Rapid

Schaakvereniging Sliedrecht organiseert ook jaarlijks een Rapid-competitie. De winnaar van deze competitie mag zich voor een jaar de kampioen Rapid-schaken van Sliedrecht noemen.

De eindstand na 4 speelavonden is per 20 juli 2023:

Eindstand Rapid-vierdaagse, gespeeld in augustus 2022 (Rapid-kampioenschap 2021-2022):

Eindstand Rapid-vierdaagse, gespeeld in augustus 2021 (Rapid-kampioenschap 2020-2021):

 • Wim Pool winnaar 1e speelronde rapidcompetitie (1/7/2020)
  Wim Pool won overtuigend zijn partijen

  SLIEDRECHT – Op donderdag 2 januari vond de eerste speeldag van de rapidcompetitie van seizoen 2019/2020 plaats. Ruim 30 schakers uit Sliedrecht en omstreken namen het tegen elkaar op in kleine poules om punten te verdienen voor de eindrangschikking. Hieronder zullen de resultaten per ratinggroep worden gepresenteerd. Wim Pool was de winnaar van de eerste speelavond.

  (meer…)
 • Rapidtoernooi op 2 januari van start! (12/28/2019)
  Herbstmeister William

  SLIEDRECHT – Met William Gijsen als ” Herbstmeister” duikt de interne competitie even in een korte winterstop.  Op  donderdag 9 januari gaat die weer verder en gaan we zien of William zijn belagers achter zich weet te houden.

  Dit jaar krijgt de Rapidcompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht een vervolg. De vereniging organiseert een rapidtoernooi op 3 avonden dit seizoen.  De eerste avond is op 2 januari aanstaande, het nieuwe jaar wordt dus goed begonnen.  Dit toernooi is niet alleen voor leden van de vereniging, maar iedereen kan meedoen.

  (meer…)
 • Floris Verweij, Tim Schakel en Dana Verheij winnaars van derde avond in Rapid Competitie (4/26/2019)

  Floris won al zijn partijen

  SLIEDRECHT – Op de 3avond van de Sliedrechtse Rapid competitie wisten Floris Verweij, Tim Schakel en Dana Verheij al hun partijen winnend af te sluiten en doen dus goede zaken in de klassementen.

  Nu de interne competitie is afgelopen en het bijna tijd is voor de start van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek, werd afgelopen donderdag eerst nog de 3e avond van de rapidcompetitie gespeeld.  Niet alleen spelers van de eigen vereniging spelen hier mee, maar diverse schakers van verenigingen uit de regio schaakten mee, zodat de Havik aardig was gevuld.

  (meer…)

 • 3e avond Rapidtoernooi op 25 april 2019 (4/19/2019)

  De flyer van het Rapidtoernooi

  SLIEDRECHT – Na de interne competitie, het paasschaken en in afwachting van het OKD is op 25 april 2019 de 3e avond van de Rapidcompetitie.  Voor het eerst dit seizoen een rapidcompetitie open voor iedereen, dus niet alleen leden van onze vereniging.  De eerste 2 avonden waren in december en de slotavond is op 4 juli.

  Alle informatie is te vinden in onderstaande flyer en hieronder staat ook de voorlopige tussenstand.

  (meer…)

 • Willem Kuiper verrast op 2e avond Rapidtoernooi (12/28/2018)

  De speelzaal was goed gevuld

  SLIEDRECHT – Ook de tweede avond van het rapidtoernooi werd goed bezocht.  Zelfs tussen Kerst en Oud &  Nieuw wisten vele spelers de weg naar de Havik te vinden, waar naast het schaken ook alvast een voorproefje op Oud & Nieuw kon worden genomen, doordat de oliebollen en appelflappen op de bar stonden.  Die haalden dan ook het eind van de avond niet.

  (meer…)

 • 1e avond Rapidcompetitie een mooi succes! (12/21/2018)

  Nieuw toernooi gelijk een succes!

  SLIEDRECHT – De eerste avond van de nieuw opgezette Rapid competitie van Schaakvereniging Sliedrecht was gelijk al een mooi succes.  Velen van de vereniging, maar ook een aantal van daarbuiten hadden de weg naar Sliedrecht weten te vinden.  Dit seizoen zijn er 4 avonden waarop deze Rapid competitie wordt gespeeld, en door de unieke opzet in diverse klassen, kunnen er per avond punten verdiend worden voor de rangschikking per ratinggroep, maar kan er ook tussen de klassen worden gepromoveerd en gedegradeerd. Om dit te realiseren, worden schakers random ingedeeld in groepjes van 4 of 5 en spelen dan een halve competitie.

  (meer…)

 • 20 en 27 december: eerste 2 avonden van Rapidtoernooi (12/16/2018)

  Met Wim Hokken als ” Herbstmeister”  duikt de interne competitie even in een korte winterstop.  Op  donderdag 3 januari gaat die weer verder en gaan we zien of Wim zijn belagers achter zich weet te houden.

  Dit jaar is er een nieuw initiatief van Schaakvereniging Sliedrecht.  De vereniging organiseert een rapidtoernooi om 4 avonden dit seizoen.  De eerste 2 avonden zijn op 20 en 27 december.  Dit toernooi is niet alleen voor leden van de vereniging, maar iedereen kan meedoen.

  (meer…)