Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Trainingen jeugd daverend succes (6/14/2019)

  Jorik geeft uitleg

  SLIEDRECHT – Na een tweetal trainingssessies door William Gijsen, was het voor de derde sessie de beurt aan trainer Jorik Klein om een intensieve training af te werken.

  De zes aanwezige jeugdspelers, Jabber Al-Yassin, Berachiyah de Bruin, Karel en Jelle van Peursem, Daniël van Leeuwen en Joas Berkhouwer,  werden per twee tegenover elkaar gezet en kregen eerst te maken met de problemen en mogelijkheden die kunnen ontstaan na een Italiaanse opening. Deze opening is bij uitstek geschikt, omdat daar  de onderwerpen dubbele aanval, aftrekaanval en aftrekschaak ruim aan bod kwamen. Toen de jeugd de materie van de diverse vraagstellingen goed hadden doorgrond kon Jorik verder gaan met diverse stellingen die steeds in moeilijkheidsgraad omhoog gingen.

  (meer…)

 • Theo Theunisse eerste kampioen bij de jeugd (6/14/2019)

  Theo Theunisse is de eerste kampioen!

  SLIEDRECHT – Met nog twee rondes te gaan in de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is de eerste kampioen bekend. Theo Teunisse is in groep 3 niet meer te achterhalen voor zijn naaste concurrenten. Met een score van maar liefst 10,5 punten uit 11 partijen is Theo de terechte kampioen. Gezien zijn score en het gemak waarmee hij vorige week het diploma voor Stap 1 haalde hoort hij zo snel mogelijk naar groep 2 te gaan.  (meer…)

 • Schaakjeugd behaalt maar liefst 9 diploma’s (6/6/2019)

  De trotse geslaagden

  SLIEDRECHT – Na een leerzaam seizoen hebben maar liefst 9 jeugdspelers met succes examen gedaan voor het diploma van Stap 1 van de schaakmethode van de KNSB. Examinator Jerry van Rekom kon alle examenkandidaten na een uur lang 22 opgaven oplossen geruststellen; iedereen was geslaagd. Het succes werd nog groter toen bleek dat 2 jeugdschakers cum laude waren geslaagd. (meer…)

 • Tweede trainingsavond een succes (5/31/2019)

  SLIEDRECHT – Ondanks het feit dat veel mensen er rond Hemelvaart er op uittrekken, waren er vier van de zes jeugdspelers present op de tweede training; te weten Berachiyah de Bruin, Jabber Al-Yassin, Joas Berkhouwer en Daniël van Leeuwen.

  Ook dit keer werd, net als bij de aftrap van de trainingssessies op vrijdag 24 mei, de training verzorgd door William Gijsen.

  William neemt rustig de stof door

  Het onderwerp van de training was Uitschakelen Verdediging met Stukwinst. Als intro kwam William met een opzet van het Morra Gambiet, een opening waar wit een pion geeft voor de ontwikkeling van stukken en zwart daar ook in ontwikkeling achterblijft. Aandachtig werden de zetten gevolgd door de jeugdspelers die de stelling elk op een eigen bord hadden opgezet en nagespeeld. De vraagstellingen waren best moeilijk en de jeugd moest de oplossingen iedere keer maar weer zien te  vinden, maar dat lukte.

  (meer…)

 • Ricardo Veen en Julian van Dieën doen goede zaken (5/27/2019)

  SLIEDRECHT – In de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hebben Ricardo Veen en Julian van Dieën beiden hun twee partijen in winst om weten te zetten.

  Ricardo scoorde 2 uit 2

  Groep 1: Bij ontbreken van de koploper Barend van Dieren en de toppers Vincent Langstraat en Willem Theunisse, is Jaco Kruidenier door een van zijn partijen te winnen koploper Van Dieren op 1,5 punt genaderd. Ricardo Veen poetste met 2 uit 2 zijn tot dan tegenvallende score op en kan nu bogen op een goede 50% score, net als Jaimy Bakker.

   

  (meer…)

Geef een reactie