Snelschaken

Elk jaar vindt er bij Schaakvereniging Sliedrecht een snelschaakcompetitie plaats. Deze competitie wordt over meerdere avonden gehouden. Zie de Sliedrechtse Schaakagenda voor de speelavonden in het huidige seizoen. Hieronder vindt u de verslagen van de afgelopen speelronden.

De snelschaakcompetitie 2022-2023 omvat 15 ronden, verdeeld over 3 speelavonden. De eerste speelavond heeft op 29 december 2022 plaatsgevonden, met een speeltempo van 5 minuten + 2 seconden per partij. Elke ronde worden er 2 partijen gespeeld tegen eenzelfde tegenstander; eenmaal met wit, eenmaal met zwart. De winnaar mag zich voor een jaar snelschaakkampioen van Sliedrecht noemen. Je moet minimaal 8 rondes hebben meegespeeld om in de eindstand te belanden. De tussenstand na 10 rondes per5 januari 2023, op basis van matchpunten, vind je hieronder. Het winstpercentage is leidend, het aantal matchpunten is helaas niet zichtbaar in de tabel.

 • Jorik Klein pakt clubtitel bij snelschaken (6/12/2022)

  SLIEDRECHT – Na 20 partijen snelschaken mag Jorik Klein zich voor een jaar de beste snelschaker van Schaakvereniging Sliedrecht noemen. Afgelopen donderdag wist hij in de laatste 5 speelrondes tegen zijn directe concurrenten 8/10 bordpunten te scoren, waarmee hij ondermeer clubgenoten William en Arjan passeerde op de ranglijst. Ratingcategorie B werd een prooi voor de kwieke Johan van der Griend, Rik Versteeg had een fraaie eindsprint en wist de C-titel te pakken. De einduitslag luidt als volgt:

 • Komende donderdag: beslissende ronden snelschaakcompetitie (6/7/2022)
  Rien leidt vooralsnog in categorie C

  SLIEDRECHT – Komende donderdag (9 juni) staan de 5 laatste speelronden van de snelschaakcompetitie op het programma. Per ronde worden er 2 partijen gespeeld (eenmaal wit, eenmaal zwart tegen eenzelfde tegenstander). Diegene die na de laatste partij het hoogste winstpercentage heeft gescoord, mag zich snelschaakkampioen van Sliedrecht noemen voor het seizoen 2021-2022. De tussenstand vind je hier. Er geldt een minimumaantal van 5 speelronden om in het eindklassement te komen, dus ook nieuwkomers zijn nog van harte welkom om te strijden om de prijzen per ratingcategorie!

 • William Gijsen wint Eierschaak 2022 (4/14/2022)

  SLIEDRECHT – William Gijsen wist afgelopen donderdagavond met 8,5 punten uit 10 partijen de meeste eieren te verdienen en pakte daarmee de fameuze titel ‘Eierkoning’. William nam 12 verse eitjes mee terug naar Brandwijk en is tevens koploper in het snelschaak-klassement. Op donderdag 9 juni volgt speelavond 2.