Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Barend van Dieren aan kop na 5 speelrondes online (4/2/2020)
  De familie Peursum strijdt voor een top 3-notering

  SLIEDRECHT – Nu het verenigingsleven stil ligt, speelt de jeugd online toernooitjes op www.lichess.org. Elke dinsdag- en donderdagavond wordt er gestreden om de punten. Na 5 speelavonden hebben al meer dan 20 Sliedrechtse jeugdleden deelgenomen aan een of meerdere online toernooitjes. Tot nu toe heeft Barend van Dieren de meeste punten gescoord online, namelijk 58 punten. Met 1 puntje minder volgt Willem Theunisse. Sven Langstraat scoort verrassend goed in 2d en staat nu op plek 3. Voor alle scores, zie hier.

  Komende dinsdagavond een nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 • Roël Koopman toont zich groot schaaktalent (3/13/2020)
  Schaaktalent Roël Koopman

  SLIEDRECHT – Hij is nog maar een paar maanden lid, heeft inmiddels de Eerste Stap cum laude gehaald en scoort uitstekend in de Promotieklasse van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Afgelopen donderdag sloeg Roël Koopman twee keer hard toe en staat daardoor in de top 3 van de spannende promotieklasse.

  (meer…)
 • Willem Theunisse blijft ongeslagen in snelschaakcompetitie (2/29/2020)

  Van onze correspondent Jaap Euser…

  Daniël van Leeuwen tegen Barend van Dieren

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag werd bij de jeugd de 2e ronde van de snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht gespeeld. Met acht winstpartijen en twee remises blijft Willem Theunisse knap ongeslagen. 

  Op de laatste dag van de schoolvakantie was het gezellig druk in clubgebouw De Havik.

  (meer…)
 • Justin Sloots start sterk in Voorjaarscompetitie (2/21/2020)
  Justin staat trots op de eerste plaats

  SLIEDRECHT – In de eerste twee ronden van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is Justin Sloots afgelopen donderdag sterk uit de startblokken gekomen. In de Promotieklasse wist de 12-jarige Justin namelijk twee keer fraai te winnen. Julian van Dieën en Milan Khantasamy waren het slachtoffer van de dadendrang van het schaaktalent uit Bleskensgraaf.

  (meer…)
 • Eerste avond snelschaken voorjaarscompetitie 2020 van start (2/8/2020)
  Start van een nieuw seizoen

  SLIEDRECHT – Nu de kampioenen van de najaarscompetitie bekend zijn en de prijzen zijn verdeeld, richten we ons op een nieuwe ronde met nieuwe kansen. De eerste schaakavond van de voorjaarscompetitie stond in het teken van een avondje snelschaken. Om de indeling eerlijk te laten verlopen werd er voor het bekende lootjes systeem gekozen; de namen werden gegrabbeld uit de hoge hoed van jeugdleider Joost Stoker. Nadat de indeling op deze eerlijke manier was verlopen was het dan tijd om te schaken!

Geef een reactie