Sliedrecht RSB 1

Teamleider Peter van den Bergh denkt na over de winnende opstelling

Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht gaat in de 1e klasse strijden om het kampioenschap. Dit zal gebeuren onder leiding van vedette, veelvoudig clubkampioen en tevens teamleider Peter van den Bergh.

De podiumplaats in het seizoen 2021/2022 smaakt naar meer, een hogere positie lonkt. Het team is ten opzichte van vorig seizoen flink door elkaar geschud. Zullen de nieuwe spelers en de nieuwe teamleider de verwachtingen waar gaan maken?

 • Sliedrecht RSB 1 wint overtuigend van Schiedam (2/15/2023)
  Remiseschuiver Peter

  SCHIEDAM – In regionale klasse 1B heeft Sliedrecht RSB 1 een overtuigende overwinning neergezet tegen rode lantaarndrager HZP Schiedam. In de 4e competitieronde werd zo het ratingoverwicht van Sliedrecht omgezet in een 6-2 overwinning.

  We moesten uit tegen Schiedam en zodoende gingen we met de auto(‘s) op pad. Nu weet iedereen natuurlijk dat carpoolen overal beter voor is: beter voor het milieu en het toekomstige klimaat, beter voor de portemonee, gezelliger, minder files. Maar in Schiedam komt daar nog een argument bij: het is beter 2 auto’s te parkeren dan 5… Voordat de laatste auto een plek gevonden had, was de wedstrijd al begonnen. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken.

  (meer…)
 • Eerste RSB-team wint vierpuntenduel (12/9/2022)
  Kopman Jerry kon snel aan het bier

  SLIEDRECHT – Ondanks ( of wellicht dankzij) drie invallers heeft het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht haar eerste zege van het seizoen geboekt. In de eerste klasse B van de Rotterdamse Schaakbondcompetitie wist het team van teamleider Peter van den Bergh het vierpuntenduel tegen het eerste team van Maassluis winnend af te sluiten. Na een spannende wedstrijd bleven de punten in Sliedrecht; 4,5-3,5.

  (meer…)
 • RSB-bekerteam wint van Erasmus na snelschaken (11/29/2022)
  Veelschaker Johan won opnieuw

  ROTTERDAM – In de tweede ronde van de RSB-competitie moest het RSB-bekerteam van Sliedrecht op maandag 28 november aantreden tegen Erasmus uit Rotterdam. Het werd een spannende strijd, die pas na snelschaken in het voordeel van Sliedrecht werd beslecht. Het team, dit keer bestaande uit Adrian Mensing, Peter van de Bergh, Wim Hokken en ondergetekende, Johan van de Griend, heeft een huzarenstukje verricht! Hoe het ging wordt hieronder beschreven.

  (meer…)
 • Spannend gelijkspel voor 1e RSB-team (11/13/2022)
  Kopman Vd Bergh redde het punt

  MOERKAPELLE – Na een spannende wedstrijd heeft het eerste RSB-team het eerste punt behaald in klasse 1B van de RSB-competitie. Teamleider Peter van den Bergh zorgde in de slotfase voor de 4-4 eindstand. Zo is het hoogste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht van de nul af.

  (meer…)
 • RSB-team wint bekerkraker (11/5/2022)
  Teamleider Peter won 2x

  SLIEDRECHT – Uitslagen van bekerwedstrijden voorspellen is vaak lastig, omdat niet altijd het op papier sterkste team wint. Dus de uitslag voorspellen van Sliedrecht-HZP Schiedam uit de eerste ronde van de RSB-competitie leek op voorhand niet zo moeilijk, omdat het team van teamleider Peter van den Bergh op papier een stuk sterker was. Dat bleek in de praktijk dus niet zo. Uiteindelijk ging Sliedrecht ‘na strafschoppen’ door nadat de reguliere wedstrijd in 2-2 was geëindigd.

  (meer…)

Geef een antwoord