Sliedrecht KNSB 1

Hier kun je alle informatie over het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht vinden.

Teamleider Jorik (m) met de twee topscorers Adrian (l) en William (r)
De helft van het talententeam, met teamleider Jorik Klein als 2e van rechts

Na 10 jaar lang in de 3e klasse te hebben gespeeld, kwam het eerste team in het seizoen 2022-2023 uit in de 2e klasse van de KNSB. Na een verrassend sterk seizoen handhaafde het Sliedrechtse vlaggenschip zich in de tweede klasse. Ook dit seizoen- 2023-2024 – speelt het team van de teamleiders Niels Mijnster en Jorik Klein dus in de tweede klasse, 2B.

De stand, uitslagen en speeldata kun je hier vinden. De verslagen van de afgelopen wedstrijden lees je hieronder.

 • Eerste team verlaat 2e klasse met opgeheven hoofd (4/21/2024)
  Gedeeld topscorer Marijn

  SLIEDRECHT – Het eerste team van schaakvereniging Sliedrecht is ondanks een prachtige overwinning op Rokado gedegradeerd uit de 2e klasse. In klasse 2B bleken 3 overwinningen, 1 gelijkspel en 4 nederlagen niet voldoende voor handhaving. Erg jammer dat de KNSB versterkte degradatie heeft geïntroduceerd, want het vlaggenschip liet twee jaar lang duidelijk zien in de tweede klasse thuis te horen. Desalniettemin was de laatste wedstrijd van het seizoen een mooie wedstrijd!

  (meer…)
 • Eerste team houdt met knappe zege mathematische kans op handhaving (3/26/2024)
  Matchwinner Wim speelde fantastisch!

  SLIEDRECHT -Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht weigert officieel te degraderen. In de 8e ronde van de KNSB-competitie in klasse 2B werd de kampioensdroom van CSV uit Capelle aan den IJssel vakkundig verpest door het vlaggenschip van de vereniging. Het team van teamleiders Jorik Klein en Niels Mijnster kan hierdoor nog altijd niet officieel zeggen dat ze gedegradeerd zijn. Al moet toegegeven worden dat enkel een wereldwonder voor handhaving kan zorgen. Gelukkig zijn er veel wereldwonderen.

  (meer…)
 • Gehavend eerste team degradeert officieus (3/3/2024)
  Arjan won als enige

  SLIEDRECHT – Het is het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht niet gelukt om te toveren. Een zwaar gehavend eerste team kon het niet bolwerken tegen directe concurrent Spijkenisse 1. Met deze nederlaag lijkt degradatie definitief. Vooraf leken 8 matchpunten noodzakelijk in het licht van de versterkte degradatie. Het vlaggenschip kan echter nog maar 7 matchpunten behalen. Enkel een wonder kan nog zorgen voor handhaving. En zo lijkt het team definitief de terugkeer te maken naar de 3e klasse. Enig voordeel is wel dat de 3e klasse een stuk sterker zal zijn dan voorheen, aangezien het aantal klasses is teruggebracht. Het zal in de 3e klasse dus ook zeker zwaar worden.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 verslaat koploper in klasse 2B (2/4/2024)
  Kopman Marijn speelde indrukwekkend

  ZOETERMEER – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de 6e ronde van de KNSB-competitie de laatste strohalm in klasse 2B weten te pakken. Het team van teamleiders Jorik Klein en Niels Mijnster wist in Zoetermeer overtuigend van koploper Promotie 1 te winnen. Dankzij deze eerste overwinning van het seizoen is het nog mogelijk om degradatie af te wenden. Weliswaar staat het team op bordpunten nog op de laatste plek in klasse 2B, maar de veilige haven is momenteel slechts 2 matchpunten verwijderd. Sterker nog, deze klasse is knotsgek, aangezien alle teams binnen 5 matchpunten van elkaar staan. Zijn er dan toch nog kansen?

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 op de rand van degradatie (12/19/2023)
  Teamleider Niels

  SLIEDRECHT – Het vlaggenschip van Schaakvereniging Sliedrecht zal volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer in de tweede klasse van de KNSB-competitie uitkomen. Na opnieuw een nederlaag, ditmaal tegen Philidor Leiden 1, moeten ongeveer alle resterende wedstrijden gewonnen worden om het degradatiespook te ontlopen. Het eerste team wist knap te promoveren, maar dat was helaas ook het moment dat de KNSB een versterkte degradatie inzette. Vorig seizoen was het team uitstekend in vorm en werd er verdiend gehandhaafd. Dit seizoen is de vorm bij vele spelers verdwenen. Tekenend hiervoor was de nederlaag afgelopen zaterdag. Terwijl er vorig seizoen nog van dezelfde tegenstander werd gewonnen, zakte het team ditmaal door het ijs.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 pakt eerste matchpunt van het seizoen (11/5/2023)
  Niels toverde zich naar een belangrijke winstpartij

  LEIDERDORP – Het eerste team is van de nul af in klasse 2B. Een spannende en evenwichtige wedstrijd tegen Leiderdorp 1 leverde uiteindelijk om half 7 een 4-4 gelijkspel op. Na afloop heerste er vooral verwarring. Beide teams hadden op bepaalde momenten van de wedstrijd de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een gelijkspel is daarom achteraf dan ook een terechte uitslag . Met de versterkte degradatie van dit seizoen is dit echter wel een onhandige uitslag voor beide teams. Er zullen snel meer matchpunten gehaald moeten worden om te handhaven in de sterke 2e klasse.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 kan het niet bolwerken tegen kanonnen uit Amsterdam (10/8/2023)
  Wim Pool speelde sterk

  SLIEDRECHT – Het vlaggenschip van Schaakverenging Sliedrecht speelde de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. De spanning was om te snijden en er werd gehoopt op een stunt tegen de titelfavoriet door het thuisvoordeel van een kolkende Havik. De tegenstanders, Amsterdam Berserkers 1, zijn drie jaar terug een vriendenteam begonnen en opgeklommen vanuit de 5e klasse. Na zoveel promoties waren we dus gewaarschuwd. Klokslag 1 uur gaf de jarige wedstrijdleider het signaal dat het geweld los kon barsten.

  De teamleiders Niels Mijnster en Jorik Klein schrijven gezamenlijk over de wedstrijd:

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 laat zich de kaas van het brood eten (9/17/2023)
  Het strijdtoneel van de wedstrijd Messemaker 1 – Sliedrecht 1.

  GOUDA – Het eerste team heeft de eerste wedstrijd van de KNSB competitie 2023-2024 in klasse 2B onnodig verloren. In Gouda kwam het team tegen het sterke Messemaker 1 fantastisch uit de startblokken. Helaas kwam er zand in de motor halverwege de middag, waardoor de punten toch in Gouda bleven. Na de prachtige handhaving van vorig jaar zal het team dit jaar een nog zwaarder jaar tegemoet gaan. Desalniettemin geeft deze wedstrijd voldoende vertrouwen voor de komende wedstrijden.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 komt net tekort tegen kampioen (4/23/2023)
  Teamleider Jorik Klein speelde keurig remise

  SLIEDRECHT – Het eerste team van schaakvereniging Sliedrecht heeft het seizoen 2022/2023 afgesloten met een nederlaag tegen kampioen VAS 1. De bezoekers uit Amsterdam speelden een fenomenaal seizoen en werden de vorige ronde al kampioen van klasse 2C. Desondanks kwamen ze sterk naar Sliedrecht. Een mooie krachtmeting voor het team dus. De 3-5 nederlaag, en de manier waarop deze tot stand kwam, geeft perspectief voor het nieuwe seizoen in de 2e klasse.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 verliest onnodig in Bussum (4/2/2023)
  Dana en Wim speelden sterk

  BUSSUM – Het eerste team van schaakvereniging Sliedrecht heeft in de 8e ronde niet kunnen verrassen tegen ex-meesterklasseteam BSG 1. In het denksportcentrum in Bussum leek het team van teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom lang mee te kunnen met de nummer 2 van klasse 2C. Uiteindelijk vielen enkele partijen toch de verkeerde kant op, waardoor een 5,5-2,5 nederlaag resteerde. Het kampioenschap is hiermee definitief verkeken.

  (meer…)

Geef een reactie