Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Niels Mijnster prolongeert kampioenschap (7/11/2020)
  Niels prolongeerde zijn titel

  SLIEDRECHT – In de 27e en één na laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Niels Mijnster zijn tweede clubkampioenschap op rij veilig gesteld. Met in het achterhoofd, dat hij aan remise voldoende zou hebben, nam hij geen risico tegen Willem Barendswaard en kon na een gelijkopgaande partij het punt delen. Met slechts 1 verliespartij in deze competitie laat Mijnster zien een terechte kampioen te zijn. De concurrentie licht echter op de loer!

  (meer…)
 • Schaakcompetitie hervat (7/4/2020)
  Kees Wessels won fraai van Hans Klein

  SLIEDRECHT – De interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is op 2 juli hervat. In een naar de RIVM voorwaarden ingerichte Havik gingen 32 schakers na bijna 4 maanden pauze weer van start. Gelukkig waren de meeste schakers het spel niet verleerd doordat er in de lockdown periode volop online is gespeeld.

  (meer…)
 • Koplopers verstevigen koppositie in 2e online schaakcompetitie (6/20/2020)
  Andries Dekker op weg naar het kampioenschap?!

  SLIEDRECHT – Na de derde van de vier rondes in de 2e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht lijken sommige kampioenschappen al vergeven. De koplopers van de 3 groepen – Andries Dekker, Peter Vis en Simon Kadijk – verstevigden namelijk alle drie hun koppositie in de derde ronde. Andries Dekker wist met overmacht de derde ronde te winnen en lijkt nu al vrijwel zeker van de eindzege. Of zal Adrian Mensing in de laatste ronde nog gaan knallen?

  (meer…)
 • Peter Vis in topvorm in 2e Online schaakcompetitie (6/13/2020)
  Peter Vis is in topvorm

  SLIEDRECHT – Achter een echt schaakbord speelt hij al sterk, maar nu Schaakvereniging Sliedrecht in Coronatijd alleen maar online speelt hij helemaal de sterren van de hemel. Na de tweede van de vier rondes in de 2e online competitie bewijst Peter Vis een topfavoriet in de tweede groep te zijn. Hij gaat daar fier aan kop en heeft al een enorme voorsprong op naaste concurrent Jurgen de Haan.

  (meer…)
 • Meinte Smink verrassende winnaar 1e schaakronde (6/6/2020)
  Meinte Smink, verrassende winnaar 1e ronde

  SLIEDRECHT – De 2e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is met maar liefst 36 deelnemers van start gegaan. Meinte Smink werd de verrassende winnaar van de eerste van de 4 ronden, die de competitie zal duren. De topspeler van het Papendrechtse PASCAL, maar tevens lid van Sliedrecht, wist veel snelschaakkanonnen voor te blijven. Een bijzondere prestatie dus van Smink.

  (meer…)
 • Jorik Klein winnaar 1e online schaakcompetitie (5/30/2020)
  Jorik Klein, winnaar 1e Online Competitie

  SLIEDRECHT – Na 10 spannende rondes is Jorik Klein de winnaar geworden van de eerste online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Klein zag in de 1oe en laatste ronde naaste concurrent Peter van den Bergh wel iets dichterbij komen, maar de voorsprong was groot genoeg om de rest achter zich te houden.

  (meer…)
 • Jeugd slaat toe bij Hemelvaartsdagtoernooi (5/23/2020)
  De jeugdige top 3; Adrian, William, Jorik

  SLIEDRECHT – Tijdens het online schaaktoernooi op Hemelvaartsdag heeft de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht hard toegeslagen. De volledige top 3 van de eindrangschikking bestond louter uit de talentvolle jeugdschakers van Sliedrecht. Adrian Mensing wist uiteindelijk zijn A-teamgenoten William Gijsen en Jorik Klein nipt voor te blijven en zodoende als winnaar te eindigen.

  (meer…)
 • Nieuwkomer Kreukniet slaat hard toe in 9e ronde online (5/16/2020)
  Arjan Kreukniet sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – Hij deed pas voor de tweede keer mee. Bij de eerste keer werd hij al derde, maar in de 9e ronde van de online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht sloeg kersvers nieuw lid Arjan Kreukniet keihard toe. Met ruime voorsprong wist hij de voorlaatste ronde te winnen. Daarmee bewees Arjan een uitstekende aanwinst te zijn voor de actieve schaakvereniging.

  (meer…)
 • Adrian Mensing slaat slag in 8e ronde online schaken (5/9/2020)
  Adrian Mensing sloeg zijn slag

  SLIEDRECHT – In de 8e ronde van de online competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Adrian Mensing een grote slag geslagen. In de ronde waarin vooral de jonkies excelleerden wist Adrian niet alleen de ronde te winnen, maar schoot hij ook de top 3 binnen. De dit seizoen in vorm zijnde “oudste” Mensing bewijst zo opnieuw zijn grote talent.

  (meer…)
 • Actuaris Van der Leij slaat toe in 7e ronde online (5/2/2020)
  Actuaris Arjan sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – Het duurde even voordat hij de juiste vorm had, maar in de 7e ronde van de online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht wist hij hard toe te slaan. Actuaris Arjan van der Leij wist met een record aantal punten van 23 als eerste te eindigen. Hij speelde razendsnel en speelde zodoende veel partijen, waardoor hij er ook een paar kon verliezen om alsnog de concurrentie voor te blijven.

  (meer…)
 • Franse winst in 6e ronde online schaak (4/25/2020)
  Fransman Ronald Breedveld sloeg hard toe

  SLIEDRECHT – Het wordt steeds drukker bij het online schaken bij Schaakvereniging Sliedrecht. Afgelopen donderdag deden maar liefst 40 schakers mee, waaronder enkele debutanten. Na een spannende speelavond bleek Fransman Ronald Breedveld uiteindelijk de winnaar en wel met een 100% score. Ronald is als jeugdlid bij Sliedrecht begonnen, speelde jaren in het eerste team, maar vanwege zijn verhuizing naar het land van zijn duifje moest hij het schaken voor Sliedrecht opgeven.

  (meer…)
 • Toppers slaan toe in 5e online schaaktoernooi (4/18/2020)
  Niels Mijnster was eindelijk in vorm

  SLIEDRECHT – Het was een drukste van jewelste in de 5e ronde van het online schaaktoernooi bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Maar liefst 39 schakers zorgden voor digitaal spektakel op de 64 velden. En dit keer was het de beurt aan de favorieten om te excelleren. En dat deden ze dan ook!

  (meer…)
 • De Van Rekoms slaan toe in 4e digitale ronde (4/10/2020)
  Robert van Rekom, winnaar 4e editie

  SLIEDRECHT – In de 4e editie van het online schaken bij Schaakvereniging Sliedrecht vlogen de stukken weer over het scherm bij de senioren. Na een zeer spannende ronde sloegen zoon en pa Van Rekom hard toe met een eerste en derde plaats. Alleen Jorik Klein wist zich tussen de Van Rekoms te worstelen.

  (meer…)
 • Online schaken steeds populairder (4/4/2020)
  Peter vd Bergh, winnaar 3e ronde

  SLIEDRECHT – Het online spelen door leden van Schaakvereniging Sliedrecht wordt steeds populairder. Na de derde week zijn maar liefst 55 jeugd- en seniorleden actief geweest met het digitaal schaken. De chatberichten tijdens de partijen geven aan dat de sfeer goed is, maar dat de sociale contacten zeker gemist worden.

  (meer…)
 • Dana Verheij is alle mannen online de baas (3/28/2020)
  Dana is alle mannen de baas

  SLIEDRECHT – Het tweede online schaaktoernooi bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is een groot succes geworden. De 2e editie werd een prooi voor Dana Verheij, die al haar mannelijke tegenstanders voorbleef. Ook in de tussenstand staat het grootste Sliedrechtse talent van dit moment op de eerste plaats.

  (meer…)
 • Spanning stijgt in interne competitie (3/7/2020)
  Jorik Klein is de reuzendoder van de week

  SLIEDRECHT – Na de 24e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt het er op dat de kampioenstrijd definitief tussen Niels Mijnster en William Gijsen gaat. En opnieuw was Jorik Klein de oorzaak van plaatswisseling. Deze ronde werd William Gijsen door Klein opgerold en kon Niels Mijnster na een zwaarbevochten remise tegen Adrian Mensing de eerste plaats overnemen.

  (meer…)
 • Mark van Hulst vluggert naar de winst (2/29/2020)
  Wedstrijdleider Van Hulst is in vorm

  SLIEDRECHT – In de 23e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Mark van Hulst een snelle winst behaald op Ferhat Erdogan. Wedstrijdleider Van Hulst offerde in de opening een pion voor een open lijn en met een combinatie van loper en dame wist hij een mooi matnet te weven. Erdogan leek nog materiaal terug te winnen, maar het tij was niet meer te keren.

  (meer…)
 • Sterk debuut Maarten Hartkoren (2/21/2020)
  Maarten (links) op weg naar de winst

  SLIEDRECHT – Door twee partijen op rij te winnen in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdspeler Maarten Hartkoren afgelopen donderdag laten zien het schaken nog niet verleerd te zijn. Maarten speelde lange tijd mee bij de jeugd, maar moest wegens drukte op school een pauze nemen. Nu speelt hij weer mee, maar wel meteen bij de ‘grote mannen’. Vorige week won hij al meteen van routinier Ferhat Erdogan en deze ronde pakte hij in een spannende partij het punt tegen Stefan de Waal. We zullen nog meer horen van dit jeugdtalent.

  (meer…)
 • Schaker Peter Vis slaat toe! (2/7/2020)
  Peter Vis won fraai

  SLIEDRECHT – Door snel en overtuigend te winnen van oud-kampioen Kees Wessels is Peter Vis na de 20e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van afgelopen donderdag hard op weg naar de top 10. Vis offerde al snel een pion en zag dit uitlopen naar stukwinst. Wessels probeerde nog terug te knokken, maar zag al snel in dat het verloren stuk zonder compensatie bleef en gaf dan ook terecht op. Vis laat met deze overwinning zien dat hij nog steeds een sterke partij in de vingers heeft.

  (meer…)
 • Titelverdediger Niels Mijnster rukt op (1/25/2020)
  Titelverdediger Niels op jacht naar de kop

  SLIEDRECHT – Huidig clubkampioen Niels Mijnster is bezig met een sterke inhaalrace en heeft de koppositie in zicht. Zelf wist Mijnster afgelopen donderdag in de 18e ronde sterk te winnen van Teunis den Rooijen en zag hij concurrent William Gijsen onderuitgaan tegen Arjan van der Leij. Mijnster heeft nog maar 30 punten achterstand op Gijsen, die zich nu geen misstap meer kan permitteren.

  (meer…)