Sliedrecht KNSB 2

De ambitieuze ‘ouwe’ teamleider Johan van de Griend

Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt in het seizoen 2023-2024 in de vierde klasse F van de landelijke competitie van de KNSB.

Het team bestaat voornamelijk uit routiniers. De teamleiders Johan van de Griend en Jerry van Rekom gaan voor een topnotering in klasse 4F.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de poule.

 • Tweede team start seizoen met nederlaag tegen Shah Mata (9/17/2023)
  Het strijdtoneel van de wedstrijd Shah Mata 1 – Sliedrecht 2

  ROTTERDAM – Afgelopen 16 september 2023 ging de KNSB competitie weer van start. Helaas heeft het tweede team in de eerste ronde de uitwedstrijd in klasse 4F tegen Shah Mata verloren.

  Teamleider Johan van de Griend schrijft hierover het volgende:

  Werd het in het vorige seizoen nog een ruime overwinning geboekt met 6-2, nu werd het een nederlaag met 5-3.  Het begon nog goed met twee remises aan de topborden. Zowel Wim Hokken als Teunis den Rooijen kregen een remiseaanbod. Ze vonden hun stelling niet zodanig dat ze, zonder risico te nemen, op winst zouden kunnen spelen Vandaar dat ze het aanbod accepteerden(1-1).

  (meer…)
 • Tweede team eindigt zwaar seizoen met zware nederlaag (4/22/2023)
  Aan de start

  SLIEDRECHT – Veel dramatischer had het seizoen van het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht niet kunnen zijn. Het seizoen 2022/2023 gaat te boek als “Snel vergeten en opnieuw beginnen!”. In de laatste ronde werd kansloos verloren van DD 2; 2-6. Gezien de persoonlijke problemen was dat nog het minst erg. Tijdens het seizoen moest afscheid worden genomen van basisspeler Kees Wessels, terwijl meerdere spelers privéproblemen hadden. Wanneer het team dan nog als derde eindigt is dat een prima prestatie.

  (meer…)
 • Tweede team weet weer wat verliezen is (4/1/2023)
  Luana won opnieuw sterk

  ZOETERMEER – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de voorlaatste KNSB-ronde een wat ongelukkige nederlaag geleden. Tegen Promotie 2 leed het team van teamleider en navigator Johan van de Griend een 4,5-3,5 nederlaag. “Er had meer ingezeten”, was het logische commentaar van de man die Zoetermeer vanuit Sliedrecht via de Zeelandbrug wilde bereiken…

  (meer…)
 • Tweede team wint ruim in drukke Havik (3/12/2023)
  Volle bak in De Havik

  SLIEDRECHT – Afgelopen zaterdag 11 maart was het weer een gezellige drukte in de Havik. Drie teams van Sliedrecht en het team van Giessen & De Linge speelden in de zevende ronde van de KNSB-competitie. Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht wist een ruime, iets geflatteerde, 6-2 zege te boeken op degradatiekandidaat LSG 5.

  (meer…)
 • Tweede team laat koploper zweten (2/11/2023)
  Reis- en teamleider Johan scoorde 2 keer…

  DEN HAAG – Op papier was de koploper in 4F van de landelijke competitie veel sterker dan het veel geplaagde tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht. In praktijk was het anders, want na bijna 5 uur zweten zat er voor SHTV 1 niet meer in dan een dik verdiend gelijkspel voor de Sliedrechtse reserves. Vooral de Sliedrechtse teamleiders deden van zich spreken…

  (meer…)

Geef een reactie