Weekverslag senioren

Op de pagina volgen wekelijks de verslagen van de interne competitie van de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Wedstrijdleider is Mark van Hulst, die tevens ook verslaggever is.

 • Jerry van Rekom stijgt naar 2e plaats (11/17/2017)

  El Presidente sloeg toe

  SLIEDRECHT – In de 11e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft voorzitter Jerry van Rekom afgelopen donderdag goede zaken gedaan door in een aanvallende partij zoon Robert te verslaan. De familieduels staan meestal garant voor interessante partijen en dit keer was het 6-voudig kampioen Jerry die aan het langste eind trok. Door deze overwinning stijgt Jerry naar de 2e plaats in de rangschikking, maar voelt wel de hete adem van zijn achtervolgers in de nek.

  (meer…)

 • Niels Mijnster verslaat kampioen (11/12/2017)

  Niels toverde zich naar de winst

  SLIEDRECHT – In de tiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Niels Mijnster afgelopen donderdag eindelijk weer eens zijn talent getoond. In een prachtige partij wist hij in de laatste seconden van de partij titelverdediger Peter van den Bergh te verslaan. Met krachtige aanvalszetten en offers liet Mijnster zien niet voor niets de Tovenaar te heten. Door zijn zege steeg Mijnster met stip naar de vierde plaats.

  (meer…)

 • Wim Pool nieuwe koploper in competitie (11/3/2017)

  Wim Pool, de nieuwe koploper

  SLIEDRECHT – De helft van de gespeelde partijen in de 9e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is geëindigd in remise. De topspelers zaten waarschijnlijk al met hun gedachten bij de uitwedstrijd van zaterdag en wilden hun kruit niet verschieten.

  Wim Pool wist echter wel te winnen en nam meteen de eerste plaats over van Peter van den Bergh. die tegen Robert van Rekom niet verder kwam dan remise.

  (meer…)

 • Sami al-Yasin houdt oud-kampioen op remise (10/27/2017)

  Sami hield Kees op remise

  SLIEDRECHT – De 8e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is rustig verlopen. Door externe verplichtingen kwam een groot aantal spelers niet intern in actie en werden er slechts 11 partijen gespeeld.

  De beste prestaties in deze ronde kwamen van Ferhat Erdogan met verrassende winst op Yaro van Beest en van Sami al-Yasin, die oud-kampioen Kees Wessels keurig op remise wist te houden.

  (meer…)

 • André van Dieën verslaat oud-kampioen (10/20/2017)

  Van Dieën grijpt de winst uit zijn tas

  SLIEDRECHT – André van Dieën heeft in de 7e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hard toegeslagen door knap te winnen van oud-clubkampioen en schaakveteraan Hans Klein. Met sterk aanvallend spel zette Van Dieën routinier Klein op het verkeerde been en sloot de partij af met een keurig schaakmat.

  Door deze overwinning stijgt Van Dieën naar de 9e plaats in de rangschikking en behaalt één van zijn beste resultaten uit zijn schaak carrière.

  (meer…)