Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Online schaken steeds populairder (4/4/2020)
  Peter vd Bergh, winnaar 3e ronde

  SLIEDRECHT – Het online spelen door leden van Schaakvereniging Sliedrecht wordt steeds populairder. Na de derde week zijn maar liefst 55 jeugd- en seniorleden actief geweest met het digitaal schaken. De chatberichten tijdens de partijen geven aan dat de sfeer goed is, maar dat de sociale contacten zeker gemist worden.

  (meer…)
 • Dana Verheij is alle mannen online de baas (3/28/2020)
  Dana is alle mannen de baas

  SLIEDRECHT – Het tweede online schaaktoernooi bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is een groot succes geworden. De 2e editie werd een prooi voor Dana Verheij, die al haar mannelijke tegenstanders voorbleef. Ook in de tussenstand staat het grootste Sliedrechtse talent van dit moment op de eerste plaats.

  (meer…)
 • Spanning stijgt in interne competitie (3/7/2020)
  Jorik Klein is de reuzendoder van de week

  SLIEDRECHT – Na de 24e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt het er op dat de kampioenstrijd definitief tussen Niels Mijnster en William Gijsen gaat. En opnieuw was Jorik Klein de oorzaak van plaatswisseling. Deze ronde werd William Gijsen door Klein opgerold en kon Niels Mijnster na een zwaarbevochten remise tegen Adrian Mensing de eerste plaats overnemen.

  (meer…)
 • Mark van Hulst vluggert naar de winst (2/29/2020)
  Wedstrijdleider Van Hulst is in vorm

  SLIEDRECHT – In de 23e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Mark van Hulst een snelle winst behaald op Ferhat Erdogan. Wedstrijdleider Van Hulst offerde in de opening een pion voor een open lijn en met een combinatie van loper en dame wist hij een mooi matnet te weven. Erdogan leek nog materiaal terug te winnen, maar het tij was niet meer te keren.

  (meer…)
 • Sterk debuut Maarten Hartkoren (2/21/2020)
  Maarten (links) op weg naar de winst

  SLIEDRECHT – Door twee partijen op rij te winnen in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdspeler Maarten Hartkoren afgelopen donderdag laten zien het schaken nog niet verleerd te zijn. Maarten speelde lange tijd mee bij de jeugd, maar moest wegens drukte op school een pauze nemen. Nu speelt hij weer mee, maar wel meteen bij de ‘grote mannen’. Vorige week won hij al meteen van routinier Ferhat Erdogan en deze ronde pakte hij in een spannende partij het punt tegen Stefan de Waal. We zullen nog meer horen van dit jeugdtalent.

  (meer…)