Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Barend van Dieren koploper bij snelschaken (10/12/2019)

  Barend geeft blijk van aspiraties

  SLIEDRECHT – In de snelschaakcompetitie vaan de jeugd van Sliedrecht heeft regerend snelschaakkampioen Barend van Dieren, in een groep die 34 namen telt, de koppositie ingenomen.

  Aan een eerdere score van 4 uit 5 voegde Van Dieren maar liefst een score van 5 uit 5 toe en heeft uit 10 partijen slechts 1 punt hoeven afstaan.

  (meer…)

 • Sharujan Ratnam start voortvarend bij schaakjeugd (10/4/2019)

  Sharujan gaat fier aan kop

  SLIEDRECHT – De 12-jarige Sharujan Ratnam is de Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht uitstekend begonnen. Sharujan, spelend in de 2e groep, wist afgelopen donderdag ook zijn tweede partij te winnen. Dit keer wist Sharujan verrassend te winnen van één van de favorieten van groep 2, Bram Theunisse. Met een score van 2 uit 2 staat Sharujan trots bovenaan. (meer…)

 • Ricardo Veen pakt koppositie bij snelschaken jeugd (9/26/2019)

  Lieke de Rover wist knap haar eerste snelschaakpuntje te scoren

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdagavond streden 25 jeugdleden voor een hoge rangschikking in de snelschaakcompetitie. Ricardo Veen wist de 4 partijen die hij speelde allemaal te winnen (en een bye) en staat zodoende bovenaan in de nieuwste tussenstanden. Titelkandidaat Vincent Langstraat wist tegen zijn naaste concurrenten eveneens 4 punten te scoren (uit 5 partijen) en verstevigde hiermee zijn 2e plaats. Verder scoorden Florian van Reeden, Milan Kanthasamy en Christie de Rover eveneens 80% en stegen daarmee in de nieuwe rangschikking.

  Zie hier voor de volledige nieuwe tussenstand.

 • Theo Theunisse maakt indruk eerste avond interne competitie (9/20/2019)

  SLIEDRECHT – Met dertig jeugdspelers achter de borden is de interne najaarscompetitie bij schaakvereniging Sliedrecht van start gegaan. Daar waar afgelopen competitie werd gespeeld met drie groepen, zijn deze nu teruggebracht naar een hoofdgroep van 11 deelnemers en een promotiegroep van voorlopig 22 spelers.

  Theo medekoploper met 2 uit 2

  In de hoofdgroep maakte vooral de uit groep 3 doorgepromoveerde Theo Theunisse indruk door in zijn eerste twee partijen, tegen Daniël van Leeuwen en Joas Berkhouwer, in winst om te zetten. Theunisse staat na twee ronden samen met Willem Theunisse (regerend kampioen) aan kop met 2 uit 2.

  Op 1 punt achterstand de uit groep 2 gepromoveerde Joas Berkhouwer en Daniël van Leeuwen in gezelschap van Barend van Dieren, Karel Peursem, Ricardo Veen en  Vincent Langstraat met elk 1 uit 2.

  (meer…)

 • Sven en Vincent Langstraat scherp uit de startblokken (9/13/2019)

  Sven start uitstekend met het snelschaken

  SLIEDRECHT –  Het seizoen is nu echt begonnen.  Vorige week bij de start had Jeugdleider Joost nog een leuke instapavond geregeld, vanaf nu start het seizoen echt.  Volgende week start de reguliere competitie met de langere partijen, deze avond was het snelschaken wat op het programma stond. 4 ronden schaken en toen aan het eind van de avond alle partijen gespeeld waren, bleek dat Sven en Vincent Langstraat het meer dan uitstekend hadden gedaan.  Sven staat nog op een 100% score, hij won al zijn partijen, terwijl Vincent slechts een halfje achterbleef door 1 keer remise toe te staan.

  (meer…)

Geef een reactie