Sliedrecht RSB V1

Teamleider Rik is tevens kopman

Dit seizoen – 2023-2-24 – speelt Schaakvereniging Sliedrecht met één kwartet mee in de Viertallencompetitie van de RSB.

Met Rik Versteeg als debuterend teamleider gaat het Sliedrechtse kwartet met de oud-gedienden Rien Lodder, Simon Kadijk en Arco van Houwelingen de strijd in klasse 2 B. Doel is vrijuit spelen en winnen of niet…

 • Schaatsen in Schiebroek (1/10/2024)
  Simon Kadijk is nog ongeslagen!

  SCHIEBROEK – Maandag 8 januari 2024 had ons viertal de eer om de eerste externe teamwedstrijd van het kalenderjaar te mogen spelen. Op de maandagavond werd de kou getrotseerd in een wedstrijd tegen Erasmus V2.

  Teamleider Rik Versteeg vertelt over deze avond:

  Wanneer het weerbericht aangeeft dat het zachtjes onder 0 begint te raken worden sommige spelers van het illustere viertal op zijn zachts gezegd, mild enthousiast. Op de vraag, ”Heb jij je schaatsen al uit het vet gehaald?’’ kon ik niks anders dan kleur bekennen. Ik kan niet schaatsen. “Heb je het wel eens geprobeerd?” Jazeker! Op de ijsbaan, vasthoudend aan de rug van een stoel kom ik wel vooruit, ik ga veel liever ijsiepiepen wanneer het begint te vriezen! Natuurlijk werd er hard gelachen. De glimlach verdween echter snel wanneer duidelijk werd dat er eerst geschaakt moest worden tegen het tweede viertal van schaakvereniging Erasmus. Zij staan op dit moment namelijk gedeeld op de eerste plaats (Sliedrecht staat fier onderaan).

  (meer…)
 • Een plan dat in duigen valt, interim Martin Prins geeft les in etiquette en in De Havik hangt een dichte mist van erwtensoep (11/18/2023)
  Teamleider Rik houdt het team in gareel

  SLIEDRECHT – Donderdag 16 november speelde ons viertal weer een competitiewedstrijd. In Sliedrecht werd het viertal 3 Torens ontvangen.

  Teamleider Rik Versteeg neemt u mee

  Wintertijd, het is vroeg donker en buiten is het nat. Het perfecte recept voor een authentiek product, ambachtelijke erwtensoep. Vers bereid uit eigen keuken, heerlijk warm met een échte rookworst van het bekende warenhuis. Vroege bezoekers aan De Havik kunnen dan ook met volle teugen meegenieten van de dikke walm die in de speelzaal hangt. Als dit maar niet tot ongelukken leidt!

  (meer…)
 • ‘Met de Franse slag’ (10/15/2023)
  Simon hield de spanning in de wedstrijd

  SLIEDRECHT – Donderdag 12 oktober ging het seizoen van start voor het viertallen team van Schaakvereniging Sliedrecht. Onder leiding van nieuwe kapitein Rik Versteeg werd SV Spijkenisse ontvangen in Sliedrecht.

  Teamleider Rik Versteeg neemt u mee:

  In de 17e eeuw stonden Franse ruiters erom bekend dat zij hun lange zweep zwierig en elegant gebruikte. Dit werd al snel ‘de Franse slag’ genoemd.

  (meer…)
 • RSB-V1: de laatste slag van het illustere viertal; ditmaal de slag om Brielle (5/20/2023)
  De hele bemanning staat paraat!

  BRIELLE – Door de bijzondere planning van de RSB komen er in de laatste competitieweken veel wedstrijden achter elkaar. Zo mocht het eerste Viertal van SV Sliedrecht aantreden tegen Het Houten Paard uit Brielle. Waarnemend teamleider, annex verslaggever, Rik Versteeg bespreekt de verovering van deze stad wat tevens de laatste wedstrijd is van het seizoen. Lees en geniet van deze prachtige overwinning!

  Het vlaggenschip genaamd Sliedrecht V1 heeft de opdracht gekregen om ‘’hoe dan ook’’ de
  vestingstad Brielle in te nemen. De opdracht is duidelijk, alle hens aan dek!
  De reis verliep soepel, het mooie weer, het water als een spiegel en wind in de rug bracht de HMS Sliedrecht in 35 minuten zonder slag of stoot bij de haven van Brielle. Ankers uit!

  (meer…)
 • RSB-V1 verliest thuis van de IJssel V1 (5/17/2023)
  Een schaakverslag aan de hand van Neil Armstrong

  SLIEDRECHT – Van de krochten van de RSB naar de bovenzaal in Sliedrecht is een kleine stap voor een man, maar een grote stap voor de mensheid! (citaat Neil Armstrong) Vanwege een uitverkocht Rapid toernooi bij de gezelligste schaakvereniging van zuidwest Nederland werd de RSB wedstrijd tussen Sliedrecht V1 en De IJssel V1 in de bovenzaal gespeeld. Na alle benodigde voorbereidingen werd de wedstrijd om klokslag 20.04 gestart door de onvolprezen arbiter van dienst.

  Alle voorbereidingen ten spijt wist het illustere viertal van Sliedrecht ook ditmaal, zonder de man in vorm, Rik Versteeg, niet te winnen. De einduitslag van 1,5 – 2,5 miskent echter de inzet, passie en strijdgewoel. We zullen deze wedstrijd, tegen de sympathieke mannen uit Moordrecht, eens nader beschouwen aan de hand van de man die de beroemde woorden uitsprak: ‘One small step for man. One giant leap for mankind‘, niemand minder dan Neil Armstrong.

  (meer…)

Geef een reactie