Snelschaken

Ook dit seizoen (2016-2017) heeft er bij Schaakvereniging Sliedrecht een snelschaakcompetitie plaats. Wie zal de opvolger worden van Floris Verweij?

 • Peter van den Bergh ook snelschaakkampioen (6/30/2017)
  S1-Peter6

  Peter van den Bergh de beste vluggeraar

  Na de 5e ronde van het snelschaakkampioenschap van Schaakvereniging Sliedrecht heeft  Peter van den Bergh zijn tweede kampioenschap van 2017 binnengehaald. Uit 6 partijen wist Van den Bergh 4,5 punten te scoren en hiermee behaalde hij een totale score van 21 punten uit 26 partijen.  Van den Bergh liet hiermee oud-kampioenen Theo Dekker en Floris Verweij achter zich

  (meer…)

 • Drie eierkoningen bij snelschaak (4/14/2017)
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Theo Dekker, één van de snelschaakkoningen

  SLIEDRECHT – Bij de prijsuitreiking van het traditionele eierssnelschaak voor de Pasen bij Schaakvereniging Sliedrecht konden dit jaar maar liefst 3 ‘eierkoningen’ worden gekroond. Naast clubkampioen Peter van den Bergh mochten ook oud-snelschaakkampioen Theo Dekker en Adrian Mensing de meeste eieren meenemen.

  (meer…)

 • Peter van den Bergh ‘Oliebollenkampioen 2016’ (12/31/2016)
  Peter op weg naar zijn 6e kampioenschap?

  Peter, de oliebollenkampioen

  SLIEDRECHT – Peter van den Bergh mag zich na de 3e ronde van de snelschaakcompetitie een jaar lang ‘oliebollenkampioen’ noemen. Met 8,5 punten uit 10 partijen wist hij Niels Mijnster een half punt voor te blijven.

  Voor de 26 spelers stond een flinke voorraad oliebollen klaar en zo kon men zich tussen de partijen door tegoed doen aan deze seizoenslekkernij. Als winnaar mocht Peter van den Bergh een zak vol bollen mee naar huis nemen.

  (meer…)