Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Jeugd speelt eerste ronde online JanuariCup (1/7/2022)

  SLIEDRECHT – Nog geen schaken in De Havik, dus opnieuw online strijd bij de jeugd. Afgelopen maand is gestreden om de DecemberCup, afgelopen donderdag is de JanuariCup van start gegaan. Wederom 5 avonden strijd: elke donderdag vanaf 19:00 en een bonusavond op maandag 10 januari. De tussenstand is als volgt:

 • Theo Theunisse winnaar online Decembercup (1/2/2022)

  SLIEDRECHT – Na vijf donderdagavonden strijd achter de schermen is Theo Theunisse uiteindelijk de winnaar van de Decembercup geworden. De laatste speelavond op 30 december was zoals verwacht veruit de meest spannende: de top 4 eindigde op 6 punten (uit 8 potjes), waardoor weerstandspunten de doorslag gaven. Sven Langstraat had de hoogste weerstand, dus pakte plek 1, maar speelde geen rol van betekenis in het eindklassement. Broer Vincent kwam ook afgelopen donderdag net tekort, waardoor hij in het eindklassement genoegen moet nemen met zilver. Bram Theunisse had een prima schaakmaand en eindigt op een mooie derde plek in de eindstand.

 • Decembercup: spannende laatste speelavond in het vooruitzicht (12/24/2021)

  SLIEDRECHT – Pas op de laatste speelavond op 30 december zullen bij de jeugd de beslissingen gaan vallen in het klassement om de Decembercup. Het is stuivertje wisselen aan de top: afgelopen donderdagavond wist Theo Theunisse de koppositie weer over te nemen van naaste concurrent Vincent Langstraat. Daarnaast liet neef Bram Theunisse zien goed mee te kunnen bovenin, door opnieuw plek 2 te pakken. Jeugdkampioen (op de vertrouwde houten borden) Jaimy Bakker scoorde 30 punten voor het klassement.

  Komende donderdag vanaf 19:00 de laatste veldslag van 2021 op www.lichess.org. De tussenstand ziet er nu als volgt uit, de vier beste avondscores tellen mee voor de eindstand:

 • Vincent Langstraat nieuwe koploper in DecemberCup (12/19/2021)

  SLIEDRECHT – Vincent Langstraat profiteerde afgelopen donderdag optimaal van de afwezigheid van zijn grote concurrent Theo Theunisse; hij pakte 60 punten en daarmee plek 1 in de tussenstand. Karel Peursem en Bram Theunisse waren ook in goede vorm en grepen beiden een podiumplaats. Voor de eindstand gelden de 4 beste scores, de tussenstand na speelavond 3 is als volgt:

 • Tussenstand DecemberCup jeugd na 2e speelavond (12/10/2021)

  SLIEDRECHT – Op donderdag 9 december heeft de Sliedrechtse schaakjeugd speelavond 2 gespeeld om de DecemberCup. Theo Theunisse won dit keer soeverein; Vincent Langstraat en Jaimy Bakker volgden op grote afstand. Verder pakte Bram Theunisse opnieuw plek 4, wat hem 20 punten voor het klassement opleverde. De top-10 verdient punten, de tussenstand is als volgt:

Geef een antwoord