Vakantietoernooi

28824434382_38ccba13d6_o

Veel schakers wisten de weg naar Sliedrecht te vinden vorig jaar

SLIEDRECHT – Na de succesvol verlopen eerste drie edities van het Vakantietoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht organiseert de vereniging uiteraard een nieuwe editie.

Hoezo zomerstop? Nee, bij Schaakvereniging Sliedrecht gaan ze de zomermaanden gewoon door met schaken. Gelegenheid voor iedereen zoals, huisschakers,jeugdspelers, leden en iedereen die maar wil schaken om de krachten tijdens de maanden juni, juli en augustus te meten en zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen of om verder kennis te maken met het schaakspel en de vereniging.

Rik de Wilde, Rembrandt Bruil en Nathaneel Spaan  wisten het toernooi de afgelopen jaren op hun naam te schrijven.  Gaat dit opnieuw gebeuren?  Of zijn er nieuw kanshebbers?

Maar er zijn meer groepen met veel prijzen. Ook voor de beginnende schakers, huisschakers, clubschakers. Op elk niveau kan er meegedaan worden. Klik hier voor nadere informatie over de editie van 2019.

Toernooireglement Sliedrechts Vakantietoernooi 2019

Bij het toernooi wordt het officiële regelement van de FIDE voor Rapid schaak gehanteerd. 1 uitzondering hierop, is dat een onreglementaire zet niet leidt tot verlies, maar teruggenomen dient te worden.

Voor de eindrangschikking gelden nog aanvullende regels:

 1. Om in de eindrangschikking opgenomen te worden, moeten er minimaal 9 partijen worden geschaakt.
 2. Voor een overwinning krijgt met 3 punten en voor een remise 1 punt.  Verlies levert geen punten op
 3. De eindrangschikking wordt als volgt bepaald:
  1. Hoogste percentage score
  2. Aantal gespeelde partijen
  3. Onderling resultaat
  4. Aantal winstpartijen
  5. Aantal winstpartijen met zwart
  6. Loting