Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Willem Theunisse wint online Snelschaakvierdaagse (1/14/2021)
  Willem Theunisse was wederom de sterkste

  SLIEDRECHT – Na een spannende eindronde heeft Willem Theunisse opnieuw een online titel binnengehaald. Met een puntentotaal van 275 was de Hardinxvelder zijn grote concurrent Vincent Langstraat te snel af en won de Snelschaakvierdaagse. Vincent pakte sterk plek 2. De tweede groep werd gewonnen door toernooitijger Bram Theunisse, die met zijn score tevens in de algehele top 5 eindigde. Groep 3 werd gewonnen door Jelle Peursem.

  Volgende week donderdag start de jeugd met een nieuwe online clubcompetitie: De Zwitserse Cup. Dit toernooi zal 5 speelavonden kennen en -in tegenstelling tot voorgaande toernooien-een maximumaantal speelronden per avond.

 • Willem Theunisse herovert koppositie bij snelschaken (1/7/2021)
  De Sliedrechtse jeugdschakers in betere tijden

  SLIEDRECHT – In de derde ronde van de online snelschaakcompetitie bij de jeugd heeft Willem Theunisse zijn concurrenten een lesje geleerd. Met overmacht speelde hij de meeste punten bij elkaar, waarmee hij concurrent Vincent Langstraat afloste op plek 1. Komende donderdag vallen de beslissingen. Omdat alleen de drie beste scores meetellen voor de eindrangschikking, kunnen nog vele jeugdspelers de december-januari-titel pakken. Zie hier de nieuwe tussenstand van de online competitie.

 • Jeugd speelt online Oliebollentoernooi (12/31/2020)

  SLIEDRECHT – Afgelopen woensdag speelde de Sliedrechtse jeugd de tweede ronde van de online snelschaakcompetitie. Naast punten waren er dit keer ook oliebollen te verdienen. Uiteindelijk wist Theo Theunisse de hoogste Lichess-score bij elkaar te spelen. Hij pakte hiermee de meeste klassementspunten (100) en krijgt de meeste oliebollen thuisbezorgd. Zijn broer Willem Theunisse pakte plek 2, wat eveneens oliebollen betekent. Julian van Dieën en Bram Theunisse pakten de meeste punten van groep 2. Ook deze families kunnen extra oliebollen verwachten op oudejaarsdag. De laatste zak vette bollen is voor Jelle Peursem, die eveneens goed scoorde voor groep 3. Zie hier de nieuwe tussenstand.

  Niemand minder dan jeugdleider Cees Moes heeft eigenhandig gezorgd voor voldoende oliebollen. Op oudejaarsdag zijn de prijzen bij de jeugdleden thuisbezorgd.

 • Uitslagen eerste speelavond online snelschaakcompetitie junioren (12/17/2020)

  SLIEDRECHT – De familie Langstraat is de grote winnaar geworden van de eerste speelavond van de online snelschaakcompetitie voor de Sliedrechtse junioren. Vincent en Sven pakten plek 1 en 2 en scoorden daarmee de meeste punten voor het eindklassement. In totaal zijn er 4 speelavonden. Zie hier de tussenstand.

 • Jabber al-Yassin grijpt plek 3 in Groep 1, Angel Theivendram onverslaanbaar in Groep 2 (12/11/2020)
  Angel is momenteel het sterkste meisje bij de schaakjeugd

  SLIEDRECHT – Jabber al-Yassin heeft zichzelf afgelopen donderdag naar een fraaie derde plek gespeeld in de tussenstand van de reguliere jeugdcompetitie. Na 3 partijen in De Havik wisselde hij stuivertje met concurrent Jurrian Verweij, die minder partijen in winst wist om te zetten. De overige voorlopige podiumbezetters, Willem Theunisse en Barend van Dieren, kwamen door quarantaineverplichtingen niet in actie. In Groep 2 stevent Angel Theivendram af op een eerste vermelding in de Sliedrechtse geschiedenisboeken. Met een winstpercentage van bijna 90% is Angel momenteel koploper en de sterkste chessqueen van de Sliedrechtse schaakjeugd.

  Zie hier de nieuwe tussenstanden in de strijd om het Sliedrechtse jeugdkampioenschap. Komende donderdag staan ronde 22 en 23 van de reguliere competitie op het programma. Ook nieuwe jeugdspelers zijn van harte welkom!

Geef een reactie