Sliedrecht RSB 1

Teamleider Peter van den Bergh denkt na over de winnende opstelling

Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht gaat in de 1e klasse B opnieuw strijden om het kampioenschap. Dit zal gebeuren onder leiding van vedette, veelvoudig clubkampioen en tevens teamleider Peter van den Bergh.

De tweede plaats van vorig seizoen smaakt smaakt naar meer, een hogere positie lonkt. Het team is ten opzichte van vorig seizoen vrij intact gebleven. Dat betekent dus veel ervaring, veel creativiteit en de nodige vechtlust. Zullen deze kwaliteiten er voor gaan zorgen dat er weer een podiumplaats in zit?

 • Eerste RSB-team laat koploper ontsnappen (4/2/2024)
  Henk speelde prima partij

  SLIEDRECHT – Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht liet koploper Erasmus 1 even bibberen, maar de aanstaande kampioen kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Het Sliedrechtse team leed een onnodige 3-5 nederlaag en is zelfs door deze tegenvaller in klein degradatiegevaar gekomen. Het Sliedrechytse team zal in de laatste 2 ronden de huid moeten reden door in ieder geval nog wat punten te pakken.

  (meer…)
 • RSB 1: Clash in Capelle eindigt in bloedbad… (2/17/2024)
  Teamleider John, toen nog zonder blauw oog…

  CAPELLE AD IJSSEL – Sommigen vinden schaken een sport voor watjes die niet tegen een bloederige strijd kunnen. Na de clash tussen het tweede team van CSV en het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht weten we wel beter. De vooral eerst zo psychologische oorlogsvoering tussen beide teams eindigde uiteindelijk op de Eerste hulp van het IJssellandziekenhuis?! Reserve teamleider Johan van de Griend zag zijn team aan het eind bijna een zekere winst weggeven, maar kwam met de uitslag van de 3,5-4,5 zege met de schrik vrij, todat hij op weg naar zijn rode gevaar een stoeprand miste…

  (meer…)
 • Eerste RSB-team met knikkende knieën het jaar uit (12/8/2023)
  Teamleider Vd Bergh won zelf wel

  SLIEDRECHT – Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een zwaarbevochten gelijkspel geboekt tegen Krimpen 2. Teamleider Peter van den Bergh zorgde persoonlijk voor het verlossende vierde punt en zag zijn team niet door de knieën gaan voor de Krimpenaren. Toch luiden de spelers wel met knikkende knieën het jaar uit. Met 3 punten uit 3 wedstrijden staat het eerste team in de middenmoot van klasse 1B.

  (meer…)
 • Sliedrecht RSB1 crasht onnodig (11/10/2023)

  HELLEVOETSLUIS – In een wedstrijd die tot het eind toe spannend was, heeft Sliedrecht RSB1 het net afgelegd tegen De Pionier 1.

  Uit tegen Hellevoetsluis, dat is een hele rit. Gelukkig was de weg ernaar toe rustig, overzichtelijk, zonder obstakels en is het bijna één rechte lijn naar de bestemming. Zodoende konden de auto’s op de weg zonder problemen de juiste kant op worden gemanoeuvreerd. Maar of dat ook gold voor de stukken op het bord?

  (meer…)
 • RSB-bekerteam in thriller onderuit (11/1/2023)
  De winstpartij van Johan telde niet mee…

  ROTTERDAM – Het RSB-bekerteam van Schaakvereniging Sliedrecht is na een ware schaakthriller uitgeschakeld in de eerste ronde van de RSB-bekercompetitie. Stoute tongen beweren: “Daar kun je maar vanaf zijn”, maar daar dachten de Sliedrechtspelers aanvankelijk anders over. Zowel in de gewone partij als in de snelschaakpartij werd het 2-2 tegen een ontketend Shah Mata. Reglementair gingen de Rotterdammers vervolgens een ronde verder, omdat de uitslag van het laatste bord bij de gewone partijen verviel. Laat dat nu net de winstpartij van Johan van de Griend zijn…

  (meer…)

Geef een reactie