Limburgs Open 2023

MAASTRICHT – Komend weekend doen maar liefst 24 Sliedrechtspelers mee aan het Limburgs Open 2023. In plaats van Fourmies zal nu Limburg onveilig worden gemaakt door het gele leger. Op deze site proberen we zoveel mogelijk te berichten over de resultaten van de Sliedrechtspelers.

 • Het Gele Leger schiet met scherp in Maastricht en omstreken (5/30/2023)
  Het Gele Leger aan de start

  LIMBURG – Afgelopen Pinksterweekend heeft het Gele Leger weer van zich doen spreken. En niet alleen op het schaakbord! Met maar liefst 25 spelers was Schaakvereniging Sliedrecht sterk vertegenwoordigd bij het Limburg Open 2023, dat met 600 deelnemers een record vestigde. Niet de vele slecht geklede grootmeesters vielen op, nee, dat deden de nieuwe “fel gele uniformen” van de Sliedrechtse “militairen” zeker wel. Het Gele Leger had veel bekijks en vooral de frontsoldaten Adrian Mensing, Jurgen de Haan en legerarts Willem Kuiper schoten met scherp en hadden na 6 zware veldslagen een flinke buit te pakken.

  (meer…)
 • Het Gele Leger staat klaar voor inval in Limburg (5/22/2023)
  Het Gele Leger is er klaar voor

  MAASTRICHT – Na vele jaren het Franse Fourmies te hebben veroverd, waardoor het Internationale toernooi aldaar definitief van de kaart lijkt te zijn geveegd, kan nu het Limburgse Maastricht een invasie van het Gele Leger tegemoet zien. Komend Pinksterweekend zullen de manschappen van de commandanten der Strijdkrachten bestaande uit Martijn Stoker en Robert van Rekom tijdens het Limburg Open 2023 de aanval kiezen op de 64 velden. Op maar liefst 25 schaakborden zullen de militairen van het Gele Leger toe willen gaan slaan. En het Gele Leger gaat deze keer een extra wapen inzetten, namelijk een echte ridder.

  (meer…)