Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Schakers spelen laatste competitieronde (4/20/2018)

  Met de 30e ronde achter de rug is de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht gespeeld. De eindstand is nu bekend en in de top 5 is er t.o.v. van vorige week niets veranderd.

  Peter van den Bergh was 3 ronden eerder al kampioen en alleen om de 2e en 3e plaats werd nog gestreden. Na zijn winst op Luana Mensing inde laatste ronde, is Wim Pool definitief tweede geworden. Robert van Rekom completeert het ‘schavot’ met een keurige derde plaats.

  (meer…)

 • Strijd om 2e en 3e plaats nog niet gestreden (4/13/2018)

  Wim stevent op tweede plaats af

  SLIEDRECHT – Voor de 2e en 3e plaats in de eindrangschikking van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht wordt nog volop gestreden. Wim Pool heeft de beste papieren na knappe winst op Teunis den Rooijen, terwijl Robert van Rekom tegen Kees Wessels niet verder kwam dan remise.

  De laatste ronde op 19 april a.s. zal de beslissing moeten brengen.

  (meer…)

 • Veel partijen snel klaar in interne competitie (4/6/2018)

  Hans won snel van Wim

  SLIEDRECHT – De meeste spelers in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht dachten dat het de 28ste ronde  opnieuw snelschaken was, want bijna alle partijen waren voor elf uur al afgelopen.

  De competitie loopt weliswaar op zijn einde, maar dat houdt niet in dat er niet meer om de punten wordt gespeeld. Zo wist Hans Klein al na 12 zetten oud-kampioen Wim Pool van het bord te spelen. Pool had een off-day en zag al heel snel dat hij een stuk  kon inleveren, en gaf meteen op. Pool moet nu wel gaan oppassen voor zijn 2e plaats in de ranglijst

  (meer…)

 • Peter van den Bergh prolongeert kampioenschap (3/23/2018)

  Peter behaalde zijn zevende cap

  SLIEDRECHT – Met nog 3 ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van dan Bergh zijn titel al kunnen prolongeren. Van den Bergh won knap zijn partij tegen Teunis den Rooijen en kan de laatste ronde niet meer worden ingehaald door zijn achtervolgers.

  Peter stijgt met zijn 7e kampioenschap naar de 3e plaats in de kampioenslijst, achter Wim Hokken (20x) en P.C. Parel (22x!). Klik hier voor alle kampioenen uit de historie van Schaakvereniging Sliedrecht.

  (meer…)

 • Luana Mensing slaat toe! (3/16/2018)

  Luana stuntte tegen Floris

  SLIEDRECHT – In de 26e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Luana Mensing opnieuw laten zien een aanwinst voor de seniorencompetitie te zijn. Tegen KNSB speler Floris Verweij speelde ze een prima partij en pareerde ze goed alle aanvallen. Floris was er zo van onder de indruk dat hij in de tijdnoodfase – waarin hij vaak zijn beste schaak laat zien- misgreep en meteen kon opgeven.

  Na haar plaatsing voor het NK-jeugd is dit een nieuwe mijlpaal voor de pas 11- jarige Luana.

  (meer…)