OKD

SLIEDRECHT – Het is de laatste jaren al een echte traditie aan het worden: de laatste 2 maanden van het schaakseizoen kan men weer meespelen om het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit gezellige, laagdrempelige toernooi alweer voor de 12e keer op rij.

Vorig jaar was Jorik Klein de verrassende winnaar en hij zal uiteraard zijn titel gaan verdedigen. Maar de concurrentie is hevig, want ook oud-winnaars als Robert van Rekom, Wout Boer en Henk prins zullen voor de top gaan. En wat te denken van Wim Pool, Niels Mijnster en de man in vorm Wim Hokken?

Het toernooi start op 4 mei en de overige rondes worden gespeeld op 11 en 18 mei en 1, 8, 15 en 22 juni. De prijsuitreiking zal zijn op 29 juni, waarbij op deze avond tevens een snelschaaktoernooi zal worden georganiseerd.

De formule is niet veranderd: 7 ronden Zwitsers in 1 grote groep met een bedenktijd van 90 minuten + 15 sec. per zet voor de gehele partij. Dit jaar is het wel voor het eerst mogelijk 2 byes op te nemen (niet in de laatste ronde). Het inschrijfgeld is nog steeds 5 euro.

Aanmelden kan vanaf heden bij Mark van Hulst via wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl.

Er wordt gespeeld in de vaste speelruimte van SV Sliedrecht: Aktiviteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht.