Sliedrecht RSB 1

Teamleider Peter van den Bergh denkt na over de winnende opstelling

Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht gaat in de 1e klasse B opnieuw strijden om het kampioenschap. Dit zal gebeuren onder leiding van vedette, veelvoudig clubkampioen en tevens teamleider Peter van den Bergh.

De tweede plaats van vorig seizoen smaakt smaakt naar meer, een hogere positie lonkt. Het team is ten opzichte van vorig seizoen vrij intact gebleven. Dat betekent dus veel ervaring, veel creativiteit en de nodige vechtlust. Zullen deze kwaliteiten er voor gaan zorgen dat er weer een podiumplaats in zit?

 • Eerste team RSB wint streekderby met glans (5/29/2024)
  De truc van de gesloten Merwedebrug

  DORDRECHT – Een laatste ronde in de Rotterdamse Schaakbondcompetitie eind mei is nog nooit voorgekomen, maar nu dus wel. Dat betekende dat de streekderby tegen het tweede team Van SC Dordrecht en het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht afgelopen dinsdag heeft plaatsgevonden. De Dordste reserves waren al gedegradeerd en konden vrijuit spelen. Dat gold ook voor het Sliedrechtse team, waardoor het een spannende strijd leek te worden. Uiteindelijk werd de derby der lage landen een 3-5 overwinning voor de baggeraars. Teamleider Peter van den Bergh zag vooral zijn topborden het verschil maken.

  (meer…)
 • Eerste RSB-team laat koploper ontsnappen (4/26/2024)
  Bert speelde sterk

  SLIEDRECHT – Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft opnieuw een koploper in de eerste klasse van de RSB-competitie laten ontsnappen. Dit keer kwam Spijkenisse 1 met de schrik vrij. Uiteindelijk verloor Sliedrecht 1 na een spannende wedstrijd met 3-5. Daarmee is het team van teamleider Peter van den Bergh nog niet veilig en moet de laatste wedstrijd, de streekderby tegen Dordrecht de beslissing brengen.

  (meer…)
 • Eerste RSB-team laat koploper ontsnappen (4/2/2024)
  Henk speelde prima partij

  SLIEDRECHT – Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht liet koploper Erasmus 1 even bibberen, maar de aanstaande kampioen kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Het Sliedrechtse team leed een onnodige 3-5 nederlaag en is zelfs door deze tegenvaller in klein degradatiegevaar gekomen. Het Sliedrechytse team zal in de laatste 2 ronden de huid moeten reden door in ieder geval nog wat punten te pakken.

  (meer…)
 • RSB 1: Clash in Capelle eindigt in bloedbad… (2/17/2024)
  Teamleider John, toen nog zonder blauw oog…

  CAPELLE AD IJSSEL – Sommigen vinden schaken een sport voor watjes die niet tegen een bloederige strijd kunnen. Na de clash tussen het tweede team van CSV en het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht weten we wel beter. De vooral eerst zo psychologische oorlogsvoering tussen beide teams eindigde uiteindelijk op de Eerste hulp van het IJssellandziekenhuis?! Reserve teamleider Johan van de Griend zag zijn team aan het eind bijna een zekere winst weggeven, maar kwam met de uitslag van de 3,5-4,5 zege met de schrik vrij, todat hij op weg naar zijn rode gevaar een stoeprand miste…

  (meer…)
 • Eerste RSB-team met knikkende knieën het jaar uit (12/8/2023)
  Teamleider Vd Bergh won zelf wel

  SLIEDRECHT – Het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een zwaarbevochten gelijkspel geboekt tegen Krimpen 2. Teamleider Peter van den Bergh zorgde persoonlijk voor het verlossende vierde punt en zag zijn team niet door de knieën gaan voor de Krimpenaren. Toch luiden de spelers wel met knikkende knieën het jaar uit. Met 3 punten uit 3 wedstrijden staat het eerste team in de middenmoot van klasse 1B.

  (meer…)

Geef een reactie