Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Ferhat Erdogan vluggert naar winst (9/25/2020)
  Ferhat won zeer fraai

  SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van afgelopen donderdag wist Ferhat Erdogan in een zeer korte partij Bert Dobber te verslaan. Erdogan ging voortvarend van start en schoof zijn stukken in vlot tempo naar voren. Routinier Dobber merkte de aanval te laat op en moest op de 15e zet lijdzaam toezien hoe Erdogan met een mooie combinatie van paarden en loper een matnet had geweven.

  (meer…)
 • Wim Hokken aan kop (9/18/2020)
  Koploper Wim Hokken

  SLIEDRECHT – Na de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht staat Wim Hokken na lange tijd weer eens op de 1e plaats. De 20-voudig clubkampioen heeft de afgelopen jaren steeds nieuwe namen voor zich laten gaan, maar Hokken is nog steeds op jacht om het record aantal clubkampioenschappen van P.C. Parel te verbreken. Wim Hokken won deze ronde op routine van jeugdtalent Dana Verheij.

  (meer…)
 • Kampioen onderuit (9/11/2020)
  Wim Pool verraste de titelverdediger

  SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is clubkampioen Niels Mijnster afgelopen donderdag hard onderuit gegaan tegen oud-kampioen Wim Pool. In een moeilijke partij ging het lang gelijk op, maar in het eindspel wist Pool, met meer tijd en materieel voordeel, het punt binnen te halen.

  (meer…)
 • Kampioenen gehuldigd (8/29/2020)
  Clubkampioen Niels Mijnster

  SLIEDRECHT – Tijdens de 84ste Algemene Ledenvergadering van Schaakvereniging Sliedrecht zijn afgelopen donderdag alle kampioenen van het vorige seizoen gehuldigd. Voorzitter Jerry van Rekom, die zijn voorlaatste ALV voorzat, mocht als eerste clubkampioen Niels Mijnster zijn wisselbeker teruggeven. Mijnster wist afgelopen maand zijn vorig seizoen veroverde kampioensbeker opnieuw veilig te stellen. Met 2 achtereenvolgende caps is Mijnster ook de favoriet voor komend seizoen dat aanstaande donderdag zal starten.

  (meer…)
 • Niels Mijnster 23e clubkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht (7/18/2020)
  Tweevoudig clubkampioen Niels Mijnster

  SLIEDRECHT – Vorige week wist hij zijn clubkampioenschap te prolongeren. Hij is al vanaf jonge leeftijd lid van de schaakvereniging en heeft zich ontwikkeld tot één van de sterkste schakers uit de bijna 85-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht. Met zijn tweede cap heeft Niels Mijnster dat oordeel wel bevestigd.

  (meer…)
 • Schaakcompetitie afgesloten; Adrian Mensing tweede (7/17/2020)
  Adrian Mensing, de nummer 2

  SLIEDRECHT – Na 28 ronden, 2 minder dan een regulier seizoen, en ruim 2 maanden later dan normaal, is de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht afgesloten. De clubkampioen – Niels Mijnster – was vorige week al bekend, maar om de tweede en derde plaats werd nog flink geknokt. Ook in de groepen 2 en 3 moesten de prijzen nog verdeeld worden.

  (meer…)
 • Niels Mijnster prolongeert kampioenschap (7/11/2020)
  Niels prolongeerde zijn titel

  SLIEDRECHT – In de 27e en één na laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Niels Mijnster zijn tweede clubkampioenschap op rij veilig gesteld. Met in het achterhoofd, dat hij aan remise voldoende zou hebben, nam hij geen risico tegen Willem Barendswaard en kon na een gelijkopgaande partij het punt delen. Met slechts 1 verliespartij in deze competitie laat Mijnster zien een terechte kampioen te zijn. De concurrentie licht echter op de loer!

  (meer…)
 • Schaakcompetitie hervat (7/4/2020)
  Kees Wessels won fraai van Hans Klein

  SLIEDRECHT – De interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is op 2 juli hervat. In een naar de RIVM voorwaarden ingerichte Havik gingen 32 schakers na bijna 4 maanden pauze weer van start. Gelukkig waren de meeste schakers het spel niet verleerd doordat er in de lockdown periode volop online is gespeeld.

  (meer…)
 • Koplopers verstevigen koppositie in 2e online schaakcompetitie (6/20/2020)
  Andries Dekker op weg naar het kampioenschap?!

  SLIEDRECHT – Na de derde van de vier rondes in de 2e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht lijken sommige kampioenschappen al vergeven. De koplopers van de 3 groepen – Andries Dekker, Peter Vis en Simon Kadijk – verstevigden namelijk alle drie hun koppositie in de derde ronde. Andries Dekker wist met overmacht de derde ronde te winnen en lijkt nu al vrijwel zeker van de eindzege. Of zal Adrian Mensing in de laatste ronde nog gaan knallen?

  (meer…)
 • Peter Vis in topvorm in 2e Online schaakcompetitie (6/13/2020)
  Peter Vis is in topvorm

  SLIEDRECHT – Achter een echt schaakbord speelt hij al sterk, maar nu Schaakvereniging Sliedrecht in Coronatijd alleen maar online speelt hij helemaal de sterren van de hemel. Na de tweede van de vier rondes in de 2e online competitie bewijst Peter Vis een topfavoriet in de tweede groep te zijn. Hij gaat daar fier aan kop en heeft al een enorme voorsprong op naaste concurrent Jurgen de Haan.

  (meer…)
 • Meinte Smink verrassende winnaar 1e schaakronde (6/6/2020)
  Meinte Smink, verrassende winnaar 1e ronde

  SLIEDRECHT – De 2e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is met maar liefst 36 deelnemers van start gegaan. Meinte Smink werd de verrassende winnaar van de eerste van de 4 ronden, die de competitie zal duren. De topspeler van het Papendrechtse PASCAL, maar tevens lid van Sliedrecht, wist veel snelschaakkanonnen voor te blijven. Een bijzondere prestatie dus van Smink.

  (meer…)
 • Jorik Klein winnaar 1e online schaakcompetitie (5/30/2020)
  Jorik Klein, winnaar 1e Online Competitie

  SLIEDRECHT – Na 10 spannende rondes is Jorik Klein de winnaar geworden van de eerste online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Klein zag in de 1oe en laatste ronde naaste concurrent Peter van den Bergh wel iets dichterbij komen, maar de voorsprong was groot genoeg om de rest achter zich te houden.

  (meer…)
 • Jeugd slaat toe bij Hemelvaartsdagtoernooi (5/23/2020)
  De jeugdige top 3; Adrian, William, Jorik

  SLIEDRECHT – Tijdens het online schaaktoernooi op Hemelvaartsdag heeft de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht hard toegeslagen. De volledige top 3 van de eindrangschikking bestond louter uit de talentvolle jeugdschakers van Sliedrecht. Adrian Mensing wist uiteindelijk zijn A-teamgenoten William Gijsen en Jorik Klein nipt voor te blijven en zodoende als winnaar te eindigen.

  (meer…)
 • Nieuwkomer Kreukniet slaat hard toe in 9e ronde online (5/16/2020)
  Arjan Kreukniet sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – Hij deed pas voor de tweede keer mee. Bij de eerste keer werd hij al derde, maar in de 9e ronde van de online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht sloeg kersvers nieuw lid Arjan Kreukniet keihard toe. Met ruime voorsprong wist hij de voorlaatste ronde te winnen. Daarmee bewees Arjan een uitstekende aanwinst te zijn voor de actieve schaakvereniging.

  (meer…)
 • Adrian Mensing slaat slag in 8e ronde online schaken (5/9/2020)
  Adrian Mensing sloeg zijn slag

  SLIEDRECHT – In de 8e ronde van de online competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Adrian Mensing een grote slag geslagen. In de ronde waarin vooral de jonkies excelleerden wist Adrian niet alleen de ronde te winnen, maar schoot hij ook de top 3 binnen. De dit seizoen in vorm zijnde “oudste” Mensing bewijst zo opnieuw zijn grote talent.

  (meer…)
 • Actuaris Van der Leij slaat toe in 7e ronde online (5/2/2020)
  Actuaris Arjan sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – Het duurde even voordat hij de juiste vorm had, maar in de 7e ronde van de online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht wist hij hard toe te slaan. Actuaris Arjan van der Leij wist met een record aantal punten van 23 als eerste te eindigen. Hij speelde razendsnel en speelde zodoende veel partijen, waardoor hij er ook een paar kon verliezen om alsnog de concurrentie voor te blijven.

  (meer…)
 • Franse winst in 6e ronde online schaak (4/25/2020)
  Fransman Ronald Breedveld sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – Het wordt steeds drukker bij het online schaken bij Schaakvereniging Sliedrecht. Afgelopen donderdag deden maar liefst 40 schakers mee, waaronder enkele debutanten. Na een spannende speelavond bleek Fransman Ronald Breedveld uiteindelijk de winnaar en wel met een 100% score. Ronald is als jeugdlid bij Sliedrecht begonnen, speelde jaren in het eerste team, maar vanwege zijn verhuizing naar het land van zijn duifje moest hij het schaken voor Sliedrecht opgeven.

  (meer…)
 • Toppers slaan toe in 5e online schaaktoernooi (4/18/2020)
  Niels Mijnster was eindelijk in vorm

  SLIEDRECHT – Het was een drukste van jewelste in de 5e ronde van het online schaaktoernooi bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Maar liefst 39 schakers zorgden voor digitaal spektakel op de 64 velden. En dit keer was het de beurt aan de favorieten om te excelleren. En dat deden ze dan ook!

  (meer…)
 • De Van Rekoms slaan toe in 4e digitale ronde (4/10/2020)
  Robert van Rekom, winnaar 4e editie

  SLIEDRECHT – In de 4e editie van het online schaken bij Schaakvereniging Sliedrecht vlogen de stukken weer over het scherm bij de senioren. Na een zeer spannende ronde sloegen zoon en pa Van Rekom hard toe met een eerste en derde plaats. Alleen Jorik Klein wist zich tussen de Van Rekoms te worstelen.

  (meer…)
 • Online schaken steeds populairder (4/4/2020)
  Peter vd Bergh, winnaar 3e ronde

  SLIEDRECHT – Het online spelen door leden van Schaakvereniging Sliedrecht wordt steeds populairder. Na de derde week zijn maar liefst 55 jeugd- en seniorleden actief geweest met het digitaal schaken. De chatberichten tijdens de partijen geven aan dat de sfeer goed is, maar dat de sociale contacten zeker gemist worden.

  (meer…)