Sliedrecht KNSB 1

Hier kun je alle informatie over het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht vinden.

Teamleider Jorik (m) met de twee topscorers Adrian (l) en William (r)
De helft van het talententeam, met teamleider Jorik Klein als 2e van rechts

Na 10 jaar lang in de 3e klasse te hebben gespeeld, komt het team in het seizoen 2022-2023 uit in de 2e klasse van de KNSB. De doorstroming van de eigen opgeleide jeugd heeft de laatste jaren voor een sterk en jong team gezorgd. Teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom hebben als doelstelling om meer punten te behalen dan 10 jaar geleden en daarmee in de middenmoot te eindigen.

De stand, uitslagen en speeldata kun je hier vinden. De verslagen van de afgelopen wedstrijden lees je hieronder.

 • Eerste team handhaaft zich in 2e klasse (3/12/2023)
  Marijn den Hartog is de topscorer van het team met 7 uit 7!

  SLIEDRECHT – Op 11 maart 2023 heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht geschiedenis geschreven. Door een ruime overwinning op degradant Rijswijk 1 is handhaving in de 2e klasse van de KNSB een feit. Nog niet eerder in de historie van de vereniging heeft een team zich op dit niveau kunnen handhaven. Tien jaar geleden degradeerde het eerste team namelijk direct na de promotie van een jaar eerder.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 wint beladen derby (2/12/2023)
  De ambiance inclusief een deel van de aanwezige supporters

  DORDRECHT – Het eerste team heeft in de 6e ronde van de KNSB-competitie de belangrijke wedstrijd tegen buur Dordrecht 1 weten te winnen. Het team van teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom zet dit seizoen een ongekende prestatie neer door al 7 matchpunten te vergaren in de sterke 2e klasse. Na de promotie leek het alsof het team een zwaar jaar tegemoet zou gaan zien, maar tot dusver doet het team het uitstekend met momenteel zelfs een gedeeld derde plek in klasse 2C.

  (meer…)
 • Sliedrecht KNSB 1 vergroot kans op handhaving (12/19/2022)
  Verslaggever William Gijsen

  SLIEDRECHT – Op 17 december kwamen we onze oude concurrent CSV tegen waarvan we vorig jaar de kampioenswedstrijd van hadden verloren met 6-2. Daarom hadden we al het idee dat het een zware opgave zou gaan worden en al helemaal omdat ze een sterker team hadden dan vorig jaar. We dachten al wel dat we voor een verrassing konden gaan zorgen en dat is zeker gebeurd tijdens deze wedstrijd.

  De man in vorm, William Gijsen, doet verslag van de spannende wedstrijd.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 verliest onnodig in Nieuw-Beijerland (11/27/2022)
  Topscorer Marijn staat op 4 uit 4!

  NIEUW-BEIJERLAND – Het eerste team heeft onnodig schade opgelopen in de strijd om handhaving. In Nieuw-Beijerland werd een nipte nederlaag geleden tegen Rokado 1. Het team van teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom startte goed, maar verloor vervolgens onnodig toen enkele goede stellingen als sneeuw voor de zon verdwenen. Aangezien dit seizoen 3 teams degraderen uit de 2e klasse moet er de komende wedstrijden weer gescoord worden om ook volgend jaar in de 2e klasse uit te komen.

  (meer…)
 • Sliedrecht kansloos in KNSB-beker (11/23/2022)

  DEN HAAG – De wedstrijdleider vertelde vooraf hele verhalen over de sterkte van hun spelers (met onder meer de regerend Open kampioen van Nederland in hun midden). Ik had niet het idee dat iemand van ons onder de indruk was van deze, onbedoelde, psychologische oorlogvoering, maar hoe dan ook: we slaagden er niet in een echte vuist te maken tegen het sterke DD. Uiteindelijk zat er afgelopen dinsdagavond niet meer in dan een halfje. Helaas, maar niet geheel onverwacht. Zaterdag staan we er weer in de belangrijke competitiewedstrijd tegen Rokado! Zie hier de persoonlijke bekeruitslagen: Netstand 4 – KNSB

 • Sliedrecht 1 pakt een matchpunt (11/6/2022)
  Arjan van der Leij speelde een sterke partij aan bord 2

  SLIEDRECHT – Op 5 november heeft Sliedrecht 1 verdiend gelijkgespeeld tegen Schaakmat Westland 1. In een spannende wedstrijd ontbrak de mazzel om net een halfje meer te scoren. Op papier waren de teams aan elkaar gewaagd en dat bleek tijdens de wedstrijd ook.

  Met 3 matchpunten doet het debuterende team het prima in de sterke 2e klasse. Dat er nog meer punten gescoord moeten worden om degradatie te ontlopen is zeker, maar na drie wedstrijden heeft het team meer punten dan door de meesten was verwacht. Het getoonde spel geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.

  (meer…)
 • Treurigheid (10/25/2022)

  ROTTERDAM – Dinsdagavond 25 oktober 2022, uitwedstrijd KNSB-beker ronde 1, Rotterdam. Sliedrecht wint met 3-1. De speellocatie was dubieus, zeer dubieus. De tegenstander in verwarring, zeer in verwarring. Wedstrijdleiding afwezig, evenals bier en perspectief. Op naar ronde 2, op naar schaakplezier.

 • Sliedrecht 1 boekt historische overwinning in de 2e klasse (10/9/2022)
  Teamleider Robert

  LEIDEN – Het eerste team heeft voor het eerst in haar historie een wedstrijd winnend afgesloten in de 2e klasse van de KNSB-competitie. In een bloedstollend spannende wedstrijd tegen Philidor Leiden 1 wist het team van teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom precies genoeg bordpunten te pakken om de twee matchpunten naar Sliedrecht mee te kunnen nemen. Dit is een erg knappe overwinning aangezien de gemiddelde teamrating van de tegenstander hoger lag dan de individuele rating van iedere speler van Sliedrecht 1.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 verliest nipt eerste wedstrijd in de 2e klasse (9/18/2022)
  Sliedrecht 1 – Messemaker 1847 1

  SLIEDRECHT – Het eerste team heeft haar eerste wedstrijd in de 2e klasse van de KNSB-competitie helaas niet winnend kunnen afsluiten. De gasten uit Gouda van Messemaker 1 waren net iets beter, hetgeen geen schande is als we de ratingprofessor mogen geloven. Het team van teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom zal een zwaar jaar tegemoet gaan in de 2e klasse na de prachtige promotie van vorig seizoen, maar zij hebben er alle vertrouwen in dat handhaving zeker mogelijk is. Deze wedstrijd liet duidelijk zien dat het team in staat is om te stunten.

  Tegen titelkandidaat Messemaker waren er zeker kansen op een matchpunt. De Goudse teamleider had een ietwat tactische opstelling bedacht door de kanonnen van het team op bord 3 en 4 te stationeren. Dit zorgde ervoor dat teamleider Jorik Klein met de zwarte stukken aan bord 3 mocht aantreden tegen een IM. Jorik werd vanuit de opening vakkundig van het bord geknald. Een kansloze, doch leerzame, nederlaag volgde dus.

  (meer…)
 • 1e team gepromoveerd! (6/14/2022)

  SLIEDRECHT – Deze week ontvingen de trotse teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom het bericht dat Sliedrecht KNSB 1 is gepromoveerd naar de 2e klasse. 15 matchpunten uit 9 wedstrijden is normaal gesproken genoeg om kampioen te worden, maar het team liep het kampioenschap op bordpunten net mis. Wel is Sliedrecht de beste nummer twee uit de hele derde klasse en dat levert nu toch promotie op.

  Teamleider Jorik (m) met de twee topscorers Adrian (l) en William (r)
  Vlnr superinvaller Marijn den Hartog, topscorer Adrian Mensing, teamleider Jorik Klein en gedeeld topscorer William Gijsen

  In het seizoen 2022/2023 komt het vlaggenschip van de vereniging dus weer uit in de 2e klasse van de KNSB. Een historisch moment, want precies 10 jaar geleden speelde Sliedrecht ook in de 2e klasse. Toen werd maar één overwinning geboekt en was het team alweer gedegradeerd voordat men aan het niveau gewend was. De 8-0 oorwassing tegen AAS 1 was het dieptepunt van het seizoen.

  (meer…)

Geef een antwoord