Sliedrecht KNSB 3

Teamleider Jurgen

Voor het tweede seizoen speelt het derde team mee in de landelijke competitie van de KNSB. Het team onder leiding van Jurgen de Haan heeft promotie naar de vijfde klasse afgedwongen door een sterk vorig seizoen.

Het team is een mix van ervaren KNSB-spelers (zelfs met 2e-klasse ervaring) en schakers die niet eerder op zaterdag hebben gespeeld. De teamleider mag opnieuw bewijzen dat de promotie terecht is.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de poule.

 • Sliedrecht 3 remiseert in debat (12/1/2023)
  De interim fractievoorzitter

  SLIEDRECHT – Vorige week was Nederland in rep en roer vanwege de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in Sliedrecht waren debatten te volgen, zo waren tussen Sliedrecht 3 en DD 3 een achttal zetels te verdelen in de vijfde klasse van de KNSB. De verkiezingsuitslagen worden voor u geduid door gelegenheidsfractievoorzitter Tjerry (let op de spelling). 

  (meer…)
 • Sliedrecht 3 oogst ruime overwinning in het Westland (11/6/2023)
  Drie punten op één foto

  DE LIER – Zaterdag 4 november mocht Sliedrecht 3 voor de tweede keer aantreden, dit keer tegen het tweede team van Schaakmat Westland. Dankzij een aantal invallers aan de kant van Westland leken de teams op papier aan elkaar gewaagd. De praktijk liet echter iets anders zien. De dadendrang van Sliedrecht 3 leek niet te stoppen. Hieronder volgt een reconstructie.

  (meer…)
 • Sliedrecht 3 schiet uit de startblokken (10/10/2023)
  De puntenmachines

  Zaterdag 7 oktober ging ook voor Sliedrecht 3 het KNSB seizoen van start. In een overvolle Havik mocht het team aantreden tegen SHTV 2. Op papier leek de tegenstander een aardig ratingoverwicht te hebben, maar de praktijk bleek gelukkig wat weerbarstiger. In een spannende wedstrijd wist Sliedrecht 3, voor sommigen misschien tegen de verwachting in, een mooi resultaat te leveren. Er werd met 4,5 – 3,5 gewonnen. Hoe dat is gegaan, leest u hieronder.

  (meer…)
 • Sliedrecht 3 sluit seizoen af in stijl (4/24/2023)
  Teamleider zonder zorgen

  SLIEDRECHT – De laatste ronde van dit seizoen mocht Sliedrecht 3 nog hopen op de titel, maar om überhaupt kans te maken moest er wel gewonnen worden van Spijkenisse 3. Dat dat is gelukt, blijkt wel uit de eindstand: 6,5-1,5. Gezien het onderlinge krachtsverschil is dit een logische uitslag. Hoe de middag is verlopen, leest u hieronder.

  (meer…)
 • Grinniken in Ginneken (4/2/2023)
  Kees had er zoals altijd weer zin in

  BREDA – Met een flinke grijns op het gezicht verlieten de spelers van Sliedrecht 3 afgelopen zaterdagmiddag rond 17:15 de fijne speelzaal van Bredase Schaakvereniging De Baronie. De matchpunten waren soepel binnengehaald (6-2 winst), de verdiende biertjes wachtten op de aangename Ginnekenmarkt, het centrale plein van de Bredase enclave. In de oudste kroeg van Breda, Boerke Verschuren, werd hevig nagepraat en werden alle partijen nog eens bord voor bord doorgenomen:

  (meer…)
 • Derde team verliest koppositie verder uit het oog (3/13/2023)
  Tjerry gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – Na de eerste nederlaag van het seizoen in de vorige ronde, wilde Sliedrecht 3 zich revancheren tegen RSR Ivoren Toren 3. Vol goede moed gingen de spelers van start, maar de middag liep anders dan gehoopt. Met 4-4 mag het derde team misschien wel van geluk spreken…

  (meer…)