Sliedrecht KNSB 2

De ambitieuze ‘ouwe’ teamleider Johan van de Griend

Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt in het seizoen 2023-2024 in de vierde klasse F van de landelijke competitie van de KNSB.

Het team bestaat voornamelijk uit routiniers. De teamleiders Johan van de Griend en Jerry van Rekom gaan voor een topnotering in klasse 4F.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de poule.

 • “Ouwemannenteam” wandelt zich naar eerste zege (2/3/2024)
  Snelle winst voor tippelaar Willem

  SCHERPENISSE – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft het belangrijke vierpuntenduel tegen ZSC 1 met 5-3 weten te winnen. Dat brengt het team van teamleider Jerry van Rekom iets minder in degradatiegevaar, terwijl de Zeeuwen moeten vrezen voor lijfsbehoud. Dit keer sloegen de Sliedrechtse kopborden hard toe.

  (meer…)
 • Ouwe-mannenteam knokt zich naar gelijkspel (12/16/2023)
  Topscorer Theo scoorde opnieuw

  SLIEDRECHT – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een zwaar bevochten gelijkspel geboekt tegen het eerste team van De Giessen Linge. De oosterburen dachten met een tactische opstelling de westerburen te verrassen, maar kwam bedrogen uit. Teamleider Johan van de Griend is een tactisch wonder en die weet wel om te gaan met opstellingen die een tegenstander niet verwacht. Altans dat denken ze…

  (meer…)
 • “Ouwe-mannenteam” laat tegenstander glippen (11/26/2023)
  Topscorer Theo Dekker

  SLIEDRECHT – Het tweede landelijk spelende team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft aan het vierpuntenduel tegen Krimpen ad IJssel 3 slechts één punt overgehouden. Met de 4-4 verdubbelde het team van teamleider Jerry van Rekom dan wel haar aantal wedstrijdpunten, maar het “ouwe mannenteam” blijft in degradatiegevaar. Het wordt dus tijd voor harde Amsterdamse maatregelen, want Ajax staat na een onvermijdbare trainerswissel inmiddels weer in het linkerrijtje. Kijken of dat ook in Sliedrecht gaat gebeuren…

  (meer…)
 • Tweede KNSB-team met oudste team ooit pakt eerste punt (11/4/2023)
  Meinte Smink, de Benjamin van het team wist fraai te winnen

  SCHIEDAM – Nog nooit was de gemiddelde leeftijd van een team van Schaakvereniging Sliedrecht zo hoog. De 8 Sliedrechtse spelers waren gemiddeld maar liefst 68 jaar oud! En die oudjes wisten tegen het eerste team van Fianchetto het eerste matchpunt van het seizoen te boeken; 4-4. Na een spannende wedstrijd die maar liefst 5,5 uur duurde (sommige oudjes waren inmiddels in slaap gevallen) werd het gelijkspel voor het team van teamleider Johan van de Griend een feit.

  (meer…)
 • Tweede team laat favoriet ontsnappen (10/8/2023)
  De Sliedrechtse topborden Met debutant Bert Terlouw (r)

  SLIEDRECHT – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht kent een valse start. Ook in de tweede ronde wist het team van treamleider Jerry van Rekom de nul vast te houden. Na een spannende wedstrijd lieten de Sliedrechtse reserves het op papier favoriete tweede team van Krimpen aan de IJssel na een desastreuze slotfase met 3-5 ontsnappen. Lichtpuntje was wel de comeback van Bert Terlouw, die na veel jaren weer in de KNSB-competitie speelt.

  (meer…)

Geef een reactie