Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst.

 • Interne competitie: wit begint en wint! (9/30/2022)
  Nader onderzoek is nodig

  SLIEDRECHT – In de vierde ronde van de interne competitie lijken vooral de witspelers een groot voordeel te hebben. In bijna 70% van alle partijen wist de witspeler te winnen. Juist in een tijd waarin de schaakwereld op haar grondvesten beeft door aantijgingen over valspelen en elektronische speeltjes is het goed om hier nader onderzoek naar te verrichten. Hoe dan ook; als de stofwolken zijn opgetrokken zien we dat William Gijsen goede zaken heeft gedaan in aanloop naar zijn eerste kampioenschap. Of zijn er anderen die hem daarvan af weten te houden? Parijs is nog ver!

  (meer…)
 • Leo Koppelaar boekt grootmeesterlijke winst (9/24/2022)
  Leo Koppelaar speelde als een grootmeester

  SLIEDRECHT – In de derde ronde van de interne competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Leo Koppelaar afgelopen donderdag op grootmeesterlijke wijze weten te winnen. Terwijl de gehele schaakwereld in de ban lijkt van mogelijke schaakfraude van een jeugdspeler tegen wereldkampioen Magnus Carlsen wist de Sliedrechtse routinier op zeer fraaie wijze te winnen. Met vaste hand wist Koppelaar een ingewikkeld eindspel naar winst te leiden tegen Ferhat Erdogan. Erdogan is wel wat gewend, maar hij was nu niet opgewassen tegen de dadendrang van de 75-jarige routinier.

  (meer…)
 • Zomertoernooien spelen loont in de interne competitie (9/16/2022)
  Koploper Jorik Klein

  SLIEDRECHT – Het regulier bijhouden van je schaakkennis is belangrijk om je niveau te behouden en goed in vorm te raken. Dit bewezen de schakers die deze zomer actief waren op zomertoernooien. Zo wisten William Gijsen, Adrian Mensing, Dana Verheij, Johan van der Griend en Jorik Klein allemaal te winnen deze ronde nadat ze deze zomer actief waren op verschillende zomertoernooien.

  Aan het eerste bord werd gestreden door de twee koplopers en eerste teamspelers Jorik Klein en Arjan van der Leij. Jorik kreeg vanuit de opening een prettig ruimtevoordeel. De zwarte velden van Arjan waren erg zwak en Jorik kon hier handig op inspelen. Zijn stelling werd gradueel beter en uiteindelijk kon hij met een mooi torenoffer de partij in zijn voordeel beslissen. Zo heeft Jorik de eerste 2 rondes gewonnen.

  (meer…)
 • Debutant Langstraat laat zich gelden (9/9/2022)
  Rik verliest de partij maar wint de titel: aspirant-wedstrijdleider!

  SLIEDRECHT – Donderdag 9 september werd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Na een Zwitserse indeling van aspirant-wedstrijdleider Rik Versteeg konden de schakers weer van start. Hieronder volgt een kort overzicht van de hoogtepunten (of dieptepunten) beschreven door reporter Jurgen de Haan.

  Competitiedebutant André Langstraat liet zien dat hij het schaken goed heeft afgekeken van zijn zoons, door gelijk te winnen van Ferhat Erdogan. Een mooi resultaat voor de eerste echte interne partij. Waarde lezer, u bent gewaarschuwd.

  (meer…)
 • Nieuw seizoen begint met ledenvergadering en snelschaak (9/2/2022)
  Clubkampioen Peter

  SLIEDRECHT – Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht is traditioneel van start gegaan met de algemene ledenvergadering en de eerste rondes van de snelschaakcompetitie. Als vanouds was een groot deel van de leden aanwezig om het nieuwe seizoen af te trappen.

  Tijdens de door voorzitter Marcel Klein geleide vergadering werden o.m. alle prijzen van de competities van het vorige seizoen uitgereikt. Clubkampioen Peter van den Bergh werd voor de 8e keer gehuldigd.

  Dana Verheij werd kampioen van de tweede groep en Maarten Hartkoren wist verrassend eerste te worden in de 3e groep.

  (meer…)
 • Peter van den Bergh voor 8e keer clubkampioen (6/4/2022)
  Clubkampioen Peter van den Bergh

  SLIEDRECHT – Na een door de lockdown extra lang seizoen is Peter van den Bergh er in geslaagd voor de 8e keer clubkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht te worden. Van den Bergh had slechts een kleine marge op achtervolger William Gijsen, maar wist in de laatste ronde te winnen van oud-kampioen Jorik Klein en kon zo zijn 1e plaats veilig stellen.

  (meer…)
 • Hans Klein overrompelt ongenaakbaar lijkende koploper (4/29/2022)
  Hans Klein overrompelde de koploper

  SLIEDRECHT – De spanning in de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt volledig terug. In de 26e ronde van de interne competitie wist Hans Klein namelijk de ongenaakbare koploper Peter van den Bergh op aanvallende wijze te overrompelen. Met eenmalig clubkampioen H\ans Klein weet je het nooit. Hij weet zijn stukken altijd goed neer te zetten met vaak als doel de vijandelijke koning aan te vallen, maar soms wordt tijd zijn grootste vijand. Dit keer dus niet en liet hij een verbijsterde zevenvoudig clubkampioen achter.

  (meer…)
 • Jeugdschaakster velt routinier (4/23/2022)
  Luana haalde een dikke vis binnen

  SLIEDRECHT – In de 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de pas 15 jarige Luana Mensing hard toegeslagen tegen routinier Peter Vis. In een partij met veel zetten in korte tijd ging het hard tegen hard. Toen de rookwolken eenmaal waren opgetrokken was het Vis die zijn koning moest omleggen tegen het jeugdtalent.

  (meer…)
 • Top 3 blijft bij elkaar (4/2/2022)
  William nadert de 1e plaats

  SLIEDRECHT – Ook na de 23e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht blijft de top 3 hetzelfde. Koploper Peter van den Bergh en nummer drie Arjan van der Leij speelden tegen elkaar en kwamen al snel remise overeen. William Gijsen won in een lange partij van Hans Klein en kruipt zo weer dichter naar Van den Bergh toe.

  (meer…)
 • Willem Theunisse zet opmars voort (3/26/2022)
  Willem Theunisse is met opmars bezig

  SLIEDRECHT – In de 22ste ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdspeler Willem Theunisse een flinke opmars ingezet. Theunisse moest na zijn overgang van de junioren naar de senioren even wennen aan het niveau, maar inmiddels is hij een geduchte tegenstander. Dit keer wist hij zeer overtuigend Maarten Hartkoren te verslaan. Door de winst steeg Theunisse flink wat plaatsen in de tussenstand en heeft hij nog kansen op het podium in groep 3.

  (meer…)
 • Wedstrijdleider Van Hulst verschalkt tegenstander met stukoffer (3/20/2022)
  Mark van Hulst won weer eens

  SLIEDRECHT – Ze spelen al zo’n 30 jaar tegen elkaar en het saldo van alle partijen die ze hebben gespeeld zal waarschijnlijk nul zijn. Dan wint Koppelaar weer eens, dan Van Hulst en vaak is het remise. In de 22e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht was het Mark van Hulst die dit keer won. In het middenspel wist hij Leo Koppelaar op het verkeerde been te zetten en won een stuk, dat Van Hulst in het eindspel terug offerde voor 2 vrijpionnen, die uiteindelijk naar de winst liepen.

  (meer…)
 • Dameoffer brengt winst voor Arco van Houwelingen (3/12/2022)
  Arco won snel

  SLIEDRECHT – In de 20e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht wist Arco van Houwelingen met een goed gespeeld dame-offer de winst naar zich toe te trekken tegen routinier Martin Prins. De partij duurde slechts 15 zetten en het offer was dusdanig goed geplaatst dat Van Houwelingen met een vrijpion meteen de pot beslechtte. Van Houwelingen blijft zo meedraaien in de top van de derde groep.

  (meer…)
 • André van Dieën kent sterke comeback (3/6/2022)
  André van Dieën won fraai

  SLIEDRECHT – Het was weer even geleden dat hij van zich deed spreken, maar in de negentiende ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht was het raak. André van Dieën speelde een sterke partij tegen Johan Gijsen, die na een ingewikkelde partij uiteindelijk zijn koning moest omleggen tegen een ontketende tegenstander. Van Dieën kende zo een goede terugkeer en dat heeft hij ook nodig omdat zoon Julian steeds beter gaat schaken en zijn vader voorbij lijkt te gaan.

  (meer…)
 • Stefan van der Waal stunt in schaakcompetitie (2/26/2022)
  Stefan van der Waal stuntte

  SLIEDRECHT – In de achttiende ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Stefan van der Waal voor een enorme verrassing gezorgd. Van der waal die pas sinds 2020 lid is van Sliedrecht stuntte tegen de op papier veel sterkere Arjan Kreukniet. In een zeer ingewikkelde partij greep Kreukniet mis en moest het volle punt aan Van der Waal laten, die daarmee een enorme sprong maakt en in de tussenstand koploper is van de derde groep.

  (meer…)
 • William Gijsen brengt spanning terug in schaakcompetitie (2/18/2022)
  William Gijsen versloeg de koploper

  SLIEDRECHT – Voorafgaand aan dit seizoen was hij al één van de favorieten in de strijd om het clubkampioenschap bij Schaakvereniging Sliedrecht, maar na een mindere periode leek hij kansloos op het pad naar zijn eerste cap. In de zeventiende ronde van de interne competitie sloeg William Gijsen echter keihard toe. In een boeiende partij wist hij namelijk koploper en zevenvoudig kampioen Peter van den Bergh te verslaan. Na een ingewikkelde opening verkreeg hij materiaal voorsprong, dat hij niet meer uit handen gaf. Door deze zege en ook nog eens de remise van nummer 2, Wim Pool, tegen Dana Verheij klom Gijsen jr. zelfs naar de gedeelde eerste plaats.

  (meer…)
 • Kees Wessels bewijst uitstekende vorm (2/12/2022)
  Kees Wessels haalde hard uit

  SLIEDRECHT – In de 16e ronde van de Interne Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Kees Wessels hard uitgehaald. Tegen de eerste koploper van dit seizoen, Tim Schakel, liet Wessels opnieuw een uitstekende vorm zien. In een theoretische openingsfase was Wessels Schakel duidelijk de baas en kon het voordeel vlot naar winst spelen. Door deze winst steeg de eenmalige clubkampioen naar de zevende plaats met uitzicht op het podium.

  (meer…)
 • Leo Koppelaar weet weer wat winnen is (2/5/2022)
  Leo Koppelaar weet weer wat winnen is

  SLIEDRECHT – Hij zat er de laatste weken dicht tegen aan, maar winnen was al een tijdje geleden. Dit keer was het wel raak in de vijftiende ronde van de interne competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht. Leo Koppelaar wist na een degelijke partij het volle punt binnen te halen tegen Mike Boom. Nestor Koppelaar bewees met zijn winst dat hij voorlopig nog niet is afgeschreven en voor de komende tegenstanders is dat een waarschuwing, want de smaak van winnen wil Koppelaar voorlopig behouden.

  (meer…)
 • Snelle winstpartijen troef in schaakcompetitie (1/28/2022)
  Jorik en Niels konden snel aan het bier

  SLIEDRECHT – De 14e ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht werd gekenmerkt door hele korte winstpartijen. Zou het te maken hebben met het feit dat de bar al om 22.00 uur dicht gaat of dat de slimste sporters van Sliedrecht weer moeten wennen aan het elkaar fysiek bekampen? De volgende ronde gaat het uitwijzen. In ieder geval wisten Niels Mijnster en Jorik binnen een half uur te winnen van hun verbaasde tegenstanders, Rien Lodder en Jaap Euser.

  (meer…)
 • Sliedrechtse schakers weer echt achter het bord (1/22/2022)
  Voorzitter Marcel Klein kon eindelijk zijn Nieuwjaarspeech houden…

  SLIEDRECHT – Na ruim 2 maanden stil te hebben gelegen door de coronamaatregelen is de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht weer herstart. Nog niet helemaal zoals de spelers gewend zijn, maar er kan in ieder geval weer live worden gespeeld. En met maar liefst 15 partijen was de Havik weer goed gevuld. Voorzitter Marcel Klein opende het “nieuwe” jaar met het hoopgevende nieuws dat in 2022 volop geschaakt gaat worden, maar dat ook enkele festiviteiten, zoals het 85-jarig jubileum ingehaald gaan worden.

  (meer…)
 • Vanaf a.s. donderdag weer schaken in De Havik! (1/17/2022)
  Peter van den Bergh in vrolijkere tijden. Peter is de huidige koploper in de interne competitie

  Eind vorige week was er een persconferentie en hebben de heren Rutte en Kuipers nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze versoepelingen hebben voor ons als positief gevolg dat fysiek schaken in De Havik weer mogelijk is. Helaas nog niet op de manier zoals we graag willen, maar we willen deze kans wel aangrijpen om de interne competitie te vervolgen. We spelen a.s. donderdag 20-1-2022 de 13e ronde van deze competitie. Ook de jeugdleden zijn vanaf donderdag 20 januari 18:45 weer welkom in De Havik.

  Wij volgen de regels van de overheid. De belangrijkste regels die in De Havik gelden lees je hieronder.

  (meer…)
 • Wout Boer winnaar Back to the Arena-competitie (1/15/2022)
  Winnaar Wout Boer

  SLIEDRECHT – Hij wordt de Poulidor van Schaakvereniging Sliedrecht genoemd, omdat hij vele malen tweede is geworden. In de afgelopen donderdag afgesloten online-competitie Back to the Arena wist Wout Boer echter het tweede-plaats-syndroom achter te laten en wist hij op overtuigende wijze de drie-ronden-competitie te winnen. In de laatste ronde wist hij met voldoende punten het kampioenschap veilig te stellen. Daarmee bewees de gepensioneerde politieagent dat hij een uitstekend online schaker is.

  (meer…)
 • Slimste sporters van Sliedrecht gaan gewoon door (1/7/2022)
  Schakers gaan weer online

  SLIEDRECHT – Ondanks alle coronamaatregelen, waaronder een strenge lockdown, laten de slimste sporters van Sliedrecht zich niet stoppen; geschaakt zal er worden! Zonder PCR-testen of afgebroken trainingskampen weten de leden van Schaakvereniging Sliedrecht elkaar op meer dan 1,5 meter afstand te bekampen. Het online schaken is na een boostercampagne weer gestart en dat leverde direct weer heel wat gedenkwaardige partijen en uitslagen op.

  (meer…)
 • Boostercup: Uitslagen ronde 1 bekend, inschrijving ronde 2 opgeopend! (12/12/2021)

  SLIEDRECHT – De afgelopen dagen is ronde 1 van de Boostercup gespeeld. Er is afgetrapt met 10 partijen, waarvan er 6 in De Havik plaatsvonden, 3 thuis en 1 online. De uitslagen waren als volgt:

  (meer…)
 • Vader en zoon Al -Yassin slaan toe bij online schaken (12/4/2021)
  Zoon en vader sloegen hard toe

  SLIEDRECHT – Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen speelden de slimste sporters van Sliedrecht afgelopen donderdag weer online. In deze online competities bij de jeugd en senioren van Schaakvereniging Sliedrecht bleek vooral dat vader en zoon Al-Yassin enorme stappen voorwaarts hebben gemaakt. Zoon Jabber sloeg hard toe bij de jeugd, terwijl vader Sami een verrassende derde plaats bij de senioren wist te behalen.

  (meer…)
 • Martin Prins scoort vier op een rij (11/27/2021)
  Martin Prins scoort er flink op los

  SLIEDRECHT – In de 12e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Martin Prins voor een fraaie prestatie gezorgd. Prins wist namelijk voor de vierde achtereenvolgende keer te winnen. Dit keer was wedstrijdleider Mark van Hulst zijn slachtoffer. Het is in de schaaksport een enorme prestatie als je vier keer op rij weet te winnen, omdat je altijd tegen een gelijkwaardige tegenstander speelt. Martin Prins stijgt door zijn zegereeks flink wat aantal plaatsen in de rangschikking.

  (meer…)
 • Jeugd speelt in seniorencompetitie met wisselende successen (11/20/2021)
  Willem Theunisse won van Cees Moes

  SLIEDRECHT – In de 11e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht speelden de jeugdleden met wisselende successen tegen de seniorleden. Zo kreeg jeugdspeler Louis Liu schaakles van Johan van de Griend, terwijl Arco van Houwelingen schaaktraining kreeg van jeugdtalent Dana Verheij. Ook Willem Theunisse scoorde netjes tegen Cees Moes. Ricardo Veen kon zijn goede vorm van vorige week niet voortzetten en verloor van routinier Leo Koppelaar.

  (meer…)
 • Schaaktop kruipt ineen (11/13/2021)
  De topper tussen Schakel en Vd Bergh eindigde in remise

  SLIEDRECHT – De 10e ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft wel uitgewezen dat deze editie de spannendste uit de 86-jarige historie gaat worden. De nummers 1 en 2 – Tim Schakel en Peter van den Bergh – speelden remise tegen elkaar en zagen zodoende de wel winnende Arjan van der Leij (tegen Jurgen de Haan) en William Gijsen (tegen Jorik Klein) dichterbij komen. De top is zodoende ineen geschoven en de verschillen tussen de vier spelers is zeer gering.

  (meer…)
 • Jurgen de Haan stijgt met stip (11/6/2021)
  Jurgen dringt de top-10 binnen

  SLIEDRECHT – Jurgen de Haan heeft in de negende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht goede zaken gedaan door in een sterke partij Arjan Kreukniet te verslaan. De Haan ruilde in het eindspel zijn dame voor 2 torens en wist met de torens een mooi matnet te creëren. Door deze overwinning stijgt De Haan naar de 6e plaats in de rangschikking.

  (meer…)
 • Schaakroutinier Leo Koppelaar verslaat marathonloper (10/29/2021)
  Leo Koppelaar sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – Hij was dit seizoen al vaak dichtbij een winstpartij, maar het heeft tot ronde 8 van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht geduurd voordat hij een vol punt scoorde. Schaakroutinier Leo Koppelaar wist na een lange partij marathonloper André van Dieën te verslaan. Van Dieën, die net de 42 km van Rotterdam had afgerond, kwam nu wel adem tekort, toen Koppelaar keihard toesloeg. Een verrassende, maar verdiende zege voor de 74-jarige oud-drogist.

  (meer…)
 • Tim Schakel knokt zich in top 3 (10/23/2021)
  Tim Schakel knokte zich in de top 3

  SLIEDRECHT – In de 7e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Tim Schakel met een overwinning op kampioenskandidaat William Gijsen de top 3 binnengedrongen. Schakel is al jaren een vaste kracht in het KNSB team van schaakclub Giessen en de Line, maar schaakt ook al een paar seizoenen mee in de competitie van Sliedrecht. Met zijn stabiele spel en soms onorthodoxe varianten heeft hij laten zien een lastig te nemen horde is voor de vaste spelers van Sliedrecht.

  (meer…)
 • Arjan van der Leij neemt brutaal de leiding in schaakcompetitie (10/18/2021)
  Arjan vd Leij, de nieuwe koploper

  SLIEDRECHT – Hij is op papier één van de sterkere spelers van Schaakvereniging Sliedrecht en behoort zeker tot de kanshebbers voor de clubtitel. Maar dat hij in de zesde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht vrij brutaal de leiding heeft genomen door de op dit moment ongenaakbaar lijkende William Gijsen te verslaan is verrassend. Toch flikte Arjan van der Leij dat door een uitstekende partij te spelen en Gijsen jr. vrijwel kansloos te laten. Door deze zege staat Van der Leij nu aan kop met al een aardige voorsprong op de ex-koploper.

  (meer…)
 • Opa verslaat kleinzoon in spannende schaakronde (10/9/2021)
  Opa Hans versloeg kleinzoon Jorik overtuigend

  SLIEDRECHT – In de 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Hans Klein goede zaken gedaan door op overtuigende wijze kleinzoon Jorik te verslaan. Zowel opa als kleinzoon zijn al clubkampioen geweest en ze zijn dan ook aan elkaar gewaagd. De afgelopen jaren was het vaak de jongste die aan het langste eind trok, maar dit keer was het de nestor van de vereniging die de overwinning mocht opeisen en zo de top vijf binnendringt.

  (meer…)
 • Clubkampioen onderuit tegen ontketende Wout Boer (10/2/2021)
  Wout versloeg de kampioen

  SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is de laatst gekroonde clubkampioen, Niels Mijnster, hard onderuit gegaan tegen Wout Boer. Mijnster ging weliswaar in de aanval, maar zag Boer sterk terugkomen en moest zijn koning uitspelen. Boer maakte daar dankbaar gebruik van en zette Mijnster midden op het bord vakkundig mat. Een valse start van de clubkampioen en een mooie opsteker voor Boer die zo weer volop meedraait in de top.

  (meer…)
 • Peter van den Bergh neemt koppositie over (9/24/2021)

  In de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van den Bergh de eerste plaats in de rangschikking overgenomen. In een interessante en lange partij wist hij Jorik Klein te verslaan. Binnen de titelkandidaten voor dit seizoen is Van den Bergh toch wel de favoriet. Met 3 uit 3 heeft hij tot nu toe in ieder geval zijn concurrenten op scherp gezet.

  Peter van den Bergh gaat ervoor
  (meer…)
 • Kees Wessels beleeft derde jeugd met koppositie (9/18/2021)
  “Ouwe” Kees in topvorm

  SLIEDRECHT – Na de tweede ronde van de nieuwe competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht gaat routinier Kees Wessels verrassend aan kop. De pensionaris van BosKalis liet in aanvallende stijl Hans Klein weinig kans dan door de vlag te gaan. Door zijn tweede zege op rij gaat Wessels enigszins verrassend aan kop en lijkt de eenmalig clubkampioen zelfs op zijn leeftijd nog stoute plannen te hebben richting het kampioenschap.

  (meer…)
 • Mike Boom meteen koploper bij start schaakcompetitie (9/10/2021)
  Mike Boom, de trotse 1e koploper

  SLIEDRECHT – In de eerste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van het nieuwe seizoen heeft Mike Boom direct toegeslagen. In een sterke partij wist de jeugdbegeleider de op papier sterkere Tjerry Hut te verslaan. Hut meldde achteraf dat hij de bui al zag aankomen: “Mike speelde precies de zetten die hij moest doen, ik kon niet anders meer doen dan opgeven.” Zo wordt Boom een steeds geduchtere tegenstander.

  (meer…)
 • William Gijsen winnaar Rapid-vierdaagse (8/27/2021)
  Kampioen William Gijsen

  SLIEDRECHT – Favoriet William Gijsen heeft met een minimale voorsprong de Sliedrechtse Rapid-vierdaagse op zijn naam geschreven. Tot de laatste zet was het spannend en toernooidirecteur Joost Stoker kon na lang rekenen uiteindelijk aankondigen dat Gijsen op basis van de meeste winstpartijen de kampioen is geworden van de rapidcompetitie, die 4 avonden heeft geduurd. Gijsen bleef Peter van den Bergh en Floris Verweij dus nipt voor. Met dit kampioenschap bewees William Gijsen opnieuw tot de sterkste schakers van Sliedrecht te behoren.

  (meer…)
 • Rik Versteeg in topvorm in ronde 9 Rapid-vierdaagse (8/19/2021)
  Rik Versteeg bewees zijn topvorm

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag liet jeugdtrainer Rik Versteeg zien dat de jeugdtrainingen hem zelf ook goed doen. Versteeg wist namelijk al zijn partijen (3) in winst om te zetten. Daardoor steeg hij flink in categorie C van de Rapid-Vierdaagse bij Schaakvereniging Sliedrecht. Versteeg heeft nu zelfs nog uitzicht op een podiumplaats. Aanstaande donderdag heeft de apotheose plaats van het succesvolle vakantietoernooi.

  (meer…)
 • Jurgen de Haan aan kop bij Vakantietoernooi (8/12/2021)
  Vakantieganger Jurgen de Haan scoorde 100%

  SLIEDRECHT – De eerste 6 ronden van de Sliedrechtse Rapid-vierdaagse zijn gespeeld. Na een avondje met veel strijd is de tussenstand flink door elkaar geschud. Man van de avond was Jurgen de Haan, hij wist achtereenvolgens Johan van der Griend, Arjan van der Leij en Ronald Breedveld te verslaan. Twee weekjes Spaanse zon heeft de rechtenstudent blijkbaar goed gedaan, want De Haan staat bovenaan in de nieuwe tussenstand!

  (meer…)
 • Arjan vd Leij en Stefan van der Waal grote winnaars Fourmies Open (6/5/2021)
  Toernooiwinnaar Van der Leij

  SLIEDRECHT – Na een uitermate spannende laatste speelavond van het Fourmies Open, het voorlopig laatste online toernooi van Schaakvereniging Sliedrecht, zijn Arjan van der Leij en Stefan van der Waal de grote winnaars geworden. Tot en met de laatste zet, seconde was het onduidelijk wie de winnaars zouden worden, maar uiteindelijk wist Van der Leij het toernooi te winnen door in de laats seconde toe te slaan tegen runner up Robert van Rekom.

  (meer…)
 • Jeugdspeler Louis Liu doet van zich spreken (5/30/2021)
  Louis gaat voor goud

  SLIEDRECHT – Het Sliedrechtse Franse toernooi Fourmies Open doet veel schakers tot grote hoogte stijgen. Eén daarvan is Louis Liu, de Papendrechtse jeugdspeler, die met een enorme opmars bezig s. Als één van de jongste deelnemers laat hij zien zijn mannetje te staan. Hij gaat dan ook trots aan kop in groep 2 en laat veel routiniers achter zich. Zo laat de jonge Liu zien een groot talent te zijn. Kijken of hij in de laatste ronde zijn koppositie kan handhaven.

  (meer…)
 • Frans schaaktoernooi in Sliedrecht?! (5/22/2021)
  Het gele leger in Fourmies (2019)

  SLIEDRECHT – Normaal gesproken reizen 25 Sliedrechtse schakers met Pinksteren naar Fourmies (Fr.) om daar deel te nemen aan een internationaal schaaktoernooi. Vanwege corona gaat dit toernooi voor de 2e keer niet door en kan het gele leger niet uitrukken. De slimste sporters van Sliedrecht hebben daar natuurlijk een oplossing voor gevonden; Fourmies in Sliedrecht, maar dan digitaal! Met croissants, stokbroden en veel Franse wijn is de 8e Online competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht na 1 ronde al een groot succes. En laat nu trouwe deelnemers aan het toernooi in Noord Frankrijk in de 1e ronde hebben togeslagen.

  (meer…)
 • William Gijsen overtuigend winnaar Hemelvaarttoernooi (5/15/2021)
  Toernooiwinnaar William Gijsen

  SLIEDRECHT – Hij won ook al het Nieuwjaarstoernooi en het Paastoernooi en nu wist hij overmacht ook het Hemelvaarttoernooi bij Schaakvereniging Sliedrecht te winnen. William Gijsen heeft zich binnen enkele jaren tot de topspeler van Sliedrecht opgewerkt. Vanaf de jeugd speelt Gijsen jr. bij Sliedrecht, maar hij ging het echt spelen nadat hij enkele seizoen training had gehad van Kees Wessels.

  (meer…)
 • Peter Vis op dreef bij Online Competitie (5/2/2021)
  Peter Vis liet goede vorm zien

  SLIEDRECHT – Hij schaakt al heel wat jaren mee en vaak speelt hij een belangrijke rol in elke competitie en altijd in groep 2. Dat geldt ook dit keer bij de 7e Online Competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht. Peter Vis staat momenteel derde in groep 2 en hij weet wekelijks wel voor een verrassing te zorgen met zijn aanvallende spel. Dat levert de zoon van voormalige huisarts te Hardinxveld-Giessendam momenteel een voorlopige podiumplaats op.

  (meer…)
 • Clubkampioen Niels Mijnster ontwaakt uit winterslaap (4/24/2021)
  Clubkampioen Niels Mijnster laat weer van zich spreken

  SLIEDRECHT – Hij was een paar maanden minder actief, maar afgelopen donderdag heeft hij laten zien dat zijn winterslaap voorbij is. Eindelijk liet regerend clubkampioen Niels Mijnster weer van zich horen. Hij wist namelijk op overtuigende wijze de 3e ronde van de 7e Online Competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht te winnen. Daarmee bracht jij ook weer de spanning aan kop in groep 1 terug.

  (meer…)
 • ‘Fransman’ Ronald Breedveld aan kop in Online Competitie (4/18/2021)
  Fransman Ronald Breedveld aan kop

  SLIEDRECHT – ‘Fransman’ Ronald Breedveld heeft brutaalweg de leiding genomen in de 7e Online Competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht. Hij is de kleinzoon van de voormalige ondernemer in ijzerwaren en gereedschappen op de Kerkbuurt, P. Breedveld, en hij is de zoon van oud-onderwijzer John Breedveld. Tevens is hij jarenlang een vaste kracht van het eerste team van Sliedrecht geweest, maar door een verhuizing naar Frankrijk is spelen voor Sliedrecht lastig. Door de corona-crisis kan hij de afgelopen maanden wel online meedoen (“Elk nadeel heb z’n voordeel”) , net als zijn dochter Camille. En dus niet zonder resultaat.

  (meer…)
 • Maarten Hartkoren start sterk in 7e Online Schaakcompetitie (4/10/2021)
  Maarten Hartkoren startte sterk

  SLIEDRECHT – Hij heeft schaaktalent geërfd van zijn opa – Henk Barends – en zet zijn talent momenteel om in uitstekende resultaten bij de Online Competities bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. In de 1e ronde van de 7e Online Competitie wist Maarten Hartkoren namelijk met afstand de koppositie in groep 3 in te nemen. Met een score van 4,5 punten uit 7 punten bleef Hartkoren zelfs veel op papier sterkere spelers voor. Na de 1e ronde staat hij dan ook al ruim voor op zijn naaste belagers Louis Liu en Rien Lodder.

  (meer…)
 • William Gijsen digitale eierkoning bij Schaakvereniging Sliedrecht (4/3/2021)
  Eierkoning William Gijsen

  SLIEDRECHT – Na een enerverend avondje digitaal schaakstukken smijten is William Gijsen de tweede digitale eierkoning in de historie van Schaakvereniging Sliedrecht. Het traditionele paasschaaktoernooi om eieren leverde dus ook digitaal veel spektakel op. Veel spelers hadden last van hangende muizen, geheugenverlies van de eerste zetten van standaardopeningen en van vallende eierwekkers, want veel spelers verloren door tijdsoverschrijding. Na anderhalf uur spelen bleek William Gijsen het beste met de omstandigheden om te zijn gegaan.

  (meer…)
 • Jorik Klein voegt 6e Online Competitie toe aan zijn palmares (3/27/2021)
  Winnaar Jorik Klein

  SLIEDRECHT – Na een uiterst spannende laatste ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is Jorik Klein de winnaar geworden. Tot en met de laatste zet was het spannend wie deze 6e digitale editie zou gaan winnen en dat gold in elk van de 3 groepen. In groep 1 wist Jorik Klein dus met een uitstekende laatste ronde zijn naaste belagers, William Gijsen en Arjan van der Leij, nipt voor te blijven. Hij moest daar diep voor gaan en Klein jr. kon zich foute zet veroorloven in de laatste zetten, seconden van deze competitie.

  (meer…)
 • Schaaknestor Johan van de Griend grijpt de macht (3/13/2021)
  Schaaknestor Vd Griend trots aan kop

  SLIEDRECHT – Hij is met zijn 71 jaar één van de oudst actieve spelers van Schaakvereniging Sliedrecht, maar hij speelt nog als een jonge hond. Dat bewees Johan van de Griend wel in de 3e ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Met een prima score wist hij namelijk de koppositie in groep 2 te pakken en weet hij voorlopig Jurgen de Haan en oud-raadslid Peter Kraaijeveld achter zich te houden.

  (meer…)