Heico Kerkmeester schaakkampioen van de Alblasserwaard

Heico Kerkmeester, de nieuwe kampioen van de Alblasserwaard

SLIEDRECHT – Heico Kerkmeester is de nieuwe kampioen van de Alblasserwaard. In een spannende finale tegen 6-voudig kampioen Jan Jaap Janse wist Kerkmeester de felbegeerde titel naar zich toe te trekken. Kerkmeester speelt niet meer bij een vereniging en heeft geen officiële rating, maar op grond van zijn oude prestaties was hij op papier de sterkste deelnemer en won met 6 uit zeven zijn groep met slechts één verliespartij.

Met 52 deelnemers was de speelzaal in ‘de Havik’ goed gevuld en werd in 6 groepen gestreden om de punten. Uiteraard leverde de organiserende schaakvereniging Sliedrecht de meeste deelnemers, maar ook veel spelers van andere verenigingen deden mee. wat aangeeft hoe populair het toernooi is.

De finale

Zoals gezegd won Heico Kerkmeester zijn groep, op korte afstand gevolgd door Peter van den Bergh die lange tijd langszij bleef, maar in de onderlinge strijd het onderspit moest delven. Jan Jaap Janse was de beste in hoofdgroep B met slechts 1 verliespartij en wel tegen de winnaar van het jeugdtoernooi, Wouter Terlouw die in dit sterke speelveld knap 4e werd. De finale was spannend met wisselende kansen. Uiteindelijk profiteerde Kerkmeester van een blunder van de veelvoudige winnaar van de Alblasserwaard.

Winnaar in groep 1 werd Jurgen de Haan die routiniers Jerry van Rekom en Hans van Calmthout een vol punt voor bleef. Van Rekom scoorde traditioneel de meeste remises, maar liefst 4 keer in 7 partijen.

In groep 2 was Mattias Stok van SV Sliedrecht ongeslagen de beste met 6 punten uit 7 partijen. Hij liet slechts 2 remises toe waaronder tegen nummer 2, Peter Vis die een prima toernooi speelde en knap 2e werd .

Sami won groep 2

Sami Al-yassin wist met een mooie score van 7 uit 9 de 3e groep te winnen met alleen een verliespartij tegen Tim de Waard. In deze grote groep werd Henk van der Hoek tweede en huisschaker Marco van der Heijden derde.

De 4e groep bestond eveneens uit 10 deelnemers en ook hier kwam er een Sliedrechtse winnaar uit de bus. Rik Versteeg werd ongeslagen 1e met 7,5 punten uit 9 partijen, Hij werd met 1 punt verschil gevolgd door Ivo v.d. Hoek van SV Spijkenisse en Ferhat Erdogen van SV Sliedrecht.

OOk Leo Koppelaar had weer prijs

Na de finale was er de grote prijsuitreiking waarbij de prestatie van iedere speler met een prijs werd bekroond. Naast een beloning voor het spelen in het toernooi kon ook nog een prijs worden gewonnen met het oplossen van een schaakprobleem, gecomponeerd door internationaal probleemmeester Henk Prins. Dit jaar was het een moeilijke opdracht, want slechts 6 deelnemers wisten het goede antwoord te geven.

De organisatie kan weer terugkijken op een succesvol toernooi en kijkt alweer uit naar de volgende editie in 2025.

  HOOFDGROEP A pnt     HOOFDGROEP B pnt
1 Heico Kerkmeester 6   1 Jan Jaap Janse 6
2 Peter van den Bergh 5   2 Cedric Kerkmeester 5,5
3 Robert van Rekom 4   3 William Gijsen 4,5
4 Tim Schakel 4   4 Wouter Terlouw 4
5 Arjan van der Leij 4   5 Jorik Klein 4
6 Hans Klein 2   6 Jaume Gotes 2
7 Meinte Smink 1,5   7 Dana Verheij 1,5
8 Bert Terlouw 1,5   8 Erik Kloppers 0,5
             
             
Groep 1     Groep 2  
1 Jurgen de Haan 6   1 Mattias Stok 6
2 Jerry van Rekom 5   2 Peter Vis 5,5
3 Hans van Calmthout 5   3 Niels Verhaar 4
4 Johan van de Griend 4   4 Frank Terlouw 3,5
5 Willem Kuiper 4   5 Henk Prins 2,5
6 Pieter Visser 1,5   6 Hans Schreuder 2,5
7 Andre van Wingerden 1,5   7 Otto van Haren 2
8 Martijn Stoker 1   8 Bert Dobber 2
             
             
             
             
Groep 3     Groep 4  
1 Sami Al-yassin 7   1 Rik Versteeg 7,5
2 Henk van der Hoek 7   2 Ferhat Erdogan 6,5
3 Maarten Hartkoren 5   3 Ivo vd Hoek 6,5
4 Rick Stuij 5   4 Justin de Ruiter 6
5 Marco van der Heijden 5   5 Leo Koppelaar 5
6 Teus Slotboom 4   6 Henri Hartog 4
7 Tim de Waard 4   7 Paul Schakel 4
8 Mark Lagendijk 3,5   8 Jabber Al-yassin 3,5
9 Wim van Denderen 3,5   9 Mirek Wojzick 1
10 Arco van Houwelingen 3   10 Monique Keuzenkamp 1

Dit bericht is geplaatst in Alblasserwaardtoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie