Sliedrecht KNSB 2

De ambitieuze ‘ouwe’ teamleider Johan van de Griend

Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt in het seizoen 2023-2024 in de vierde klasse F van de landelijke competitie van de KNSB.

Het team bestaat voornamelijk uit routiniers. De teamleiders Johan van de Griend en Jerry van Rekom gaan voor een topnotering in klasse 4F.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de poule.

 • Ouwemannenteam handhaaft zich ondanks klap van de molen (4/20/2024)

  SLIEDRECHT – In de laatste wedstrijd van het seizoen moest er door het tweede KNSB-team geknokt worden voor handhaving. Drie bordpunten zouden voldoende zijn om het vierdeklasserschap van de KNSB veilig te stellen. Dat zou een hele tour worden tegen kampioen Overschie 1. De teamleiders Johan van de Griend en Jerry van Rekom hadden echter een strak plan. Eerst wandelen bij de UNESCO-molens in Kinderdijk en dan via een tactische opstelling toeslaan. Niet veel eerder stelde een team zich veilig door een klap van de molen…

  (meer…)
 • Rotterdamse drooglegging en tureluurs fataal voor ouwemannenteam (3/23/2024)

  ROTTERDAM – Vooraf was het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht al gewaarschuwd door de teamleider van RSR Ivoren Toren. Die meldde een paar dagen voor de wedstrijd het volgende: “Onze bierkaart is helaas niet te vergelijken met die van De Havik. Er staat alleen Heineken, fles, 0,0 op. Dus dat wordt zelf meenemen.” Dat het tweede team vervolgens vrijwel kansloos verloor moge duidelijk zijn, maar dat had ook een andere reden, namelijk: tureluurs!

  (meer…)
 • Over de Gasunie en het ouwemannenteam (3/3/2024)
  Gasunie aan ramp ontsnapt…

  SLIEDRECHT – Bovenstaande titel schept verwarring voor de oplettende lezer als hij/zij verder de achtergronden niet kent. Vandaar hier een uitleg. Voor de tweede keer had Theo Dekker voorgesteld om voorafgaande aan de KNSB-wedstrijd van het tweede team tegen Spijkenisse 2 een wandeling te maken. Dit keer had Theo de Planetenwandeling in Papendrecht uitgezocht. Uiteindelijk hebben drie spelers de wandelschoenen aangetrokken. Willem Kuiper, Meinte Smink en ondergetekende hebben lekker gewandeld. Helaas moest Theo op het laatste moment afzeggen. Onderweg mooie natuur gezien en veel mensen met honden tegengekomen. We hebben een buizerd gezien en waarschijnlijk ook een specht. Opmerkelijk was het feit dat we langs een grote fabriek liepen, waarvan voor ons niet duidelijk was, wat daar gemaakt werd.

  (meer…)
 • “Ouwemannenteam” wandelt zich naar eerste zege (2/3/2024)
  Snelle winst voor tippelaar Willem

  SCHERPENISSE – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft het belangrijke vierpuntenduel tegen ZSC 1 met 5-3 weten te winnen. Dat brengt het team van teamleider Jerry van Rekom iets minder in degradatiegevaar, terwijl de Zeeuwen moeten vrezen voor lijfsbehoud. Dit keer sloegen de Sliedrechtse kopborden hard toe.

  (meer…)
 • Ouwe-mannenteam knokt zich naar gelijkspel (12/16/2023)
  Topscorer Theo scoorde opnieuw

  SLIEDRECHT – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een zwaar bevochten gelijkspel geboekt tegen het eerste team van De Giessen Linge. De oosterburen dachten met een tactische opstelling de westerburen te verrassen, maar kwam bedrogen uit. Teamleider Johan van de Griend is een tactisch wonder en die weet wel om te gaan met opstellingen die een tegenstander niet verwacht. Altans dat denken ze…

  (meer…)

Geef een reactie