Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Voorjaarscompetitie bij de jeugd begonnen! (2/15/2019)

  Vincent Langstraat start goed in Groep 1

  SLIEDRECHT – Jeugdschaken zit in de lift in Sliedrecht!  Mooi om te zien dat er elke week meer jeugd aanschuift op donderdagavond in de Havik. Niet alleen mooi om te zien hoe nieuwe jeugdleden door een aantal lessen gelijk schaken leren, maar ook mooi om ze gelijk leuke partijtjes te zien schaken.

  (meer…)

 • Spannende avond met 30 snelschakers bij de jeugd. (2/10/2019)

  Willem Theunisse won groep 1

  SLIEDRECHT – Bij Schaakvereniging Sliedrecht werd bij de jeugd afgelopen donderdag gevuld met snelschaken. Het betrof de eerste rondes in de nieuwe Voorjaarscompetitie.

  Spelleider Cees Moes kon maar liefst 30 deelnemers begroeten, ingedeeld in 5 groepen van 6 spelers.  Bert Dobber schreef het volgende verslag:

  (meer…)

 • Barend van Dieren nieuwe snelschaakkoning bij de jeugd (2/2/2019)

  Snelschaakkoning Barend van Dieren

  SLIEDRECHT – In de laatste rondes van de Najaars snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Barend van Dieren afgelopen donderdag zijn slag geslagen. De jeugdkampioen van vorig seizoen zag zijn jeugdkampioenschap overgenomen worden door Karel Peursem, maar in de snelschaakcompetitie was Van Dieren duidelijk de sterkste. Hij bleef de nummer 2, Karel Peursem, bijna 10% voor, terwijl zijn voorsprong op de nummer 3, Jaco Kruidenier meer dan 15% was. Barend van Dieren is zodoende de terechte snelschaakkoning bij de jeugd. (meer…)

 • Karel Peursem en Vincent Langstraat najaarskampioenen! (1/25/2019)

  Najaarskampioen Karel Peursem

  SLIEDRECHT – De nieuwe najaarskampioen van Schaakvereniging Sliedrecht is bekend. Karel Peursem laat zien dat hij steeds sterker schaakt en dat heeft hij nu extra bewezen door heel mooi eerste in de najaarscompetitie te worden.  Een mooie prestatie van de jeugdschaker die al enkele jaren bij de vereniging schaakt en nu bij de toppers van de jeugd hoort.  In Groep 2 wist Vincent Langstraat de winst te pakken en zo door te stromen naar de hoogste jeugdgroep.

  (meer…)

 • Snelschaken bij jeugd Sliedrecht (1/19/2019)

  Jaco Kruidenier won al zijn partijen

  Maar liefst 25 jeugdspelers namen deel aan de snelschaakcompetitie afgelopen donderdag.

  Wedstrijdleider Cees Moes had deze verdeeld over vier groepen en met het ingaan van de eerste ronde, met slechts 5 minuten per speler op de klok, werd van meet af aan in De Havik flink om de punten gestreden.

  (meer…)

Geef een reactie