Weekverslag jeugd

De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht speelt wekelijks voor de voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. De voorzitter van de jeugdcommissie is Joost Stoker, bij hem kan alle informatie over de jeugd worden ingewonnen.

Periodiek wordt er verslag gedaan van de resultaten van de jeugd:

 • Schaakjeugd start voorjaarscompetitie (3/11/2022)
  Krakende hersenpannen bij de schaakjeugd

  SLIEDRECHT – Nieuwe ronden, nieuwe kansen! De Sliedrechtse schaakjeugd is afgelopen donderdag begonnen aan een nieuwe strijd om de titels. Met 31 kanshebbers, waaronder nieuwkomers Micha de Jong, Bart van der Beek, William Theunisse en Julian Theunisse, zijn de eerste 3 partijen gespeeld. In Groep 1 wisten huidig jeugdkampioen Theo Theunisse en titelkandidaat Jurrian Verweij een 100%-score te noteren. Ook nieuwkomers Micha en Bart wisten direct punten te pakken op het hoogste podium.

  (meer…)
 • Theo Theunisse grote winnaar Najaarscompetitie bij de jeugd (2/25/2022)
  Theo Theunisse, de nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag vond de prijsuitreiking plaats van de Najaarscompetitie van de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Theo Theunisse was duidelijk de sterkste jeugdspeler in de eerste helft van dit seizoen. De talentvolle schaker uit Hardinxveld-Giessendam wist namelijk zowel de reguliere als snelschaakcompetitie met overmacht te winnen. Ook bij de online competities deed de 13-jarige jeugdspeler het uitstekend. Theo mocht dan ook enkele bekers en prijzen in ontvangst nemen uit handen van jeugdleider Joost Stoker en mag zich een half jaar de jeugdkampioen van Sliedrecht noemen.

  (meer…)
 • Jeugd speelt eerste ronde online JanuariCup (1/7/2022)

  SLIEDRECHT – Nog geen schaken in De Havik, dus opnieuw online strijd bij de jeugd. Afgelopen maand is gestreden om de DecemberCup, afgelopen donderdag is de JanuariCup van start gegaan. Wederom 5 avonden strijd: elke donderdag vanaf 19:00 en een bonusavond op maandag 10 januari. De tussenstand is als volgt:

 • Theo Theunisse winnaar online Decembercup (1/2/2022)

  SLIEDRECHT – Na vijf donderdagavonden strijd achter de schermen is Theo Theunisse uiteindelijk de winnaar van de Decembercup geworden. De laatste speelavond op 30 december was zoals verwacht veruit de meest spannende: de top 4 eindigde op 6 punten (uit 8 potjes), waardoor weerstandspunten de doorslag gaven. Sven Langstraat had de hoogste weerstand, dus pakte plek 1, maar speelde geen rol van betekenis in het eindklassement. Broer Vincent kwam ook afgelopen donderdag net tekort, waardoor hij in het eindklassement genoegen moet nemen met zilver. Bram Theunisse had een prima schaakmaand en eindigt op een mooie derde plek in de eindstand.

 • Decembercup: spannende laatste speelavond in het vooruitzicht (12/24/2021)

  SLIEDRECHT – Pas op de laatste speelavond op 30 december zullen bij de jeugd de beslissingen gaan vallen in het klassement om de Decembercup. Het is stuivertje wisselen aan de top: afgelopen donderdagavond wist Theo Theunisse de koppositie weer over te nemen van naaste concurrent Vincent Langstraat. Daarnaast liet neef Bram Theunisse zien goed mee te kunnen bovenin, door opnieuw plek 2 te pakken. Jeugdkampioen (op de vertrouwde houten borden) Jaimy Bakker scoorde 30 punten voor het klassement.

  Komende donderdag vanaf 19:00 de laatste veldslag van 2021 op www.lichess.org. De tussenstand ziet er nu als volgt uit, de vier beste avondscores tellen mee voor de eindstand:

Geef een antwoord