Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Spannend einde schaakcompetitie verwacht (3/16/2019)

  Wim Hokken komt dichterbij…

  SLIEDRECHT – Met nog 4 ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht ziet het er nog steeds goed uit voor koploper Niels Mijnster. Zelf speelde hij afgelopen donderdag een saaie remise tegen Jorik Klein en zag  hij concurrent Wim Hokken weliswaar iets dichterbij komen, maar met 130 keizerpunten voorsprong zou het toch niet meer fout mogen gaan. Maar: “Parijs is nog ver…” (meer…)

 • Koos van den Berg stopt Hans Vink (3/8/2019)

  Koos stopte de opmars van Hans

  SLIEDRECHT – Het heeft 9 ronden moeten duren, maar Hans Vink is dan toch tegen zijn eerste verliespartij aangelopen. In de 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht wist Koos van den Berg afgelopen donderdag in een zenuwslopende partij Vink beentje te lichten. Van den Berg wist de aanval van Vink goed te pareren en ging sterk in de counter. In het eindspel bleek dit voldoende te zijn om het punt binnen te halen.

  (meer…)

 • Spanning stijgt in competitie (3/2/2019)

  Wim Pool won sterk van Wim Hokken

  SLIEDRECHT – Met nog 6 ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht loopt de spanning op. Niels Mijnster blijft ruim aan kop na een snelle winst op Kees Wessels afgelopen donderdag, maar ziet zijn achtervolgers langzaam dichterbij komen. Wim Pool won in een lastige partij van Wim Hokken en heeft de top 3 in het vizier, maar ook Peter van den Bergh heeft nog steeds kans  op een toppositie na winst op Teunis den Rooijen.

  (meer…)

 • Mooi verjaardagscadeau voor jeugdspeelster Dana Verheij (2/23/2019)

  Dana won sterk van topper Boer

  SLIEDRECHT – Haar partij in de 23e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is voor Dana Verheij afgelopen donderdag geëindigd met een prachtig cadeau op haar 12e verjaardag. Tegen routinier Wout Boer wist zij met aanvallend spel de winst binnen te halen. In het middenspel kon zij de partij al in haar voordeel beslechten, maar ze miste net de juiste voortzetting. In het eindspel vond ze die echter wel en pakte zo haar eerste punt tegen een echter topper. (meer…)

 • Titelverdediger Peter van den Bergh ruikt prolongatie (2/15/2019)

  Titelverdediger Peter vd Bergh komt op stoom

  SLIEDRECHT – In de 22e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van den Berg afgelopen donderdag goede zaken gedaan door in een lastige partij alsnog te winnen van Jerry van Rekom. Door deze overwinning heeft Van den Bergh de achterstand op de top 2 fors weten te verkleinen. (meer…)