Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Oud-raadslid Peter Kraaijeveld start sterk in 6e Online Competitie (2/27/2021)
  Peter Kraaijeveld heeft het schaken niet verleerd

  SLIEDRECHT – Hij is al jaren weg uit Sliedrecht en hij is al jaren rustend lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar schaken kan Peter Kraaijeveld nog steeds. Dat bewees hij direct in de eerste ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Het oud-raadslid van Sliedrecht wist namelijk direct de koppositie in groep 2 te pakken, voor favorieten als Bert Dobber en Johan van de Griend.

  (meer…)
 • William Gijsen glorieus winnaar 5e Online Competitie (2/19/2021)
  William Gijsen, de terechte kampioen

  SLIEDRECHT – Na een degelijke 6e en laatste ronde van de 5e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft William Gijsen het kampioenschap behaald. Nadat hij ook de 3e editie van de Online Competitie wist te winnen was hij nu vooral ongenaakbaar in de 2e t/m 4 ronde van de opnieuw druk bezette digitale competitie. Daardoor had Gijsen jr. uiteindelijk een grote voorsprong op zijn concurrenten.

  (meer…)
 • Schaakstukken vliegen over het scherm (2/13/2021)
  Arjan vd Leij won voor 2e x op rij

  SLIEDRECHT – In de voorlaatste ronde van de 5e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht vlogen de schaakstukken weer over het beeldscherm. Nog nooit was het zo spannend, want tot en met de laatste zet en seconde werd er gestreden om de eerste plaats. Uiteindelijk eindigden 4 spelers met evenveel punten, maar op basis van tegenstand werd Arjan van der Leij als winnaar gekozen. Van der Leij wist zodoende de tweede ronde op rij te winnen.

  (meer…)
 • Dana Verheij bewijst opkomst damesschaak (2/6/2021)
  Dana Verheij, één van de Sliedrechtse schaak-queens

  SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de 5e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft supertalent Dana Verheij opnieuw bewezen dat damesschaak sterk in opkomst is. De 13-jarige Dana liet weer veel mannelijke tegenstanders haar hielen zien en eindigde fraai als 3e in de totaalstand van de 4e ronde. Naast de even oude Luana Mensing heeft Sliedrecht de komende jaren flinke troeven in handen bij het damesschaak, een prima ontwikkeling en een stimulans voor meisjes en dames om ook te komen schaken.

  (meer…)
 • Toernooidirecteur Jurgen de Haan in topvorm (1/30/2021)
  Jurgen de Haan toonde zijn topvorm

  SLIEDRECHT – Het leiden van een Online Toernooi weerhoudt toernooidirecteur Jurgen de Haan niet om zelf mee te doen en goed te scoren. Tijdens de 3e ronde van de 5e Online Competitie van Schaakvereniging Sliedrecht sloeg De Haan namelijk hard toe in groep 2, waarmee hij zijn koppositie enorm verstevigde. Naaste achtervolger Bert Dobber kende namelijk een mindere ronde en zag zijn achterstand op de koploper flink groeien.

  (meer…)
 • Ferhat Erdogan brutaal aan kop in groep 3 (1/22/2021)
  Ferhat Erdogan,
  de verrassende koploper in gr. 3

  SLIEDRECHT – Na de 2e ronde van de 5e Online Competitie van Schaakvereniging Sliedrecht gaat Ferhat Erdogan verrassend aan kop in groep 3. Erdogan speelt altijd zeer aanvallend. Dat is vaak ook riskant, maar dat levert vaak in ieder geval mooie partijen op en dit keer leverde een goede ronde hem de voorlopige koppositie op in groep 3. Met nog 4 ronden te gaan zal Ferhat nog vaker goed moeten scoren om kampioen te worden, maar de eerste zet is geslaagd!

  (meer…)
 • Kees Wessels doet Onlinenaam eer aan bij start schaakcompetitie (1/15/2021)
  GroteKeez in grote vorm

  SLIEDRECHT – De start van de 5e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht kende enkele grote verrassingen. Zo maakte de oudste speler uit groep 1,de 67-jarige Kees Wessels, zijn online naam eer aan. GroteKeez wist namelijk in de eerste ronde als derde te eindigen. De ‘politicus’ van de Sliedrechtse schaakvereniging liet daardoor zien nog steeds mee te kunnen in het geweld van al die razendsnelle talenten.

  (meer…)
 • William Gijsen winnaar Nieuwjaarsonlinetoernooi (1/8/2021)

  SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht is het nieuwe jaar vlammend gestart. Niet met illegaal vuurwerk, niet met te kleffe, vette oliebollen of met slappe champagne, nee, na een bezinnende online Nieuwjaarsspeech van de in september stoppende voorzitter Jerry van Rekom vlogen de schaakstukken random over de vele beeldschermen. Toernooidirecteur Jurgen de Haan had het Fischer-randomschaak weer van stal gehaald. Dat betekent dat de paarden in de beginstand elders staan, maar ook alle andere zware stukken.

  (meer…)
 • Camille Breedveld kampioen groep 3 in Online Competitie (12/19/2020)
  Camille Breedveld, kampioen van groep 3

  SLIEDRECHT – De 4e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht kende in Camille Breedveld voor het eerst een internationale kampioen. De jeugdige Française speelde een sterk toernooi en wist met overmacht groep 3 te winnen. Het talent heeft Camille van niemand vreemd, want vader Ronald speelde voor zijn verhuizing naar Frankrijk jaren lang in het eerste team van Sliedrecht. Camille is tijdens de Online competities snel sterker geworden en dat bewees ze nu met een krachtig kampioenschap.

  (meer…)
 • Peter van den Bergh al winnaar 4e Online competitie (12/11/2020)
  Peter vd Bergh, kampioen groep 1

  SLIEDRECHT – Met nog 1 ronde te gaan is 7-voudig clubkampioen Peter van den Bergh al de kampioen in groep 1 van de 4e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. De op Internet beter als Peterroz bekend staande Van den Bergh was ook in de vierde ronde ongenaakbaar. Door zijn derde rondewinst werd hij direct onbereikbaar voor zijn naaste concurrenten.

  (meer…)
 • Adrian Mensing krijgt Sinterklaastoernooi niet zomaar cadeau (12/4/2020)
  Adrian Mensing kreeg het niet cadeau

  SLIEDRECHT – Het Sinterklaastoernooi bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht werd vooral gekenmerkt door veel cadeau te doen. Veel deelnemers aan het Online-toernooi gaven bewust of onbewust veel presentjes weg. Uiteindelijk profiteerde Adrian Mensing daarvan het meeste en wist hij het toernooi te winnen. “Ik heb veel geschwindeld”, gaf de winnaar later toe, maar de beste heeft ook altijd het meeste recht op geluk.

  (meer…)
 • ‘Poulidor’ Boer verrassend aan kop in Onlinecompetitie (11/28/2020)
  ‘Poulidor’ Boer aan kop!

  SLIEDRECHT – Hij staat bekend als de Raymond Poulidor onder de leden van Schaakvereniging Sliedrecht. Net als de Franse wielrenner werd hij heel vaak tweede in de race om het clubkampioenschap. Ook in andere competities was hij vaak de runner-up achter de kampioen. Ooit won Wout ‘Poulidor’Boer wel het OKD-toernooi, maar voor de rest staan er vooral tweede plaatsen op zijn palmares. Daar lijkt nu in de 4e Online Competitie een einde te komen.

  (meer…)
 • Kanonnen slaan toe tijdens online competitie (11/21/2020)
  De ongeslagen koploper Peter vd Bergh

  SLIEDRECHT – In de 2e ronde van de 4e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht deden alle favorieten het goed en eindigden zodoende in de top. Zo wist 7-voudig clubkampioen Peter van den Bergh de ronde te winnen met een 100% score. Hij gaat na 2 rondes ook soeverein aan kop in groep 1. Wie gaat hem nog van het kampioenschap afhouden?

  (meer…)
 • Schaakstukken vliegen over het scherm (11/14/2020)
  Toernooidirecteur Jurgen de Haan

  SLIEDRECHT – De 4e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is vlammend van start gegaan. Toernooidirecteur Jurgen de Haan zag dat er maar liefst 35 deelnemers waren, die in de 1e ronde te maken kregen met een “moordend” tempo van maar 5 minuten per persoon per partij. De schaakstukken vlogen over de schermen en leverde veel spektakel op. Probeer maar in split seconds de beste zet te vinden en te doen, terwijl de teller naar 0 tikt?

  (meer…)
 • William Gijsen winnaar 3e Online Competitie (11/9/2020)
  William Gijsen, de terechte kampioen

  SLIEDRECHT – Na een weekend rekenen heeft toernooidirecteur Jurgen de Haan de kampioenen van de 3e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht bekend gemaakt. Na 4 spannende rondes is William Gijsen de kampioen in groep 1 geworden. Gijsen staat al jaren te boek als groot talent en dat maakte hij nu volledig waar. Opvallend dat hij vooral op de hielen werd gezeten door enkele routiniers

  (meer…)
 • Niels Mijnster wint 4e ronde Online-competitie (11/7/2020)
  Niels Mijnster won de laatste ronde

  SLIEDRECHT – De 3e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht zit erop. De 4e en laatste ronde werd een prooi voor clubkampioen Niels Mijnster, die met de meeste tegenstanders korte metten maakte. In de eindstand speelt Mijnster echter geen rol, omdat hij slechts 1 ronde meespeelde.

  (meer…)
 • Teunis den Rooijen slaat toe in 3e ronde Onlinecompetitie (10/31/2020)
  Teunis den Rooijen sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – Na de derde ronde van de 3e Online-competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is er nog niets beslist. In alle 3 de groepen gaat het de laatste ronde – aanstaande donderdag – heel spannend worden. Afgelopen donderdag was het de beurt aan Teunis den Rooijen om uit te blinken. Na een spannend laatste kwartiertje sloeg hij hard toe en wist als eerste te eindigen.

  (meer…)
 • Theodoris Blundericus slaat hard toe in 2e ronde Onlinecompetitie (10/23/2020)
  Theo Dekker kende weinig kopzorgen

  SIEDRECHT – In de tweede ronde van de 3e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging heeft Theo Dekker onder zijn pseudoniem Theodoris Blundericus hard toegeslagen. De blunders liet hij aan zijn tegenstanders over, want Dekker wist al zijn 8 partijen te winnen! Met ruime voorsprong was hij dan ook de terechte winnaar, waarmee hij direct op de derde plaats in de tussenstand na 2 ronden.

  (meer…)
 • Schaken online alweer succes en met veel verrassingen (10/16/2020)
  Stefan de Waal, overtuigende koploper groep 3

  SLIEDRECHT – Noodgedwongen door de terechte aangescherpte coronamaatregelen zijn de slimste sporters van Sliedrecht alweer online bezig. Nog geen 2 dagen na de persconferentie van Mark & Hugo zijn de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht de 3e Online competitie begonnen. Met maar liefst 30 deelnemers was toernooidirecteur Jurgen de Haan uitermate tevreden. Ook zag hij de nodige verrassingen. Vooral Bert Dobber en Stefan de Waal deden van zich spreken.

  (meer…)
 • Sterk debuut Willem Theunisse bij senioren (10/10/2020)
  Willem Theunisse kende een sterk debuut

  SLIEDRECHT – In de 6e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdkampioen Willem Theunisse bij zijn debuut afgelopen vrijdag direct indruk gemaakt. Tegen jeugdleider Jaap Euser kwam Theunisse een paard tegen 2 pionnen voor te staan. Euser moest alle zeilen bijzetten om niet te verliezen en kwam uiteindelijk goed weg met remise.

  (meer…)