereldkampioen Magnus Carlsen wist de Sliedrechtse routinier op zeer fraaie wijze te winnen. Met vaste hand wist Koppelaar een ingewikkeld eindspel naar winst te leiden tegen Ferhat Erdogan. Erdogan is wel wat gewend, maar hij was nu niet opgewassen tegen de dadendrang van de 75-jarige routinier.

  (meer…)
 • Zomertoernooien spelen loont in de interne competitie (9/16/2022)
  Koploper Jorik Klein

  SLIEDRECHT – Het regulier bijhouden van je schaakkennis is belangrijk om je niveau te behouden en goed in vorm te raken. Dit bewezen de schakers die deze zomer actief waren op zomertoernooien. Zo wisten William Gijsen, Adrian Mensing, Dana Verheij, Johan van der Griend en Jorik Klein allemaal te winnen deze ronde nadat ze deze zomer actief waren op verschillende zomertoernooien.

  Aan het eerste bord werd gestreden door de twee koplopers en eerste teamspelers Jorik Klein en Arjan van der Leij. Jorik kreeg vanuit de opening een prettig ruimtevoordeel. De zwarte velden van Arjan waren erg zwak en Jorik kon hier handig op inspelen. Zijn stelling werd gradueel beter en uiteindelijk kon hij met een mooi torenoffer de partij in zijn voordeel beslissen. Zo heeft Jorik de eerste 2 rondes gewonnen.

  (meer…)
 • Debutant Langstraat laat zich gelden (9/9/2022)
  Rik verliest de partij maar wint de titel: aspirant-wedstrijdleider!

  SLIEDRECHT – Donderdag 9 september werd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Na een Zwitserse indeling van aspirant-wedstrijdleider Rik Versteeg konden de schakers weer van start. Hieronder volgt een kort overzicht van de hoogtepunten (of dieptepunten) beschreven door reporter Jurgen de Haan.

  Competitiedebutant André Langstraat liet zien dat hij het schaken goed heeft afgekeken van zijn zoons, door gelijk te winnen van Ferhat Erdogan. Een mooi resultaat voor de eerste echte interne partij. Waarde lezer, u bent gewaarschuwd.

  (meer…)
 • Nieuw seizoen begint met ledenvergadering en snelschaak (9/2/2022)
  Clubkampioen Peter

  SLIEDRECHT – Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht is traditioneel van start gegaan met de algemene ledenvergadering en de eerste rondes van de snelschaakcompetitie. Als vanouds was een groot deel van de leden aanwezig om het nieuwe seizoen af te trappen.

  Tijdens de door voorzitter Marcel Klein geleide vergadering werden o.m. alle prijzen van de competities van het vorige seizoen uitgereikt. Clubkampioen Peter van den Bergh werd voor de 8e keer gehuldigd.

  Dana Verheij werd kampioen van de tweede groep en Maarten Hartkoren wist verrassend eerste te worden in de 3e groep.

  (meer…)
 • Peter van den Bergh voor 8e keer clubkampioen (6/4/2022)
  Clubkampioen Peter van den Bergh

  SLIEDRECHT – Na een door de lockdown extra lang seizoen is Peter van den Bergh er in geslaagd voor de 8e keer clubkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht te worden. Van den Bergh had slechts een kleine marge op achtervolger William Gijsen, maar wist in de laatste ronde te winnen van oud-kampioen Jorik Klein en kon zo zijn 1e plaats veilig stellen.

  (meer…)
 • Hans Klein overrompelt ongenaakbaar lijkende koploper (4/29/2022)
  Hans Klein overrompelde de koploper

  SLIEDRECHT – De spanning in de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt volledig terug. In de 26e ronde van de interne competitie wist Hans Klein namelijk de ongenaakbare koploper Peter van den Bergh op aanvallende wijze te overrompelen. Met eenmalig clubkampioen H\ans Klein weet je het nooit. Hij weet zijn stukken altijd goed neer te zetten met vaak als doel de vijandelijke koning aan te vallen, maar soms wordt tijd zijn grootste vijand. Dit keer dus niet en liet hij een verbijsterde zevenvoudig clubkampioen achter.

  (meer…)
 • Jeugdschaakster velt routinier (4/23/2022)
  Luana haalde een dikke vis binnen

  SLIEDRECHT – In de 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de pas 15 jarige Luana Mensing hard toegeslagen tegen routinier Peter Vis. In een partij met veel zetten in korte tijd ging het hard tegen hard. Toen de rookwolken eenmaal waren opgetrokken was het Vis die zijn koning moest omleggen tegen het jeugdtalent.

  (meer…)
 • Top 3 blijft bij elkaar (4/2/2022)
  William nadert de 1e plaats

  SLIEDRECHT – Ook na de 23e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht blijft de top 3 hetzelfde. Koploper Peter van den Bergh en nummer drie Arjan van der Leij speelden tegen elkaar en kwamen al snel remise overeen. William Gijsen won in een lange partij van Hans Klein en kruipt zo weer dichter naar Van den Bergh toe.

  (meer…)
 • Willem Theunisse zet opmars voort (3/26/2022)
  Willem Theunisse is met opmars bezig

  SLIEDRECHT – In de 22ste ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdspeler Willem Theunisse een flinke opmars ingezet. Theunisse moest na zijn overgang van de junioren naar de senioren even wennen aan het niveau, maar inmiddels is hij een geduchte tegenstander. Dit keer wist hij zeer overtuigend Maarten Hartkoren te verslaan. Door de winst steeg Theunisse flink wat plaatsen in de tussenstand en heeft hij nog kansen op het podium in groep 3.

  (meer…)
 • Wedstrijdleider Van Hulst verschalkt tegenstander met stukoffer (3/20/2022)
  Mark van Hulst won weer eens

  SLIEDRECHT – Ze spelen al zo’n 30 jaar tegen elkaar en het saldo van alle partijen die ze hebben gespeeld zal waarschijnlijk nul zijn. Dan wint Koppelaar weer eens, dan Van Hulst en vaak is het remise. In de 22e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht was het Mark van Hulst die dit keer won. In het middenspel wist hij Leo Koppelaar op het verkeerde been te zetten en won een stuk, dat Van Hulst in het eindspel terug offerde voor 2 vrijpionnen, die uiteindelijk naar de winst liepen.

  (meer…)
 • Dameoffer brengt winst voor Arco van Houwelingen (3/12/2022)
  Arco won snel

  SLIEDRECHT – In de 20e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht wist Arco van Houwelingen met een goed gespeeld dame-offer de winst naar zich toe te trekken tegen routinier Martin Prins. De partij duurde slechts 15 zetten en het offer was dusdanig goed geplaatst dat Van Houwelingen met een vrijpion meteen de pot beslechtte. Van Houwelingen blijft zo meedraaien in de top van de derde groep.

  (meer…)
 • André van Dieën kent sterke comeback (3/6/2022)
  André van Dieën won fraai

  SLIEDRECHT – Het was weer even geleden dat hij van zich deed spreken, maar in de negentiende ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht was het raak. André van Dieën speelde een sterke partij tegen Johan Gijsen, die na een ingewikkelde partij uiteindelijk zijn koning moest omleggen tegen een ontketende tegenstander. Van Dieën kende zo een goede terugkeer en dat heeft hij ook nodig omdat zoon Julian steeds beter gaat schaken en zijn vader voorbij lijkt te gaan.

  (meer…)
 • Stefan van der Waal stunt in schaakcompetitie (2/26/2022)
  Stefan van der Waal stuntte

  SLIEDRECHT – In de achttiende ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Stefan van der Waal voor een enorme verrassing gezorgd. Van der waal die pas sinds 2020 lid is van Sliedrecht stuntte tegen de op papier veel sterkere Arjan Kreukniet. In een zeer ingewikkelde partij greep Kreukniet mis en moest het volle punt aan Van der Waal laten, die daarmee een enorme sprong maakt en in de tussenstand koploper is van de derde groep.

  (meer…)
 • William Gijsen brengt spanning terug in schaakcompetitie (2/18/2022)
  William Gijsen versloeg de koploper

  SLIEDRECHT – Voorafgaand aan dit seizoen was hij al één van de favorieten in de strijd om het clubkampioenschap bij Schaakvereniging Sliedrecht, maar na een mindere periode leek hij kansloos op het pad naar zijn eerste cap. In de zeventiende ronde van de interne competitie sloeg William Gijsen echter keihard toe. In een boeiende partij wist hij namelijk koploper en zevenvoudig kampioen Peter van den Bergh te verslaan. Na een ingewikkelde opening verkreeg hij materiaal voorsprong, dat hij niet meer uit handen gaf. Door deze zege en ook nog eens de remise van nummer 2, Wim Pool, tegen Dana Verheij klom Gijsen jr. zelfs naar de gedeelde eerste plaats.

  (meer…)
 • Kees Wessels bewijst uitstekende vorm (2/12/2022)
  Kees Wessels haalde hard uit

  SLIEDRECHT – In de 16e ronde van de Interne Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Kees Wessels hard uitgehaald. Tegen de eerste koploper van dit seizoen, Tim Schakel, liet Wessels opnieuw een uitstekende vorm zien. In een theoretische openingsfase was Wessels Schakel duidelijk de baas en kon het voordeel vlot naar winst spelen. Door deze winst steeg de eenmalige clubkampioen naar de zevende plaats met uitzicht op het podium.

  (meer…)
 • Leo Koppelaar weet weer wat winnen is (2/5/2022)
  Leo Koppelaar weet weer wat winnen is

  SLIEDRECHT – Hij zat er de laatste weken dicht tegen aan, maar winnen was al een tijdje geleden. Dit keer was het wel raak in de vijftiende ronde van de interne competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht. Leo Koppelaar wist na een degelijke partij het volle punt binnen te halen tegen Mike Boom. Nestor Koppelaar bewees met zijn winst dat hij voorlopig nog niet is afgeschreven en voor de komende tegenstanders is dat een waarschuwing, want de smaak van winnen wil Koppelaar voorlopig behouden.

  (meer…)
 • Snelle winstpartijen troef in schaakcompetitie (1/28/2022)
  Jorik en Niels konden snel aan het bier

  SLIEDRECHT – De 14e ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht werd gekenmerkt door hele korte winstpartijen. Zou het te maken hebben met het feit dat de bar al om 22.00 uur dicht gaat of dat de slimste sporters van Sliedrecht weer moeten wennen aan het elkaar fysiek bekampen? De volgende ronde gaat het uitwijzen. In ieder geval wisten Niels Mijnster en Jorik binnen een half uur te winnen van hun verbaasde tegenstanders, Rien Lodder en Jaap Euser.

  (meer…)
 • Sliedrechtse schakers weer echt achter het bord (1/22/2022)
  Voorzitter Marcel Klein kon eindelijk zijn Nieuwjaarspeech houden…

  SLIEDRECHT – Na ruim 2 maanden stil te hebben gelegen door de coronamaatregelen is de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht weer herstart. Nog niet helemaal zoals de spelers gewend zijn, maar er kan in ieder geval weer live worden gespeeld. En met maar liefst 15 partijen was de Havik weer goed gevuld. Voorzitter Marcel Klein opende het “nieuwe” jaar met het hoopgevende nieuws dat in 2022 volop geschaakt gaat worden, maar dat ook enkele festiviteiten, zoals het 85-jarig jubileum ingehaald gaan worden.

  (meer…)
 • Vanaf a.s. donderdag weer schaken in De Havik! (1/17/2022)
  Peter van den Bergh in vrolijkere tijden. Peter is de huidige koploper in de interne competitie

  Eind vorige week was er een persconferentie en hebben de heren Rutte en Kuipers nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze versoepelingen hebben voor ons als positief gevolg dat fysiek schaken in De Havik weer mogelijk is. Helaas nog niet op de manier zoals we graag willen, maar we willen deze kans wel aangrijpen om de interne competitie te vervolgen. We spelen a.s. donderdag 20-1-2022 de 13e ronde van deze competitie. Ook de jeugdleden zijn vanaf donderdag 20 januari 18:45 weer welkom in De Havik.

  Wij volgen de regels van de overheid. De belangrijkste regels die in De Havik gelden lees je hieronder.

  (meer…)
 • Wout Boer winnaar Back to the Arena-competitie (1/15/2022)
  Winnaar Wout Boer

  SLIEDRECHT – Hij wordt de Poulidor van Schaakvereniging Sliedrecht genoemd, omdat hij vele malen tweede is geworden. In de afgelopen donderdag afgesloten online-competitie Back to the Arena wist Wout Boer echter het tweede-plaats-syndroom achter te laten en wist hij op overtuigende wijze de drie-ronden-competitie te winnen. In de laatste ronde wist hij met voldoende punten het kampioenschap veilig te stellen. Daarmee bewees de gepensioneerde politieagent dat hij een uitstekend online schaker is.

  (meer…)
 • Slimste sporters van Sliedrecht gaan gewoon door (1/7/2022)
  Schakers gaan weer online

  SLIEDRECHT – Ondanks alle coronamaatregelen, waaronder een strenge lockdown, laten de slimste sporters van Sliedrecht zich niet stoppen; geschaakt zal er worden! Zonder PCR-testen of afgebroken trainingskampen weten de leden van Schaakvereniging Sliedrecht elkaar op meer dan 1,5 meter afstand te bekampen. Het online schaken is na een boostercampagne weer gestart en dat leverde direct weer heel wat gedenkwaardige partijen en uitslagen op.

  (meer…)
 • Boostercup: Uitslagen ronde 1 bekend, inschrijving ronde 2 opgeopend! (12/12/2021)

  SLIEDRECHT – De afgelopen dagen is ronde 1 van de Boostercup gespeeld. Er is afgetrapt met 10 partijen, waarvan er 6 in De Havik plaatsvonden, 3 thuis en 1 online. De uitslagen waren als volgt:

  (meer…)
 • Vader en zoon Al -Yassin slaan toe bij online schaken (12/4/2021)
  Zoon en vader sloegen hard toe

  SLIEDRECHT – Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen speelden de slimste sporters van Sliedrecht afgelopen donderdag weer online. In deze online competities bij de jeugd en senioren van Schaakvereniging Sliedrecht bleek vooral dat vader en zoon Al-Yassin enorme stappen voorwaarts hebben gemaakt. Zoon Jabber sloeg hard toe bij de jeugd, terwijl vader Sami een verrassende derde plaats bij de senioren wist te behalen.

  (meer…)
 • Martin Prins scoort vier op een rij (11/27/2021)
  Martin Prins scoort er flink op los

  SLIEDRECHT – In de 12e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Martin Prins voor een fraaie prestatie gezorgd. Prins wist namelijk voor de vierde achtereenvolgende keer te winnen. Dit keer was wedstrijdleider Mark van Hulst zijn slachtoffer. Het is in de schaaksport een enorme prestatie als je vier keer op rij weet te winnen, omdat je altijd tegen een gelijkwaardige tegenstander speelt. Martin Prins stijgt door zijn zegereeks flink wat aantal plaatsen in de rangschikking.

  (meer…)
 • Jeugd speelt in seniorencompetitie met wisselende successen (11/20/2021)
  Willem Theunisse won van Cees Moes

  SLIEDRECHT – In de 11e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht speelden de jeugdleden met wisselende successen tegen de seniorleden. Zo kreeg jeugdspeler Louis Liu schaakles van Johan van de Griend, terwijl Arco van Houwelingen schaaktraining kreeg van jeugdtalent Dana Verheij. Ook Willem Theunisse scoorde netjes tegen Cees Moes. Ricardo Veen kon zijn goede vorm van vorige week niet voortzetten en verloor van routinier Leo Koppelaar.

  (meer…)
 • Schaaktop kruipt ineen (11/13/2021)
  De topper tussen Schakel en Vd Bergh eindigde in remise

  SLIEDRECHT – De 10e ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft wel uitgewezen dat deze editie de spannendste uit de 86-jarige historie gaat worden. De nummers 1 en 2 – Tim Schakel en Peter van den Bergh – speelden remise tegen elkaar en zagen zodoende de wel winnende Arjan van der Leij (tegen Jurgen de Haan) en William Gijsen (tegen Jorik Klein) dichterbij komen. De top is zodoende ineen geschoven en de verschillen tussen de vier spelers is zeer gering.

  (meer…)
 • Jurgen de Haan stijgt met stip (11/6/2021)
  Jurgen dringt de top-10 binnen

  SLIEDRECHT – Jurgen de Haan heeft in de negende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht goede zaken gedaan door in een sterke partij Arjan Kreukniet te verslaan. De Haan ruilde in het eindspel zijn dame voor 2 torens en wist met de torens een mooi matnet te creëren. Door deze overwinning stijgt De Haan naar de 6e plaats in de rangschikking.

  (meer…)
 • Schaakroutinier Leo Koppelaar verslaat marathonloper (10/29/2021)
  Leo Koppelaar sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – Hij was dit seizoen al vaak dichtbij een winstpartij, maar het heeft tot ronde 8 van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht geduurd voordat hij een vol punt scoorde. Schaakroutinier Leo Koppelaar wist na een lange partij marathonloper André van Dieën te verslaan. Van Dieën, die net de 42 km van Rotterdam had afgerond, kwam nu wel adem tekort, toen Koppelaar keihard toesloeg. Een verrassende, maar verdiende zege voor de 74-jarige oud-drogist.

  (meer…)
 • Tim Schakel knokt zich in top 3 (10/23/2021)
  Tim Schakel knokte zich in de top 3

  SLIEDRECHT – In de 7e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Tim Schakel met een overwinning op kampioenskandidaat William Gijsen de top 3 binnengedrongen. Schakel is al jaren een vaste kracht in het KNSB team van schaakclub Giessen en de Line, maar schaakt ook al een paar seizoenen mee in de competitie van Sliedrecht. Met zijn stabiele spel en soms onorthodoxe varianten heeft hij laten zien een lastig te nemen horde is voor de vaste spelers van Sliedrecht.

  (meer…)
 • Arjan van der Leij neemt brutaal de leiding in schaakcompetitie (10/18/2021)
  Arjan vd Leij, de nieuwe koploper

  SLIEDRECHT – Hij is op papier één van de sterkere spelers van Schaakvereniging Sliedrecht en behoort zeker tot de kanshebbers voor de clubtitel. Maar dat hij in de zesde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht vrij brutaal de leiding heeft genomen door de op dit moment ongenaakbaar lijkende William Gijsen te verslaan is verrassend. Toch flikte Arjan van der Leij dat door een uitstekende partij te spelen en Gijsen jr. vrijwel kansloos te laten. Door deze zege staat Van der Leij nu aan kop met al een aardige voorsprong op de ex-koploper.

  (meer…)
 • Opa verslaat kleinzoon in spannende schaakronde (10/9/2021)
  Opa Hans versloeg kleinzoon Jorik overtuigend

  SLIEDRECHT – In de 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Hans Klein goede zaken gedaan door op overtuigende wijze kleinzoon Jorik te verslaan. Zowel opa als kleinzoon zijn al clubkampioen geweest en ze zijn dan ook aan elkaar gewaagd. De afgelopen jaren was het vaak de jongste die aan het langste eind trok, maar dit keer was het de nestor van de vereniging die de overwinning mocht opeisen en zo de top vijf binnendringt.

  (meer…)
 • Clubkampioen onderuit tegen ontketende Wout Boer (10/2/2021)
  Wout versloeg de kampioen

  SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is de laatst gekroonde clubkampioen, Niels Mijnster, hard onderuit gegaan tegen Wout Boer. Mijnster ging weliswaar in de aanval, maar zag Boer sterk terugkomen en moest zijn koning uitspelen. Boer maakte daar dankbaar gebruik van en zette Mijnster midden op het bord vakkundig mat. Een valse start van de clubkampioen en een mooie opsteker voor Boer die zo weer volop meedraait in de top.

  (meer…)
 • Peter van den Bergh neemt koppositie over (9/24/2021)

  In de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van den Bergh de eerste plaats in de rangschikking overgenomen. In een interessante en lange partij wist hij Jorik Klein te verslaan. Binnen de titelkandidaten voor dit seizoen is Van den Bergh toch wel de favoriet. Met 3 uit 3 heeft hij tot nu toe in ieder geval zijn concurrenten op scherp gezet.

  Peter van den Bergh gaat ervoor
  (meer…)
 • Kees Wessels beleeft derde jeugd met koppositie (9/18/2021)
  “Ouwe” Kees in topvorm

  SLIEDRECHT – Na de tweede ronde van de nieuwe competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht gaat routinier Kees Wessels verrassend aan kop. De pensionaris van BosKalis liet in aanvallende stijl Hans Klein weinig kans dan door de vlag te gaan. Door zijn tweede zege op rij gaat Wessels enigszins verrassend aan kop en lijkt de eenmalig clubkampioen zelfs op zijn leeftijd nog stoute plannen te hebben richting het kampioenschap.

  (meer…)
 • Mike Boom meteen koploper bij start schaakcompetitie (9/10/2021)
  Mike Boom, de trotse 1e koploper

  SLIEDRECHT – In de eerste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van het nieuwe seizoen heeft Mike Boom direct toegeslagen. In een sterke partij wist de jeugdbegeleider de op papier sterkere Tjerry Hut te verslaan. Hut meldde achteraf dat hij de bui al zag aankomen: “Mike speelde precies de zetten die hij moest doen, ik kon niet anders meer doen dan opgeven.” Zo wordt Boom een steeds geduchtere tegenstander.

  (meer…)