Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Sinterklaasfeest bij de jeugd in de Havik (12/1/2023)

  Zodra de maand december voor de deur staat, is het ook feest bij onze jeugdleden.  Traditiegetrouw laat de Sint altijd wat achter in de Havik.  Dat was dit jaar alleen iets meer dan pepernoten en chocola, want het was wel erg rommelig.

  Alle tafels stonden schots en scheef.  Volgens de Pieten kwam dit door het onstuimige weer, waardoor de stoomboot van Sinterklaas erg heen en weer ging.  Maar was dit wel zo? Hadden de Pieten zelf geschaakt, of nog erger, had de jeugdleiding dit gedaan.  Hoe het ook was, er was maar één optie en daarom werden er diverse varianten van het mooie schaakspel gespeeld.

  (meer…)
 • Jeugd speelt 3 rondes Rapid (11/24/2023)

  Justin Sloots
  Justin (r) staat momenteel op plek 8 in Groep 1, maar wist koploper Theo te verslaan

  SLIEDRECHT – De Sliedrechtse schaakjeugd heeft ondertussen 19 rondes (18 rondes voor Groep 1) Rapid-schaak gespeeld. Met nog enkele Rapid-avonden in het verschiet hebben de titelkandidaten een steeds prominentere plek in de tussenstanden. Om in februari 2024 een plek in de eindstand te bemachtigen, moet een jeugdlid minimaal de helft van het aantal partijen hebben gespeeld; het aantal partijen van degene in de groep die de meeste partijen heeft gespeeld, is hierbij leidend. De huidige koplopers weten zodoende wat ze te wachten staat: veel partijen spelen (en winnen). In groep 2 heeft namelijk nieuwkomer Arnt van Tuijl plek 1 bemachtigd, met 3 uit 3. Theo Theunisse leidt in Groep 1, maar wel op basis van slechts 8 partijen. Maximale spanning in beide groepen, dat zien we graag. De verse tussenstand vind je hier.

 • Wietse Verweij scoort goed met snelschaken (11/17/2023)
  Wietse bewees zijn talent

  SLIEDRECHT – Tijdens de vierde speelavond in de snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Wietse Verweij uitstekend gescoord. Wietse is nog maar net lid en weet op jeugdige leeftijd al prima te scoren tussen de vele ervaren jeugdschakers. Met 2,5 punten uit 5 partijen toonde Wytze aan net zoveel talent te hebben als oom Floris en broer Jurrian. Dat belooft nog wat in de snelschaakcompetitie, waarin Wietse inmiddels de middenmoot heeft bereikt.

  (meer…)
 • Peloton komt niet in de buurt van koplopers bij de jeugd (11/10/2023)
  De opgedane ervaring bij de senioren doet Micha goed

  SLIEDRECHT – Op de vierde speelavond van de Rapid competitie bij de jeugd zijn de koplopers alleen maar verder uitgelopen op het peloton. In groep 1 werd dit vooral in afwezigheid bereikt. De nummers 1 en 2, Theo en Joas, kwamen niet in actie en blijven derhalve op 100% staan. Micha en Jaimy proberen in de buurt te komen, maar hebben al meerdere partijen verloren. Bewonderenswaardig is wel dat Micha inmiddels na zijn valse start de overwinningen aan elkaar rijgt. Karel Peursem speelt sterk en bezit terecht de vijfde plaats. Met iets meer vertrouwen in eigen kracht kan hij nog verder gaan stijgen.

  (meer…)
 • Stormachtige avond met weinig jeugd Najaarscompetitie (11/3/2023)
  Het zat Weer eens tegen

  SLIEDRECHT – Vanwege slechte weersomstandigheden, code oranje, vonden slechts een klein aantal jeugdigen de weg naar De Havik.


  Daar waar het altijd een drukte van belang is kon wedstrijdleider Cees Moes per ronde slechts 4 partijen voor groep 1 indelen en 5 voor groep 2.

  (meer…)

Geef een reactie