Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Peter van den Bergh neemt koppositie over (9/24/2021)

  In de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van den Bergh de eerste plaats in de rangschikking overgenomen. In een interessante en lange partij wist hij Jorik Klein te verslaan. Binnen de titelkandidaten voor dit seizoen is Van den Bergh toch wel de favoriet. Met 3 uit 3 heeft hij tot nu toe in ieder geval zijn concurrenten op scherp gezet.

  Peter van den Bergh gaat ervoor
  (meer…)
 • Kees Wessels beleeft derde jeugd met koppositie (9/18/2021)
  “Ouwe” Kees in topvorm

  SLIEDRECHT – Na de tweede ronde van de nieuwe competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht gaat routinier Kees Wessels verrassend aan kop. De pensionaris van BosKalis liet in aanvallende stijl Hans Klein weinig kans dan door de vlag te gaan. Door zijn tweede zege op rij gaat Wessels enigszins verrassend aan kop en lijkt de eenmalig clubkampioen zelfs op zijn leeftijd nog stoute plannen te hebben richting het kampioenschap.

  (meer…)
 • Mike Boom meteen koploper bij start schaakcompetitie (9/10/2021)
  Mike Boom, de trotse 1e koploper

  SLIEDRECHT – In de eerste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van het nieuwe seizoen heeft Mike Boom direct toegeslagen. In een sterke partij wist de jeugdbegeleider de op papier sterkere Tjerry Hut te verslaan. Hut meldde achteraf dat hij de bui al zag aankomen: “Mike speelde precies de zetten die hij moest doen, ik kon niet anders meer doen dan opgeven.” Zo wordt Boom een steeds geduchtere tegenstander.

  (meer…)
 • William Gijsen winnaar Rapid-vierdaagse (8/27/2021)
  Kampioen William Gijsen

  SLIEDRECHT – Favoriet William Gijsen heeft met een minimale voorsprong de Sliedrechtse Rapid-vierdaagse op zijn naam geschreven. Tot de laatste zet was het spannend en toernooidirecteur Joost Stoker kon na lang rekenen uiteindelijk aankondigen dat Gijsen op basis van de meeste winstpartijen de kampioen is geworden van de rapidcompetitie, die 4 avonden heeft geduurd. Gijsen bleef Peter van den Bergh en Floris Verweij dus nipt voor. Met dit kampioenschap bewees William Gijsen opnieuw tot de sterkste schakers van Sliedrecht te behoren.

  (meer…)
 • Rik Versteeg in topvorm in ronde 9 Rapid-vierdaagse (8/19/2021)
  Rik Versteeg bewees zijn topvorm

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag liet jeugdtrainer Rik Versteeg zien dat de jeugdtrainingen hem zelf ook goed doen. Versteeg wist namelijk al zijn partijen (3) in winst om te zetten. Daardoor steeg hij flink in categorie C van de Rapid-Vierdaagse bij Schaakvereniging Sliedrecht. Versteeg heeft nu zelfs nog uitzicht op een podiumplaats. Aanstaande donderdag heeft de apotheose plaats van het succesvolle vakantietoernooi.

  (meer…)
 • Jurgen de Haan aan kop bij Vakantietoernooi (8/12/2021)
  Vakantieganger Jurgen de Haan scoorde 100%

  SLIEDRECHT – De eerste 6 ronden van de Sliedrechtse Rapid-vierdaagse zijn gespeeld. Na een avondje met veel strijd is de tussenstand flink door elkaar geschud. Man van de avond was Jurgen de Haan, hij wist achtereenvolgens Johan van der Griend, Arjan van der Leij en Ronald Breedveld te verslaan. Twee weekjes Spaanse zon heeft de rechtenstudent blijkbaar goed gedaan, want De Haan staat bovenaan in de nieuwe tussenstand!

  (meer…)
 • Arjan vd Leij en Stefan van der Waal grote winnaars Fourmies Open (6/5/2021)
  Toernooiwinnaar Van der Leij

  SLIEDRECHT – Na een uitermate spannende laatste speelavond van het Fourmies Open, het voorlopig laatste online toernooi van Schaakvereniging Sliedrecht, zijn Arjan van der Leij en Stefan van der Waal de grote winnaars geworden. Tot en met de laatste zet, seconde was het onduidelijk wie de winnaars zouden worden, maar uiteindelijk wist Van der Leij het toernooi te winnen door in de laats seconde toe te slaan tegen runner up Robert van Rekom.

  (meer…)
 • Jeugdspeler Louis Liu doet van zich spreken (5/30/2021)
  Louis gaat voor goud

  SLIEDRECHT – Het Sliedrechtse Franse toernooi Fourmies Open doet veel schakers tot grote hoogte stijgen. Eén daarvan is Louis Liu, de Papendrechtse jeugdspeler, die met een enorme opmars bezig s. Als één van de jongste deelnemers laat hij zien zijn mannetje te staan. Hij gaat dan ook trots aan kop in groep 2 en laat veel routiniers achter zich. Zo laat de jonge Liu zien een groot talent te zijn. Kijken of hij in de laatste ronde zijn koppositie kan handhaven.

  (meer…)
 • Frans schaaktoernooi in Sliedrecht?! (5/22/2021)
  Het gele leger in Fourmies (2019)

  SLIEDRECHT – Normaal gesproken reizen 25 Sliedrechtse schakers met Pinksteren naar Fourmies (Fr.) om daar deel te nemen aan een internationaal schaaktoernooi. Vanwege corona gaat dit toernooi voor de 2e keer niet door en kan het gele leger niet uitrukken. De slimste sporters van Sliedrecht hebben daar natuurlijk een oplossing voor gevonden; Fourmies in Sliedrecht, maar dan digitaal! Met croissants, stokbroden en veel Franse wijn is de 8e Online competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht na 1 ronde al een groot succes. En laat nu trouwe deelnemers aan het toernooi in Noord Frankrijk in de 1e ronde hebben togeslagen.

  (meer…)
 • William Gijsen overtuigend winnaar Hemelvaarttoernooi (5/15/2021)
  Toernooiwinnaar William Gijsen

  SLIEDRECHT – Hij won ook al het Nieuwjaarstoernooi en het Paastoernooi en nu wist hij overmacht ook het Hemelvaarttoernooi bij Schaakvereniging Sliedrecht te winnen. William Gijsen heeft zich binnen enkele jaren tot de topspeler van Sliedrecht opgewerkt. Vanaf de jeugd speelt Gijsen jr. bij Sliedrecht, maar hij ging het echt spelen nadat hij enkele seizoen training had gehad van Kees Wessels.

  (meer…)
 • Peter Vis op dreef bij Online Competitie (5/2/2021)
  Peter Vis liet goede vorm zien

  SLIEDRECHT – Hij schaakt al heel wat jaren mee en vaak speelt hij een belangrijke rol in elke competitie en altijd in groep 2. Dat geldt ook dit keer bij de 7e Online Competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht. Peter Vis staat momenteel derde in groep 2 en hij weet wekelijks wel voor een verrassing te zorgen met zijn aanvallende spel. Dat levert de zoon van voormalige huisarts te Hardinxveld-Giessendam momenteel een voorlopige podiumplaats op.

  (meer…)
 • Clubkampioen Niels Mijnster ontwaakt uit winterslaap (4/24/2021)
  Clubkampioen Niels Mijnster laat weer van zich spreken

  SLIEDRECHT – Hij was een paar maanden minder actief, maar afgelopen donderdag heeft hij laten zien dat zijn winterslaap voorbij is. Eindelijk liet regerend clubkampioen Niels Mijnster weer van zich horen. Hij wist namelijk op overtuigende wijze de 3e ronde van de 7e Online Competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht te winnen. Daarmee bracht jij ook weer de spanning aan kop in groep 1 terug.

  (meer…)
 • ‘Fransman’ Ronald Breedveld aan kop in Online Competitie (4/18/2021)
  Fransman Ronald Breedveld aan kop

  SLIEDRECHT – ‘Fransman’ Ronald Breedveld heeft brutaalweg de leiding genomen in de 7e Online Competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht. Hij is de kleinzoon van de voormalige ondernemer in ijzerwaren en gereedschappen op de Kerkbuurt, P. Breedveld, en hij is de zoon van oud-onderwijzer John Breedveld. Tevens is hij jarenlang een vaste kracht van het eerste team van Sliedrecht geweest, maar door een verhuizing naar Frankrijk is spelen voor Sliedrecht lastig. Door de corona-crisis kan hij de afgelopen maanden wel online meedoen (“Elk nadeel heb z’n voordeel”) , net als zijn dochter Camille. En dus niet zonder resultaat.

  (meer…)
 • Maarten Hartkoren start sterk in 7e Online Schaakcompetitie (4/10/2021)
  Maarten Hartkoren startte sterk

  SLIEDRECHT – Hij heeft schaaktalent geërfd van zijn opa – Henk Barends – en zet zijn talent momenteel om in uitstekende resultaten bij de Online Competities bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. In de 1e ronde van de 7e Online Competitie wist Maarten Hartkoren namelijk met afstand de koppositie in groep 3 in te nemen. Met een score van 4,5 punten uit 7 punten bleef Hartkoren zelfs veel op papier sterkere spelers voor. Na de 1e ronde staat hij dan ook al ruim voor op zijn naaste belagers Louis Liu en Rien Lodder.

  (meer…)
 • William Gijsen digitale eierkoning bij Schaakvereniging Sliedrecht (4/3/2021)
  Eierkoning William Gijsen

  SLIEDRECHT – Na een enerverend avondje digitaal schaakstukken smijten is William Gijsen de tweede digitale eierkoning in de historie van Schaakvereniging Sliedrecht. Het traditionele paasschaaktoernooi om eieren leverde dus ook digitaal veel spektakel op. Veel spelers hadden last van hangende muizen, geheugenverlies van de eerste zetten van standaardopeningen en van vallende eierwekkers, want veel spelers verloren door tijdsoverschrijding. Na anderhalf uur spelen bleek William Gijsen het beste met de omstandigheden om te zijn gegaan.

  (meer…)
 • Jorik Klein voegt 6e Online Competitie toe aan zijn palmares (3/27/2021)
  Winnaar Jorik Klein

  SLIEDRECHT – Na een uiterst spannende laatste ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is Jorik Klein de winnaar geworden. Tot en met de laatste zet was het spannend wie deze 6e digitale editie zou gaan winnen en dat gold in elk van de 3 groepen. In groep 1 wist Jorik Klein dus met een uitstekende laatste ronde zijn naaste belagers, William Gijsen en Arjan van der Leij, nipt voor te blijven. Hij moest daar diep voor gaan en Klein jr. kon zich foute zet veroorloven in de laatste zetten, seconden van deze competitie.

  (meer…)
 • Schaaknestor Johan van de Griend grijpt de macht (3/13/2021)
  Schaaknestor Vd Griend trots aan kop

  SLIEDRECHT – Hij is met zijn 71 jaar één van de oudst actieve spelers van Schaakvereniging Sliedrecht, maar hij speelt nog als een jonge hond. Dat bewees Johan van de Griend wel in de 3e ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Met een prima score wist hij namelijk de koppositie in groep 2 te pakken en weet hij voorlopig Jurgen de Haan en oud-raadslid Peter Kraaijeveld achter zich te houden.

  (meer…)
 • Nieuwkomers aan kop in groep 3 Online Competitie (3/6/2021)
  Maarten Hartkoren, titelkandidaat gr 3

  SLIEDRECHT – De stukken vlogen weer over en van het scherm in de 2e ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Dat leverde vooral spektakel op in groep 3, waar de nieuwkomers Rien Lodder, Jan van Heukelum en Maarten Hartkoren momenteel de dienst uitmaken. Rien Lodder bracht de gevolgde seniorentraining in praktijk en dat leverde hem een voorlopige koppositie op in groep 3.

  (meer…)
 • Oud-raadslid Peter Kraaijeveld start sterk in 6e Online Competitie (2/27/2021)
  Peter Kraaijeveld heeft het schaken niet verleerd

  SLIEDRECHT – Hij is al jaren weg uit Sliedrecht en hij is al jaren rustend lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar schaken kan Peter Kraaijeveld nog steeds. Dat bewees hij direct in de eerste ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Het oud-raadslid van Sliedrecht wist namelijk direct de koppositie in groep 2 te pakken, voor favorieten als Bert Dobber en Johan van de Griend.

  (meer…)
 • William Gijsen glorieus winnaar 5e Online Competitie (2/19/2021)
  William Gijsen, de terechte kampioen

  SLIEDRECHT – Na een degelijke 6e en laatste ronde van de 5e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft William Gijsen het kampioenschap behaald. Nadat hij ook de 3e editie van de Online Competitie wist te winnen was hij nu vooral ongenaakbaar in de 2e t/m 4 ronde van de opnieuw druk bezette digitale competitie. Daardoor had Gijsen jr. uiteindelijk een grote voorsprong op zijn concurrenten.

  (meer…)
 • Schaakstukken vliegen over het scherm (2/13/2021)
  Arjan vd Leij won voor 2e x op rij

  SLIEDRECHT – In de voorlaatste ronde van de 5e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht vlogen de schaakstukken weer over het beeldscherm. Nog nooit was het zo spannend, want tot en met de laatste zet en seconde werd er gestreden om de eerste plaats. Uiteindelijk eindigden 4 spelers met evenveel punten, maar op basis van tegenstand werd Arjan van der Leij als winnaar gekozen. Van der Leij wist zodoende de tweede ronde op rij te winnen.

  (meer…)
 • Dana Verheij bewijst opkomst damesschaak (2/6/2021)
  Dana Verheij, één van de Sliedrechtse schaak-queens

  SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de 5e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft supertalent Dana Verheij opnieuw bewezen dat damesschaak sterk in opkomst is. De 13-jarige Dana liet weer veel mannelijke tegenstanders haar hielen zien en eindigde fraai als 3e in de totaalstand van de 4e ronde. Naast de even oude Luana Mensing heeft Sliedrecht de komende jaren flinke troeven in handen bij het damesschaak, een prima ontwikkeling en een stimulans voor meisjes en dames om ook te komen schaken.

  (meer…)
 • Toernooidirecteur Jurgen de Haan in topvorm (1/30/2021)
  Jurgen de Haan toonde zijn topvorm

  SLIEDRECHT – Het leiden van een Online Toernooi weerhoudt toernooidirecteur Jurgen de Haan niet om zelf mee te doen en goed te scoren. Tijdens de 3e ronde van de 5e Online Competitie van Schaakvereniging Sliedrecht sloeg De Haan namelijk hard toe in groep 2, waarmee hij zijn koppositie enorm verstevigde. Naaste achtervolger Bert Dobber kende namelijk een mindere ronde en zag zijn achterstand op de koploper flink groeien.

  (meer…)
 • Ferhat Erdogan brutaal aan kop in groep 3 (1/22/2021)
  Ferhat Erdogan,
  de verrassende koploper in gr. 3

  SLIEDRECHT – Na de 2e ronde van de 5e Online Competitie van Schaakvereniging Sliedrecht gaat Ferhat Erdogan verrassend aan kop in groep 3. Erdogan speelt altijd zeer aanvallend. Dat is vaak ook riskant, maar dat levert vaak in ieder geval mooie partijen op en dit keer leverde een goede ronde hem de voorlopige koppositie op in groep 3. Met nog 4 ronden te gaan zal Ferhat nog vaker goed moeten scoren om kampioen te worden, maar de eerste zet is geslaagd!

  (meer…)
 • Kees Wessels doet Onlinenaam eer aan bij start schaakcompetitie (1/15/2021)
  GroteKeez in grote vorm

  SLIEDRECHT – De start van de 5e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht kende enkele grote verrassingen. Zo maakte de oudste speler uit groep 1,de 67-jarige Kees Wessels, zijn online naam eer aan. GroteKeez wist namelijk in de eerste ronde als derde te eindigen. De ‘politicus’ van de Sliedrechtse schaakvereniging liet daardoor zien nog steeds mee te kunnen in het geweld van al die razendsnelle talenten.

  (meer…)
 • William Gijsen winnaar Nieuwjaarsonlinetoernooi (1/8/2021)

  SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht is het nieuwe jaar vlammend gestart. Niet met illegaal vuurwerk, niet met te kleffe, vette oliebollen of met slappe champagne, nee, na een bezinnende online Nieuwjaarsspeech van de in september stoppende voorzitter Jerry van Rekom vlogen de schaakstukken random over de vele beeldschermen. Toernooidirecteur Jurgen de Haan had het Fischer-randomschaak weer van stal gehaald. Dat betekent dat de paarden in de beginstand elders staan, maar ook alle andere zware stukken.

  (meer…)
 • Camille Breedveld kampioen groep 3 in Online Competitie (12/19/2020)
  Camille Breedveld, kampioen van groep 3

  SLIEDRECHT – De 4e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht kende in Camille Breedveld voor het eerst een internationale kampioen. De jeugdige Française speelde een sterk toernooi en wist met overmacht groep 3 te winnen. Het talent heeft Camille van niemand vreemd, want vader Ronald speelde voor zijn verhuizing naar Frankrijk jaren lang in het eerste team van Sliedrecht. Camille is tijdens de Online competities snel sterker geworden en dat bewees ze nu met een krachtig kampioenschap.

  (meer…)
 • Peter van den Bergh al winnaar 4e Online competitie (12/11/2020)
  Peter vd Bergh, kampioen groep 1

  SLIEDRECHT – Met nog 1 ronde te gaan is 7-voudig clubkampioen Peter van den Bergh al de kampioen in groep 1 van de 4e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. De op Internet beter als Peterroz bekend staande Van den Bergh was ook in de vierde ronde ongenaakbaar. Door zijn derde rondewinst werd hij direct onbereikbaar voor zijn naaste concurrenten.

  (meer…)
 • Adrian Mensing krijgt Sinterklaastoernooi niet zomaar cadeau (12/4/2020)
  Adrian Mensing kreeg het niet cadeau

  SLIEDRECHT – Het Sinterklaastoernooi bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht werd vooral gekenmerkt door veel cadeau te doen. Veel deelnemers aan het Online-toernooi gaven bewust of onbewust veel presentjes weg. Uiteindelijk profiteerde Adrian Mensing daarvan het meeste en wist hij het toernooi te winnen. “Ik heb veel geschwindeld”, gaf de winnaar later toe, maar de beste heeft ook altijd het meeste recht op geluk.

  (meer…)
 • ‘Poulidor’ Boer verrassend aan kop in Onlinecompetitie (11/28/2020)
  ‘Poulidor’ Boer aan kop!

  SLIEDRECHT – Hij staat bekend als de Raymond Poulidor onder de leden van Schaakvereniging Sliedrecht. Net als de Franse wielrenner werd hij heel vaak tweede in de race om het clubkampioenschap. Ook in andere competities was hij vaak de runner-up achter de kampioen. Ooit won Wout ‘Poulidor’Boer wel het OKD-toernooi, maar voor de rest staan er vooral tweede plaatsen op zijn palmares. Daar lijkt nu in de 4e Online Competitie een einde te komen.

  (meer…)
 • Kanonnen slaan toe tijdens online competitie (11/21/2020)
  De ongeslagen koploper Peter vd Bergh

  SLIEDRECHT – In de 2e ronde van de 4e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht deden alle favorieten het goed en eindigden zodoende in de top. Zo wist 7-voudig clubkampioen Peter van den Bergh de ronde te winnen met een 100% score. Hij gaat na 2 rondes ook soeverein aan kop in groep 1. Wie gaat hem nog van het kampioenschap afhouden?

  (meer…)
 • Schaakstukken vliegen over het scherm (11/14/2020)
  Toernooidirecteur Jurgen de Haan

  SLIEDRECHT – De 4e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is vlammend van start gegaan. Toernooidirecteur Jurgen de Haan zag dat er maar liefst 35 deelnemers waren, die in de 1e ronde te maken kregen met een “moordend” tempo van maar 5 minuten per persoon per partij. De schaakstukken vlogen over de schermen en leverde veel spektakel op. Probeer maar in split seconds de beste zet te vinden en te doen, terwijl de teller naar 0 tikt?

  (meer…)
 • William Gijsen winnaar 3e Online Competitie (11/9/2020)
  William Gijsen, de terechte kampioen

  SLIEDRECHT – Na een weekend rekenen heeft toernooidirecteur Jurgen de Haan de kampioenen van de 3e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht bekend gemaakt. Na 4 spannende rondes is William Gijsen de kampioen in groep 1 geworden. Gijsen staat al jaren te boek als groot talent en dat maakte hij nu volledig waar. Opvallend dat hij vooral op de hielen werd gezeten door enkele routiniers

  (meer…)
 • Niels Mijnster wint 4e ronde Online-competitie (11/7/2020)
  Niels Mijnster won de laatste ronde

  SLIEDRECHT – De 3e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht zit erop. De 4e en laatste ronde werd een prooi voor clubkampioen Niels Mijnster, die met de meeste tegenstanders korte metten maakte. In de eindstand speelt Mijnster echter geen rol, omdat hij slechts 1 ronde meespeelde.

  (meer…)
 • Teunis den Rooijen slaat toe in 3e ronde Onlinecompetitie (10/31/2020)
  Teunis den Rooijen sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – Na de derde ronde van de 3e Online-competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is er nog niets beslist. In alle 3 de groepen gaat het de laatste ronde – aanstaande donderdag – heel spannend worden. Afgelopen donderdag was het de beurt aan Teunis den Rooijen om uit te blinken. Na een spannend laatste kwartiertje sloeg hij hard toe en wist als eerste te eindigen.

  (meer…)
 • Theodoris Blundericus slaat hard toe in 2e ronde Onlinecompetitie (10/23/2020)
  Theo Dekker kende weinig kopzorgen

  SIEDRECHT – In de tweede ronde van de 3e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging heeft Theo Dekker onder zijn pseudoniem Theodoris Blundericus hard toegeslagen. De blunders liet hij aan zijn tegenstanders over, want Dekker wist al zijn 8 partijen te winnen! Met ruime voorsprong was hij dan ook de terechte winnaar, waarmee hij direct op de derde plaats in de tussenstand na 2 ronden.

  (meer…)
 • Schaken online alweer succes en met veel verrassingen (10/16/2020)
  Stefan de Waal, overtuigende koploper groep 3

  SLIEDRECHT – Noodgedwongen door de terechte aangescherpte coronamaatregelen zijn de slimste sporters van Sliedrecht alweer online bezig. Nog geen 2 dagen na de persconferentie van Mark & Hugo zijn de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht de 3e Online competitie begonnen. Met maar liefst 30 deelnemers was toernooidirecteur Jurgen de Haan uitermate tevreden. Ook zag hij de nodige verrassingen. Vooral Bert Dobber en Stefan de Waal deden van zich spreken.

  (meer…)
 • Sterk debuut Willem Theunisse bij senioren (10/10/2020)
  Willem Theunisse kende een sterk debuut

  SLIEDRECHT – In de 6e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdkampioen Willem Theunisse bij zijn debuut afgelopen vrijdag direct indruk gemaakt. Tegen jeugdleider Jaap Euser kwam Theunisse een paard tegen 2 pionnen voor te staan. Euser moest alle zeilen bijzetten om niet te verliezen en kwam uiteindelijk goed weg met remise.

  (meer…)
 • 5e schaakronde: net even iets anders (10/3/2020)
  Koploper Wim Hokken is in topvorm

  SLIEDRECHT – Vanwege de nieuwe corona-maatregelen werd de 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht verplaatst naar de vrijdagavond. Hierdoor kon de volledige Havik worden benut en ook aan alle richtlijnen worden voldaan. Er werd voor het eerst zowel boven als beneden geschaakt.

  (meer…)
 • Ferhat Erdogan vluggert naar winst (9/25/2020)
  Ferhat won zeer fraai

  SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van afgelopen donderdag wist Ferhat Erdogan in een zeer korte partij Bert Dobber te verslaan. Erdogan ging voortvarend van start en schoof zijn stukken in vlot tempo naar voren. Routinier Dobber merkte de aanval te laat op en moest op de 15e zet lijdzaam toezien hoe Erdogan met een mooie combinatie van paarden en loper een matnet had geweven.

  (meer…)
 • Wim Hokken aan kop (9/18/2020)
  Koploper Wim Hokken

  SLIEDRECHT – Na de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht staat Wim Hokken na lange tijd weer eens op de 1e plaats. De 20-voudig clubkampioen heeft de afgelopen jaren steeds nieuwe namen voor zich laten gaan, maar Hokken is nog steeds op jacht om het record aantal clubkampioenschappen van P.C. Parel te verbreken. Wim Hokken won deze ronde op routine van jeugdtalent Dana Verheij.

  (meer…)
 • Kampioen onderuit (9/11/2020)
  Wim Pool verraste de titelverdediger

  SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is clubkampioen Niels Mijnster afgelopen donderdag hard onderuit gegaan tegen oud-kampioen Wim Pool. In een moeilijke partij ging het lang gelijk op, maar in het eindspel wist Pool, met meer tijd en materieel voordeel, het punt binnen te halen.

  (meer…)
 • Kampioenen gehuldigd (8/29/2020)
  Clubkampioen Niels Mijnster

  SLIEDRECHT – Tijdens de 84ste Algemene Ledenvergadering van Schaakvereniging Sliedrecht zijn afgelopen donderdag alle kampioenen van het vorige seizoen gehuldigd. Voorzitter Jerry van Rekom, die zijn voorlaatste ALV voorzat, mocht als eerste clubkampioen Niels Mijnster zijn wisselbeker teruggeven. Mijnster wist afgelopen maand zijn vorig seizoen veroverde kampioensbeker opnieuw veilig te stellen. Met 2 achtereenvolgende caps is Mijnster ook de favoriet voor komend seizoen dat aanstaande donderdag zal starten.

  (meer…)
 • Niels Mijnster 23e clubkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht (7/18/2020)
  Tweevoudig clubkampioen Niels Mijnster

  SLIEDRECHT – Vorige week wist hij zijn clubkampioenschap te prolongeren. Hij is al vanaf jonge leeftijd lid van de schaakvereniging en heeft zich ontwikkeld tot één van de sterkste schakers uit de bijna 85-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht. Met zijn tweede cap heeft Niels Mijnster dat oordeel wel bevestigd.

  (meer…)
 • Schaakcompetitie afgesloten; Adrian Mensing tweede (7/17/2020)
  Adrian Mensing, de nummer 2

  SLIEDRECHT – Na 28 ronden, 2 minder dan een regulier seizoen, en ruim 2 maanden later dan normaal, is de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht afgesloten. De clubkampioen – Niels Mijnster – was vorige week al bekend, maar om de tweede en derde plaats werd nog flink geknokt. Ook in de groepen 2 en 3 moesten de prijzen nog verdeeld worden.

  (meer…)
 • Niels Mijnster prolongeert kampioenschap (7/11/2020)
  Niels prolongeerde zijn titel

  SLIEDRECHT – In de 27e en één na laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Niels Mijnster zijn tweede clubkampioenschap op rij veilig gesteld. Met in het achterhoofd, dat hij aan remise voldoende zou hebben, nam hij geen risico tegen Willem Barendswaard en kon na een gelijkopgaande partij het punt delen. Met slechts 1 verliespartij in deze competitie laat Mijnster zien een terechte kampioen te zijn. De concurrentie licht echter op de loer!

  (meer…)
 • Schaakcompetitie hervat (7/4/2020)
  Kees Wessels won fraai van Hans Klein

  SLIEDRECHT – De interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is op 2 juli hervat. In een naar de RIVM voorwaarden ingerichte Havik gingen 32 schakers na bijna 4 maanden pauze weer van start. Gelukkig waren de meeste schakers het spel niet verleerd doordat er in de lockdown periode volop online is gespeeld.

  (meer…)
 • Koplopers verstevigen koppositie in 2e online schaakcompetitie (6/20/2020)
  Andries Dekker op weg naar het kampioenschap?!

  SLIEDRECHT – Na de derde van de vier rondes in de 2e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht lijken sommige kampioenschappen al vergeven. De koplopers van de 3 groepen – Andries Dekker, Peter Vis en Simon Kadijk – verstevigden namelijk alle drie hun koppositie in de derde ronde. Andries Dekker wist met overmacht de derde ronde te winnen en lijkt nu al vrijwel zeker van de eindzege. Of zal Adrian Mensing in de laatste ronde nog gaan knallen?

  (meer…)
 • Peter Vis in topvorm in 2e Online schaakcompetitie (6/13/2020)
  Peter Vis is in topvorm

  SLIEDRECHT – Achter een echt schaakbord speelt hij al sterk, maar nu Schaakvereniging Sliedrecht in Coronatijd alleen maar online speelt hij helemaal de sterren van de hemel. Na de tweede van de vier rondes in de 2e online competitie bewijst Peter Vis een topfavoriet in de tweede groep te zijn. Hij gaat daar fier aan kop en heeft al een enorme voorsprong op naaste concurrent Jurgen de Haan.

  (meer…)
 • Meinte Smink verrassende winnaar 1e schaakronde (6/6/2020)
  Meinte Smink, verrassende winnaar 1e ronde

  SLIEDRECHT – De 2e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is met maar liefst 36 deelnemers van start gegaan. Meinte Smink werd de verrassende winnaar van de eerste van de 4 ronden, die de competitie zal duren. De topspeler van het Papendrechtse PASCAL, maar tevens lid van Sliedrecht, wist veel snelschaakkanonnen voor te blijven. Een bijzondere prestatie dus van Smink.

  (meer…)