Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Willem Theunisse Voorjaarskampioen! (6/30/2019)

  Willem Theunisse Jeugdkampioen!

  SLIEDRECHT – Het was spannend dit seizoen.  Een aantal jeugdspelers in groep 1 is aan elkaar gewaagd en zo werden er ook in de laatste ronden mooie en soms bloedstollende partijen gespeeld.  Maar aan het eind van het seizoen kan er maar 1 kampioen zijn en dat is Willem Theunisse geworden. Met 13 punten bleef hij Vincent Langstraat en Barend van Dieren net voor. De top 5 wordt gecompleteerd door Jaco Kruidenier en Karel Peursem. Met deze 5 zijn ook de 5 toppers van de jeugd van Sliedrecht dit jaar genoemd.  Jaco gaat steeds beter schaken en kruipt (ook dankzij de lessen van Anne Haast) steeds dichter bij de top.  Karel speelde iets te weinig wedstrijden, maar zal ook volgend seizoen op revanche uitgaan.  De top 3 ontliep elkaar niet zoveel, maar Willem scoorde op mooie wijze de meeste punten en mag zich jeugdkampioen van Sliedrecht noemen!

  (meer…)

 • Barend van Dieren snelschaakkampioen bij de jeugd (6/21/2019)

  Barend prolongeert titel

  SLIEDRECHT – Barend van Dieren heeft zijn snelschaaktitel bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht geprolongeerd. Op de slotdag verloor Van Dieren weliswaar van Willem Theunisse, maar met een score van 2 uit 3 bleef hij de concurrentie nipt voor in de totaalstand die is gebaseerd op percentages. Van Dieren kwam tot een winstpercentage van 77.

   

  (meer…)

 • Trainingen jeugd daverend succes (6/14/2019)

  Jorik geeft uitleg

  SLIEDRECHT – Na een tweetal trainingssessies door William Gijsen, was het voor de derde sessie de beurt aan trainer Jorik Klein om een intensieve training af te werken.

  De zes aanwezige jeugdspelers, Jabber Al-Yassin, Berachiyah de Bruin, Karel en Jelle van Peursem, Daniël van Leeuwen en Joas Berkhouwer,  werden per twee tegenover elkaar gezet en kregen eerst te maken met de problemen en mogelijkheden die kunnen ontstaan na een Italiaanse opening. Deze opening is bij uitstek geschikt, omdat daar  de onderwerpen dubbele aanval, aftrekaanval en aftrekschaak ruim aan bod kwamen. Toen de jeugd de materie van de diverse vraagstellingen goed hadden doorgrond kon Jorik verder gaan met diverse stellingen die steeds in moeilijkheidsgraad omhoog gingen.

  (meer…)

 • Theo Theunisse eerste kampioen bij de jeugd (6/14/2019)

  Theo Theunisse is de eerste kampioen!

  SLIEDRECHT – Met nog twee rondes te gaan in de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is de eerste kampioen bekend. Theo Teunisse is in groep 3 niet meer te achterhalen voor zijn naaste concurrenten. Met een score van maar liefst 10,5 punten uit 11 partijen is Theo de terechte kampioen. Gezien zijn score en het gemak waarmee hij vorige week het diploma voor Stap 1 haalde hoort hij zo snel mogelijk naar groep 2 te gaan.  (meer…)

 • Schaakjeugd behaalt maar liefst 9 diploma’s (6/6/2019)

  De trotse geslaagden

  SLIEDRECHT – Na een leerzaam seizoen hebben maar liefst 9 jeugdspelers met succes examen gedaan voor het diploma van Stap 1 van de schaakmethode van de KNSB. Examinator Jerry van Rekom kon alle examenkandidaten na een uur lang 22 opgaven oplossen geruststellen; iedereen was geslaagd. Het succes werd nog groter toen bleek dat 2 jeugdschakers cum laude waren geslaagd. (meer…)

Geef een reactie