Sliedrecht RSB V1

Teamleider Rik is tevens kopman

Dit seizoen – 2023-2-24 – speelt Schaakvereniging Sliedrecht met één kwartet mee in de Viertallencompetitie van de RSB.

Met Rik Versteeg als debuterend teamleider gaat het Sliedrechtse kwartet met de oud-gedienden Rien Lodder, Simon Kadijk en Arco van Houwelingen de strijd in klasse 2 B. Doel is vrijuit spelen en winnen of niet…

 • Blauwe maandag (4/16/2024)
  Verslaggever en teamleider Rik

  HOOGVLIET – Ons viertal heeft in korte tijd twee wedstrijden gespeeld in de viertallencompetitie. Uw verslaggever van dienst beloond u dan ook met een dubbel verslag.

  Teamleider Rik Versteeg vertelt:

  Het seizoen 2023/2024 van de RSB viertallen gaat door tot en met tenminste de maand mei. Dit is voor het Sliedrechtse viertal ongehoord, opmerkingen als ‘Wanneer kunnen we dan ooit eens een avondje gezellig bij de vrouw zitten?’ of, ‘Wie gaat er dan mijn hond uitlaten?’ vullen het gesprek van de dag. Om nog maar niet te spreken over het Open Kampioenschap Drechtsteden (OKD) dat in dezelfde maand het startschot heeft. Voor alle sappige details kunt u rustig verder lezen.

  (meer…)
 • Lente en fluitende vogeltjes (3/9/2024)
  Het viertal voelt de lentekriebels

  SLIEDRECHT – Donderdag 7 maart 2024 ontving ons viertal in het eigen clubgebouw in de vierde ronde van klasse 2B Shah Mata V1.

  Teamleider Rik Versteeg vertelt over deze wedstrijd

  De meteorologische lente is al een aantal dagen een feit. Toch zijn er kenners die de lente nog niet in hun bol hebben. Zij houden een ander moment aan waarop de lente dan toch écht zou beginnen. Wanneer dat moment dan is, dat leest u hieronder.

  (meer…)
 • Schaatsen in Schiebroek (1/10/2024)
  Simon Kadijk is nog ongeslagen!

  SCHIEBROEK – Maandag 8 januari 2024 had ons viertal de eer om de eerste externe teamwedstrijd van het kalenderjaar te mogen spelen. Op de maandagavond werd de kou getrotseerd in een wedstrijd tegen Erasmus V2.

  Teamleider Rik Versteeg vertelt over deze avond:

  Wanneer het weerbericht aangeeft dat het zachtjes onder 0 begint te raken worden sommige spelers van het illustere viertal op zijn zachts gezegd, mild enthousiast. Op de vraag, ”Heb jij je schaatsen al uit het vet gehaald?’’ kon ik niks anders dan kleur bekennen. Ik kan niet schaatsen. “Heb je het wel eens geprobeerd?” Jazeker! Op de ijsbaan, vasthoudend aan de rug van een stoel kom ik wel vooruit, ik ga veel liever ijsiepiepen wanneer het begint te vriezen! Natuurlijk werd er hard gelachen. De glimlach verdween echter snel wanneer duidelijk werd dat er eerst geschaakt moest worden tegen het tweede viertal van schaakvereniging Erasmus. Zij staan op dit moment namelijk gedeeld op de eerste plaats (Sliedrecht staat fier onderaan).

  (meer…)
 • Een plan dat in duigen valt, interim Martin Prins geeft les in etiquette en in De Havik hangt een dichte mist van erwtensoep (11/18/2023)
  Teamleider Rik houdt het team in gareel

  SLIEDRECHT – Donderdag 16 november speelde ons viertal weer een competitiewedstrijd. In Sliedrecht werd het viertal 3 Torens ontvangen.

  Teamleider Rik Versteeg neemt u mee

  Wintertijd, het is vroeg donker en buiten is het nat. Het perfecte recept voor een authentiek product, ambachtelijke erwtensoep. Vers bereid uit eigen keuken, heerlijk warm met een échte rookworst van het bekende warenhuis. Vroege bezoekers aan De Havik kunnen dan ook met volle teugen meegenieten van de dikke walm die in de speelzaal hangt. Als dit maar niet tot ongelukken leidt!

  (meer…)
 • ‘Met de Franse slag’ (10/15/2023)
  Simon hield de spanning in de wedstrijd

  SLIEDRECHT – Donderdag 12 oktober ging het seizoen van start voor het viertallen team van Schaakvereniging Sliedrecht. Onder leiding van nieuwe kapitein Rik Versteeg werd SV Spijkenisse ontvangen in Sliedrecht.

  Teamleider Rik Versteeg neemt u mee:

  In de 17e eeuw stonden Franse ruiters erom bekend dat zij hun lange zweep zwierig en elegant gebruikte. Dit werd al snel ‘de Franse slag’ genoemd.

  (meer…)

Geef een reactie