Snelschaken

Ook dit seizoen (2017-2018) heeft er bij Schaakvereniging Sliedrecht een snelschaakcompetitie plaats gevonden. Uiteindelijk is Jerry van Rekom de opvolger van Peter van den Bergh geworden.

 • William Gijsen eierkoning 2019 (4/23/2019)

  Eierkoning William Gijsen

  SLIEDRECHT – William Gijsen mag zich de Eierkoning van 2019 noemen. Van de 10 snelschaakpartijen wist hij er 6 te winnen en speelde hij 4 remises. Daarmee bleef de eerste-teamspeler drie spelers met 7 punten nipt voor.

  (meer…)

 • Jerry van Rekom voor 7e keer snelschaakkoning (6/23/2018)

  Snelschaakkoning Jerry van Rekom

  SLIEDRECHT – Het was tot de laatste zet van de snelschaakcompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht ontzettend spannend. Na 3 speelavonden en na 24 snelschaakpartijen van 5 minuten per persoon is uiteindelijk Jerry van Rekom de nieuwe snelschaakkoning van Sliedrecht. Hij bleef uiteindelijk de nummer twee, Peter van den Bergh, een half puntje voor, die op zijn beurt een half puntje voorsprong had op de nummer drie, William Gijsen. (meer…)

 • Andries Dekker eierkoning 2018 (4/1/2018)

  Andries, de nieuwe eierkoning

  SLIEDRECHT – Andries Dekker mag zich een jaar eierkoning noemen! De Leerdammer, uitkomend voor Giessen en de Linge, wist in 10 snelschaakpartijen 8,5 punten te verzamelen en bleef hiermee Sliedrechter Peter van den Bergh een halfje voor.

  Aan het eind van de avond mocht Dekker de meeste eieren en een flink stuk leverworst van slager Verweij meenemen. Dekker en Van den Bergh waren weliswaar de twee sterkste spelers in het deelnemersveld, maar er moest stevig om de punten worden geknokt.

  (meer…)