Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Eigen kweek aan kop in schaakcompetitie (11/9/2019)

  Titelverdediger Mijnster in de achtervolging

  SLIEDRECHT – De vier topborden in de 10e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht werden allen gevuld met spelers uit eigen kweek. De acht spelers zijn allemaal ooit als jong broekie bij de vereniging gekomen en vechten nu in de top om de hoogste plaatsen.

  Een mooi resultaat van het actieve jeugdbeleid van de vereniging en er staat alweer een  nieuwe generatie jeugdspelers in de startblokken om het de senioren moeilijk te gaan maken.

  (meer…)

 • Knappe remise Henk van der Hoek (11/2/2019)

  Henk van der Hoek verdedigde zich taai

  SLIEDRECHT – Henk van der Hoek heeft in de 8e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht een mooie remise behaald tegen Jerry van Rekom. Ondanks de 200 punten ELO verschil bleef Van der Hoek stug verdedigen tegen de aanvalspogingen van de bijna 60-jarige voorzitter. Na een lange zit was de puntendeling een feit.

  (meer…)

 • Eerste winst voor Peter Vis (10/26/2019)

  Peter in gedachten naar winst

  SLIEDRECHT – Na 7 ronden in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter Vis zijn eerste punt gescoord. Tegen Michiel van den Bergh leek het er op dat Vis opnieuw tegen een nederlaag ging oplopen, maar door enkele onnauwkeurige zetten van zijn tegenstander en goed tegenspel was Vis in het eindspel net iets sneller met zijn matnet. Een mooie opsteker voor Vis, die regelmatig in de top 10 van de eindrangschikking te vinden is.

  (meer…)

 • Marcel Klein slaat toe bij de senioren (10/19/2019)

  Marcel stuntte tegen Bert

  SLIEDRECHT – Marcel Klein heeft in de 6e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht een mooi punt gescoord tegen routinier Bert Dobber.  Bert offerde kort na de opening materiaal om positioneel voordeel te krijgen. Dat lukte maar deels, want Klein counterde sterk en wist het initiatief over te nemen. In het eindspel wist Klein zijn koning goed te laten samenwerken met twee vrijpionnen en wist zo Dobber volledig in het nauw te drijven. (meer…)

 • William Gijsen verslaat kampioen in interne competitie (10/12/2019)

  William staat stevig aan kop

  SLIEDRECHT – In de 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht moest clubkampioen Niels Mijnster zijn meerdere erkennen in William Gijsen.

  Gijsen ging van meet af in de aanval en ondanks stugge verdediging van Mijnster wist het jeugdtalent de kampioen in het eindspel beentje te lichten. Door deze overwinning staat Gijsen nu alleen op kop met een ruime voorsprong op zijn achtervolgers.

  (meer…)