Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • ‘Poulidor’ Boer verrassend aan kop in Onlinecompetitie (11/28/2020)
  ‘Poulidor’ Boer aan kop!

  SLIEDRECHT – Hij staat bekend als de Raymond Poulidor onder de leden van Schaakvereniging Sliedrecht. Net als de Franse wielrenner werd hij heel vaak tweede in de race om het clubkampioenschap. Ook in andere competities was hij vaak de runner-up achter de kampioen. Ooit won Wout ‘Poulidor’Boer wel het OKD-toernooi, maar voor de rest staan er vooral tweede plaatsen op zijn palmares. Daar lijkt nu in de 4e Online Competitie een einde te komen.

  (meer…)
 • Kanonnen slaan toe tijdens online competitie (11/21/2020)
  De ongeslagen koploper Peter vd Bergh

  SLIEDRECHT – In de 2e ronde van de 4e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht deden alle favorieten het goed en eindigden zodoende in de top. Zo wist 7-voudig clubkampioen Peter van den Bergh de ronde te winnen met een 100% score. Hij gaat na 2 rondes ook soeverein aan kop in groep 1. Wie gaat hem nog van het kampioenschap afhouden?

  (meer…)
 • Schaakstukken vliegen over het scherm (11/14/2020)
  Toernooidirecteur Jurgen de Haan

  SLIEDRECHT – De 4e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is vlammend van start gegaan. Toernooidirecteur Jurgen de Haan zag dat er maar liefst 35 deelnemers waren, die in de 1e ronde te maken kregen met een “moordend” tempo van maar 5 minuten per persoon per partij. De schaakstukken vlogen over de schermen en leverde veel spektakel op. Probeer maar in split seconds de beste zet te vinden en te doen, terwijl de teller naar 0 tikt?

  (meer…)
 • William Gijsen winnaar 3e Online Competitie (11/9/2020)
  William Gijsen, de terechte kampioen

  SLIEDRECHT – Na een weekend rekenen heeft toernooidirecteur Jurgen de Haan de kampioenen van de 3e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht bekend gemaakt. Na 4 spannende rondes is William Gijsen de kampioen in groep 1 geworden. Gijsen staat al jaren te boek als groot talent en dat maakte hij nu volledig waar. Opvallend dat hij vooral op de hielen werd gezeten door enkele routiniers

  (meer…)
 • Niels Mijnster wint 4e ronde Online-competitie (11/7/2020)
  Niels Mijnster won de laatste ronde

  SLIEDRECHT – De 3e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht zit erop. De 4e en laatste ronde werd een prooi voor clubkampioen Niels Mijnster, die met de meeste tegenstanders korte metten maakte. In de eindstand speelt Mijnster echter geen rol, omdat hij slechts 1 ronde meespeelde.

  (meer…)
 • Teunis den Rooijen slaat toe in 3e ronde Onlinecompetitie (10/31/2020)
  Teunis den Rooijen sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – Na de derde ronde van de 3e Online-competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is er nog niets beslist. In alle 3 de groepen gaat het de laatste ronde – aanstaande donderdag – heel spannend worden. Afgelopen donderdag was het de beurt aan Teunis den Rooijen om uit te blinken. Na een spannend laatste kwartiertje sloeg hij hard toe en wist als eerste te eindigen.

  (meer…)
 • Theodoris Blundericus slaat hard toe in 2e ronde Onlinecompetitie (10/23/2020)
  Theo Dekker kende weinig kopzorgen

  SIEDRECHT – In de tweede ronde van de 3e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging heeft Theo Dekker onder zijn pseudoniem Theodoris Blundericus hard toegeslagen. De blunders liet hij aan zijn tegenstanders over, want Dekker wist al zijn 8 partijen te winnen! Met ruime voorsprong was hij dan ook de terechte winnaar, waarmee hij direct op de derde plaats in de tussenstand na 2 ronden.

  (meer…)
 • Schaken online alweer succes en met veel verrassingen (10/16/2020)
  Stefan de Waal, overtuigende koploper groep 3

  SLIEDRECHT – Noodgedwongen door de terechte aangescherpte coronamaatregelen zijn de slimste sporters van Sliedrecht alweer online bezig. Nog geen 2 dagen na de persconferentie van Mark & Hugo zijn de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht de 3e Online competitie begonnen. Met maar liefst 30 deelnemers was toernooidirecteur Jurgen de Haan uitermate tevreden. Ook zag hij de nodige verrassingen. Vooral Bert Dobber en Stefan de Waal deden van zich spreken.

  (meer…)
 • Sterk debuut Willem Theunisse bij senioren (10/10/2020)
  Willem Theunisse kende een sterk debuut

  SLIEDRECHT – In de 6e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdkampioen Willem Theunisse bij zijn debuut afgelopen vrijdag direct indruk gemaakt. Tegen jeugdleider Jaap Euser kwam Theunisse een paard tegen 2 pionnen voor te staan. Euser moest alle zeilen bijzetten om niet te verliezen en kwam uiteindelijk goed weg met remise.

  (meer…)
 • 5e schaakronde: net even iets anders (10/3/2020)
  Koploper Wim Hokken is in topvorm

  SLIEDRECHT – Vanwege de nieuwe corona-maatregelen werd de 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht verplaatst naar de vrijdagavond. Hierdoor kon de volledige Havik worden benut en ook aan alle richtlijnen worden voldaan. Er werd voor het eerst zowel boven als beneden geschaakt.

  (meer…)
 • Ferhat Erdogan vluggert naar winst (9/25/2020)
  Ferhat won zeer fraai

  SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van afgelopen donderdag wist Ferhat Erdogan in een zeer korte partij Bert Dobber te verslaan. Erdogan ging voortvarend van start en schoof zijn stukken in vlot tempo naar voren. Routinier Dobber merkte de aanval te laat op en moest op de 15e zet lijdzaam toezien hoe Erdogan met een mooie combinatie van paarden en loper een matnet had geweven.

  (meer…)
 • Wim Hokken aan kop (9/18/2020)
  Koploper Wim Hokken

  SLIEDRECHT – Na de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht staat Wim Hokken na lange tijd weer eens op de 1e plaats. De 20-voudig clubkampioen heeft de afgelopen jaren steeds nieuwe namen voor zich laten gaan, maar Hokken is nog steeds op jacht om het record aantal clubkampioenschappen van P.C. Parel te verbreken. Wim Hokken won deze ronde op routine van jeugdtalent Dana Verheij.

  (meer…)
 • Kampioen onderuit (9/11/2020)
  Wim Pool verraste de titelverdediger

  SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is clubkampioen Niels Mijnster afgelopen donderdag hard onderuit gegaan tegen oud-kampioen Wim Pool. In een moeilijke partij ging het lang gelijk op, maar in het eindspel wist Pool, met meer tijd en materieel voordeel, het punt binnen te halen.

  (meer…)
 • Kampioenen gehuldigd (8/29/2020)
  Clubkampioen Niels Mijnster

  SLIEDRECHT – Tijdens de 84ste Algemene Ledenvergadering van Schaakvereniging Sliedrecht zijn afgelopen donderdag alle kampioenen van het vorige seizoen gehuldigd. Voorzitter Jerry van Rekom, die zijn voorlaatste ALV voorzat, mocht als eerste clubkampioen Niels Mijnster zijn wisselbeker teruggeven. Mijnster wist afgelopen maand zijn vorig seizoen veroverde kampioensbeker opnieuw veilig te stellen. Met 2 achtereenvolgende caps is Mijnster ook de favoriet voor komend seizoen dat aanstaande donderdag zal starten.

  (meer…)
 • Niels Mijnster 23e clubkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht (7/18/2020)
  Tweevoudig clubkampioen Niels Mijnster

  SLIEDRECHT – Vorige week wist hij zijn clubkampioenschap te prolongeren. Hij is al vanaf jonge leeftijd lid van de schaakvereniging en heeft zich ontwikkeld tot één van de sterkste schakers uit de bijna 85-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht. Met zijn tweede cap heeft Niels Mijnster dat oordeel wel bevestigd.

  (meer…)
 • Schaakcompetitie afgesloten; Adrian Mensing tweede (7/17/2020)
  Adrian Mensing, de nummer 2

  SLIEDRECHT – Na 28 ronden, 2 minder dan een regulier seizoen, en ruim 2 maanden later dan normaal, is de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht afgesloten. De clubkampioen – Niels Mijnster – was vorige week al bekend, maar om de tweede en derde plaats werd nog flink geknokt. Ook in de groepen 2 en 3 moesten de prijzen nog verdeeld worden.

  (meer…)
 • Niels Mijnster prolongeert kampioenschap (7/11/2020)
  Niels prolongeerde zijn titel

  SLIEDRECHT – In de 27e en één na laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Niels Mijnster zijn tweede clubkampioenschap op rij veilig gesteld. Met in het achterhoofd, dat hij aan remise voldoende zou hebben, nam hij geen risico tegen Willem Barendswaard en kon na een gelijkopgaande partij het punt delen. Met slechts 1 verliespartij in deze competitie laat Mijnster zien een terechte kampioen te zijn. De concurrentie licht echter op de loer!

  (meer…)
 • Schaakcompetitie hervat (7/4/2020)
  Kees Wessels won fraai van Hans Klein

  SLIEDRECHT – De interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is op 2 juli hervat. In een naar de RIVM voorwaarden ingerichte Havik gingen 32 schakers na bijna 4 maanden pauze weer van start. Gelukkig waren de meeste schakers het spel niet verleerd doordat er in de lockdown periode volop online is gespeeld.

  (meer…)
 • Koplopers verstevigen koppositie in 2e online schaakcompetitie (6/20/2020)
  Andries Dekker op weg naar het kampioenschap?!

  SLIEDRECHT – Na de derde van de vier rondes in de 2e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht lijken sommige kampioenschappen al vergeven. De koplopers van de 3 groepen – Andries Dekker, Peter Vis en Simon Kadijk – verstevigden namelijk alle drie hun koppositie in de derde ronde. Andries Dekker wist met overmacht de derde ronde te winnen en lijkt nu al vrijwel zeker van de eindzege. Of zal Adrian Mensing in de laatste ronde nog gaan knallen?

  (meer…)
 • Peter Vis in topvorm in 2e Online schaakcompetitie (6/13/2020)
  Peter Vis is in topvorm

  SLIEDRECHT – Achter een echt schaakbord speelt hij al sterk, maar nu Schaakvereniging Sliedrecht in Coronatijd alleen maar online speelt hij helemaal de sterren van de hemel. Na de tweede van de vier rondes in de 2e online competitie bewijst Peter Vis een topfavoriet in de tweede groep te zijn. Hij gaat daar fier aan kop en heeft al een enorme voorsprong op naaste concurrent Jurgen de Haan.

  (meer…)