Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Wim Hokken verliest aansluiting op koppositie (1/19/2019)

  Wim moest genoegen nemen met remise

  SLIEDRECHT – In de 18e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van afgelopen donderdag is Wim Hokken er niet in geslaagd de aansluiting met Niels Mijnster te maken. Hokken kwam in een spannende partij tegen William Gijsen niet verder dan remise, terwijl Mijnster snel won van Willem Barendswaard. Het gat tussen de nummer 1 en 2 is nu ruim 100 punten.

  (meer…)

 • Yaro van Beest stunt opnieuw (1/12/2019)

  Yaro stijgt met stip

  SLIEDRECHT – Na al eerder Kees Wessels te hebben verslagen, wist Yaro van Beest afgelopen donderdag in de 17e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht opnieuw te stunten tegen een sterkere tegenstander. Johan van der Griend werd in het eindspel verrast door een sterke counter van Van Beest en moest zijn koning omleggen.

  Yaro komt door deze overwinning de top 20 binnen en kan met zijn sterke spel zeker nog hoger eindigen.

  (meer…)

 • Niels Mijnster neemt de kop over (1/5/2019)

  Niels in de denktank

  SLIEDRECHT – Niels Mijnster heeft afgelopen donderdag in de 16e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht de koppositie overgenomen van Wim Hokken. Mijnster wist overtuigend te winnen van concurrent William Gijsen en zag Hokken verliezen, waardoor de eerste plaats nu in handen komt van de dit seizoen sterk spelende Mijnster. Wanneer hij de rest van het seizoen met dezelfde motivatie doorgaat zit een eerste kampioenschap voor hem er zeker in!

  (meer…)

 • Wim Hokken winterkampioen (12/15/2018)

  Herbstmeister Wim Hokken

  SLIEDRECHT – Met de helft van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht gespeeld mag Wim Hokken zich “herbstmeister” noemen. Hokken moest afgelopen donderdag tegen Tim Schakel na een korte partij genoegen nemen met remise en zag Niels Mijnster dichterbij komen. De marge van Hokken is echter net voldoende om als koploper de winterstop in te gaan.

  (meer…)

 • Jurgen de Haan rolt routinier op (12/8/2018)

  Jurgen sloeg toe tegen Johan

  SLIEDRECHT – Jurgen de Haan heeft afgelopen donderdag goede zaken gedaan in de 14e ronde van de interne  competitie van Schaakvereniging Sliedrecht. In een aanvallende partij wist hij routinier Johan van der Griend te verslaan. De Haan ging er al vanaf het begin stevig tegenaan en liet zijn tegenstander geen kans.

  Een mooie opsteker voor De Haan die, indien hij wat meer partijen zou spelen, zeker in de top-10 zou kunnen komen. (meer…)