Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Schaakdiploma’s voor Roël Koopman en Jurrian Verweij (6/2/2023)
  De geslaagden Roël en Jurrian

  SLIEDRECHT – Na een seizoen extra trainingen te hebben gevolgd hebben de jeugdschakers Roël Koopman en Jurrian Verweij met succes examen gedaan voor Stap 3. Examinator en trainer Jerry van Rekom kon afgelopen donderdag de diploma’s voor de moeilijkste Stap van het KNSB-stappenplan overhandigen aan de Sliedrechtse talenten, die afgelopen dinsdag het examen hebben afgelegd.

  (meer…)
 • Jeugdschaker Ezra Nachtegaal in topvorm (4/21/2023)
  Ezra Nachtegaal scoorde er flink op los

  SLIEDRECHT – Hij is nog maar net lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar hij laat nu al zien een groot talent te zijn bij de jeugd. Ezra Nachtegaal heeft in de Voorjaarscompetitie bij de jeugd flinke sprongen gemaakt. In groep 2 scoorde hij afgelopen donderdag 2 punten uit evenveel partijen. Daarmee steeg de jeugdige nieuwkomer naar een verrassende zesde plaats. Dat belooft nog wat voor de komende tijd, want Ezra gaat met de week beter schaken.

  (meer…)
 • Sliedrechtse schaakjeugd scoort chocolade (4/7/2023)

  SLIEDRECHT – De laatste donderdag voor het Paasweekend wordt er in De Havik traditioneel gestreden om de eieren. De jeugd kwam in grote getalen opdagen om zo veel mogelijk chocolade veilig te stellen. 35 Junioren kropen achter de borden, waaronder 4 debutanten: Luca, Jidde, Joas en Ralf. Er werden 5 partijen gespeeld, elk met een verplichte opening of een variant op de traditionele schaakregels. Uiteindelijk wist Theo Theunisse zowel de Weense opening als de Scandinavische opening naar zijn hand te zetten, evenals de overige voorgeschreven varianten. Hij pakte hiermee opnieuw de titel ‘Eierkoning Jeugd’ en de meeste chocolade eieren. Concurrent Micha de Jong moest in ronde 1 een halfje afstaan en eindigde als 2e in de eindstand. Voor de derde plaats tekenden 4 junioren: Roël Koopman, Justin Sloots, Lavan Kamaluban en Isaac Theivendram. Ook de debutanten scoorden gewoon punten, dat zien we graag!

  35 talenten in ronde 1
  De grootverdieners
 • Jeugd speelt 3 rondes reguliere competitie (3/31/2023)
  Yaroni Theesing is het eerste meisje dat in 2023 een diploma heeft behaald

  SLIEDRECHT – Met 36 deelnemers is de reguliere competitie bij de jeugd populairder dan ooit tevoren. Afgelopen donderdag kwam de top 6 vanwege diverse redenen niet in actie in Groep 1. Sven Langstraat profiteerde hier optimaal van en klom via 3 winstpartijen naar plek 7 in de tussenstand. In Groep 2 deed vooral nieuwkomer Gerdinand van Dam goede zaken, hij duldt alleen nog Julian Theunisse voor zich. Julian noteerde zijn eerste verliespartij van het voorjaarsseizoen, maar staat nog wel fier aan kop. De totale tussenstand is hier te raadplegen. Komende donderdag speelt de Sliedrechtse schaakjeugd om de chocoladen eieren tijdens Paasschaak.

 • Alles of niets voor Sliedrechtse jeugd bij vierde avond snelschaken (3/29/2023)

  Sliedrecht, 23 maart 2023

  Bart, de nieuwe koploper

  Opmerkelijk op de vierde snelschaakavond van de voorjaarscompetitie -nu 4 potjes in plaats van de gebruikelijke 5 per deelnemer- was wel het feit dat er een erop-of-eronder-mentaliteit is bij de Sliedrechtse jeugd. Met 28 deelnemers was de opkomst goed. Na de derde ronde van de avond, er waren toen reeds 39 partijen gespeeld, (bekwaam ingedeeld door het duo Rik Versteeg/Roland Kop) was er nog geen enkele remise te noteren geweest.

  (meer…)

Geef een antwoord