Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Eerste overwinning nieuwkomer Arco van Houwelingen (1/19/2018)

  Nieuwkomer Arco sloeg snel toe

  SLIEDRECHT – Hij speelt nog maar pas 2 weken bij Schaakvereniging Sliedrecht, maar nu al wist Arco van Houwelingen zijn eerste overwinning in de interne competitie te behalen. Tegen Cees Moes wist hij in een partij met veel zetten in weinig tijd een snelle overwinning te behalen. Arco is van huis uit dammer, maar heeft al snel laten zien dat hij het schaakspel ook goed beheerst.

  (meer…)

 • Niels Mijnster op weg naar de top (1/12/2018)

  Niels Mijnster won in aanvallende stijl

  SLIEDRECHT – Niels Mijnster heeft afgelopen donderdag goede zaken gedaan in de 17e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht. Mijnster wist een lastige partij te winnen van Teunis den Rooijen en stijgt hiermee naar de 2e plaats in de rangschikking, op slechts 50 keizerpunten afstand van de koploper.

  Niels heeft al vaak laten zien dat hij zowel intern als extern zeer sterke partijen kan spelen, maar het lukte hem nog niet om clubkampioen te worden. Wanneer hij echter op deze manier blijft spelen, is de kans groot dat hij dit seizoen echt tot de kanshebbers behoort.

  (meer…)

 • Yaro van Beest slaat toe (1/5/2018)

  Yaro sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – In de 16e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Yaro van Beest van zich doen spreken door knap te winnen van routinier Jan Sulman.

  Sulman opende scherp, maar Van Beest wist de aanval te pareren en counterde sterk, waarna zijn tegenaanval al snel de winst opleverde. Opnieuw een prima van prestatie van de speler van het vierde team, die zo laat zien niet bang te zijn voor sterkere schakers.

  (meer…)

 • Wim Pool “herfstkampioen” (12/15/2017)

  Lucky Wim is wel Herbstmeister

  SLIEDRECHT – Precies op de helft van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht mag Wim Pool zich ‘herbstmeister”noemen. Na 15 van de 30 ronden staat Pool nipt voor op de huidige kampioen, Peter van den Bergh.

  Pool kwam de 15e ronde nog goed weg tegen een ontketende Henk Prins. De internationaal probleemmeester ging vol in de aanval en kwam al snel beter te staan. In het eindspel greep hij echter mis en moest het punt aan Pool laten.
  (meer…)

 • Koplopers dichter bij elkaar (12/8/2017)

  Peter kruipt naar de 1e plaats

  SLIEDRECHT – De koplopers van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht zijn in de 14e ronde dichter bij elkaar gekomen. Koploper Wim Pool kwam in een moeilijke partij tegen Jerry van Rekom niet verder dan remise en zag zijn wel winnende concurrenten naderbij komen.

  (meer…)