OKD

SLIEDRECHT – Het is de laatste jaren al een echte traditie aan het worden: de laatste 2 maanden van het schaakseizoen kan men weer meespelen om het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit gezellige, laagdrempelige toernooi alweer voor de 13e keer op rij.

Vorig jaar hadden we een dubbele winnaar met Tobias Dekker en Wim Pool en zij zullen  uiteraard hun titel gaan verdedigen. Maar de concurrentie is hevig, want ook oud-winnaars als Peter v/d Bergh, Robert van Rekom, Wout Boer en Henk prins zullen voor de top gaan. En wat te denken van Kampioen Niels Mijnster en de altijd gevaarlijke Wim Hokken?

Het toernooi start op 2 mei en de overige rondes worden gespeeld op 9, 16 mei en 23 mei en 6, 13 en 20 juni. De prijsuitreiking zal zijn op 27 juni, waarbij op deze avond tevens een snelschaaktoernooi zal worden georganiseerd.

De formule is niet veranderd: 7 ronden Zwitsers in 1 grote groep met een bedenktijd van 90 minuten + 15 sec. per zet voor de gehele partij. Dit jaar is het wel voor het eerst mogelijk 2 byes op te nemen (niet in de laatste ronde). Het inschrijfgeld is nog steeds 5 euro.

Aanmelden kan vanaf heden bij Mark van Hulst via wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl.

Er wordt gespeeld in de vaste speelruimte van SV Sliedrecht: Aktiviteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht.