Verslagen Vakantietoernooi

Hier vindt u alle verslagen van het vakantietoernooi 2018.

 • Vakantietoernooi eindigt met een lach en een traan (8/25/2023)
  William Gijsen wint vakantietoernooi 2023

  SLIEDRECHT- Het leven is een kwestie van komen en gaan, van begin en einde. William Gijsen kwam terug van een van zijn vele schaakreizen deze zomer en wist gelijk het vakantietoernooi te winnen! Daarnaast komen ook andere mensen aan op hun vakantieadres en vertrekken weer. Frans Timmermans keert terug in de Nederlandse politiek, maar Wopke Hoekstra vertrekt juist. Ook pandemieën komen en gaan. Door de meest recente pandemie kon het Vakantietoernooi een aantal jaren niet worden georganiseerd en vierden we een paar weken geleden het begin van de vijfde editie van het leukste schaaktoernooi van het jaar. Afgelopen donderdag moesten we echter alweer afscheid nemen van deze (geslaagde) editie met een lach en een traan. Een lach, omdat velen in de prijzen zijn gevallen en een traan, omdat we tot de volgende zomer moeten wachten op het volgende Vakantietoernooi. 
              

  (meer…)
 • Vakantietoernooi: Over ezels, winnaars en amusementswaarde (8/4/2023)
  Jorik Klein aan kop in Groep 1

  SLIEDRECHT – Waar kom je dit nog tegen.  Een gratis schaaktoernooi, waarbij je op 5 (of minder) avonden 3 (of minder) rapid partijen kan schaken tegen gelijkwaardige tegenstanders, waar het in de speelzaal goed toeven is vanwege de uitstekende bar en de hapjes die worden uitgedeeld tijdens de speelavond.  Tel daarbij op de gezellige sfeer, de aangename gesprekken tussen de partijen door en het leuk met elkaar blijven hangen naar afloop van de partijen. Een mooi staaltje van zomeravondschaak in Sliedrecht.  En het mooie is, je kunt je nog steeds opgeven.

  Onze razende reporter Tim de Waard schrijft:

  (meer…)
 • William Gijsen wint Sliedrechtse Rapid-Vierdaagse 2022, Mike Kemner wint Groep 2 (8/26/2022)
  Arco (l) en Sami speelden lang mee voor een topnotering in Groep 2

  SLIEDRECHT – Na 4 avonden zomerschaak is er helaas al weer een einde gekomen aan een succesvolle editie van de Sliedrechtse Rapid-Vierdaagse. Met 88 deelnemers en een overload aan sportiviteit en schaakplezier is er 12 rondes gestreden om de vijandige koningen. Uiteindelijk gaat de titel en de wisselbeker wederom naar William Gijsen, proficiat! Mike Kemner wist met overmacht Groep 2 te winnen en daarmee ook het bijbehorende eremateriaal. De prijzen-top 5 is geworden:

  (meer…)
 • Jeugd domineert op eerste speelavond Rapid-Vierdaagse (8/4/2022)
  William vaste bewoner van bord 1, David (r) wist 2 uit 3 te scoren

  SLIEDRECHT – De maand augustus staat bij Schaakvereniging Sliedrecht in het teken van Rapid-schaken. Rapid is schaakjargon voor een partij waarbij de bedenktijd tussen de 15 en 60 minuten bedraagt, per persoon. De Sliedrechtse Rapid-Vierdaagse hanteert het speeltempo 20 minuten plus 5 seconden per zet extra. Na de eerste speelavond zijn de kaarten geschud: Titelfavoriet William Gijsen pakte 3 uit 3, evenals concurrent Lendert van den Ouden. In Groep 2 domineert de Sliedrechtse jeugd: Luana Mensing, Stefan van der Waal, Arie van der Starre en Micha de Jong oogsten het maximumaantal punten.

  (meer…)
 • Aankondiging: Sliedrechtse Rapid-Vierdaagse 2022 (7/25/2022)
  Winnaar Rapid-Vierdaagse 2021: William Gijsen

  SLIEDRECHT – In de maand augustus is iedereen weer van harte welkom om deel te nemen aan 1 of meerdere speelavonden van de Sliedrechtse Rapid-Vierdaagse. Ben je al aardig of zeer goed thuis in het schaakspel? Speel dan mee in de hoogste groepen en probeer een prijs of misschien wel de titel te verschalken. Ben je een starter, online-schaker of een eeuwig talent? Kom gerust eens sfeerproeven of je schaakkracht peilen in de laagste groep!

  (meer…)
 • Niels Mijnster winnaar van het Vakantietoernooi 2019 (8/16/2019)

  Niels Mijnster winnaar Vakantietoernooi

  Het is Niels Mijnster gelukt om het vakantietoernooi op zijn naam te schrijven.  Op de slotavond wist hij (na 2 gewonnen partijen) dat remise voldoende was om de winst binnen te halen. Dankzij een snelle remise tegen Jerry “El Presidente” van Rekom was de buit binnen en voegt Niels zich in een illuster rijtje winnaars. Na Rik de Wilde, Rembrandt Bruil en Nathanael Spaan is Niels de eerste Sliedrechtse winnaar van het Vakantietoernooi. (meer…)

 • Vakantietoernooi: Jurgen de Haan nu al winnaar Groep 2 (8/9/2019)

  Jurgen de Haan: winnaar Groep 2

  SLIEDRECHT – Na de vijfde avond van het Vakantietoernooi zijn in de diverse groepen het aantal kandidaten wat kan winnen flink uitgedund.  Aan de andere kant zijn er in elke groep nog een handvol kanshebbers, want doordat de verschillen klein zijn, kan er op de laatste avond nog veel gebeuren en blijft het spannend tot de laatste partij.

  (meer…)

 • 4e avond Vakantietoernooi: Zabavni šah na prazničnom turniru (8/2/2019)

  SLIEDRECHT – De tijd vliegt bij het Vakantietoernooi.  Inmiddels is alweer avond 4 achter de rug.  Niet te geloven hoe snel dit gaat! Nog 2 avonden te gaan, maar eerst krijgen we natuurlijk terug op de 4eronde van het Vakantietoernooi.  Alhoewel…. De vraag is natuurlijk of we het nog wel het vakantietoernooi moeten noemen. Wellicht moet het wel worden: “ International Tournoi de Vacances” of “International Holiday Tournament”, want in de geschiedenis van het vakantietoernooi was het nog niet eerder het geval dat er een buitenlandse schaker actief was.  De primeur was voor de 14-jarige Slavko Ugljesic uit Servië, dit hier op vakantie is en twee avonden komt meeschaken.  Nu we erover nadenken zou dat de naam beter “Међународни празнички турнир”  kunnen heten.

  (meer…)

 • Tobias Dekker, Ron Melger en Yisha Chen aan kop in Vakantietoernooi (7/19/2019)

  Yisha Chen aan kop in Groep 3

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag was de 2speelavond van het Vakantietoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht. In ‘’De Havik’’ mocht de organisatie 66 schakers verwelkomen en werd in een ontspannen sfeer gestreden om de punten. Schakers die deelnemen aan het Vakantietoernooi roemen de sfeer bij de Sliedrechtse schaakvereniging en het ‘vrijblijvende’ karakter van het toernooi biedt flexibiliteit mocht je toch een keer verhinderd zijn.  De succesformule van het Vakantietoernooi is duidelijk, aangezien de organisatie van toernooien uit de regio al blij zouden zijn met de helft van het aantal deelnemers aan het Vakantietoernooi! Er gaan zelfs geruchten dat fanatieke schakers hun vakantieplannen afstemmen op de speeldata van het Vakantietoernooi, het moet niet gekker worden!

  (meer…)

 • Vakantietoernooi van start: William Gijsen en Arjan van der Leij starten goed! (7/12/2019)

  Volle bak in de Havik

  SLIEDRECHT – Het 4evakantietoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht is uitstekend gestart.  Maar liefst 65 schakers waren naar “De Havik”  gekomen om in de zomer door te schaken of weer te gaan schaken.  Het is mooi om te zien dat er ook schakers waren die voor het eerst sinds jaren weer achter een bord zaten, maar dat we ook 2 oud-kampioenen konden verwelkomen.  Zo is dit toernooi dus ook echt voor iedereen, net (weer) beginnend schaker, jeugdleden, clubschakers en ook voor de (regionale) top is er genoeg uitdaging. 3 ronden schaken in een volle zaal met uiteraard weer genoeg hapjes en drankjes zoals men ook gewend is op het Vakantietoernooi.

  (meer…)