Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Drukte van jewelste bij teamschaak (4/28/2024)
  Gezellige drukte in de speelzaal

  SLIEDRECHT – Donderdag 25 april vond alweer de laatste ronde van het teamschaak van dit seizoen plaats. Iets na zeven uur kon wedstrijdleider Rik Versteeg maar liefst acht teams van vier kinderen indelen. Een prachtige opkomst voor deze leuke variant in het schaken. Dit zorgde voor een gezellige ambiance in De Havik. Onder leiding van de aanwezige begeleiding konden er weer drie ronden worden gespeeld.

  (meer…)
 • Sem Schild nieuw schaaktalent in wording (4/19/2024)
  Sem, talent in wording

  SLIEDRECHT – Hij is nog maar net lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar laat na enkele weken al zien een schaaktalent in wording te zijn. Sem Schild kreeg vorige maand nog schaaktraining op de Anne de Vriesschool en scoorde afgelopen donderdag al enkele fraaie winstpartijen tijdens de snelschaakcompetitie bij de jeugd. Jayden Fang en Lavan Kamalaruban moesten het onderspit delven tegen de dadendrang van Sem. Dat belooft nog wat voor de komende tijd.

  (meer…)
 • Jake Batenburg stormt vooruit! (4/12/2024)
  Jake scoorde 3 uit 3

  SLIEDRECHT – Opnieuw was het een mooie donderdagavond bij de jeugd in ons clubgebouw de Havik.  Met 27 jeugdleden werd de weer partijen geschaakt voor de interne jeugdcompetitie.  In Groep 1 de ronden 9 en 10 en in Groep 2 zelfs 3 ronden, 10 tot en met 12.  In Groep 2 kwam Jake Batenburg met 3 overwinningen omhoog en staat nu zelfs op de tweede plaats in de competitie.  Jake gaat steeds beter schaken en dat is dus ook in de rangschikking te zien.

  (meer…)
 • Jaimy Bakker in topvorm bij de jeugd (4/5/2024)
  Volle bak bij de jeugd

  SLIEDRECHT – Op de derde speelavond van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft voormalig jeugdkampioen Jaimy Bakker hard toegeslagen. Jaimy wist al zijn drie partijen overtuigend te winnen. Vooral zijn winstpartij op favoriet Theo Theunisse maakte indruk. Door zijn 100% score heeft Jaimy de koppositie weer in zicht na een mindere start van deze competitie. Hij nadert de koplopers Micha de Jong met rasse schreden. Dat belooft nog wat voor de komende rondes.

  (meer…)
 • Eierschaak bij de jeugd groot succes (3/30/2024)

  SLIEDRECHT – Op de laatste donderdag voor het Paasweekend is er voor de jeugd altijd weer het traditionele eierschaak en wordt er gespeeld om chocolade eitjes.
  Soms hoor je de vraag weleens “Wat was er eerst het ei … of ….”, maar daar is wedstrijdleider Joost Stoker wel heel duidelijk over. Er moet eerst gespeeld worden en dan pas beloning in de vorm van eieren.

  (meer…)

Geef een reactie