Sliedrecht RSB 2

Teamleider Jaap Euser

Het tweede RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht komt dit seizoen uit in de vierde klasse.

Het team kent enkele versterkingen, maar zag ook een aantal basisspelers naar het 1e RSB-team verhuizen. Als Sliedrecht RSB 2 zal het team van teamleider Jaap Euser weer voor spannende wedstrijden gaan zorgen.

 • Sliedrecht RSB 2 start met monsterscore (9/29/2023)

  Teamleider en kopman Tjerry Hut praat u bij….

  De eerste Sliedrechtse linie

  ROTTERDAM – Dit jaar heeft Sliedrecht twee RSB-achttallen. Vrijdagavond 22 september mocht RSB 2 op pad, richting Barendrecht/IJsselmonde 3 (in Rotterdam, snapt u het nog?). Het Sliedrechtse team heeft dit seizoen een aantal nieuwe gezichten. Zo hebben we versterking ontvangen van de Sliedrechtse jeugd -Theo Theunisse en Micha de Jong- en heeft ook Ferhat Erdogan zich dit jaar aangemeld. In de basis staan ook bekende namen als Michiel van den Berg, Jaap Euser, Bert Dobber en de playing captains Tim de Waard en ondergetekende. Het belooft een mooi seizoen te worden.

  (meer…)
 • Sliedrecht 2 RSB sluit seizoen in stijl af (5/13/2023)
  Henk op bord 2

  Teamleider Jaap Euser praat ons bij….

  PAPENDRECHT –  Het seizoen zit erop voor Sliedrecht 2 RSB. Afgelopen dinsdagavond is de laatste wedstrijd gespeeld tegen PASCAL 2 in Papendrecht. Er stond zelfs nog wat op het spel. Als er namelijk gewonnen zou worden, zou Sliedrecht nog kans maken op het kampioenschap. Voorwaarde is wel dat de huidige koploper, Onesimus, matchpunten laat liggen in de match tegen Spijkenisse. De manschappen van Sliedrecht duimen dit keer voor Spijkenisse en gaan ondertussen met frisse energie –de week was immers net begonnen- de strijd aan met de buurmannen.

  (meer…)
 • Nipte zege voor Sliedrecht 2 RSB (4/27/2023)
  Teamleider Jaap doet de aftrap

  SLIEDRECHT en CAPELLE a/d IJSSEL –  Een thuiswedstrijd, zo zou je het onderlinge treffen van de teams van Sliedrecht 2 RSB en CSV 4 kunnen noemen. Een deel werd thuis gespeeld in Sliedrecht en een deel uit in Capelle a/d IJssel. Hoe dat zo gekomen is, leest u hieronder.

  De thuiswedstrijd die eigenlijk voor 8 juni op het programma stond, dreigde het OKD in de wielen te rijden. Het befaamde en traditionele Open Kampioenschap van de Drechtsteden – u kunt nog inschrijven – zit natuurlijk niet te wachten op concurrerende evenementen.

  (meer…)
 • Goed resultaat voor Sliedrecht 2 RSB (1/9/2023)
  Arco en Stefan gaven het goede voorbeeld

  ROTTERDAM –  Het nieuwe jaar is nog maar net van start gegaan of het tweede RSB-team van Sliedrecht heeft de eerste wedstrijd van 2023 al weer achter de rug. Donderdagavond 5 januari was Erasmus de tegenstander in de uitwedstrijd in Rotterdam. Na een klinkende winst tegen Spijkenisse in de eerste ronde en een nipt verlies tegen Onésimus in de tweede ronde, mag Sliedrecht geen matchpunten meer morsen. Althans, niet als je kampioen wilt worden. Het doel van de derde ronde is dan ook: winnen!

  (meer…)
 • Sliedrecht 2 laat Onesimus weglopen (11/23/2022)
  Tjerry, Henk en Willem pakken punten

  SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de RSB-competitie heeft Sliedrecht 2 een toch wat
  verrassende nederlaag geleden tegen het Rotterdamse Onesimus 3. Aanvankelijk werd er een goede koers gevaren, maar halverwege de avond keerde het tij. Een directe verklaring is er niet, maar wie weet zit het hem in de naam ‘Onesimus’. Onesimus betekent niet alleen ‘verdienstelijkheid’, maar ook staat Onesimus in de Bijbel bekend als de weggelopen slaaf van de aanzienlijke Filemon. Onesimus was op de vlucht geslagen, omdat hij mogelijk gestolen had van zijn heer.

  (meer…)

Geef een reactie