Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Tim de Waard eindigt competitie met winst (4/12/2019)

  Tim won lachend

  SLIEDRECHT – De 30e en laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is afgelopen donderdag rustig geëindigd. De kampioen was vorige week al bekend en door externe verplichtingen waren veel spelers afwezig. Van de slechts 10 gespeelde partijen eindigden er 5 met remise en de overige 5 werden door zwart gewonnen. Een belangrijke winst was er voor de steeds beter spelende Tim de Waard. Mark van Hulst en Tim de Waard gingen lang gelijk op, maar nadat De Waard met zijn stukken de verdediging van Van Hulst blokkeerde was het snel over. Een goed einde van de competitie van de jeugdspeler.

  (meer…)

 • Niels Mijnster clubkampioen!! (4/4/2019)

  Niels Mijnster: kampioen 2019

  SLIEDRECHT – Nadat concurrent Wim Hokken zijn traditionele remise tegen Jerry van Rekom had gespeeld kon Niels Mijnster afgelopen donderdag eveneens de vrede sluiten met tegenstander Tim Schakel, wetende dat dit voldoende was om zich voor de eerste keer te laten kronen tot clubkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht.

  (meer…)

 • Nog geen beslissing in competitie (3/30/2019)

  Niels Mijnster in gedachten over naderend kampioenschap

  SLIEDRECHT – Ondanks mooie winst op Kees Wessels afgelopen donderdag kan Niels Mijnster zich, met nog twee ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht, nog geen kampioen noemen. Hoewel zijn marge op Wim Hokken – die niet verder kwam dan remise tegen Robert van Rekom – ruim voldoende is, zal hij nog minstens 1 partij moeten winnen om 100% zeker te zijn.

  (meer…)

 • Spannend einde schaakcompetitie verwacht (3/16/2019)

  Wim Hokken komt dichterbij…

  SLIEDRECHT – Met nog 4 ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht ziet het er nog steeds goed uit voor koploper Niels Mijnster. Zelf speelde hij afgelopen donderdag een saaie remise tegen Jorik Klein en zag  hij concurrent Wim Hokken weliswaar iets dichterbij komen, maar met 130 keizerpunten voorsprong zou het toch niet meer fout mogen gaan. Maar: “Parijs is nog ver…” (meer…)

 • Koos van den Berg stopt Hans Vink (3/8/2019)

  Koos stopte de opmars van Hans

  SLIEDRECHT – Het heeft 9 ronden moeten duren, maar Hans Vink is dan toch tegen zijn eerste verliespartij aangelopen. In de 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht wist Koos van den Berg afgelopen donderdag in een zenuwslopende partij Vink beentje te lichten. Van den Berg wist de aanval van Vink goed te pareren en ging sterk in de counter. In het eindspel bleek dit voldoende te zijn om het punt binnen te halen.

  (meer…)