Snelschaken

Elk jaar vindt er bij Schaakvereniging Sliedrecht een snelschaakcompetitie plaats. Deze competitie wordt over meerdere avonden gehouden. Zie de Sliedrechtse Schaakagenda voor de speelavonden in het huidige seizoen. Hieronder vindt u de verslagen van de afgelopen speelronden.

De snelschaakcompetitie 2022-2023 omvat 15 ronden, verdeeld over 3 speelavonden. De eerste speelavond heeft op 29 december 2022 plaatsgevonden, met een speeltempo van 5 minuten + 2 seconden per partij. Op donderdag 5 januari was speelavond 2 (ronde 6 t/m 10), op donderdag 6 april de laatste avond: ronde 11 t/m 15. Elke ronde zijn er 2 partijen gespeeld tegen eenzelfde tegenstander; eenmaal met wit, eenmaal met zwart.

De winnaar is na 15 rondes nog niet bekend: William Gijsen en Jorik Klein eindigden exact gelijk. Een beslissingsmatch moet op een later moment dit seizoen uitsluitsel gaan geven over het kampioenschap. De eindstand is hieronder te vinden. Je moet minimaal 8 rondes hebben meegespeeld om in de eindstand te belanden. 

 

 • Snelschaakcompetitie 2022-2023 eindigt (nog) zonder winnaar (4/7/2023)
  Jerry, samen met William de eierkoning van 2023

  SLIEDRECHT – Op donderdag 6 april speelden 40 leden van Schaakvereniging Sliedrecht ronde 11, 12, 13, 14 en 15 van de snelschaakcompetitie 2022-2023. Op deze laatste blitz-avond van het seizoen werden naast punten ook kippeneieren gescoord. William Gijsen en Jerry van Rekom wisten uiteindelijk de meeste Barnevelders in de doos te krijgen. De eindstand kon na 15 ronden echter geen eindbaas aanwijzen: William Gijsen en titelhouder Jorik Klein eindigden na 3 speelavonden exact gelijk. Een beslissingsmatch moet later dit seizoen uitsluitsel geven wie de eretitel ‘Snelschaakkampioen 2022-2023’ krijgt toegewezen.

  (meer…)
 • Jorik Klein pakt clubtitel bij snelschaken (6/12/2022)

  SLIEDRECHT – Na 20 partijen snelschaken mag Jorik Klein zich voor een jaar de beste snelschaker van Schaakvereniging Sliedrecht noemen. Afgelopen donderdag wist hij in de laatste 5 speelrondes tegen zijn directe concurrenten 8/10 bordpunten te scoren, waarmee hij ondermeer clubgenoten William en Arjan passeerde op de ranglijst. Ratingcategorie B werd een prooi voor de kwieke Johan van der Griend, Rik Versteeg had een fraaie eindsprint en wist de C-titel te pakken. De einduitslag luidt als volgt:

 • Komende donderdag: beslissende ronden snelschaakcompetitie (6/7/2022)
  Rien leidt vooralsnog in categorie C

  SLIEDRECHT – Komende donderdag (9 juni) staan de 5 laatste speelronden van de snelschaakcompetitie op het programma. Per ronde worden er 2 partijen gespeeld (eenmaal wit, eenmaal zwart tegen eenzelfde tegenstander). Diegene die na de laatste partij het hoogste winstpercentage heeft gescoord, mag zich snelschaakkampioen van Sliedrecht noemen voor het seizoen 2021-2022. De tussenstand vind je hier. Er geldt een minimumaantal van 5 speelronden om in het eindklassement te komen, dus ook nieuwkomers zijn nog van harte welkom om te strijden om de prijzen per ratingcategorie!