Snelschaken

Ook dit seizoen (2016-2017) heeft er bij Schaakvereniging Sliedrecht een snelschaakcompetitie plaats. Wie zal de opvolger worden van Floris Verweij?

 • Andries Dekker eierkoning 2018 (4/1/2018)

  Andries, de nieuwe eierkoning

  SLIEDRECHT – Andries Dekker mag zich een jaar eierkoning noemen! De Leerdammer, uitkomend voor Giessen en de Linge, wist in 10 snelschaakpartijen 8,5 punten te verzamelen en bleef hiermee Sliedrechter Peter van den Bergh een halfje voor.

  Aan het eind van de avond mocht Dekker de meeste eieren en een flink stuk leverworst van slager Verweij meenemen. Dekker en Van den Bergh waren weliswaar de twee sterkste spelers in het deelnemersveld, maar er moest stevig om de punten worden geknokt.

  (meer…)

 • Peter van den Bergh ook snelschaakkampioen (6/30/2017)
  S1-Peter6

  Peter van den Bergh de beste vluggeraar

  Na de 5e ronde van het snelschaakkampioenschap van Schaakvereniging Sliedrecht heeft  Peter van den Bergh zijn tweede kampioenschap van 2017 binnengehaald. Uit 6 partijen wist Van den Bergh 4,5 punten te scoren en hiermee behaalde hij een totale score van 21 punten uit 26 partijen.  Van den Bergh liet hiermee oud-kampioenen Theo Dekker en Floris Verweij achter zich

  (meer…)

 • Drie eierkoningen bij snelschaak (4/14/2017)
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Theo Dekker, één van de snelschaakkoningen

  SLIEDRECHT – Bij de prijsuitreiking van het traditionele eierssnelschaak voor de Pasen bij Schaakvereniging Sliedrecht konden dit jaar maar liefst 3 ‘eierkoningen’ worden gekroond. Naast clubkampioen Peter van den Bergh mochten ook oud-snelschaakkampioen Theo Dekker en Adrian Mensing de meeste eieren meenemen.

  (meer…)