Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Opnieuw sterk debuut voor nieuwkomer (11/17/2018)

  In de 11e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een nieuwe speler meteen een goede indruk achtergelaten. Martin de Beer speelde na jaren weer een schaakpartij en wist deze meteen te winnen. Tegen Koos van den Berg was het vooral de klok die meespeelde, want er werd lang gedacht en weinig zetten gespeeld. In tijdnood wist De Beer de stelling naar zijn hand te zetten en moest Van den Berg zijn koning omleggen.

  (meer…)

 • Wim Hokken nieuwe koploper (11/10/2018)

  Wim gaat aan kopIn de 10e ronde van de interne competitie van Schaavereniging Sliedrecht is Wim Hokken er in geslaagd de koppositie over te nemen van William Gijsen. Hokken won zelf van een goed spelende Marcel Klein, terwijl Gijsen in een korte partij tegen Jorik Klein niet verder kwam dan remise. De voorsprong van Hokken is weliswaar beperkt, maar de spanning in de competitie is hierdoor wel toegenomen. (meer…)

 • Dana Verheij start sterk bij SV Sliedrecht (11/2/2018)

  Dana startte sterk

  SLIEDRECHT – Jeugdtalent Dana Verheij heeft een goed debuut gemaakt bij Schaakvereniging Sliedrecht. In de 9e ronde van de interne competitie wist zij meteen te winnen van routinier Henri Hartog. In een aanvallende partij kwam ze al snel materiaal voor te staan en dreef Hartog steeds verder in het nauw. Toen ook de klok ging tegenwerken moest Hartog zijn koning omleggen. (meer…)

 • Koploper hard onderuit tegen Floris Verweij (10/27/2018)

  Floris gaf koploper William weinig kans

  SLIEDRECHT – In de zevende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is koploper William Gijsen afgelopen donderdag onderuit gegaan tegen Floris Verweij. Gijsen speelde de partij enigszins passief en, ondanks zijn traditionele tijdnood, wist Verweij met een stevig eindoffensief de partij naar zich toe te trekken. Het spel van Verweij gaat met sprongen vooruit nu hij meer op de donderdagen aanwezig is.

  (meer…)

 • Johan Gijsen vloert routinier (10/20/2018)

  Johan won fraai

  SLIEDRECHT – In de 7e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Johan Gijsen een mooi punt behaald op routinier Leo Koppelaar. De stug verdedigende Koppelaar hield de stelling goed gesloten en pas aan het einde van de avond wist Gijsen in het pionneneindspel zijn tegenstander beentje te lichten, door de koning van Koppelaar de verkeerde kant op te lokken.

  (meer…)