Sliedrecht RSB V1 en V2

Teamleider van RSB V1: Arco van Houwelingen

Het voormalige Dreamteam (Sliedrecht 5) zal dit seizoen niet meer als achttal uitkomen in de RSB-competitie, maar als twee viertallen. Met deze nieuwe formule kan er namelijk twee keer om de prijzen gestreden worden! Hiermee bewijzen de nieuwe teamleiders en coördinatoren Arco van Houwelingen, Jurgen de Haan en Robert van Rekom direct hun tactisch vernuft.

Met een aantal routiniers en doorgestroomde jeugdspelers gaan de teams voor enkele stunts en speelt men vooral voor de gezelligheid en om ervaring op te doen. Het tweede viertal zal daarnaast begeleid worden door ervaren KNSB-spelers, die helpen met de voorbereiding en de analyse.

 • Voorbereiden is een gebrek aan zelfvertrouwen (3/16/2023)
  Het succesteam

  DORDRECHT – Dinsdagavond 14 maart vertrok het succesteam Sliedrecht V2 richting Dordrecht voor alweer de vierde wedstrijd van het seizoen. Na een fantastische start met 11 bordpunten voor en slechts 1 bordpunt tegen, blaakte het team van zelfvertrouwen. De mannen waren helemaal klaar voor deze heuse derby. Bijna iedereen was op tijd en ze wisten zelfs met welke kleur ze speelden. Alle ingrediënten voor een overwinning leken aanwezig.

  (meer…)
 • Tweede viertal wint overtuigend van Spijkenisse (2/3/2023)
  Michiel kon weer lachen na zijn winstpartij

  SLIEDRECHT – Never change a winning team, dus de teamcaptain koos maar voor dezelfde opstelling als bij de eerste thuiswedstrijd en dat vertrouwens werd geenszins beschaamd. Toen moest Ricardo Veen nog als enige zijn koning omleggen, maar nu gaf hij het goede voorbeeld door als eerste te winnen, nadat zijn tegenstander wel erg veel gaten rondom zijn eigen koning had gecreëerd. Je kijkt even niet en het eerste punt was alweer binnen en dit was niet het enige punt van de avond!

  (meer…)
 • Rick Stuij wint bij extern debuut (11/30/2022)
  Het succesvolle team bij de start van de wedstrijd. Vrnl: Tim de Waard, Michiel van den Berg, Tjerry Hut en Rick Stuij.

  BERKEL EN RODENRIJS – Op een mistige dinsdagavond in november toogden de spelers van het tweede RSB-viertal richting het altijd gezellige Berkel en Rodenrijs. De uitwedstrijd tegen het tweede viertal van 3-Torens stond al wekenlang met een rode viltstift omcirkeld in de agenda. De eerste wedstrijd was met 3-1 gewonnen en daar wilde men uiteraard een goed vervolg aan geven.

  Het talenteam wordt begeleid door een poule van ervaren en minder ervaren teamleiders. Deze keer was Robert van Rekom de gelukkige om het team naar de winst te loodsen. Dat ging niet zonder slag of stoot, leest u maar snel verder…

  (meer…)
 • Tweede viertal schiet uit de startblokken (10/24/2022)

  SLIEDRECHT- In de allereerste wedstrijd van het tweede viertal van Sliedrecht, of Sliedrecht 7, het is maar hoe je het bekijkt, hebben de aanstormende talenten een klinkende zege behaald. Met 3-1 werd Shah Mata verslagen. Daarmee volgt het team in de voetsporen van de andere klasbakken van onze vereniging, die ook de buit hebben binnengehaald tegen de schakers uit Rotterdam-Zuid. Hoe dat is gegaan, leest u hieronder.

  Het winnende viertal (rechts)
  (meer…)
 • Een domper op de feestvreugde (3/20/2023)
  Een ontspannen team bij aanvang

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag (16 maart 2023) mocht het eerste viertal aantreden in klasse 2C van de RSB competitie. Met een ongeslagen status waren ze – tegen alle verwachtingen in – koploper. Vol passie werd ook deze wedstrijd tegen Barendrecht/IJsselmonde V2 tegemoet gezien. De voorbereidingen verliepen soepel. Er werd door de teamleider gekozen voor een tactische opstelling waarbij met name de kanonnen van Barendrecht/IJsselmonde V2 (met een rating van bijna 1800) hun kruit zouden verschieten zonder schade aan te richten. Op de andere borden zouden de punten gepakt worden waarna het feest kon losbarsten. Helaas bleek niets minder waar….

  (meer…)
 • Eerste viertal blijft koploper! (2/5/2023)
  Rik bezorgt het winnende punt

  HI AMBACHT – Op de laatste dag van januari mocht het eerste viertal aantreden in de RSB competitie tegen HI Ambacht V1.  Het hele team is compleet, de stemming zit er goed in en kijken we naar de ranglijst dan staat het eerste viertal van Sliedrecht fier bovenaan.

  Om 20.00 uur werd gestart op de mooie locatie in HI Ambacht. Vier borden waarin schakers zich blind staren op zoek naar de winnende zet óf op zijn minst een zet waarmee niet direct wordt verloren. Op papier heeft Sliedrecht een lagere rating, maar met dit team weet je het maar nooit.

  (meer…)
 • Simon Kadijk leidt Viertal 1 naar de overwinning (12/2/2022)
  Simon Kadijk (links) gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – Op de eerste decemberdag van 2022 heeft het eerste viertal van Schaakvereniging Sliedrecht een mooie overwinning behaald. Tegen het op papier sterkere Krimpen a/d IJssel V4 gaf Simon Kadijk het goede voorbeeld door zijn sportieve tegenstander te verslaan. De rest van het team kon natuurlijk niet achterblijven en onder toeziend oog van invallend teamleider Robert van Rekom werd de overwinning over de streep getrokken. Lees verder hoe deze 3-1 overwinning tot stand kwam.

  (meer…)
 • RSB V1: van eenvoudige naar spannende overwinning (10/20/2022)
  De uitslag van de thriller

  ROTTERDAM – Sinds enkele jaren speelt Sliedrecht weer mee in de viertallencompetitie van de RSB. Hiervoor zijn zelfs twee viertallen ingeschreven. Het eerste viertal mocht op dinsdag 16 oktober aantreden tegen Shah Mata V1 in Charlois. Lees hieronder het verslag om te leren hoe je een eenvoudige overwinning kunt ombuigen tot een spannende wedstrijd om te eindigen in een ware thriller…

  (meer…)

Geef een antwoord